Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @SEYMENOGLU
    Su an Turkiye’de pasaport basim sureci nasil isliyor bilmiyorum, eminim zam sebebiyle ciddi bir yigilma vardir. Ancak basim surecini hizlandirmak icin su sekilde bir kac yol vardi, su an bu yontemler calisiyor mu emin degilim ama siz yine de deneyebilirsiniz. Cimer uzerinden durumunuzu anlatip, aciliyeti oldugunu bildirirek basim hizlandirma talebinde bulunmak. Twitter (X) uzerinden ilgili mudurlukleri etiketleyerek ve yanilmiyorsam bir ayni platformda bu istekte bulabildiginiz bir hesap vardi, ama inanin hatirlamiyorum, belki bilen arkadaslar soyleyebilir. Bir diger secenek ise Ankara’da bulunan basim merkezine bizzat giderek durumunuzu anlatip, belgelerinizi gosterip hizlandirma talebinde bulunmak. Ama dedigim gibi bu yontemler hala gecerli mi bilmiyorum. Size kolayliklar dilerim.

• Merhabalar,
    Benim 13 Ocak'ta mülakatım var. Yeni pasaport çıkarttığım için DV260 formunda hala eski pasaport numaram var ve Amerika'daki adresi de hala güncellememiş durumdayım. Çoktan mülakat tarihi aldığım için dosyamı açtırmamda bir sakınca olmadığını okudum. Dosyamın Hong Kong'a mail atıp güncellemem gereken bilgiler için açtırmalı mıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• arkadaşlar ds 260 formunda "full name in native language" kısmında hata yaptığımı farkettim. soyadımı ÖZDEMIR olarak girmişim. (İ harfi olmalıydı)
    ankara konsolosluğuna mail attım fakat otomatik cevapla beni immigrant visa navigator sitesine gönderdi. sitede aradığımı bulamadım. ankara mülakatıma pasaport ve kimlik fotokopisi ile gidip durumu açıklayıp dosyamı orada açtırmayı düşünüyorum.
    problem olmayacağını düşünüyorum fakat deneyimi, bilgisi olan varsa danışmak isterim

• @Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ugur-2 İzmir de Yunanistan ı tek geçerim...Schengen başvurularıma oradan devam edeceğim..ADB-ATH-VIE gidiş, VIE-ADB dönüş olacak şekilde planlıyorum..

Teşekkürler cevabınız için.

• @ATS16, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ugur-2

Bu başlıkta bu konunun istişare edilmesi, Schengen vize alım süreci ve yolları hususunda fikir alışverişi yapılması çok uygun görülmemişti daha önce forum yöneticileri tarafından.

Size verilen tavsiyeleri dinlemek pek tabi hakkınız ancak dosya taşıma sürecinizi ve mülakatınızı kritik bir seviyede etkileyebilecek bu tavsiyeyi dış kaynaklarınız ve kendi gözlemleriniz ile değerlendirmeniz sizin adınıza daha yararlı olacaktır. Bol şans

Teşekkürler tavsiyeniz için.

• @SEYMENOGLU Pasaport başvurusu yaptıysanız e devletten kontrol edin pasaport size ulaşmadan numarasını görüp formu doldurabilirsiniz

• Selamlar, DS260’ı açtırsak mı açtırmasak mı ikilimde kaldığımız bir konu var dostlar danışmak istediğimiz. Biz DS260’ı gönderdikten sonra eşimin çalıştığı iş yeri değişti asıl talihli de o sizce nasıl bir yol izleyelim bunu mülakatta da anlatabilir miyiz?

• @ahmet-eren-yeşiltaş mevcut ya da eski işyeri ile ilgili bir soru sorulmuyor zaten, sırf bunun için birsey yapmanıza gerek yok.

• @Falcon-1 Merhabalar,
    Benim 13 Ocak'ta mülakatım var. Yeni pasaport çıkarttığım için DV260 formunda hala eski pasaport numaram var ve Amerika'daki adresi de hala güncellememiş durumdayım. Çoktan mülakat tarihi aldığım için dosyamı açtırmamda bir sakınca olmadığını okudum. Dosyamın Hong Kong'a mail atıp güncellemem gereken bilgiler için açtırmalı mıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐

@ahmet-eren-yeşiltaş, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar, DS260’ı açtırsak mı açtırmasak mı ikilimde kaldığımız bir konu var dostlar danışmak istediğimiz. Biz DS260’ı gönderdikten sonra eşimin çalıştığı iş yeri değişti asıl talihli de o sizce nasıl bir yol izleyelim bunu mülakatta da anlatabilir miyiz?

Daha önce benzer bir soru sorulmuştu ve cevaplamıştım:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/468097

• Bu ileti silindi!

• @gucarslan ben de altın olarak tutuyorum ve maalesef Ziraat Bankası TL veya USD karşılığını içeren bir belge vermiyor 😞 hatta İngilizce bir döküm bile vermiyor. Hong Kong'da mülakata gireceğim, sizce Ziraat'teki tüm varlığımı Enpara'ya aktarmalı mıyım? Daha yeni yüklü para girişi olduğu için herhangi bir problem yaratırlar mı? Yoksa nasılsa geçmiş dönemlerde Hong Kong banka dokümanları istememiş dolayısıyla gerek yok, mu dersiniz?

• ⭐⭐⭐⭐

@UGUR-DIRI, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba; kiz arkadasimla Londra'da yasiyoruz. Asil talihli o, numarasi 72xx. 9 ocak tarihine randevu geldi. Evlenmek icin Turkiye'ye gidecektik ama vize uzatmamiza denk geldigi icin suan ingiltere'den cikamiyoruz. (Ingiltere vize sonucunun gelmesi 2 ay daha surebilir.) Buradaki konsoloslukta nikah kiymiyor. Mulakata beraber girmek istiyorduk ama 9 Ocak tarihine yetismeyecek gibi. Bu durumda ne onerirsiniz? O vizesini alinca sonrasinda evlenip Eylul ayindan once ikimiz yeniden beraber mi basvuralim? yoksa 9 ocaktaki randevuyu erteleyelim mi? Ingiltere'deki vize sonucu gelince ancak turkiye'ye gidebiliriz. Ertelersek mart nisan ayina ertelemek istiyoruz. Randevuyu erteleme islemini nasil yapabiliriz.? Bu konuda bilgiye ihtiyacim var. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

Merhaba. İngiltere'deki Türk Başkonsolosluğu nikah kıyma yetkisi yok ama İngiliz evlilik belgesini tescil edebiliyor.

Bu durumda İngiltere yasalarına göre evlenip Türk Konsolosluğunda tescil işlemi yaptırabilirsiniz.

Kız arkadaşınız vizesini aldıktan sonra evlenirseniz sizin işlemleriniz çok uzun sürebilir.

Erteleme için Londra Konsolosluğuna talepte de bulunabilirsiniz kabul edebilirler ancak ileriki aylarda tekrar mülakat verirler mi o da belli değil.

Öncelikle Türk Konsolosluğuna tescil işlemini sorun, mümkünse çok acil nikah kıymak için bulunduğunuz şehrin belediyesine bir müracaat yapın.

• Arkadaşlar merhabalar Herkese Mülakatta istenilen belgeleri konsolosluk mail olarak attı mülakat tarihimiz 08.01.2025 Belgeleri aralık Ayının son haftası Toparlamayı düşünüyorum tarih olarak çıkarılan belgelerde bir sıkıntı olurmu yoksa son 1 hafta kala mı alsak daha iyi olur

• merhabalar. ben kcc ye hong konga dosya taşıma talebinde bulunmustum.Oto cevap mailinden 2gün sonra böyle bir mail geldi olumlu gibi duruyor ama işleminiz gercekleşti gibi bir yazı göremedim. herşeyin yolunda olup olmadıgını taşıma işleminin onaylandıgını gösterirmi bu mail acaba tecrübesi olan birisi yardımcı olursa sevinirim.
    "Thank you for your inquiry.

Records indicate you have submitted a complete and valid DS-260 application for each family member to the Kentucky Consular Center. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Please refer to the visa bulletin at https://travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month. Once an interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check dvprogram.state.gov.

For additional information, please refer to the following websites:
    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/"

• @Tevfik-Karademir Dosyanızın taşındığı ile ilgili bir bilgi yok. Olumlu bir cümle de yok. Alakasız bir cevap göndermişler. Böyle yapabiliyorlar.

Mülakat yeriniz ankaradan hong konga taşınmıştır şeklinde bir cevap alana kadar mail atın. Doğru maili attığınıza da emin olun.
    Şimdiden hayırlı olsun.

• @brkkrmz27 problem olmaz

• @SEYMENOGLU Merhaba ben pasaport başvurusunda bulunurken çok acil elime ulaşması gerektiğini belirtmiştim ve oradaki yetkili hanımefendi yardımcı olacağını söyledi ertesi gün pasaportum gelmişti başvurumun üstünden 24 saat bile geçmemişti. Orada durumunuzu anlatırsanız yardımcı olacaklarını düşünüyorum.

• ⭐⭐

Selamlar herkese, sorunsuz bir sekilde atlantaya vardim. Valit buldugum zaman detayli giris deneyimini yazacagim.

• Hong Kong sabahından herkese günaydın. Kendi tecrübelermiz ve yolculuğumuzla ile ilgili kısa bir güncelleme yapmak istiyorum. Cuma sabahı Anadolu jet ile izmir den istanbula uçuşumuzu gerçekleştirdik. İstanbul uçağının aktarma yapması vb gibi riskler için biraz erken saatte gelen bir uçuş tercih ettik. Sabiha gökçen havalimanında iner inmez burda bulunan yurtdışı çıkış pulu otomatlarından kişi başı 500 TL ödeyerek çıkış pulu aldık. Daha sonrasında doha aktarmalı Qatar Airways uçağımızı bekledik. Excange ofislerinden bir miktar HK doları ve abd doları aldık. Ülkeye ilk girişte HK doları lazım olabilir bir miktar almanızı tavsiye ederim kur farkı çok olmuyor. Doha ya toplam 4 saat süren bir uçuş gerçekleştirdik. istanbul da verdiğimiz valizleri Hong Kong da geri alacaktık. Doha da 9 saatlik bir beklemenin ardından bu sefer 7 saat sürecek olarak Hong Kong uçağına bindik ve cumartesi gecesi yerel saat 21:30 civarlarında hong kong a vardık. Size verilen bagaj kartlarını saklayınız hong kong da indiğinizde valizinizi nereden almanız gerektiğini söyleyen deskler bulunuyor o desklere kartlarınızı verdiğinizde size direkt yerini söylüyorlar havalimanında aranmanıza gerek kalmıyor. Hong kong havalimanına ulaştığınızda önce pasaport kontrolünden geçiyorsunuz. @onuru bey in kendi tecrübesinde belirttiği immigrant formunu ne uçakta bize dağıttılar ne de havalimanına indiğimizde doldurmamızı istediler. Sanırım bu günden güne değişebiliyor. Biz öyle bir form doldurmadık ve direkt kontrolden geçtik. Pasaport kontrolünde bizden dönüş bileti otel rezervasyonu vb gibi hiç bir belge istenmedi. Valizlerinizi aldıktan sonra çıkışa doğru ilerliyorsunuz ve karşınıza exchange ofisleri çıkıyor bu ofislerden HK içerisinde kullanacağınız toplu taşıma için Octopus kartı ve Sim kartı satın alabilirsiniz. Bu işlemlerde hallettikten sonra çıkışta yeşil ve kırmızı taksiler bulunuyor. Bu bölümde sizi karşılayan görevlilere otelinizin yada gitmek istediğiniz adresi gösterdiğinizde size ortalama bir fiyat çıkarıyorlar bizim havalimanından Bishop lei İnterntional oteline tam 380 HKD tuttu ve bu bölgeye kırmızı taksilerle geliyorsunuz. Otelimizde geldiğimizde ise bizi epey dar iki kişinin bile zor hareket ettiği kişileri bırakın valizleri açmaya bile alan olmayan bir oda karşıladı. Eşimle birliklite uzun süre burda kalacağımızdan dolayı odayı değiştirmek zorunda kaldık. Gece başı 1.000 TL ek ücret ödeyerek 1 + 1 suit odaya geçiş yaptık. Bu odalar ev gibi gayet geniş ve gerçekten çok keyifli bir manzarası var. Biz manzara vb lüks için tutmadık tabii ki ama standart odaları gerçekten küçük özellikle aile olarak gelenlerin bilgisine. Ben tek başıma gelseydim kalırdım. Otelimize de bu şekilde yerleştikten sonra dışarıyı keşfetmeye çıktık. Şehrin ulaşım ağı üst düzey seviyede hiç sorun yaşamazsınız fakat biraz karışık zamanla çözmek gerekiyor. Otelin belli saatlerde merkeze giden shuttle servisi bulunuyor merkezden de otele 12 numaralı otobüsler geliyor. Biz burda hava sıcak olur diye düşünmüştük fakat izmirin 19 derecesiyle burasının 19 derecesi bir değil mutlaka kalın şeyler de alın yanınıza. Hava biraz dengesiz. Bugün bir kaç saat içinde ise yarın randevumuz bulunan Dr.Nicolson a önceden gidip hem randevumuzu teyitleyeceğiz hem de otelden oraya nasıl gidildiğini tecrübe edip ertesi gün geç kalmayı önleyeceğiz. Deneyimlerimizi yaşadıkça yine burda paylaşırım. Şimdilik bu kadar arkadaşlar.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

180

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |