Herkese merhaba; öncelikle bu forumu oluşturanlara çok teşekkür ederim. İşlerini halledenleri tebrik ederim ve henüz süreçte olanlara da kolaylıklar dilerim. Saygılı iletişimlere tanık oldum, hepinize teşekkür ederim.
Açıkça söylemeliyim ki en az 200 sayfa okudum ama hala sorunlarım var, çünkü genel olarak insanlar bu sürece bir şekilde başlayarak gelmiş. Sanırım en çaylak benim ve sizden yardım talep ediyorum.
Kız arkadaşım Knoxville, TN yaşıyor ve Amerikan vatandaşı. İşi ve yan işi var; işinden 35K kadar kazanıyor. Avukatla görüştük 25K üzerindeyse yeterli dedi. Beni 12 günlük bir süre ile 1 kez ziyaret etti (Kasım ayı başı), ailemle vs tanıştı fotoğraf falan var sorunumuz yok (Ocak sonu tekrar gelecek). Ben de hiç ABD konsolosluğuna hiçbir sebeple uğramadım bile. Yalnızca pasaportum var. İkimiz de bekarız. Şu an nişanlı değiliz. (Bilgi olması amacıyla yazıyorum.)
K1 vizesine başvuracaktık, kız arkadaşım ofise gitti, ben FaceTime ile katıldım ve avukat ile görüştük; o da bize belli başlı farkları söyledi. Eş vizesine başvurmayı düşünüyoruz. (Bu forumda her kelimenin bilgi içerdiğini ve herhangi birinin bu bilgileri aradığını biliyorum fakat uzatmak istemiyorum)
1- Türkiye’de ikinci görüşmemizde evlendiğimizi varsayalım. 2025 Ocak ayında evlensek ve birkaç gün içinde bu sürece başlasak sorun olur mu? Evlenip tekrar ABD’ye dönecek.
2- Nikah dairesinde, iki ailenin ve yakın akrabaların katılacağı bir evlilik sorun yaratır mı?
3- Ankara’da yaşıyorum ama ailem Manisa’da. İstediğimiz ilde evlenebiliyor muyuz?
4- Hala hiçbir şey bilmiyoruz ve avukatla mı başlatmalıyız süreci?
Açıkçası daha güzel bir düğün planlıyorduk ama kendisi hemen evlenmek istiyor, sürecin de uzayacağı ihtimalini işin içine katarsak evliliğimiz ve başvurur sürecimiz yangından mal kaçırır gibi olarak görünmesinden korkuyorum. Çok uzun olduğunun farkındayım, zahmete girip bildiklerini paylaşanlara şimdiden teşekkür ediyorum.