Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@Ugur-2 İzmir de Yunanistan ı tek geçerim...Schengen başvurularıma oradan devam edeceğim..ADB-ATH-VIE gidiş, VIE-ADB dönüş olacak şekilde planlıyorum..

• Herkese merhaba, 2025 yıli talihlisiyiz numaramiz 22xxx olarak çıktı.Anladığım kadarıyla numaramizdan dolayı Ankarada vize mulakatina girme ihtimali yok gibi, o yüzden dosya tasimamiz gerekiyor , ancak dosya taşıma ile ilgili konularda kafam karışık ve bilgim çok az, öncelikle izledigim bir youtube videosunda 2025 yıli için numaramin current olmadan dosya taşıma icin başvuru yapmam gerektiğini yoksa sürecin uzadigini anladım. Numaranin current olması ne demek ve bu durumu nasıl anlayabilirim. İkinci olarak ABD hükumetinin aylık yayımlanan vize bültenine bakmaya çalıştım ancak ondan da birşey anlamadım . o bülteni nasıl kullanabiliriz nelere bakabilirim. Dünya üzerindeki abd konsolosluklarinin vize mülakat performanslarına nereden bakabilirim. Son olarak esim Cezayir vatandaşı , Cezayir seni ABD konsolosluğunu önerir misiniz

• ⭐⭐⭐⭐

@SEYMENOGLU

DV2025 başvuru tarihi olan Ekim 2023 tarihinde şu anki eşiniz ile evliydiyseniz (başvuruda evliymişsiniz ki DS260 ismi otomatik olarak gelmiş eşinizin) ve başvuru esnasında eşinizin ilk evliliğinden olan sizin biyolojik ebeveyni olmadığınız çocukları ilk başvuruya eklemediyseniz, bu durum süreçten diskalifiye sebebi ne yazık ki. Yanlış bir yorumlamam var ise, diğer forum kullanıcıları da yorumlayacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

@SEYMENOGLU

5.sayfa, 14.maddede çekiliş ön şartı olarak ve sonuçları belirtiliyor.

Sorunuzun cevabı ilk başvuruda biyolojik olmayan çocuklarınızı da başvuruda fotoğrafları ile birlikte ekleyip eklemediğiniz.

• @ATS16 DS260 formunu doldururken bekardim, gecen ay evlendim ve esimin eski esinden 21 yas alti 2 cocugu var. ds260 formunu actirdim ve kendi ds260 formuna cocuklari esimde kendi ds260 formuna cocuklari ekledik. ama cocuklar icin ayri bir ds260 formu doldurmadik. cocuklara muafakat alamadigimiz ve pasaport cikartamadigimiz icin. cocuklar ilk bizim gidisimizde gelemeyeceklerine karar verdik. daha sonra biz Amerika ya gidip yerlestikten daha sonradan onlara greencard basvurabilecegimizi dusunduk.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ugur-2

Bu başlıkta bu konunun istişare edilmesi, Schengen vize alım süreci ve yolları hususunda fikir alışverişi yapılması çok uygun görülmemişti daha önce forum yöneticileri tarafından.

Size verilen tavsiyeleri dinlemek pek tabi hakkınız ancak dosya taşıma sürecinizi ve mülakatınızı kritik bir seviyede etkileyebilecek bu tavsiyeyi dış kaynaklarınız ve kendi gözlemleriniz ile değerlendirmeniz sizin adınıza daha yararlı olacaktır. Bol şans

• ⭐⭐⭐⭐

@ömeryazgi

Bu konu başlığını 1.sayfasından başlayarak detaylı okumanız, arama çubuğundan anahtar kelimeler girerek (dosya taşıma, fam değişiklik, Viyana, Hong Kong, bülten vb) geçmiş paylaşımları incelemeniz sizi doğru bilgiye götürecektir.

Süreci hala başarı ile tamamlayabilirsiniz, biraz konsantre olmanız gerekiyor ve forumda geçmişe dönük okuyarak notlar almanızı tavsiye ederim. Özellikle 28.05.24 tarihinden sonraki postları (fam değişiklik bildirimi akabinde) okumanız sizi doğru yönlendirecektir. Bol şans

• ⭐⭐⭐⭐

@SEYMENOGLU bu konuda en doğru sizi @gucarslan yönlendirecektir, eksik bilgi vermeyeyim. En kısa sürede kendisi veya daha deneyimli bir kullanıcı size destek olacaktır. Bol şans

• @mehmetizmirli Mehmet Bey merhaba çocuklu aileler için altın değerinde bilgi vermişsiniz, hemşeriyiz ☺️ otelde airfryer duman dedektörlerini devreye sokmaz demi 🫢 başımız belaya girmesin

• @Flight101 merhaba islak imzali formul a da esinizin annesinin soyadinda kizlik soyadi mi yaziyor? Edevletten ayni evragi alma sansiniz?var miydi ya da aldiginiz herhandi bir edevlet formul a da anne soyadi kizlik soyadi mi yoksa evlendikten sonraki soyadi olara mi gozukuyor kontrol etme sansiniz var midir ?

• @SEYMENOGLU
    Sizinle gelip gelmemesi onemli degil, var olan butun 21 yas alti cocuklarinizin eger Amerikan vatandasi degilse ilk basvuru formunuza eklenmesi gerekiyordu.

• ⭐⭐⭐

@Bluey Eşimin ıslak imzalı Formül-A belgesinde eşimin annesinin kızlık soyadı yazıyor ancak eşimin ebeveynleri ayrılar..
    Kızım için de aynı belgeyi almıştık onda eşimin her iki soyadı da yazıyor.. Şunu da belirtelim eşim her iki soyadını da kullanıyor.
    Buradan çıkardığım sonuç annelerin şu anki kimlik kartlarındaki soyadları ne ise Formül-A belgelerinde de o soyadları yazmaktadır.

• @ugursway Ilk basvuru dediginiz greencard cekilisineyse o donemde bekardim.dv2025 ciktiginda bekardim.gecen ay evlendim. ve ds260 formunu actirdim.esimi ekledim. esimde kendi ds260 formuna cocuklarini ekledi.bende kendi ds260 formuna uvey cocuklarimi ekledim. buraya kadar hersey normal.Hong Kongda ki mulakata gelmeyeceklerini dusundugumuz icin onlari Hong Kong konsolosluguna bildirerek Summary Information a ekletmedik. Henuz mulakata girmedik, Pazartesi hemen DS260 formumuzu cocuklari eklettirmek icin konsolosluga mailde atip cocuklar icinde DS260 formu ekleme yapabiliriz ancak cocuklarin pasaportlari henuz yok.
    15e80173-2a0e-40cf-b402-4b5141b02613-image.png

• @SEYMENOGLU
    Evet ilk basvuru GC cekilisini ifade ediyor, medeni durumunuzu bildirmediginiz icin bu sekilde anlasiliyor. Cocuklarin gelip gelmemesi, mulakatiniza eslik edip etmemeleri onemli degil siz mutlaka konsolosluga bildirerek onlar icin de DS-260 formlarini doldurmalisiniz. Mulkataniz sirasinda neden katilmadiklarini sorduklarinda ise gerekli aciklamanizi yapabilirsiniz. Size bir ihtimal su imkani sunabilirler, cocuklariniz icin daha sonraki bir tarihte vizelerini HNK’dan alabilmeleri icin randevu verebilirler. Bunun yanisira Ankara eger isterse cocuklariniza vize verebilir, bu sekilde uzun ugraslar sonucu onceki senelerde vizelerini alanlar oldu. En saglikli yol ise, sizinle gelmek isteyen tum aile bireylerinin hep beraber mulakata katilmasidir, gerekirse mulakat tarihinizde erteleme talep edebilirsiniz. Bol sanslar.

• @ugursway Peki cocuklar icin DS260 formu doldurmak icin kendi ds260 formlarimizi actirmamiz gerekiyor mu ? Onlari eklettirebilmek icin nasil bir yol izlemeliyiz ? Cocuklarin pasaportlari yok,bir cocugun velayeti babasinda ve pasaport cikartmamizi istemiyor ise ? Pasaport bilgisi sorusunu nasil devam edecegiz ? Konsolosluga simdi cocuklarin pasaportlari olmadan hemen e mail atmalimiyim ? Cocuklari ekletmek icin hangi formu gondermem gerekiyor

• @SEYMENOGLU
    Siz daha once dediginiz gibi formlarinizi actirip gereken guncellemeleri yapmissiniz zaten. Su an cocuklariniz icin add aplicant secenegi mevcut ise onlar icinde ds-260 formlarini listelelemelisiniz, ancak mevcut degilse, konsolosluk ile e-mail yoluyla iletisime gecip ekleme yapma talebinde bulunmaniz gerekmektedir. Sizinle gelemeyecek cocugunuzun DS-260 formunu incomplete olarak birakabilirsiniz, gelmesini istediginiz her birey icin DS-260 formunu doldurmaniz gerekmektedir. Passport bilgisi sorusunu other documents olarak secebiliyorsunuz, bunun icin bu basligin ilk iletisine goz atabilirsiniz. Durumunuz ne bilmiyorum ama eger cocugunuz istiyorsa babasini ikna etmeyi deneyebilirsiniz, en azindan kartlarini alip, statulerini korumasi konusunda, sizlerden sonra olan aile birlesimi vb. gibi vize alma surecleri cok daha karmasik ve uzun olmaktadir.

• Bu ileti silindi!

• @veyso34 arkadaşlar güzelce açıklamış mühürlü belge olması sizin için iyi olur Türkiye’deki konsolusluk kabul görür ama yurt dışındaki bizim evrakları bilmez bilemez
    Hong Kong lise diplomasını istiyor üniversite diplamasını göstersenizde geçen sene mülakata giren tercüman Aslı Hanım özelikle bu sene gelecek arkadaşları bu konuda uyar dedi işlem yapmakta zorluk çıkıyor dedi
    birde herkesin e devlette gözükmüyor lise diploması anderson hastahanesinde e devletten covid aşıları belgesini renkli aldık siyah beyaz olanları orijinal olarak görmedi arkadaşa mesala orijinali nerde diye sordu😅 ikiside fotokopi aslında 😂

• @sezen hayırlı olsun şimdiden hemşerim 👏👏🙏😂bizde sorun olmadı 😅 biz arkadaşla baya abarttık tabi😂😅ilk başlarda dışarda yemek yiyelim dedik ama zorlandık sonra tekli Ocak almıştık Menemen filan güzel günlerdi Hong Kong tatil gibi geçiyor Amerika’ya gelince bir koşuşturma içinde oluyorsunuz Türkiye’den belki almak isterseniz Ocak filan voltaj farkı var iyi çalışmıyor

• Öncelikle günaydın benim vize mülakatı ile ilgili bir sorum olacaktı altı aylık hesap dökümünde sürekli bir hareket göstermek bir problem olur mu şimdi şöyle bir durum var ben bir şirkette çalışıyor olarak görünüyorum o şirket aile şirketi aslında ama sistem verilerinde çalışan olarak görünüyorum maaşlı çalışan ama şirket harcamalarını kendi hesaplarımdan yaptığımdan dolayı örneğin 40.000 TL maaşım var aylık hesap hareketleri ortalama 80.000 lirayla 100.000 TL arası bu hesap hareketlerine istinaden bana bir sorun yaratırlar mı altı aylık hesap dökümünde yoksa daha düşük hesap hareketi olan başka bir banka hesabını mı göstermeliyim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

159

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |