Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @alparslan34 Selamlar

Benimde yazılan mailden anladığım sizin söylediğiniz gibi vize süreci boyunca HK'da kalacağınızı teyit etmek istiyorlar yani günü birlik gelme gitme vb. bir şey olmasın diye. Fiziki olarak vizeniz sonuçlanana kadar kalacaksanız sorun yok gibi duruyor.

• Merhaba, vukuatlı nüfus kayıt örneklerini inceledim bir çok evrak türetilebiliyor bir de eski mülakat deneyimlerinde bazı yazılarda tam vukuatlı kayıt örneği alınacak diye bir bilgi var, ben eşim ve çocukların göründüğü evrakı çevirtip dosyalamıştım ama anne baba eş ve çocukların da görüldüğü başka bir seçenek daha var ben hangisini alacağım? Gerçekten karman çorman oldum

• @evrentnrkl umarım. cevaplarını bekliyorum

• ⭐⭐⭐

@sezen Vukuatlı nüfus kaydı alırken "aile" seçiniz...Eşlerin ve varsa çocukların birarada göründüğü versiyonudur...

• @Serapp Serap hanım merhaba, benim de lise diplomam 3 yıllık ve üniversite mezunu değilim. Orjinal diplomam elimde mevcut Mülakata Ankara'da gireceğim. Okuduğum Liseninde adı değişmiş tabii. Bende okula orjinal diplomamla gidip mezuniyet belgesi isteyecegim ayrıca okulun adının xx tarihinden sonra değiştiğini not almalarını rica edeceğim. Sizin bir öneriniz var mıdır acaba?

• Merhaba öncelikle herkesin sürecinin kolaylıkla geçmesini dilerim.
    Greencard talihlisi dosya taşıyıp mülakatı yurtdışında gerçekleştirdiğinde mülakat esnasında Türkçe İngilizce çeviri desteği alabiliyor mu? Ya da eşi onun adına çeviri yapabiliyor mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@deryaasan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Serap hanım merhaba, benim de lise diplomam 3 yıllık ve üniversite mezunu değilim. Orjinal diplomam elimde mevcut Mülakata Ankara'da gireceğim. Okuduğum Liseninde adı değişmiş tabii. Bende okula orjinal diplomamla gidip mezuniyet belgesi isteyecegim ayrıca okulun adının xx tarihinden sonra değiştiğini not almalarını rica edeceğim. Sizin bir öneriniz var mıdır acaba?

Merhaba.
    Konuyla ilgili forumda arama yaptığımda şu mesajı buldum:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/327075
    Fayda sağlayacağınızı umuyorum. Başarılar.

• @Flight101 bahsettiğiniz gibi aldım onun adı “vukuatlı” tam vukuatlı dedikleri nedir bilginiz var mı?

• ⭐⭐⭐

@sezen Ben e-devlet te tam vukuatlı diye bir seçenek görmedim... "Nüfus Kayıt Örneği Tipi", "Eski Eş Listele", "Vukuatlı Belge (Olayları Göster)" ve "Belgenin Neden Verileceği" seçenekleri mevcut...

Güncelleme: Tam vukuatlı tabiri" Vukuatlı Belge (Olayları Göster)" seçeneği seçilerek oluşturuluyor olabilir mi?..Sadece bir tahmin

• @Serapp teşekkür ederim.

• Arkadaşlar selamlar. Ben üniversitede pasif öğrenci gözüktüğüm için diplomamın Gerçeğini alamıyorum kaydımı silmem gerekiyormuş. Kaydımı silmeden nasıl diplomamı alabilirim ?

not: GREENCARD’a ds260 a sadece LİSE DİPLOMAM OLDUĞUNU BELİRTTİM.

• tekrar merhaba bu sabah viyana konsolosluğuna dosya taşıma için mail attım. Bu şu şekilde bir mesaj geldi.
    "AUTOMATED REPLY
    We've launched a new Visa Navigator to better answer your visa questions. All inquiries must use the Navigator. Please go there now to find the answer to your question or instructions for contacting us. If your question is not answered, follow the instructions under "All Other Questions" to contact our team.

If you do not use the Navigator, your email will NOT be answered.

IMPORTANT!
    Please note that the formatting requirements for the subject line are very strict. Inquiries that do not follow the subject line formatting instructions will be deleted without a response."

Bu şekilde mesaj ne demek? Ben ne yapmalıyım bilemedim. Böyle bir mesajla karşılaşan var mı?

• Sizce bu sene 14k civarina gelir mi , cogu kisi dosya tariyor tasimak gerekir mi ?

• ⭐⭐⭐⭐

@ZÜLAL, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

tekrar merhaba bu sabah viyana konsolosluğuna dosya taşıma için mail attım. Bu şu şekilde bir mesaj geldi.
    "AUTOMATED REPLY
    We've launched a new Visa Navigator to better answer your visa questions. All inquiries must use the Navigator. Please go there now to find the answer to your question or instructions for contacting us. If your question is not answered, follow the instructions under "All Other Questions" to contact our team.

If you do not use the Navigator, your email will NOT be answered.

IMPORTANT!
    Please note that the formatting requirements for the subject line are very strict. Inquiries that do not follow the subject line formatting instructions will be deleted without a response."

Bu şekilde mesaj ne demek? Ben ne yapmalıyım bilemedim. Böyle bir mesajla karşılaşan var mı?

Viyana navigator kullanmanızı istemiş. Navigatöre girip ilgili şıkları tıkladığınızda karşınıza mail atarken konu bölümüne ne yazmanız gerektiği çıkıyor. Ben sizin için girdim, dosya numaranızın aktif olduğuna göre ilgili şıkları cevaplayıp şu sonuca ulaştım:

[email protected] adresine mail atarken konu (subject) satırına

M77 - NON-RESIDENT TRANSFER - adınız soyadınız

yazın.

e-postanın içerik kısmına

Last Name
    First Name
    Visa Case Number
    Country of citizenship
    Country of residence
    Description of your situation

bilgilerinizi yazıp yollayın.

Kolay gelsin.

• @ZÜLAL otomatik cevap gelmiş sizi navigatore yönlendirmiş bu mesajda yazan visa navigatore girip oradan adımları izleyerek dosya taşıma isteginizi iletmelisiniz

• ⭐⭐⭐

@ZÜLAL Viyana konsololuk web sayfasından visa navigatorü kullanarak bize ulaşın diyor...
    https://at.usembassy.gov/contact/?_ga=2.147955314.473738575.1734636924-143589780.1715238524
    Consular Section u seçin
    Sayfanın sağında "Visa Navigator" yazar tıklayın...

• @Zeynep-Soyupak hanım öncelikle nereye taşıyacaksınız onun kararını verin, her konsolosluk ayrı tavır sergiliyor. Taşımak istediğiniz konsolosluga göre zaten önceki ve bu yıllarda mülakata giren kişilerin deneyimleri mevcut yardımcı olacaktır.

• ⭐⭐⭐

@yusaomers Selamlar...Pasif öğrenci derken üniversiteyi dondurduğunuzu anlıyorum..
    Ben yerinizde olsam iki yol denerdim...

1. Mezun olduğum liseye gidip tekrar diploma basımı yaparlar mı diye zorlardım,
    2. Üniversiteye durumu anlatır diplomayı mülakat döneminde emaneten vermelerini talep eder, rehin birşeyler bırakmayı teklif ederdim..(Hergün öğrencilerin lise diplomalarını arşivden çıkarıp bakmıyorlardır..3 gün yerinde olmasa kimse anlamaz)

• Selamlar, bizde Hong Kong'a geldik bugün itibariyle. Yaşadıklarımızı kısaca aktarayım;

Hava alanından giriş yaparken herhangi bir soru sorulmadı. Çıkışta bulunan döviz bürosundan biraz HKD satın aldık. Forumda bahsedilen meşhur 88HKD karşılığında 80GB sim kart ellerinde kalmadığı için malesef alamadık. Bunun yerine 7 Eleven da bulunan farklı bir prepaid sim kart satın aldık.

Bu sim kart 33HKD ve içerisinde 60GB olduğu yazıyor fakat dikkat etmeniz gereken nokta bu sim kartı kimlik doğrulaması yapmadan kullanamıyorsunuz. Satın alırken doğrulama detayına dikkat etmedim, belki kimlik doğrulaması istemeyen farklı alternatifler vardır. Sim kartı taktıktan sonra paket üzerindeki yönergeleri takip ederek aktivasyon yapmanız gerekiyor (pasaport ile) ve bunun için internete erişebiliyor olmalısınız (biz otelin WiFi ağını kullandık). Aktivasyon talebini gönderdikten sonra işlemin onaylanmasının 1 iş günü sürebileceği hakkında bir SMS aldık.

Benim telefonumda sim kartı takabileceğim bir yer yok bu yüzden eSim arayışına girdim ama bulamadım. Daha önce yurt dışı seyehatlerinde kullanırım diye indirdiğim bir uygulamayı kullanarak 16.5 USD karşılığında 30 gün geçerli 10GB internet içeren bir eSim aldım. En azından eşimin hattının aktivasyonu tamamlanasıya kadar zor durumda kalmayalım dedik 🙂

Tavsiyem sim kart için bir B planınızın olması. Burası biraz karışık bir ağa sahip, konum olmadan ilerlemek zor olabilir.

Yarın virtus medical de covid aşımızı olmayı planlıyoruz. Sonrasında otelden Dr Nicolson kliniğine ulaşım yollarını araştırıcaz. İlerleyen günlerde tecrübelerimizi aktarmaya devam edicem. Herkese sürecinde başarılar!

• @Zeynep-Soyupak bir kullanıcı çıkıpta her konsolosloğun şartlarını araştırıp x konsolosluk yeminli tercüman ister x konsolosluk herhangi bir ingilizce bilen de ister diye size yardımcı olamaz, artık current aşamasına da geldik, herkes gibi imzanızda mülakat yerinizi belirtin ki deneyimi olanlar size söylesin

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |