DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@veyso34 arkadaşlar güzelce açıklamış mühürlü belge olması sizin için iyi olur Türkiye’deki konsolusluk kabul görür ama yurt dışındaki bizim evrakları bilmez bilemez
Hong Kong lise diplomasını istiyor üniversite diplamasını göstersenizde geçen sene mülakata giren tercüman Aslı Hanım özelikle bu sene gelecek arkadaşları bu konuda uyar dedi işlem yapmakta zorluk çıkıyor dedi
birde herkesin e devlette gözükmüyor lise diploması anderson hastahanesinde e devletten covid aşıları belgesini renkli aldık siyah beyaz olanları orijinal olarak görmedi arkadaşa mesala orijinali nerde diye sordu😅 ikiside fotokopi aslında 😂 -
@sezen hayırlı olsun şimdiden hemşerim 👏👏🙏😂bizde sorun olmadı 😅 biz arkadaşla baya abarttık tabi😂😅ilk başlarda dışarda yemek yiyelim dedik ama zorlandık sonra tekli Ocak almıştık Menemen filan güzel günlerdi Hong Kong tatil gibi geçiyor Amerika’ya gelince bir koşuşturma içinde oluyorsunuz Türkiye’den belki almak isterseniz Ocak filan voltaj farkı var iyi çalışmıyor
-
Öncelikle günaydın benim vize mülakatı ile ilgili bir sorum olacaktı altı aylık hesap dökümünde sürekli bir hareket göstermek bir problem olur mu şimdi şöyle bir durum var ben bir şirkette çalışıyor olarak görünüyorum o şirket aile şirketi aslında ama sistem verilerinde çalışan olarak görünüyorum maaşlı çalışan ama şirket harcamalarını kendi hesaplarımdan yaptığımdan dolayı örneğin 40.000 TL maaşım var aylık hesap hareketleri ortalama 80.000 lirayla 100.000 TL arası bu hesap hareketlerine istinaden bana bir sorun yaratırlar mı altı aylık hesap dökümünde yoksa daha düşük hesap hareketi olan başka bir banka hesabını mı göstermeliyim
-
@ugursway Konsolosluga gonderecegimiz e mailde pasaport olmamasi durumunda hangi evragi gonderererek ekletecegiz peki ?
-
@UGUR-DIRI
Selamlar ...
Bucketlist..- Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
- DV2025 excel tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
- DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
- DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi
Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
Sürecinizde başarılar...🍀 -
F Flight101 bu başlıktan bahsetti
-
@gucarslan aradığım cevap çok teşekkürler 🙏🏻
-
@SEYMENOGLU ben ds260 forma çocukların pasaportu olmadığından eklemeden devam ettim bu sene değişiklik yoksa eklemenize gerek yok
Durumuzunu açıklayan bir yazı yazın çocukların kimliğini yada FORMÜL A ingilizce alın ekleyin annenin ingilizce NÜFÜS KAYIT ÖRNEĞİ çocuklarla olan ekleyebilirsiniz mülakatta soracak çocuklar niye gelmedi diye pasaportu yetişmediğini söyleyebilirsiniz bu şekilde olunca Hong Kong tekrar mülakat planlaması yapamayacaklarını söyledilerdi arkadaşlar çok güzel açıklamışlar yasal olarak üvey öz evlatları ekleyin eksik olmasın mülakat günü sorun olmaması adına
-
@SEYMENOGLU
Eger DS-260 formlarinizin ceac web sitesinde listelendigi bolumde add aplicant kismi yoksa, ki genellikle dosyaniza mulakat planlandigi icin bu kismi bu asamada ilgili konsolosluk duzeltebilmektedir. Siz HNK konsolosluguna cocuklarin kimlikleri ile beraber ya da dogum belgeleri / cok dilli olan formul A vb. gibi bir belge sunarak talepte bulanabilirsiniz. Esiniz ve cocuklarin isimlerinin yer aldigi nufus aile kayit orneginin tercume edilmis halini de destekleyici belge olarak sunabilirsiniz. Konsoloslukla iletisim kurmaktan cekinmeyiniz, kendileri size en dogru bilgiyi vereceklerdir. Bir de mulkataniz sirasinda sizden evliliginizin gercek bir evlilik olup olmadigini kanitlamanizi isteyeceklerdir, bunun icin gecmise donuk iliski kanitlarinizla beraber hazirlikli olmalisiniz. -
Selamlar herkese, maceramin son adimi olan amerika ayagina bugun saat 15’te olan ucusumla baslamis olacagim. Bugun benim gibi ucusu olan arkadaslar var isr hava alaninda gorusebiliriz.
-
@onuru iyi yolculuklar yeni yaşamınızda bol şans diliyorum. İlk günden beri paylaşımlarınızı takip ediyoruz. Detaylı anlatımlarınız için teşekkür ederiz.
-
@Mehmet-ynd bu konuda ne yazikki bir fikrim yok ben dosyami tasidigim icin tamamen viyanayi arastirmistim fakat okudugum deneyimlerde ya diploma asli ya da imzali kaseli asli gibidir kagidiyla gidenleri gördüm. Diploma aslini kaybettiyseniz ilce mebden asli gibidir belgesi alip noterden onaylatabilirsiniz.
-
@Flight101 Bir kac arkadastan kontrol ettim
Soyle gozukuyor durum: islak imzali nufustan alinan formul a anne kızlık soyadı kullaniliyor evli olsa dahi. Edevlet formul a larda guncel soyadi kullaniliyor. Belgeyi edevlet ve islak imzali olarak alacaklar icin bu bilgi burada kalsın:) -
@Bluey Daha önceki mesajımda "kızımın Formül-A belgesinde annesinin her iki soyadı da yazıyor" demiştim...Bu durumda anne kızlık soyadı yazar diye bir genelleme yapmak yada kesin bir ifade söyleyemeyiz diye düşünüyorum...
-
M Murat 4 bu başlıktan bahsetti
-
@Bluey, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Flight101 merhaba islak imzali formul a da esinizin annesinin soyadinda kizlik soyadi mi yaziyor? Edevletten ayni evragi alma sansiniz?var miydi ya da aldiginiz herhandi bir edevlet formul a da anne soyadi kizlik soyadi mi yoksa evlendikten sonraki soyadi olara mi gozukuyor kontrol etme sansiniz var midir ?
Şimdi konu şu şekilde, FormülA
(Tüm mülakat alanların dikkatine)Kadınlar için;
e devletten aldığımız formül a belgesinde;
evlendikten sonraki soy adım, annemin evlendikten sonraki soy adı, benim evlendikten sonraki nüfusa kayıtlı olduğum yer yazıyorNüfus müdürlüğünden alınan formül a belgesinde; Benim evlenmeden önceki soy adım, annemin evlenmeden önceki soy adı ve nüfusa kayıtlı olduğum evlenmeden önceki kayıtlı olduğum yer çıkıyor.
Aslında görmek istedikleri DS -260 da anne kızlık soyadı yazmıştık hatırlarsanız.
Erkekler için; sadece anne kızlık soyadı değişiyor,
e devletten alınan belgede annenizin evlendikten sonraki soy adı
Nüfus müdürlüğünden belgede; annenizin evlenmeden önceki soy adı yazıyor.Zaten formül a demek sizin doğum belgeniz demek hangi soy isimle doğduysanız
-
Merhabalar,
Benim 13 Ocak'ta mülakatım var. Yeni pasaport çıkarttığım için DV260 formunda hala eski pasaport numaram var ve Amerika'daki adresi de hala güncellememiş durumdayım. Çoktan mülakat tarihi aldığım için dosyamı açtırmamda bir sakınca olmadığını okudum. Dosyamın Hong Kong'a mail atıp güncellemem gereken bilgiler için açtırmalı mıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim. -
@Flight101 rota kaydedildi :)
-
@sezen merhaba, ben hem e devletten hemde nüfus müdürlüğünden kaşeli imzalı aldım formül A belgesini, ikisinde de annemin şuan kullandığı soy ismi yazıyor, anne kızlık soy adı yazmıyor
-
@sezen Soylediginize gore eger mahalle kurul karariyla isimde degistirmisse eski kullandigi isimle ve kizlik soyadiyla ve annesinin kizlik soyadiyla mi Formul A duzenlemenmesi gerekiyor. Vukuatli nufus kayit orneginde isminin degistigi olaylar kisminda yaziyordu. aldigimiz formul A da suandaki ismiyle Formul A cikardilar bize.
ayrica esimin formul A sinda e devlette de nufustan aldigimiz evrakta da annesi dunyaya getirdiginde haliyle evli oldugu icin annesinin esinden gelen soyadi yaziyor -
@ugursway Dediginiz sekilde hong konga e mail attik, uvey cocuklarimdan birinin velayeti annesinde oldugu icin ona hemen yarin pasaport muracaati yapacagiz ancak yetismeyecek. diger uvey cocugum icin ds260 formunu doldururken other document olarak doldurup formunu kitleyecegiz. hong kongdan gelecek e maili bekliyoruz. tesekkurler yardimlariniz icin.
-
@sezen benim de sizinki gibi ve nufustaki gorevli bilerek kizlik soyadini yazdi ve iki defa kontrol ettirdi. Eski teamül bu yönde sanirim (iki sene önce aldigim formül a da ayni sekilde kizlik soyadi olacak sekilde) ancak edevlette güncel soyismi cikiyor. Dikkat cekmek istedigim sadece böyle bir farklılık var hem edevlet hem islak imzalik apostilli belge sunmak durumunda olanlar bu durumun farkinda olarak belgelerini sunsun diyeydi. Teşekkür ederim herkese.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum