Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Case Was Received and A Receipt Notice Was Sent
    Step 1 of 2 (completed) Case received
    Şimdi şöyle yazıyor
    Step 2 of 2 (current step) case decision
    Bu durumu yaşadınız mı
    Bundan sonra neler olacak

• Günaydınlar. En son hangi ayda DQ olanlara interview randevusu verildi? Ve ayın hangi gününde randevu maili geldi?
    Randevu alan arkadaşlar yazabilirlerse çok sevinirim. Zaman yaklaştıkça heyecan ve bekleyiş zorlaştı. Ben 2 Ağustos’ta DQ olmuştum. Sanırım artık sıra yaklaştı. Sizce de öyle mi?

• @Ezgi-2 sanirim sizinle ben takip ediyoruz :)) onceki ay randevu alan kisilerin mesajlarina baktigimda genellikle aybasi geldigini gordum. Aralik ayinda bir guncelleme yapmadi kimse. En son Haziran ayindakiler interview maili almisti sanirim.

• Herkese merhaba; öncelikle bu forumu oluşturanlara çok teşekkür ederim. İşlerini halledenleri tebrik ederim ve henüz süreçte olanlara da kolaylıklar dilerim. Saygılı iletişimlere tanık oldum, hepinize teşekkür ederim.

Açıkça söylemeliyim ki en az 200 sayfa okudum ama hala sorunlarım var, çünkü genel olarak insanlar bu sürece bir şekilde başlayarak gelmiş. Sanırım en çaylak benim ve sizden yardım talep ediyorum.

Kız arkadaşım Knoxville, TN yaşıyor ve Amerikan vatandaşı. İşi ve yan işi var; işinden 35K kadar kazanıyor. Avukatla görüştük 25K üzerindeyse yeterli dedi. Beni 12 günlük bir süre ile 1 kez ziyaret etti (Kasım ayı başı), ailemle vs tanıştı fotoğraf falan var sorunumuz yok (Ocak sonu tekrar gelecek). Ben de hiç ABD konsolosluğuna hiçbir sebeple uğramadım bile. Yalnızca pasaportum var. İkimiz de bekarız. Şu an nişanlı değiliz. (Bilgi olması amacıyla yazıyorum.)

K1 vizesine başvuracaktık, kız arkadaşım ofise gitti, ben FaceTime ile katıldım ve avukat ile görüştük; o da bize belli başlı farkları söyledi. Eş vizesine başvurmayı düşünüyoruz. (Bu forumda her kelimenin bilgi içerdiğini ve herhangi birinin bu bilgileri aradığını biliyorum fakat uzatmak istemiyorum)

1- Türkiye’de ikinci görüşmemizde evlendiğimizi varsayalım. 2025 Ocak ayında evlensek ve birkaç gün içinde bu sürece başlasak sorun olur mu? Evlenip tekrar ABD’ye dönecek.

2- Nikah dairesinde, iki ailenin ve yakın akrabaların katılacağı bir evlilik sorun yaratır mı?
    3- Ankara’da yaşıyorum ama ailem Manisa’da. İstediğimiz ilde evlenebiliyor muyuz?
    4- Hala hiçbir şey bilmiyoruz ve avukatla mı başlatmalıyız süreci?

Açıkçası daha güzel bir düğün planlıyorduk ama kendisi hemen evlenmek istiyor, sürecin de uzayacağı ihtimalini işin içine katarsak evliliğimiz ve başvurur sürecimiz yangından mal kaçırır gibi olarak görünmesinden korkuyorum. Çok uzun olduğunun farkındayım, zahmete girip bildiklerini paylaşanlara şimdiden teşekkür ediyorum.

• @elturco Ben de TN deyim. Güzel baya buralar.

1. Hayır olmaz
    2. Hayır olmaz
    3. Evet diye biliyorum.
    4. Eşin native Americansa zaten süreci okuyarak çok basit bir şekilde çözebilir boşuna avukata para vermeyin. Biz öyle yaptık ve hiç sorun yaşamadık hiçbir konuda.
    5. Evlenip süreci başlatın zaten 20-22 ay sürüyor o süreçte geldiğinde düğün yaparsınız

• @Refiks tüberküloz şüphesi vardır. Nadiren çıkar.

• @arslan34 gerek yok.

• @Ezgi-2 tr de covid aşısı yok. En son yaptırdığınız covid aşısının tr versiyonunu götürün yetiyor.

• @lina var. Alın yenisini sisteme yükleyin

• @Olkan-Oflaz-0 cevabınız ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. K1 vizesi ile spouse visa arasında kaldım. Siz ne düşünüyorsunuz? Büyük bir düğün düşünmüştüm, nikah dairesinde aileler arasında yaşanacak düğünün ve sonrasında Türkiye’de ortak hiçbir şeyimizin (banka hesabı bile) olmayacak oluşu, düğünden sonra direkt gidecek oluşu vize başvurumuzun olumsuz sonuçlanmasından endişe ettiriyor…

• @gulsah123 Sanırım artık Temmuz ve Ağustos’a sıra geliyor 🙏🏻😊 Ben Şubat için mülakat maili bekliyorum. Bunu umut ediyorum en azından 🙈 İnşallah daha erken olur🙏🏻🙏🏻🙏🏻

• @Ezgi-2 inşallah herşey gönlünüzce olsun bence de öyle olacak gibi görünüyor

• merhaba herkese, ben hem abd vatandaşı hemde türk vatandaşıyım. Eşimle birlikte türkiyede doktoruz, 1 yıl oldu evleneli. Bu sıralar aklımızda Amerikaya mı gitsek düşünceleri var. Biraz araştırmaya başladığımda süreçlerin bir hayli uzun sürdüğünü gördüm.
    Öncelikle süreci öğrendiğim kadarıyla aklımda bazı soruları oluştu.
    1- Sanırım amerika vatandaşı eşin türk eşini davet etmesi için bir amerika geliri beyan etmesi gerekiyormuş. Lakin ikimizde Türkiye'de hekimlik yapıyoruz şuan. Amerikada da doktorluk yapmak istiyoruz sınavlarına da çalışıyoruz. Önce benim gidip çalışmaya başlayıp daha sonra mı onu davet etmem gerekiyor?
    2- Eşim daha önce fakülte yıllarında amerikada staj yapabilmek için vizeye başvurup red almıştı, bu durumumuzu etkiler mi?
    3- Şuan babam amerikada çalışıyor, onun geliri olduğu için benim yerime o davet atsa mantıklı olur mu?

şimdiden teşekkür ederim

• @elturco Merhaba; Öncelikle, aynı süreçlerden geçtiğimizi söyleyebilirim. Bizim evlendiğimiz dönemde, K1 vizesi daha uzun sürüyordu, o yüzden evlenerek süreci başlatmayı uygun gördük. Biz oda nikahı yaptık ve aynı akşam aile arasında bir yemekle kutlama yaptık. Eşimle 5 gün gibi kısa bir balayı tatili yaptıktan sonra, O’nu Amerika’ya uğurladım. Ortak banka hesabınızın olmaması sorun değil. Sadece, bol bol fotoğraf çekilin, birlikte ve aile üyeleriyle, farklı yer veya mekanlarda. Whatsapp, instagram veya diğer sosyal mecralardaki yazışmalarınızı kaydedin. İlişkinizin kanıtı olarak istedikleri zaman, bunları sunabileceksiniz. Ayrıca evlendikten sonra, Evlilik Cüzdanı’nın sizde kalmasına dikkat edin. Endişe etmenizi gerektirecek bir durum yok.

• @cufer kıymetli bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Ne kadar yardımcı olduğunuzu asla bilemezsiniz. Şunu merak ediyorum; evlilikten hemen sonra süreci başlatmak, ABD makamındaki yetkilileri tedirgin eder mi? Siz ne zaman evlendiniz ve ne zaman sonra süreci başlattınız acaba?

• @beyzanurkulen daha önce red almış olması sürecinizi etkilemez siz amerikada çalışmadığınız için sponsora ihtiyacınız var geliri yeterliyse babanız olabilir

• konsolosluktaki interview tarihimden 2 gun oncesine saglık kontrolu randevusu bulabıldım, süre yeterli mi arkadaşlar? interview a busekılde 2 gun onceden saglık randevusu alıp giren arkadaşlardan burda varsa tecrube paylaşabilirler mi benımle???

• @elturco Biz evlendikten 2 ay sonra başlattık ekimde dq olduk konsolosluk randevusu bekliyoruz.

• bir sorum daha var, istanbul için sadece avrupa yakasındaki ptt subesi cıkıyor pasaportun gideceği ptt subesi seceneği olarak. leventteki ptt subesi... normal mi? turist vizemi beylıkduzu ptt den almıstım ben 2019 da

• @gkorkmaz teşekkür ederim. Avukat kullandınız mı yoksa kendi başınıza mı yaptınız? Bir de, spouse visa olayını başlatmak için yalnızca I-130 formunu doldurmak gerekiyor değil mi, sonrasında mail ile adım adım bilgilendiriliyoruz? İkisini de cevaplarsanız sevinirim…

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    9 İleti
    989 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k