Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar, Amerika'ya kargo için Kargopass adlı firmayı bulduk kg başına 6.5 dolar ile kapıdan kapıya bir hafta içerisinde gönderim yapıyor. Uygun gözüktü fakat referans çokluğu istediğimiz seviyede değil, daha önceden bu firmayı kullanmış olan var mıdır, önerilerinize açığız.

• @TheEcot
    Merhaba, bu firma ile ayni sehirde yasadigim icin birebir yerlerine kadar giderek gorustum.
    6.5 USD/ kilo olarak calisiyorlar. Kendilerine ait bir depolari mevcut. Sizden kendileri teslim alip veya kargo ile gondermenizi isteyerek bir sureligine depo hizmeti de veriyorlar. Sonra istediginiz tarihte vereceginiz adrese gonderim sagliyorlar.
    Bu firmayi kullanacagim, esyalari ben paketleyip istedigim tarihte gelip alacaklar.
    1 hafta sonrada ABD’ye gidecegim ve henuz net bir adresim olmadigindan dolayi ortalama 1 ay kadar sonra evden teslim alip benim verecegim adrese gonderim saglayacaklar.
    Akliniza takilan bir soru olursa sizin icin gorusup geri donus yapabilirim.

• merhaba, burada mutfak ve tekstil ile çok zaman kaybetmemek için daha önce @denizci10 dan bilgisini aldığımız Serdar Bey/ Nil Görkem ile eşyalarımızı taşıttık. Bu süreçte Serdar bey gayet ilgiliydi ve sorun yaşamadık. İstanbul'dan Konya'ya giderken (Aras Kargo) kendimiz kargo şubesine götürmemize ragmen bardak vb bazı cam eşyalarımızı Nil Görkem teslim aldığında kırılmıştı, Konya'dan US'e gelen esylarımızda bir sorun yoktu. Öneri için teşekkür ederiz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ozzyy memnun olmanız sevindim. Serdar Bey zaten hep aynı şeyi söylüyor. Bana sağlam ulaşsın yeter gerisi bende der. Ne yazık ki Türkiye'deki kargo firmalarının durumu böyle. Biz utanmasak elden götürüp bırakacaktık kendisine ama sağolsun eşim çok iyi paketlemişti. Bu konuda herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Ne kadar dikkat ederseniz edin bazen olmayınca olmuyor. Hayırlı olsun sizin için.

• Merhaba,Abd'den Turkiye'ye kesin donus yapacagim.Televizyon monitor soundbar gibi birkac elektronik esyami gondermek istiyorum.Bunun icin prosedur nedir?

• Biz de Ankara’dan 4 kisilik 2 cocuklu bir aile olarak haziran ayinda Boston’a tasindik. Bu surecte mutfak esyalarimiz, cocuklarin oyuncaklari ve kisisel bazi kiyafet ve ayakkabilarimizi buradan referans alarak ulastigimiz Nil Görkem ticaret Serdar bey araciligiyla tasidik. Ne yazikki zaten daha Ankara dan Konya’ya giderken esyalarimizda hasar olustu. Bunun bilgisi bize verildi ve kirilanlar haric diger esyalar Konya’dan Boston’a 1 hafta icersinde ulasti. Ne yazikki buraya esyalarin bir cogu bizim paketledigimiz sekilde gonderildigi icin(koliler degismisti ancak icerisindeki bircok tabak bardak benim paketledigim sekildeydi) onlarda da bircok hasar olustu. Serdar bey hatalarini kabul ederek bize odedigimiz ucretin yaninda cok az kalacak bir miktar geri ödeme yapti (Yaklasik olarak 330 kg kargomuz vardi). Ancak en buyuk magduriyet cybex sirona oto koltugumuzun isofix girislerini yamultmalari ve bunun nereden kaynakli oldugunu ispatlayamamalari sebebiyle yasandi. Buraya oto koltugumuzu tasimak isin yoktan yere para odemis olduk ve su an kullanilamaz duruma gelmesiyle sifirdan oto koltugu almak zorunda kaldik. Serdar bey bunun icin ups kargo sirketine basvurdugunu ve donus bekledigini bize iletti. Ancak ara ara bilgi almak istemize ragmen 3 ay icerisinde olumlu ya da olumsuz bir donus alamadik. Buradaki sorunun Nil Gorkem ticaret kaynakli mi Ups kaynakli mi oldugunu ispatlayacak goruntu kayitlarina ne yazikki Serdar bey ulasamadigi icin olay ortada kaldi. Bu sebeplere dayanarak Nil Gorkem Ticaret ile cok da olumlu bir tasinma sureci yasamadigimizi bilmenizi isterim. Belki bizim sanssizligimiz oldu bilemem ama 330 kg esya tasirken girdigimiz mali yük karsiliginda en azindan bizim icin önemli esyalari saglam almak gibi bir beklentimiz vardi.

• Selamlar, TR Izmir den US Chicago ya iki buyuk koli gondermek istiyorum. Icerisinde cocugun oyuncaklari ve tencere-tava var. Amerika ya evimizi tasiyoruz fakat valize sigmayacak. Gumrukte problem cikar mi? DHL ile gondermek dogru olur mu acaba cok tutar mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@umtkyck kusura bakmayın ama manevi değeri yoksa neden tencere tava götürüyorsunuz Türkiye’den Chicago’ya?

• @repatita sonuç alabildiniz mi veya bir firma bulabildiniz mi?

• @CVera Merhaba. eşyalarınızı taşıdınız mı? memnun kaldınız mı? önereceğiniz bir fima mı?

• Bu taşınma konusu sürekli gündeme geliyor. Evin tümünü mü götürsek? Sadece mutfak eşyalarını mı götürsek? vs. vs. Eğer bunca anıyı, arkadaşı, akrabayı geride bırakmak göze alındıysa eşyaları da geri de bırakmak göze alınmalı. Ben şu ana kadar eşya taşımanın mali açıdan mantıklı bir yöntemini görmedim. O sebeple, bir şeyleri götürme arayışının duygusal bir çaba olduğunu düşünüyorum. Önerim bu duygusal yük bir an önce kabullenilmeli. Aksi halde hem para vereceksiniz, hem de eşyalarınız elinize eksik gedik ulaşacak. Bunu eşyasını taşıtmış, bunu denemiş bir kişi olarak söylüyorum. Taşıttığınız firmadaki insanlar çok iyi niyetli, işlerini iyi yapmaya çalışan kişiler olabilir. Ama onlar taşınma sürecinin sadece bir kısmında yer alıyorlar. Sonra eşyalarınız farklı bir firmaya veriliyor. Gümrükte eşyalarınız açılıyor, kapatılıyor, paketlemeleri bozuluyor. Binlerce mil yol gidiyor.

• İMove Uluslararası Ev Taşımacılığı
    Türkiye'den Amerika, Kanada ve tüm dünya ülkelerine güvenle ev taşıma hizmeti sunuyoruz. Paketleme, gümrükleme ve adres teslim hizmetlerimiz ile eşyalarınızı en güvenli ve kaliteli şekilde taşıyoruz. Denizyolu taşımacılığındaki deneyimimizle hızlı, güvenilir ve sorunsuz taşınma imkanı sağlıyoruz.
    İletişim:
    WhatsApp: +90 532 630 08 93
    Email: [email protected]

• Taşınacak olursak bavulla sadece tekstil götürürüz. Kalan diğer eşyaların tamamı gereksiz bir taşıma faaliyeti gibi görünüyor. Tabak çanak vs taşımak için yapılacak harcamaya değmez.

• ⭐⭐

tabak çanak vs götürmek mantıksız.
    salvation army'de tabaklar 1 dolar.

• ⭐⭐⭐⭐

@minnesota TR ile ABD arasında yatak & yorgun ölçüleri farklı, illa ki çarşaf getirmek istiyorsanız lastiksiz olanlardan getirmeniz iyi olacaktır.

• @CVera Merhaba, eşya taşınma gerçekleşti mi, memnun kaldınız mı? Taşınma sürecinizi ben de merak ettim. Biz de gelecek ay houstona bazı eşyalarımızı göndermek istiyoruz. Cevap için şimdiden teşekkürler.

• Arkadaslar merhaba, benim sorum nakliye suresiyle ilgili olacak. Deneyimli arkadaslar cevap verirse cok memnun olurum; 10 hafta gibi bir sure duydum. Bu kadar zaman aldi mi sizinki?

• Merhabalar, biz nisan 2024te ABD’ye giriş yaptık. Türkiye’de evlilik hazırlıklarımız green card çıkmadan önce başladığı için biz ev için alışverişlere başlamıştık ve oradayken aldığımız ürünlerden tabak, çatal bıçak takımı, bardak vs gibi yeni alınan ama henüz hiç açılmamış ürünlerimiz olduğu için biz Amerika’ya onları da getirmek istedik. Yeni alınmış olmasaydı çok da getirmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Biz biraz eşyaları yeni ve hevesle almış olmamızdan dolayı heyecanlı olduğumuz için getirmek istedik. Bu süreçte hem forumda gördüğümüz hem de kendimiz araştırıp bulduğumuz firmalarla iletişime geçip bilgi ve fiyat aldık. Eşyaların gemiyle gönderilmesinin daha uygun olsa da Amerika’ya ulaşma süreleri çok uzun olduğu için biz uçakla göndermeyi seçtik. Ve en içimize sinan ve güvenilir gelen Nilgörkem firmasıyla gönderimi yaptık. Eşyalarımızı 7 Nisan’da firmaya İstanbul’dan kargoladık, 8 Nisan’da da JFK’ye uçtuk. Eşyalarımız 18 Nisan’da bize ulaştı. Eşyalar gümrükten geçeceği için tüm kolilerin/bavullarının içinin Nilgörkem tarafında kontrol edileceğini bize söylemişlerde ve muhtemelen bu sırada tüm eşyalarımızı biz kendimiz çok özenerek yerleştirmiş olduğumuzu düşünmemize rağmen çok çok daha iyi bir şekilde sarıp yerleştirmişler. Bizim son anda çok özensiz koyduğumuz bir ürün dışında hiçbir eşyaya bir zarar gelmeden tüm eşyalarımız elimize ulaştı. Sadece 1 bavulumuz sonradan geldi bu süreçte de kendilerine ulaştığımızda bizi süreçle ilgili bilgilendirdiler. Umarım ihtiyacı olan birilerinin de işine yarar bizim sürecimiz.

• @TheEcot merhaba, ben de aynı süreçteyim de ücret ne kadardı acaba sorun olmazsa

• @TheEcot Serdar bey ile iletişim kurabilmek gerçekten çok zor. Aralık ayından beri arayıp duruyorum, ama sürekli, "şu hafta geçsin, bu ay geçsin, bu ay cok hastaydım...." diye oyalayıp duruyor. Bugun 3 kez aradım mesela, acmıyor telefonları ve geri de dönmüyor. Bende tedirginliğe sebep oldu, pek güvenilir değil gibi. Anlaşma ve taşıma sürecinde de iletişim boyle kopuk muydu sizde de ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

155

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |