Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaşlar banka dökümüyle alakalı bir sorun yaşıyorum.

Paramı şuan faizde tuttuğum için tüm birikimim Fibabanka'da bulunuyor. Antalya'da bulunan 2 şubeye de gittiğimde paramın dolar karşılığını içeren bir kağıt veremeyeceklerini sadece TL cinsinde gerekli evrakları verebileceklerini söylediler.

2 sayfa imza sirküsü
    1 sayfa bakiyemi ve ismimi içeren ingilizce sayfa
    2 sayfa varlıklarımı gösteren türkçe sayfa
    11 sayfa türkçe hesap ekstresi

Bankanın verdikleri bunlar. Aşağıdaki linkten görüntüleyebilirsiniz.

Paramı sizce USD karşılık olarak gösterebilecek bir bankaya taşımalı mıyım? Yoksa bunlar yeterli olur mu?

• @Mertype, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar banka dökümüyle alakalı bir sorun yaşıyorum.

Paramı şuan faizde tuttuğum için tüm birikimim Fibabanka'da bulunuyor. Antalya'da bulunan 2 şubeye de gittiğimde paramın dolar karşılığını içeren bir kağıt veremeyeceklerini sadece TL cinsinde gerekli evrakları verebileceklerini söylediler.

2 sayfa imza sirküsü

Paramı sizce USD karşılık olarak gösterebilecek bir bankaya taşımalı mıyım? Yoksa bunlar yeterli olur mu?

üzerinden güncel kur bilgilerinin çıktısını alabilirsiniz. İstenirse basit bir matematikle bu evraka göre hesap yapabilirler.

Ek olarak aynı gün mülakatımız olduğunu görüyorum, sağlık muayenesi için randevu aldınız mı? İmzanıza eklememişsiniz o yüzden merak ettim 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Mertype

Aşağıdaki iletiye göz atmak ister misiniz? Kendiniz excel’de anlaşılır bir kapak sayfası hazırlayabilirsiniz bence. Arkasında da kaşeli, çift imzalı evrakları ve banka yetkilisi imza sirküsünün bir kopyasını beyan edersiniz. Bol şans 🍀

https://yesilkartforum.com/forum/post/447771

• @vixo, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mertype, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar banka dökümüyle alakalı bir sorun yaşıyorum.

2 sayfa imza sirküsü

üzerinden güncel kur bilgilerinin çıktısını alabilirsiniz. İstenirse basit bir matematikle bu evraka göre hesap yapabilirler.

Ek olarak aynı gün mülakatımız olduğunu görüyorum, sağlık muayenesi için randevu aldınız mı? İmzanıza eklememişsiniz o yüzden merak ettim 🙂

Öneri için çok teşekkürler, imzada sağlık muayenesi tarihi olduğunu yeni fark ettim. 23 Aralık tarihinde sağlık muayenem var, güncelledim. Orada görüşmek üzere 🙂

@ATS16, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mertype

Aşağıdaki iletiye göz atmak ister misiniz? Kendiniz excel’de anlaşılır bir kapak sayfası hazırlayabilirsiniz bence. Arkasında da kaşeli, çift imzalı evrakları ve banka yetkilisi imza sirküsünün bir kopyasını beyan edersiniz. Bol şans 🍀

https://yesilkartforum.com/forum/post/447771

Öneriniz için teşekkürler, hazırlayıp evraklarımın içerisine ekliyorum.

• @vixo Merhaba. biz ankarada mülakata gireceğiz belgelerimizde türkçe hepsi. Bize atılan mailde sadece lise diplomasının yanında türkçe belgeler de çeviriye gerek yoktur diyor. Türkçe gireceğimiz için tüm belgeler için geçerli midir çeviri yaptırmamıza gerek var mıdır?

• @deebee KCC yi maile ekleyince konsolosluk cevap verdi. Çünkü kcc benim mülakat tarihi aldığımı ve bir başka yerden 7-10 gün içinde mail almam gerektiğini yazıp CC ye BNK u eklemiş. onlarda bir hata olduğunu yazıp 260 ı tekrar açtılar. Düzeltip tekrar yolladım. 2. dosyayı silmelerini bekliyorum bakalım..

• @ATS16 Bana Viyana’dan gelen mailde 6 aylık oması gerektiğine dair bir bilgi yoktu. Ben miktarın büyük bir kısmını arkadaşlarımdan emanet alacağım için 6 aylık hesap özeti olarak değil sadece hesaptaki TL nin o günkü dolar ve Euro cinsinden tutarını belirten bir yazı alacağım (Deniz bank). Umarım bir sıkıntıyla karşılaşmam.

• @atilla-04 sadece confirmation page alabilirsiniz, tüm cevapların olduğu (uzun hali olan) belgeyi istemiyorlar ama ben her ihtimale karşı aldım.

• ⭐⭐⭐⭐

@ogo sorun olmaz ve takılacaklarını sanmıyorum. Sorarlarsa birikimlerinizin kambiyo olarak değil başka yatırım araçlarında şimdiye kadar tuttuğunuzu, mülakat öncesi nakite döndüğünüzü ve USD karşılığını evrakınızda belirttiğinizi beyan edersiniz. Bol şans

• @Mertype ben bugün Kepez ilçe nüfus müdürlüğünden aldım, altında nisan ayına kadar geçerlidir yazıyor, isterseniz ilçe nüfustan ıslak imzalı alabilirsiniz randevular genelde boş hemen yarına randevu oluşturup temin edebilirsiniz, benim ikametgahım farklı şehirde olmasına rağmen aldım, ikametgaha bakmaksızın en yakın ilçe nüfus müdürlüğünden alabilirsiniz

• Arkadaşlar merhaba, formül A ile alakalı bir problem yaşıyorum benim soy ismimde ‘’ğ’’ var ve annemde bu “g” olarak gözüküyor, haliyle ben ve babamdan farklı olarak anne soy ismi farklı çıkıyor yarın dilekçe ile düzeltilmesini talep edeceğiz fakat yetişmemesi durumunda nasıl bir yol izleyebilirim

• @Ben-Batur teşekkür ederim, hemen yolluyorum.

• Merhaba
    Banka hesabıma ailem bana dolar olarak gönderse, ben de hesabımdaki parayı beyan etsem, problem olur mu?
    Hesap hareketlerinde vs problem olarak algılanır mı acaba? Teşekkürler

• Merhabalar, arkadaşlar. Artık Türkiye’deki son birkaç saatimiz kaldı. Belge hazırlıkları büyük ölçüde tamamlanmış olsa da, özellikle tercüme edilen belgeler konusunda ciddi sıkıntılar ve stresler yaşadık. Tercümanlık hizmetini veren kişi, bazı yazım yanlışları yapmış ve İngilizce kelimelerde harf eksikliklerine yol açmış. Ayrıca, bazı belgelerde dikkatsizlik etmiş; örneğin, nüfus kayıt formlarından birinde eşimin babasının adı yerine benim adımı yazmış. Gördüğüm kadarıyla belli bir şablon kullanıyor ve kopyala-yapıştır yöntemiyle çalışıyor.

Bugün tüm bu hataları düzeltmek için belgeleri tekrar gözden geçirip düzeltmeye götürdük. Ancak yine de gözden kaçan bir bilgi, yazım hatası ya da harf eksikliği gibi bir durum olursa sonuçta o kadar yazı çevirisini biz kontrol edemeyiz, sırf bu sebepten dolayı mülakatta elenir miyiz diye endişe ediyoruz. Örneğin, eklediğim görseldeki lise diplomasının çevirisi ve noter onayı yapılmış olmasına rağmen, çerçevesinin bir kısmı eksik ve özensiz görünüyor. Asıl talihli olan eşimin böyle değil ama benim bu şekilde yapılmış diplomaların aslı bizde mevcut. Bu tarz detaylar bizim için sorun yaratır mı, yoksa çok fazla büyütmemeli miyiz? Mesela şimdi kontrol ediyorum nüfus kayıt örneğinde Transferred yazcağına transffred yazmış bunun gibi harf hataları var ve ingilizce çeviride tarihler i ay gün yıl olarak yazcağına gün ay yıl yazmışlar türkçe gibi bu ve bunun gibi yazım yanlışlarıı un.

Bu süreçte çevirilere 7-8 bin TL harcadık. Aynı tutarı tekrar verip başka bir tercümana mı çeviri yaptırmalıyız? Kalan süremiz yalnızca 24 saat ve bu durum bizi ciddi şekilde strese sokuyor. @gucarslan @ATS16 @Flight101 @Serapp konu hakkında ki fikirlerinizi çok önemsiyoruz. Bilgi yada öneride bulunursanız çok mutlu oluruz. WhatsApp Görsel 2024-12-11 saat 19.33.02_f823d83d.jpg

• @yasincl benim eşimin anne kızlık soy adının son harfi nüfus kayıt belgesinde eksik gözüküyordu nüfus müdürlüğüne gidip düzelttiler ve hemen e devlete yansıdı.

• @Gs1905 bana annemin nüfus müdürlüğüne dilekçe ile başvurması gerektiğini ve kütüğün bulunduğu ilçe nüfus müdürlüğünden gerekli düzeltmenin yapılabileceğini söylediler bu sebeple yarın dilekçe ile başvuracağız ama bakalım ne kadar sürede düzelir bir bilgi vermediler

• @pnarr ispanyada 2 gün geçirdikten sonra başka shengen ülkesine geceblirimiyiz peki

• @ATS16 evet hata yaptığımı düşünüyorum . Sadece kendiminkinde hata yaptığımı düşünüyorum . Eşim ve çocuklarımınkinde problem yok . Sadece kendi formumu açtırabilir miyim ?

• @Gs1905 merhaba sizin yerinizde olsam zor durumda bırakacak yanlışlıkları düzeltme yoluna giderdim. Lütfen bu fırsatı kaçırmayın.

• @cemal1153 Yazım hataları harf hataları vb buna dahil mi bilemedik

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |