Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.9k 953

  • Merak ettiğim bir konu var mülakata girmiş arkadaşlar yada kesin bilgi sahibi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim . Bu barkodlu evrakları , barkodunu okutup tek tek kontrol ediyorlar mı ? Bazı arkadaşlar bazı ülkeler İçin e-devlet çıktıları olmuyor demiş . Bazıları Ülkerler için olduğu söyleniyor . Dosyamı taşıyacağım bunun için son araştırmaları yapıyorum . Birde ds260 formunda bir yanlış yaptığımı düşünüyorum . Bunun için kcc yemi mail atmalıyım . Şimdiden teşekkürler


  • @Melih-Savaş, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba forumu okudum hala da okuyorum ama dosyayı nereye taşımam gerektiğine karar veremedim. Hong kong, viyana, umman gibi ülkelere taşımış çoğu kişi ama schengenim yok, vereceklerini de düşünmüyorum. Dosyam current olmadan önce de kcc ile taşımak istiyorum o yüzden viyanayı elemek zorundayım. Hong kongta çok masraflı olacak ama umman için de kesin mülakat tarihi alabileceğimden emin değilim. İşim içinden çıkamıyorum lütfen bilgili biri yardımcı olsun.

    Viyana Schengen sıkıntısı olmayan için en iyi seçenek tabi. Siz ya masrafı göze alarak Hong Kong veya Bangkok gibi hızlı ve iletişimi güçlü bir yeri tercih edeceksiniz ya da daha az masraflı fakat mülakat dağıtımında daha yavaş ve iletişimi zayıf olan Muscat gibi bir yer seçeceksiniz. Karar tamamen sizin önceliklerinize bağlı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rapstarx her bir konsolosluğun istediği evrakları kendi özelinde ve iletilen koşullar doğrultusunda değerlendirilmesi/hazırlanması doğru olacaktır, taşımayı planladığınız konsolosluktaki tecrübe edilmiş ve paylaşılan evrakları hazırlamanız sürecinize olumlu katkısı olacaktır.

    DS260’da nasıl bir hata yaptığınızı düşünüyorsunuz ki açtırmak istiyorsunuz formunuzu?


  • Bu ileti silindi!

  • Konsolosluk isterse planlama yapabilir. Prosedür olarak, ortadan kalkan bir ihtimal yok. Yani ankara isterse yarın 12000 sıra numarasına kadar olan ve bekleyen herkese ocak ayı için randevu verebilir.

    Ama…
    Ama ankara ocak ayını böyle kapatıp, şubata yine 5-10 mülakat verip geçer diye düşünüyorum.
    Neden daha fazla çalışsınlar ki, dimi…

    @korayuzayates, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar. Yeni bültende cut off aynı kaldığı için Ocak ayına Ankara' da ek mülakat tarihi planlama ihtimalleri yok mu oldu? Cut off rakamı yükselmeden yeni planlama yapmaz mı Ankara? Tahmininiz nedir?


  • Buna kesin cevap verebilecek kimse olmamakla birlikte, en azından bir kez gidilip dönülmesinde ve pasaportlarda o giriş çıkışların gözükmesinde fayda var.
    Sonraki şengen başvurusu için (özellikle ispanyadan) kesinlikle fayda sağlayacağını düşünüyorum. Ben olsam 1 günlüğüne de olsa gidip dönerdim.

    @MERVE-SARI, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar iyi akşamlar Bir şey soracağım Nişanlım için vize başvurusu deniyoruz kendisine sadece bir haftalık İspanya vizesi çıktı mülakata birlikte gidebilmek için çabalıyoruz bu süreçte İspanya'ya seyahat etmesek başka bir zaman tekrar başvuru yaptığımızda bir sıkıntı ile karşılaşır mıyız yoksa iki günlüğüne de olsa İspanya'ya gitmeli miyiz. Sonrasinda viyanaya vize almamizda etkili olur mu ? Ben asil talihlihiyim 1 yillik schenginim var amacimiz nisanlimin mulakat zamani geldiginde alabilmesini cabaliyoruz


  • @MERVE-SARI merve hanım vizeyi hangi ülkeden alıysanız ilk girişi oradan yapmalısınız .Vizeyi almadığınız başka bir ülkeden İlk girişi yaptıgınızda size problem yaşatabilirler ve ayrıca bir sonraki vize başvurunuzda da bu olumsuz bir durum olarak gözükeceği için red verme durumu da olabilir.Bence ilk girişi İspanya’dan yapın derim.


  • MERHABA ARKADASLAR 30 ARALIKTA VIANA DA SAGLIK 2 OCAKTA VIANADA KONSLOSLUKTA RANDEVUM VAR FAKAT SHENGEN VIZESI ICIN HALA RANDEVU ALAMIYORUM BU KONUYLA ALAKALI ACIL YARDIMA IHTIYACIM VAR . TESEKKURLER


  • @Physicus, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar, ben dosyamı viyanadan hong konga tasımak istiyorum, cn current olmadı, kcc ye mail attım, bana aşağıdaki gibi geri dönüş yaptılar, yardımcı lursanız sevinirim. @gucarslan

    Thank you for your inquiry.

    Sorunuz için teşekkür ederiz.

    DS-260'ınız işlendi. Görüşmeler, işleme alınan vaka numaralarına göre sayısal olarak planlanır. İşlenmekte olan güncel numaraları bulmak için lütfen travel.state.gov adresindeki vize bültenine bakın. Bu bülten her ayın 15'inden sonra güncellenir. Bir görüşme tarihi planlandıktan sonra, dvprogram.state.gov adresini kontrol etmeniz için e-posta yoluyla bildirim alacaksınız.

    Asıl Başvuru Sahibi için DS-260 gönderildikten sonra, görüşme yeri yalnızca Kentucky Konsolosluk Merkezi (KCC) tarafından güncellenebilir. Lütfen talebinizi, görüşmeniz sırasında hazır bulunacağınız fiziksel adresle birlikte [email protected] adresine gönderin. Başvuru sahipleri ABD'de değilse ve statülerini ayarlamıyorsa, davadaki tüm başvuru sahipleri Asıl Başvuru Sahibi ile görüşme için planlanacaktır. Gerekirse ayrı görüşmeler ayarlamak için doğrudan ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğu ile iletişime geçmelisiniz.

    Görüşmeniz önceden planlanmışsa, davanızın transferini talep etmek için ABD büyükelçiliği veya konsolosluğuyla iletişime geçmelisiniz. ABD büyükelçiliği veya konsolosluğu, davanızın transferini kabul edip etmeyeceğine karar verecektir.

    Kopyalaya-Yapıştır bi cevap vermişler, yapıyorlar bunu bazen :D

    Taşıma talbebinizi tekrar gönderin, çok kısa ve net bi mail yazarsanız daha iyi olur, uzun mailleri okumadan böyle cevap veriyorlar genelde :) ''Dosyamı Viyanadan Hong Kong konsolosluğuna taşımak istiyorum'' yazıp altına dosya numaranızı, doğum tarihinizi, adınızı soyadınızı ekleseniz bile yeter :)


  • @MERVE-SARI, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar iyi akşamlar Bir şey soracağım Nişanlım için vize başvurusu deniyoruz kendisine sadece bir haftalık İspanya vizesi çıktı mülakata birlikte gidebilmek için çabalıyoruz bu süreçte İspanya'ya seyahat etmesek başka bir zaman tekrar başvuru yaptığımızda bir sıkıntı ile karşılaşır mıyız yoksa iki günlüğüne de olsa İspanya'ya gitmeli miyiz. Sonrasinda viyanaya vize almamizda etkili olur mu ? Ben asil talihlihiyim 1 yillik schenginim var amacimiz nisanlimin mulakat zamani geldiginde alabilmesini cabaliyoruz

    Selamlar, evet bu aldığınız vize için İspanyaya 2-3 günlüğüne gidip dönmeniz faydalı olacaktır (Vize ihlali yapmadığınızı ve aldığınız vizeyi amacına uygun kullandığınızın belgesi olacaktır)

    Mülakat tarihiniz yaklaştığında bence en büyük probleminiz Schengen randevusu bulmak olacaktır. Nişanlınız için randevu bulabilirseniz istenen belgelerin arasına mülakat mailinizin çıktısını da koyarak gidiş amacınızı belirtebilirsiniz. Forumda okuduğum bir deneyimde bu şekilde başvuru yapıp mülakat tarihini kapsayan 1 hafta 10 günlük bi vize alan biri vardı.

    Şimdiden iyi şanslar ve başarılar dilerim :)


  • Hong kong mülakat evrakları için çok şey yazılıyor. Bazılarının konsolosluk sitesinde yazıyor dediği şeyleri göremiyorum. Başka bir site mi var yoksa yorumlama mı acaba onlar. Örnek olarak ikamet belgesi nerede belirtilmiş. Formül A aslı tamam fotokopiside mi istenmiş.


  • @Mertype, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar,

    09.01.2025 tarihinde mülakatım var. E-Devlet üzerinden aldığım Nüfus Kayıt ve İkametgah belgelerindeki geçerlilik süresi 09.01.2025 tarihine kadar diyor. Bu ibare 9 unu kapsamıyor gibi geldi bana. Evrakları çeviriye vereceğim için biraz zaman sıkıntım var. Belgeleri bu tarihlerle çeviriye vermeli miyim yarın tekrar çıktı alayım mı sizce?

    İŞBU YERLEŞİM YERİ VE DİĞER ADRES BELGESİ, www.turkiye.gov.tr ADRESİNDEN 10.12.2024 TARİHİNDE
    ALINMIŞ OLUP, 09.01.2025 TARİHİNE KADAR GEÇERLİDİR.

    Vukuatlı nüfus çevrilecek ama ikametgah hiç duymadım


  • @10urdmn @Gs1905 @mpalaoglu @Serapp @onuru @lesnarhomie @btt @blueboy21 herkese çok teşekkür ederim, inş hepimizin yolu açık olsun 🙏


  • @yck06, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Hong kong mülakat evrakları için çok şey yazılıyor. Bazılarının konsolosluk sitesinde yazıyor dediği şeyleri göremiyorum. Başka bir site mi var yoksa yorumlama mı acaba onlar. Örnek olarak ikamet belgesi nerede belirtilmiş. Formül A aslı tamam fotokopiside mi istenmiş.

    Bu sene Hong Kong'un ilk mülakatına giren @onuru arkadaşımızın mülakat deneyimini okuyabilirsin hocam


  • @yck06, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Hong kong mülakat evrakları için çok şey yazılıyor. Bazılarının konsolosluk sitesinde yazıyor dediği şeyleri göremiyorum. Başka bir site mi var yoksa yorumlama mı acaba onlar. Örnek olarak ikamet belgesi nerede belirtilmiş. Formül A aslı tamam fotokopiside mi istenmiş.

    Nüfus müdürlüğünden Formül A dan iki tane talep edin fotokopiye gerek olmaz , herkes derleme evrak topluyor esas olan konsolosluğun sitesinde yazan evraklar, yol git gel yapılamayacak kadar uzak olduğu için mülakat deneyimlerini okuyup ordan çıkarım yapıp “bunu da götüreyim ne olur ne olmaz” amacıyla bu kadar evrak toparlanıyor, yoksa Hong Kong konsolosluğu kimseden CV , SGK dökümü falan istememiş. Ama götüren var, Onur un mülakat deneyimlerinde çok net belli “götürdüklerim - benden istenenler - benden istenmeyenler” diye belirtmiş, bekar olanların baz alacağı en yakın tarihli görüşme kendisininki, evli bireylerde böyle paylaşımlar yaparsa kafalardaki soru işaretleri kalkacaktır, bizim mülakata kadar paylaşan olmazsa ben özellikle bu konuda paylaşım yapmayı düşünüyorum.


  • @Burak3445 valla stres başka birşey değil .zaman geçmiyor sıra gelmiyor.geç olsun güç olmasın diyelim .


  • @sezen evliler için de Hong Kong paylaşımı yapılması bizim gibi Hong Kong’da mülakata girecek aileler için çok iyi olacaktır.İşiniz rast gitsin,paylaşımınızı bekliyoruz😊


  • @Ben-Batur bilgilerin için çok teşekkür ederim bol şans herkese ✨️✨️


  • Merhabalar, benim lise mezuniyetim corona zamanına denk geldiği için diplomamı bulamıyorum, e devletten çıkartılan lise mezuniyet belgesi bunun yerine geçer mi? Geçmezse ne yapabilirim bununla ilgili? Haftaya salı Hong Kong'a uçuyor olacağım bu yüzden çok da zamanım kalmadı. Bilen biri varsa cevaplayabilirse çok sevinirim.


  • @Ben-Batur, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Mertype, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar,

    09.01.2025 tarihinde mülakatım var. E-Devlet üzerinden aldığım Nüfus Kayıt ve İkametgah belgelerindeki geçerlilik süresi 09.01.2025 tarihine kadar diyor. Bu ibare 9 unu kapsamıyor gibi geldi bana. Evrakları çeviriye vereceğim için biraz zaman sıkıntım var. Belgeleri bu tarihlerle çeviriye vermeli miyim yarın tekrar çıktı alayım mı sizce?

    İŞBU YERLEŞİM YERİ VE DİĞER ADRES BELGESİ, www.turkiye.gov.tr ADRESİNDEN 10.12.2024 TARİHİNDE
    ALINMIŞ OLUP, 09.01.2025 TARİHİNE KADAR GEÇERLİDİR.

    Muhtemelen geçerli olacaktır ama tekrar çıkarması kolay, riske atmayın yarın tekrar çıktı alın isterseniz :)

    @sezen, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Mertype, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar,

    09.01.2025 tarihinde mülakatım var. E-Devlet üzerinden aldığım Nüfus Kayıt ve İkametgah belgelerindeki geçerlilik süresi 09.01.2025 tarihine kadar diyor. Bu ibare 9 unu kapsamıyor gibi geldi bana. Evrakları çeviriye vereceğim için biraz zaman sıkıntım var. Belgeleri bu tarihlerle çeviriye vermeli miyim yarın tekrar çıktı alayım mı sizce?

    İŞBU YERLEŞİM YERİ VE DİĞER ADRES BELGESİ, www.turkiye.gov.tr ADRESİNDEN 10.12.2024 TARİHİNDE
    ALINMIŞ OLUP, 09.01.2025 TARİHİNE KADAR GEÇERLİDİR.

    Vukuatlı nüfus çevrilecek ama ikametgah hiç duymadım

    Cevaplar için teşekkür ederim. Dün evrakları çeviriye teslim edeceğim için tarih kısmı kafama takılıyordu, çeviri firmasıyla görüştüm tarihin kapsadığından emin olduktan sonra gönderimi tamamladım. (İkametgah zorunluluğu yok sadece e-devletten çıktığı için yanımda bulunduracağım)

    Bu arada Antalya'da evrak toplayan arkadaşlar Onat tercüme bürosundan fiyat alabilir. Piyasaya göre uygun fiyatlı teklif verdiler bana. İhtiyacı olan arkadaşlar yazarsa özelden numara da verebilirim.


Benzer Başlıklar

  • DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    516k Bakış
    Erdi GultekinE
    KCC den aldigim cevap bu sekilde. Saniyorum otomatik cevap aliyorum surekli. Arkadaslar daha once benzer bir durumla karsilasan oldu mu ? Ne yapmam gerekiyor ? Thank you for your inquiry. Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application. Please monitor travel.state.gov for general updates to the DV Program and related regulations. You should also check the information posted by the Embassy or Consulate you chose for the location of your interview for operations details. The process for scheduling DV appointments has not changed from previous years. Selectees will be asked to check the Entrant Status Check (ESC) website by an email sent to the address they provided as soon as an interview is scheduled. KCC cannot predict when individual cases will be scheduled for interview, and you are not asked to take any additional steps if you have already provided all your documents and information. Please remember that selection for participation in the DV Program is not a guarantee of a visa or of a visa interview. If you have a specific inquiry not related to scheduling an interview, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center. In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.
  • 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum