Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaşlar merhaba, ben Anadolu Üniversitesinden geçtiğimiz aylardan lisans mezunu oldum. Ama artık Anadolu Üniversitesi fiziksel diploma basmıyor, öğrenci bilgi sisteminden diploma sureti alabiliyoruz. Ve edevlet yök sisteminde mezun bilgisi. Viyana için bu diploma sureti ve edevlet mezun bilgisi yeterli mi ? Ayrıca ben diplomayı Amerika'da kullanabilmek adına apostil de yaptırmak istiyorum. Apostil için suret yeterli mi ? Ya da edevlet mezun bilgisi ? Teşekkürler.

• Herkese merhaba. Foruma yeni kayıt oldum. Herkese süreci ile kolaylıklar dilerim. Geçen hafta dosya taşıma maili attım KCC'ye ve ret aldım. Şu an nasıl dosya taşıyabilirim?
    Taşıma talebime gelen cevap:

Thank you for your inquiry.

Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application or change your interview location.

• ⭐⭐⭐⭐

@nvrgbck, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba, ben Anadolu Üniversitesinden geçtiğimiz aylardan lisans mezunu oldum. Ama artık Anadolu Üniversitesi fiziksel diploma basmıyor, öğrenci bilgi sisteminden diploma sureti alabiliyoruz. Ve edevlet yök sisteminde mezun bilgisi. Viyana için bu diploma sureti ve edevlet mezun bilgisi yeterli mi ? Ayrıca ben diplomayı Amerika'da kullanabilmek adına apostil de yaptırmak istiyorum. Apostil için suret yeterli mi ? Ya da edevlet mezun bilgisi ? Teşekkürler.

Viyana, e-Devlet'ten alınan belgeleri kabul ediyor. Dolayısıyla, Anadolu Üniversitesi'nden mezun olduğunuza dair e-Devlet üzerinden aldığınız belgeyi de kabul edecektir diye düşünüyorum. DV vizesi için minimum şart lise mezunu olmak olduğuna göre, eğer elinizde lise diplomanız var ise. içinizin rahat etmesi için hem lise diplomasını hem de mezuniyet belgesini yanınıza almanız iyi olur.

ABD'de kullanmak üzere apostil işlemi yapmak için, e-Devlet'ten aldığınız mezuniyet belgesinin çıktısını önce yeminli tercüme bürosunda tercüme ettirin. Daha sonra noterden onaylatıp Kaymakamlıkta apostil işlemini yaptırın.

Viyana'dan mülakat aldıysanız lütfen imzanızda güncelleme yapmayı unutmayın.

• @Mertype, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar

Bugün çeviri ve evrak işlemlerimi tamamladım. 17 Aralık tarihinde İstanbul'a 19 Aralık tarihinde ise Hong Kong'a gideceğim. Buradaki arkadaşlara faydası olması adına hazırladığım evrakların görüntüsünü iletmek isterim. (Sol taraf benim sağ taraf eşim için oluşturduğum evrakları içeriyor)

image.png

Şuan eksik kalan tek kısım adres benim için. Amerikada yaşayan ve evlilik yoluyla greencard sürecinde olan bir tanıdığım var. O kişinin adresini alabilirim fakat onun sürecini etkileyip etkilemeyeceğiyle alakalı ufakta olsa bir soru işaretim var. Vereceğimiz adres sadece bir posta adresi niteliği mi taşıyor? Adresi verirken verdiğimiz isim, soyisim, telefon bilgileri bizim mi olmalı yoksa adres sahibi kişinin mi olmalı ?

Bu konularda net bilgi sahibi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa çok sevinirim.

Burada ikametgah gerekli mi acaba biz gerekli değil diye bildiğimizden çıkartmadık ve çeviride yapmamış olduk. Vaktimizde kalmadı artık, sıkıntı olur mu acaba

• ⭐⭐⭐⭐

@mert06 Hayır ikametgah gerekmiyor, merak etmeyin, kolay gelsin.

• @Serapp Çok teşekkürler dönüş için

• ⭐⭐⭐⭐

@lale-demir forumda araştırma yapmayı denerseniz daha önce bir çok kez paylaşıldı

• ⭐⭐⭐⭐

@Ben-Batur bu bahsettiğiniz durumu bu sene içinde denk gelmedik. Dv23 döneminde geçerli bir işleyiş şekliydi ancak bu sene ds submit tarihinin o denli etkisi olduğunu görmedik dosyalarda

• ⭐⭐⭐⭐

@39TEKIRDAG22 kccden ret almamışsınız kcc size yapmanız gerekeni söylemiş aslında forumu geçmişten bugüne okumanızı öneririm. Numaranız aktif olduğu için kcc ile işiniz yoksa konsolosluklara ulaşıp dosya taşımaya çalışmalısınız

• Merhabalar, Ankara'da mülakata girecekler için, covid-19 aşı kartı dışında başka birşey yapmaya gerek var mı acaba, covid-19 aşısı son 12 ay içinde 1 doz yapmak zorunlu yazıyor unganların sitesinde ancak covid-19 aşısı Türkiye'de yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@yenidunya35 Unganlar sürecinizde yeni pasaport numaranız ile ilerlemeniz iyi olacaktır. Muayenenizin sonucu verilecek aşı kartı ve vizenin basılacağı pasaport numarasının eşleşmesi adına.

• @Feyzanur-Kayadibi benzer durumda birileri vardı forumda (isimlerini hatırlamıyorum ne yazıkki), arama kısmından biraz uğraştırır ama bulursunuz bence. Ülke genelinde aşı olmadığı için herhangi bir şey yapılamıyor zaten. Rahat etmek için unganlara mail atabilirsiniz

• @Harun-İnan Forumda onlarca defa konuşuldu bu 🙂 aramaktan çekinmeyin. Unganlar covid aşısı olmadığının farkında ve buna bir sorun yaratmıyorlar. Her ülkenin kendi dinamiği farklı ve aşı mevcut olan yerler o aşıyı para karşılığında uygulatıyor. Siz de taşıdığınız ülke için arama yaparsanız forumda bir çok örneğini okuyabilirsiniz

• @Emre-Kurtulmuş tesekkur ederim🙏

• Merhaba teşekkür ederim benimde öyle oldu @Feyzanur-Kayadibi

• @cemciftcioglu Selamlar, ilave olarak yazmak istedim, Haziran ayında Unganları aradığımda Covid dahil (zaten ülkede yok) herhangi bir aşı olmadan gelin demişlerdi

• ⭐⭐⭐

@39TEKIRDAG22
    Selamlar ...
    Bucketlist..

1. Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
    2. DV2025 excel tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
    3. DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
    4. DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 
  • ⭐⭐⭐

Selamlar ..Foruma kayıt olmuş ancak halen excel tablosuna bilgilerini girmemiş talihli dostlarımız kullanıcı adınızla bu işlemi gerçekleştirmeniz süreç takibi açısından önemlidir...
    Hassasiyetiniz için teşekkürler, süreçlerinizde başarılar...

• ⭐⭐⭐

@lale-demir
    Selamlar ...
    Bucketlist..

1. Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
    2. DV2025 excel tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
    3. DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
    4. DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• @mehmetizmirli hocam neden herkes okuluna gidiyor ? e devler ten alınan kare kod lu mezuniyet belgesi de diploma yerine geçmiyor mu ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

123

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |