Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ugursway Konsolosluga gonderecegimiz e mailde pasaport olmamasi durumunda hangi evragi gonderererek ekletecegiz peki ?

• ⭐⭐⭐

@UGUR-DIRI
    Selamlar ...
    Bucketlist..

1. Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
    2. DV2025 excel tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
    3. DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
    4. DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• @gucarslan aradığım cevap çok teşekkürler 🙏🏻

• @SEYMENOGLU ben ds260 forma çocukların pasaportu olmadığından eklemeden devam ettim bu sene değişiklik yoksa eklemenize gerek yok

Durumuzunu açıklayan bir yazı yazın çocukların kimliğini yada FORMÜL A ingilizce alın ekleyin annenin ingilizce NÜFÜS KAYIT ÖRNEĞİ çocuklarla olan ekleyebilirsiniz mülakatta soracak çocuklar niye gelmedi diye pasaportu yetişmediğini söyleyebilirsiniz bu şekilde olunca Hong Kong tekrar mülakat planlaması yapamayacaklarını söyledilerdi arkadaşlar çok güzel açıklamışlar yasal olarak üvey öz evlatları ekleyin eksik olmasın mülakat günü sorun olmaması adına

• @SEYMENOGLU
    Eger DS-260 formlarinizin ceac web sitesinde listelendigi bolumde add aplicant kismi yoksa, ki genellikle dosyaniza mulakat planlandigi icin bu kismi bu asamada ilgili konsolosluk duzeltebilmektedir. Siz HNK konsolosluguna cocuklarin kimlikleri ile beraber ya da dogum belgeleri / cok dilli olan formul A vb. gibi bir belge sunarak talepte bulanabilirsiniz. Esiniz ve cocuklarin isimlerinin yer aldigi nufus aile kayit orneginin tercume edilmis halini de destekleyici belge olarak sunabilirsiniz. Konsoloslukla iletisim kurmaktan cekinmeyiniz, kendileri size en dogru bilgiyi vereceklerdir. Bir de mulkataniz sirasinda sizden evliliginizin gercek bir evlilik olup olmadigini kanitlamanizi isteyeceklerdir, bunun icin gecmise donuk iliski kanitlarinizla beraber hazirlikli olmalisiniz.

• ⭐⭐

Selamlar herkese, maceramin son adimi olan amerika ayagina bugun saat 15’te olan ucusumla baslamis olacagim. Bugun benim gibi ucusu olan arkadaslar var isr hava alaninda gorusebiliriz.

• @onuru iyi yolculuklar yeni yaşamınızda bol şans diliyorum. İlk günden beri paylaşımlarınızı takip ediyoruz. Detaylı anlatımlarınız için teşekkür ederiz.

• @Mehmet-ynd bu konuda ne yazikki bir fikrim yok ben dosyami tasidigim icin tamamen viyanayi arastirmistim fakat okudugum deneyimlerde ya diploma asli ya da imzali kaseli asli gibidir kagidiyla gidenleri gördüm. Diploma aslini kaybettiyseniz ilce mebden asli gibidir belgesi alip noterden onaylatabilirsiniz.

• @Flight101 Bir kac arkadastan kontrol ettim
    Soyle gozukuyor durum: islak imzali nufustan alinan formul a anne kızlık soyadı kullaniliyor evli olsa dahi. Edevlet formul a larda guncel soyadi kullaniliyor. Belgeyi edevlet ve islak imzali olarak alacaklar icin bu bilgi burada kalsın:)

• ⭐⭐⭐

@Bluey Daha önceki mesajımda "kızımın Formül-A belgesinde annesinin her iki soyadı da yazıyor" demiştim...Bu durumda anne kızlık soyadı yazar diye bir genelleme yapmak yada kesin bir ifade söyleyemeyiz diye düşünüyorum...

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Murat 4 Murat 4 

• @Bluey, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Flight101 merhaba islak imzali formul a da esinizin annesinin soyadinda kizlik soyadi mi yaziyor? Edevletten ayni evragi alma sansiniz?var miydi ya da aldiginiz herhandi bir edevlet formul a da anne soyadi kizlik soyadi mi yoksa evlendikten sonraki soyadi olara mi gozukuyor kontrol etme sansiniz var midir ?

Şimdi konu şu şekilde, FormülA
    (Tüm mülakat alanların dikkatine)

Kadınlar için;

e devletten aldığımız formül a belgesinde;
    evlendikten sonraki soy adım, annemin evlendikten sonraki soy adı, benim evlendikten sonraki nüfusa kayıtlı olduğum yer yazıyor

Nüfus müdürlüğünden alınan formül a belgesinde; Benim evlenmeden önceki soy adım, annemin evlenmeden önceki soy adı ve nüfusa kayıtlı olduğum evlenmeden önceki kayıtlı olduğum yer çıkıyor.

Aslında görmek istedikleri DS -260 da anne kızlık soyadı yazmıştık hatırlarsanız.

Erkekler için; sadece anne kızlık soyadı değişiyor,
    e devletten alınan belgede annenizin evlendikten sonraki soy adı
    Nüfus müdürlüğünden belgede; annenizin evlenmeden önceki soy adı yazıyor.

Zaten formül a demek sizin doğum belgeniz demek hangi soy isimle doğduysanız

• Merhabalar,
    Benim 13 Ocak'ta mülakatım var. Yeni pasaport çıkarttığım için DV260 formunda hala eski pasaport numaram var ve Amerika'daki adresi de hala güncellememiş durumdayım. Çoktan mülakat tarihi aldığım için dosyamı açtırmamda bir sakınca olmadığını okudum. Dosyamın Hong Kong'a mail atıp güncellemem gereken bilgiler için açtırmalı mıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• @Flight101 rota kaydedildi 🙂

• @sezen merhaba, ben hem e devletten hemde nüfus müdürlüğünden kaşeli imzalı aldım formül A belgesini, ikisinde de annemin şuan kullandığı soy ismi yazıyor, anne kızlık soy adı yazmıyor

• @sezen Soylediginize gore eger mahalle kurul karariyla isimde degistirmisse eski kullandigi isimle ve kizlik soyadiyla ve annesinin kizlik soyadiyla mi Formul A duzenlemenmesi gerekiyor. Vukuatli nufus kayit orneginde isminin degistigi olaylar kisminda yaziyordu. aldigimiz formul A da suandaki ismiyle Formul A cikardilar bize.
    ayrica esimin formul A sinda e devlette de nufustan aldigimiz evrakta da annesi dunyaya getirdiginde haliyle evli oldugu icin annesinin esinden gelen soyadi yaziyor

• @ugursway Dediginiz sekilde hong konga e mail attik, uvey cocuklarimdan birinin velayeti annesinde oldugu icin ona hemen yarin pasaport muracaati yapacagiz ancak yetismeyecek. diger uvey cocugum icin ds260 formunu doldururken other document olarak doldurup formunu kitleyecegiz. hong kongdan gelecek e maili bekliyoruz. tesekkurler yardimlariniz icin.

• @sezen benim de sizinki gibi ve nufustaki gorevli bilerek kizlik soyadini yazdi ve iki defa kontrol ettirdi. Eski teamül bu yönde sanirim (iki sene önce aldigim formül a da ayni sekilde kizlik soyadi olacak sekilde) ancak edevlette güncel soyismi cikiyor. Dikkat cekmek istedigim sadece böyle bir farklılık var hem edevlet hem islak imzalik apostilli belge sunmak durumunda olanlar bu durumun farkinda olarak belgelerini sunsun diyeydi. Teşekkür ederim herkese.

• @Bluey aynen bu şekilde özellikle teyit ediyorlar “anne kızlık soyadınız bu şekildeydi değilmi” diye soruyorlar, ve onu işliyorlar ,fakat isim değiştirme durumunu bilmiyorum o süreç farklı olabilir

• @yasincl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sezen merhaba, ben hem e devletten hemde nüfus müdürlüğünden kaşeli imzalı aldım formül A belgesini, ikisinde de annemin şuan kullandığı soy ismi yazıyor, anne kızlık soy adı yazmıyor

Evrakı yurt dışına konsolosluk için alıyorum demiş miydiniz? Belki işlem yaparken farklı işlem yapıyor olabilirler. Onuru da mülakat deneyiminde yazmıştı bilgiler eksik çıkıyor nüfustan aldım belgeyi diye, bana da şöyle mantıklı geldi anne kızlık soyadını kanıtlayabileceğim bir evrak sunmuyorum ki konsolosluğa, teslim edeceğim hiç bir belgede bu içerik yok sadece formül a da var

• @sezen evet, zaten belgeyi basmadan kendileri soruyorlar ne için kullanacaksınız diye yurt dışı işlemleri diye söyledim ama mantıken doğum belgesi yurt içinde kullanılacaksa ayrı yurt dışında kullanılacaksa ayrı bilgilerle çıkması çok mantıklı olmaz diye düşünüyorum, ayrıca ben geçende yazmıştım benim annemin soyadında harf hatası vardı ve nüfus müdürlüğünde düzeltilmesini rica etmeme rağmen kendileri sistemden çıkan bilgi ne ise ona göre basabileceklerini kendileri düzeltme yapamayacağını çünkü soyisminin kütüğün olduğu nüfus müdürlüğünden sisteme yanlış işlendiği için oradan düzeltilmesi gerektiğini söylediler, bende annemle beraber ilçe nüfus müdürlüğünden dilekçe yazdık düzeltilmesi için ve ertesi gün düzelttiler ve belgeyi imzalı kaşeli aldım bunun için yaklaşık 3 gün ilçe nüfus müdürlüğüne gittim geldim kimse bana burda anne kızlık soyadı yazması lazım zaten şuanki soyadının gözükmesi yanlış filan demediler ama diğer arkadaşlarda formül a belgelerini bi kontrol edebilirlerse genelde ne şekilde yazdığını görme şansımız olur diye düşünüyorum anladığım kadarı ile şuan herkesin belgesi farklı farklı çıkıyor,
    Özellikle vize mülakatına girmiş arkadaşların vereceği bilgiler konu ile alakalı yardımcı olacaktır

Benzer Başlıklar

• 7344
  • 73
  • 642
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |