Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Merhabalar! Bugün benim de sağlık randevum vardı, sabah 9'a almıştım, iyi ki de öyle yapmışım, direkt açılır açılmaz girdik içeri. Yaklaşık 10 kişi bekliyorduk açılmasını ama sadece 4'ümüz Türk'tük 😃 Diğer herkes İranlıydı. isimler sanırım alfabetik sıraya göre okunup işlemlere başlanıyor, ilk önce kan örneği veriyorsunuz, sonra sizi yukarıya göğüs xray'ine gönderiyorlar. Kan ve xray beklemelerle birlikte toplam 45 dakika -1 saat içinde halloldu benim. Sonra şimdi gidip saat 11'de geri gelmemi istediler. Aşağıda cafe'de oturdum bekledim. Geldiğimde benden sonra işlemlere başlamış İran vatandaşları çoktan her şeyi bitirmiş, doktor muayenelerine giriyorlardı. Orada bir yarım saat de sıramın gelmesini bekledim. Sonunda ismim okundu, doktor muayenehanesine aldılar, kıyafetleri çıkarıp doktor önlüğünü giydim ve yaklaşık 15 dakika Doktor Bey'in gelmesini bekledim. muayene herhalde 5 dakika filan sürdü, bulaşıcı hastalık geçirip geçirmediğimi, ameliyat olup olmadığımı sordu, tansiyonumu ölçtü ve kalbimi dinledi. Çocukluktan kalma aşı karnelerim (1990'ların sarı kartları) işe yaradı ve sadece 3 aşı yaptı. Influenza, MMR (kızamıkçık vs) ve TDAP. Geçen sene tetanoz aşısı olduğumu, ama Afrika'da olduğum için bir belgesi olmadığını söyledim, belgesiz kabul edemiyoruz dedi ve tekrar yaptı. Psikolojik hiç bir şey sormadı.

    Çıktıktan sonra Unganlarda 8700 tl ödedim 3 aşı için. Yabancı kartlar kabul edilmiyor, sadece Türk bankalarının kartları dedi. Kan verirken de 1600 tl gibi bir rakam ödemiştim. Sonuçlar yarın emailinize gönderilir, eğer aranmazsanız bir sorun yok direkt büyükelçiliğe gidebilirsiniz dedi girişteki hanım. Saat 9'da girdim, 12'den de biraz önce çıkmıştım. Genel olarak erken gitmeyi tavsiye ediyorum, son muayene sırasında çok kalabalık olmuştu.


  • Merhaba arkadaslar bugūn pasaportum geldi . Vizem onaylanmis sekilde darisi tüm bekleyenelere inşallah.


  • @Hsndlr herşey gönlünüzce olsun


  • @Hsndlr hayırlı olsun kaç aylık vize verilmiş size


  • @arslan34 Tesekkur ederim hepimiz icin insallah 🙂


  • @lina 6 aylık verilmis vize.


  • Case Was Received and A Receipt Notice Was Sent
    Step 1 of 2 (completed) Case received
    Şimdi şöyle yazıyor
    Step 2 of 2 (current step) case decision
    Bu durumu yaşadınız mı
    Bundan sonra neler olacak


  • Günaydınlar. En son hangi ayda DQ olanlara interview randevusu verildi? Ve ayın hangi gününde randevu maili geldi?
    Randevu alan arkadaşlar yazabilirlerse çok sevinirim. Zaman yaklaştıkça heyecan ve bekleyiş zorlaştı. Ben 2 Ağustos’ta DQ olmuştum. Sanırım artık sıra yaklaştı. Sizce de öyle mi?


  • @Ezgi-2 sanirim sizinle ben takip ediyoruz :)) onceki ay randevu alan kisilerin mesajlarina baktigimda genellikle aybasi geldigini gordum. Aralik ayinda bir guncelleme yapmadi kimse. En son Haziran ayindakiler interview maili almisti sanirim.


  • Herkese merhaba; öncelikle bu forumu oluşturanlara çok teşekkür ederim. İşlerini halledenleri tebrik ederim ve henüz süreçte olanlara da kolaylıklar dilerim. Saygılı iletişimlere tanık oldum, hepinize teşekkür ederim.

    Açıkça söylemeliyim ki en az 200 sayfa okudum ama hala sorunlarım var, çünkü genel olarak insanlar bu sürece bir şekilde başlayarak gelmiş. Sanırım en çaylak benim ve sizden yardım talep ediyorum.

    Kız arkadaşım Knoxville, TN yaşıyor ve Amerikan vatandaşı. İşi ve yan işi var; işinden 35K kadar kazanıyor. Avukatla görüştük 25K üzerindeyse yeterli dedi. Beni 12 günlük bir süre ile 1 kez ziyaret etti (Kasım ayı başı), ailemle vs tanıştı fotoğraf falan var sorunumuz yok (Ocak sonu tekrar gelecek). Ben de hiç ABD konsolosluğuna hiçbir sebeple uğramadım bile. Yalnızca pasaportum var. İkimiz de bekarız. Şu an nişanlı değiliz. (Bilgi olması amacıyla yazıyorum.)

    K1 vizesine başvuracaktık, kız arkadaşım ofise gitti, ben FaceTime ile katıldım ve avukat ile görüştük; o da bize belli başlı farkları söyledi. Eş vizesine başvurmayı düşünüyoruz. (Bu forumda her kelimenin bilgi içerdiğini ve herhangi birinin bu bilgileri aradığını biliyorum fakat uzatmak istemiyorum)

    1- Türkiye’de ikinci görüşmemizde evlendiğimizi varsayalım. 2025 Ocak ayında evlensek ve birkaç gün içinde bu sürece başlasak sorun olur mu? Evlenip tekrar ABD’ye dönecek.

    2- Nikah dairesinde, iki ailenin ve yakın akrabaların katılacağı bir evlilik sorun yaratır mı?
    3- Ankara’da yaşıyorum ama ailem Manisa’da. İstediğimiz ilde evlenebiliyor muyuz?
    4- Hala hiçbir şey bilmiyoruz ve avukatla mı başlatmalıyız süreci?

    Açıkçası daha güzel bir düğün planlıyorduk ama kendisi hemen evlenmek istiyor, sürecin de uzayacağı ihtimalini işin içine katarsak evliliğimiz ve başvurur sürecimiz yangından mal kaçırır gibi olarak görünmesinden korkuyorum. Çok uzun olduğunun farkındayım, zahmete girip bildiklerini paylaşanlara şimdiden teşekkür ediyorum.


  • @elturco Ben de TN deyim. Güzel baya buralar.

    1. Hayır olmaz
    2. Hayır olmaz
    3. Evet diye biliyorum.
    4. Eşin native Americansa zaten süreci okuyarak çok basit bir şekilde çözebilir boşuna avukata para vermeyin. Biz öyle yaptık ve hiç sorun yaşamadık hiçbir konuda.
    5. Evlenip süreci başlatın zaten 20-22 ay sürüyor o süreçte geldiğinde düğün yaparsınız

  • @Refiks tüberküloz şüphesi vardır. Nadiren çıkar.


  • @arslan34 gerek yok.


  • @Ezgi-2 tr de covid aşısı yok. En son yaptırdığınız covid aşısının tr versiyonunu götürün yetiyor.


  • @lina var. Alın yenisini sisteme yükleyin


  • @Olkan-Oflaz-0 cevabınız ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. K1 vizesi ile spouse visa arasında kaldım. Siz ne düşünüyorsunuz? Büyük bir düğün düşünmüştüm, nikah dairesinde aileler arasında yaşanacak düğünün ve sonrasında Türkiye’de ortak hiçbir şeyimizin (banka hesabı bile) olmayacak oluşu, düğünden sonra direkt gidecek oluşu vize başvurumuzun olumsuz sonuçlanmasından endişe ettiriyor…


  • @gulsah123 Sanırım artık Temmuz ve Ağustos’a sıra geliyor 🙏🏻😊 Ben Şubat için mülakat maili bekliyorum. Bunu umut ediyorum en azından 🙈 İnşallah daha erken olur🙏🏻🙏🏻🙏🏻


  • @Ezgi-2 inşallah herşey gönlünüzce olsun bence de öyle olacak gibi görünüyor


  • merhaba herkese, ben hem abd vatandaşı hemde türk vatandaşıyım. Eşimle birlikte türkiyede doktoruz, 1 yıl oldu evleneli. Bu sıralar aklımızda Amerikaya mı gitsek düşünceleri var. Biraz araştırmaya başladığımda süreçlerin bir hayli uzun sürdüğünü gördüm.
    Öncelikle süreci öğrendiğim kadarıyla aklımda bazı soruları oluştu.
    1- Sanırım amerika vatandaşı eşin türk eşini davet etmesi için bir amerika geliri beyan etmesi gerekiyormuş. Lakin ikimizde Türkiye'de hekimlik yapıyoruz şuan. Amerikada da doktorluk yapmak istiyoruz sınavlarına da çalışıyoruz. Önce benim gidip çalışmaya başlayıp daha sonra mı onu davet etmem gerekiyor?
    2- Eşim daha önce fakülte yıllarında amerikada staj yapabilmek için vizeye başvurup red almıştı, bu durumumuzu etkiler mi?
    3- Şuan babam amerikada çalışıyor, onun geliri olduğu için benim yerime o davet atsa mantıklı olur mu?

    şimdiden teşekkür ederim


  • @elturco Merhaba; Öncelikle, aynı süreçlerden geçtiğimizi söyleyebilirim. Bizim evlendiğimiz dönemde, K1 vizesi daha uzun sürüyordu, o yüzden evlenerek süreci başlatmayı uygun gördük. Biz oda nikahı yaptık ve aynı akşam aile arasında bir yemekle kutlama yaptık. Eşimle 5 gün gibi kısa bir balayı tatili yaptıktan sonra, O’nu Amerika’ya uğurladım. Ortak banka hesabınızın olmaması sorun değil. Sadece, bol bol fotoğraf çekilin, birlikte ve aile üyeleriyle, farklı yer veya mekanlarda. Whatsapp, instagram veya diğer sosyal mecralardaki yazışmalarınızı kaydedin. İlişkinizin kanıtı olarak istedikleri zaman, bunları sunabileceksiniz. Ayrıca evlendikten sonra, Evlilik Cüzdanı’nın sizde kalmasına dikkat edin. Endişe etmenizi gerektirecek bir durum yok.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum