Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@mehmet97 çekindiğiniz nokta sürüş testi esnasında direktifleri anlayamayacak olmanız mı yoksa yazılı sınavda zorlanacağınızdan mı? Eyalete göre farklılık gösterebiliyor bazı eyaletlerde türkçe yazılı test imkanıda var ama yoksa bile bence soruları biraz ezberletip yapabilirsiniz iyice çalışırsanız, sürüş esnasındada biraz şans işi size denk gelecek görevli iyi biriyse gayet sade ve basit konuşabiliyor bazen sizde dil sorununuz olduğunu söylerseniz daha sade konuşmayı deneyebilir

• İngilizcem hiç yok acaba Türkçe olarak yazılı teste girmem mümkün olur mu newyorkta @Emre-Kurtulmuş

• Merhaba, North Carolina eyaletinde ehliyet alan kimse var mı acaba? Türkçe dil seçeneği yok diye biliyorum ama en azından sınava hazırlık için ne yapmak lazım tecrübeli birileri varsa harika olur 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@mehmet97 dediğim gibi her eyaletin şartı farklı dmvnin sitesinde bakabilirsiniz yada gidip sorabilirsiniz

• ⭐⭐⭐⭐

@Ben-Batur bu siteyi incelemiş miydiniz?

• @ATS16, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

@Ben-Batur bu siteyi incelemiş miydiniz?

Harikaymış hocam çok teşekkürler 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Ben-Batur yeşilkart forumda arama çubuğu ve web’de Google candır 😉👋

• @mehmet97 Tercuman talep edebilirsiniz. Ucretini oduyorsunuz. Tercuman talep edecek kadar ingilizce bilmiyorsaniz yaninza konusabilen birini alin basvuru yaparken. USA, legal gocmenlere yasayabilmeleri icin her turlu imkani saglamak zorundadir. Tabii parasiyla....

• 7 Mayis 2025 de real ID uygulamasi ABD ici ucuslarda basliyor.

• @MySea Selamlar,
    16 Ocak'ta Tennesse'de olacağız ve serüvene oradan başlayacağız. TN DMV ye baktığımda Real ID kısmında regular DL yerine bunu almak isteyebileceğimiz belirilmiş. Yanlış yorumluyor olabilirim fakat yeni ehliyet alacaklar direk REAL ID aldığında bunu zaten regular ehliyet olarak kullanabiliyor. Bunu almak için de önceden bir Reg. DL ye sahip olmamız gerekmiyor diye anlıyorum. Kısacası ehliyet başvuru işlemleri yerine direk olarak REAL ID işlemlerine başlamak daha mı mantıklı sizce? Ya da kaçırdığım bir nokta mı var?

• ⭐⭐⭐

@ridetowild Evet daha mantikli, baska eyalet ama ben de ayni sekilde Real ID anlamina gelen Travel ID adim, tavsiye ederim. Domestik ucuslarda pasaport yerine de kullanabilirsiniz rahatlikla. Biraz daha pahalidir ama ehliyeti almisken bu olsun. Simdiden bol sanslar.

• @lumos Travel ID mi? Acaba Global entry olabilir mi aldiginiz? Ben ozellikle 13 yasinda oglum icin Global ID aldim. Yurtici ucuslarda pasaport/greencard tasimak istemiyorum. Greencard kaybolmasi durumu hem cok maliyetli, hem de stressli.
    Global Entry Card is a kind of Real ID form.

• ⭐⭐⭐

@Karagoz Merhaba, Aldigim karti sanrim buraya hatali yazmam (: . Benim bahsettigim Travel ID. Global Entry Card da seyahat icin mantikli ama ehliyet yerine gecmez, ben ehliyet alinirken Real ID kategorisinde alinmasini oneriyorum, sizin sordugunuz baska bir konu, ehliyet yerine gecemez. Bahsettiklerimizin hepsi Real ID'dir o baska.

• Real ID aslinda federal bir kanun sonucu ulke icindeki seyahatlarda ve bazi federal kurumlara girislerde zorunlu hale getirildi. Simdiye kadar yururluge girme tarihi ertelenmisti ama bu defa 7 Mayis 2025'de resmen baslayacak gibi gorunuyor.

Ehliyet alirken veya yenilerken veya normal state ID alirken, real ID olarak istemeniz ve gerekli belgeleri de ibraz etmeniz gerekiyor.

Eger ehliyetinizde veya state ID'nizde sag ust kosede bir yildiz varsa, bu real ID sahibisiniz anlamina geliyor.

Tum ABD vatandaslari, greencard sahipleri, gecici yasal statu sahipleri (DACA vb) ile gecerli ogrenci vizesi veya calisma izni olan herkes real ID alabilir.

Gerekli belgeler:

Passport veya dogum belgesi veya naturalization certificate (vatandaslar icin)
    Greencard veya proof of immigration status
    SSN karti
    2 adet address proof

Delaware icin asagidaki checklist olusturmuslar:

Driver_License_ID_Checklist.pdf

• ⭐⭐

green cardi olan herkesin real id alması mantıklı zaten aynı belgeler isteniyor.
    Eğer ki vizeli gelmiş iseniz ehliyet vizenin bitimine göre veriliyor ki bu 4-6 ay falan olabilir. Mantığı yok. Böyle durumlarda bazı eyaletler(mesela nevada) ehliyet veriyor sadece pasaport ve adres proof ile 3 sene geçerli. Her eyalette olmayabilir bu.
    Ben bu tür ehliyeti heryerde kullandım banka hariç. Genelde sağ üst kısımda not valid for id yazar ama kimse sallamıyor pratikte 🙂

• @lumos Evet ben de yanlis yazmisim; "Global entry is another form of identification." diyecektim, Real ID 18 yasin altindaki cocuklara vermiyorlar.

• Herkese merhaba,

Florida için sormak istiyorum, Real ID alırsam DL almama gerek olmadan araba kullanabilir miyim?

• @Burak-Elmacı Yukarıdaki yazışmalardan be okuduklarımdan anladığım kadarıyla Evet ehliyet yerine geçiyor ama konuyu daha iyi bilen arkadaşlar yine yorum yapacaktır. Ben de gittiğimde Real ID almayı planlıyorum.

• @ridetowild Ehliyet yerine gecmez. Ortada bir kimlik karmasasidir gidiyor, aciklik getireyim:

ABD'de her eyalette iki turlu kimlik (ID) vardir. Birisi ehliyettir ve Driver License diye gecer. Digeri ise State ID dir ve asla ehliyet degildir.

Her ikisinde de alirken Real ID olarak, eger sartlari karsiliyor ve gerekli belgeleri ibraz edebiliyorsaniz, basvurup alabilirsiniz. Aksi takdirde, sade Driver License veya sade State ID alabilirsiniz.

State ID ehliyet degildir. Sadece eyaletin verdigi bir ID karttir. Zannedilenin tersine, ABD'de herkesin ehliyeti yoktur. Ehliyeti olmayanlar, bulunduklari eyaletten State ID alabilirler. Kimlik olarak bunu kullanabilirler ama asla ehliyet yerine gecmez.

• ⭐⭐

@MySea Gayet net aciklamissiniz. Ekleme yapayim;
    Bazi eyaletler kacak olanlara sadece passport ibrazi ile kimlik+ehliyet verebiliyor.

Real ID icin gocmenlik statunuzu kanitlamaniz gerek

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |