Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.6k 953

• @Ben-Batur bu bahsettiğiniz durumu bu sene içinde denk gelmedik. Dv23 döneminde geçerli bir işleyiş şekliydi ancak bu sene ds submit tarihinin o denli etkisi olduğunu görmedik dosyalarda

• @39TEKIRDAG22 kccden ret almamışsınız kcc size yapmanız gerekeni söylemiş aslında forumu geçmişten bugüne okumanızı öneririm. Numaranız aktif olduğu için kcc ile işiniz yoksa konsolosluklara ulaşıp dosya taşımaya çalışmalısınız

• Merhabalar, Ankara'da mülakata girecekler için, covid-19 aşı kartı dışında başka birşey yapmaya gerek var mı acaba, covid-19 aşısı son 12 ay içinde 1 doz yapmak zorunlu yazıyor unganların sitesinde ancak covid-19 aşısı Türkiye'de yok.

• @yenidunya35 Unganlar sürecinizde yeni pasaport numaranız ile ilerlemeniz iyi olacaktır. Muayenenizin sonucu verilecek aşı kartı ve vizenin basılacağı pasaport numarasının eşleşmesi adına.

• @Feyzanur-Kayadibi benzer durumda birileri vardı forumda (isimlerini hatırlamıyorum ne yazıkki), arama kısmından biraz uğraştırır ama bulursunuz bence. Ülke genelinde aşı olmadığı için herhangi bir şey yapılamıyor zaten. Rahat etmek için unganlara mail atabilirsiniz

• @Harun-İnan Forumda onlarca defa konuşuldu bu :) aramaktan çekinmeyin. Unganlar covid aşısı olmadığının farkında ve buna bir sorun yaratmıyorlar. Her ülkenin kendi dinamiği farklı ve aşı mevcut olan yerler o aşıyı para karşılığında uygulatıyor. Siz de taşıdığınız ülke için arama yaparsanız forumda bir çok örneğini okuyabilirsiniz

• @Emre-Kurtulmuş tesekkur ederim🙏

• Merhaba teşekkür ederim benimde öyle oldu @Feyzanur-Kayadibi

• @cemciftcioglu Selamlar, ilave olarak yazmak istedim, Haziran ayında Unganları aradığımda Covid dahil (zaten ülkede yok) herhangi bir aşı olmadan gelin demişlerdi

• ⭐⭐⭐

@39TEKIRDAG22
    Selamlar ...
    Bucketlist..

1. Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
    2. DV2025 excel tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
    3. DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
    4. DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

• Flight101F Flight101 bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐⭐

Selamlar ..Foruma kayıt olmuş ancak halen excel tablosuna bilgilerini girmemiş talihli dostlarımız kullanıcı adınızla bu işlemi gerçekleştirmeniz süreç takibi açısından önemlidir...
    Hassasiyetiniz için teşekkürler, süreçlerinizde başarılar...

• ⭐⭐⭐

@lale-demir
    Selamlar ...
    Bucketlist..

1. Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
    2. DV2025 excel tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
    3. DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
    4. DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

• Flight101F Flight101 bu başlıktan bahsetti

• @mehmetizmirli hocam neden herkes okuluna gidiyor ? e devler ten alınan kare kod lu mezuniyet belgesi de diploma yerine geçmiyor mu ?

• @Flight101 çok tesekkur ederim paylaşmış oldugunuz bilgiler için 🙏

• @ATS16 ilginiz için teşekkür ederim. Peki tecrübe ve bilgilerinize dayanarak bir konuda daha size danışmak istiyorum. Mülakatın olumlu sonuçlanması durumunda vize basılacak pasaportun mülakat tarihi itibariyle minimum 8 ay daha geçerli olması yeterli deniyor resmi sitede. Mevcutta elimizde olan ve başvuru esnasında da bilgilerini girmiş olduğum pasaportlar mülakat tarihi itibariyle 9.5 ay daha geçerli olacaklar. Sizce yeni pasaport yerine bununla devam etmek olumsuz bir durum yaratır mı? Bir yandan şu konuda da çekince duyuyorum çünkü. Hem AIS kaydı yaparken hem de Unganlardan randevu alırken aslında başvuruda kullanmadığım bir pasaportun numarasını girmek bir risk yaratır mı? Hassasiyetim bu yüzden malum süreç zorlu olunca.

• ⭐⭐⭐

@veyso34 Dediğiniz Viyana için geçerli ancak Hong Kong için değil..Hatta üniversite mezunu olsanız dahi Hong Kong lise diplomanızı görmek istiyor...Her konsolosluğun işleyişi farklı, o yüzden herbir deneyimin paylaşılması ve okunması önemlidir...

• Herkese Merhaba,

Dosyasını Viyana'ya taşıyanlara bir sorum olucaktı. Şengen vizesi alırken dosya türünü Turistik olarak mı seçtiniz ?

• @alparslan34 Selamlar...Ben turistik seçiyorum, başvurunuz hangi ülkeye?

• @alparslan34 Eğer bir iş bağlantısı ile vize alamıyorsanız Turistik seçmek zorundasınız. İş vizesi için resmi bir davetiyeye ihtiyacınız olur, beyan edemezseniz vizeniz red edilir (hatta vize görüşmesinde dosyanız bile kabul edilmez bazı elçiliklerde).

• @cemciftcioglu Yani şengen vize türümü Turist olarak seçip yine Viyana'daki Amerika konsolosluğunda ki randevumu onlara belirtmem gerekiyor doğru mu anladım.

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    514k Bakış
    K
    @goe Benim ilk mülakat yerim Tacikistan idi, oranın vatandaşı olduğum için, sonra orası çok yavaş kalınca mülakat tarihi almadan Ankara taşıdım Mayıs başında ama hala Ankaradan mülakat bekliyorum.
  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k