Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@misha90 iowa ya hoşgeldin des moineste görüşmek üzere

• @misha90 Bilgilendirme için tşk. Mülakat alıp onay alabilirsek bizde IOWA da Ankeny, Ames ve Des Moines e göz atmak istiyoruz.

• @salih-atilla inşallah abi -10 şuan buralar ama güzel 🙂

• @minnesota Bugün Ankeny’e gittim çok neighborhooda uğramasam da des moines’e yakın 10 dakika civarı bi uzaklığı var.

• Herkese merhabalar.
    05 Aralık 19.55 itibari ile Abd topraklarına Atlantadan ayak basmış olduk. Girerken çok tedirgin idik. Çünkü 10 büyük boy valiz ile 10 küçük valiz ve sırt çantası ile geldik. Bunların içerisinde 2 valiz ilaç ve 2 valize yakın kuru gıda, baharat, salça vardı. Acaba girişte ararlar mı? İlaçlara sorun çıkarırlar mı diye fazlasıyla tedirgindik. Bu yüzden İstanbul’dan uçağımız kalkmadan öncesinde @MomisCan hanımı ve Malezya mülakatında tanışmış olduğumuz kıymetli abim Murat abiyi fazlasıyla darladık 🙂 . İstanbul’da uçağa giriş kapısı öncesinde gözen güvenlik tarafından son bir kontrol yapıyorlar. Adres belirtmemiz istediler. Buraya gideceğiniz oteli de söyleyebiliyormuşsunuz. Daha sonra ben ve kızım için sorun olmadığını eşimi yüksek öncelikle arayacaklarını söylediler. Neden olduğuna anlam veremedik. Oradaki görevliye sorun nedir diye sorduğumda sorun yok. Her aileden birisini seçip arıyoruz. Bugünün şanslısı eşiniz oldu dedi. Rutin bir üst aramasından sonra uçağa giriş yaptık. Uçuşumuz gerçekten çok rahat geçti. ABD’ye ilk indiğimiz anda pasaport kontrolüne doğru gittik. Polis memuruna tüm evraklarımızı verdik. Sadece sarı zarflarımızı aldı. Daha sonra kızımıza biraz şirinlikler yaptı ve bizi bir görevli eşliğinde bir bekleme alanına götürdüler. Böyle oda vs bir yer değildi. Ben burada ki deneyimleri okuduğumda bir odanın içerisinde sorgulama yapıyorlar diye düşünüyordum ama hiç öyle değilmiş ben yanlış anlamışım. Cam bir bekleme alanında bekletip ismimizi seslendiler. Gittik ve bize en ufak bir şey sormadan Amerika’ya hoşgeldiniz diyerek pasaportumuzu uzattılar. Hiç mi bir şey sormayacaksın diye içimden geçirmedim desem yalan olur. Bu sırada polis memuruna adresimi değiştirmek istediğimi burada bir ev kiraladığımı söyledim. Ben böyle söyleyince buradaki planınız nedir diye sordu. Belli bir planım yok fırsat kovalayacağım dedim. Adresimi değiştirip bana tekrar Amerika’ya hoşgeldiniz dedi. Pasaportlarımızı alıp ilgili bölümden ayrıldık. Valizlerimiz gelmeye başlamıştı. Teker teker kenara koydum. Sonra bir memura 20 valizim var büyük bir arabaya ihtiyacım olduğunu söyledim. Bana hemen bir havalimanı görevlisi çağırdılar ve sağolsunlar tüm valizlerimi yük arabasının içerisine koydu ve dışarıda çağırmış olduğum Uber XXL a kadar bana eşlik etti. Tüm eşyalarımı arabaya kendisi yerleştirdi. @MomisCan hanımında dediği gibi herhangi bir para talep etmiyorlar. Tabii ki bizde bahşiş vermeden gitmedik. En son uber sürücüsü hayatında hiç bu kadar valiz eşya taşımadığını bu arabaya nasıl sığdığına hala inanamadığını söyledi :). Bizden şimdilik bu kadar. Burada bizlere deneyimleri ile ışık tutan herkese çok çok teşekkür ediyorum.
    Tüm güzellikler sizleri bulsun.

• @ibrahimhalılll yeni hayatinizda kolaylıklar ve mutluluklar dilerim

• ⭐⭐

@ibrahimhalılll 2 tane valiz dolusu kuru gida+ ilac?
    Gumruge takilmadiginiz icin cok sanslisiniz.

Bavula koydugunuz Hersey abdde bulunuyor bu arada 🙂

• Trump seçim öncesi konuşmalarında çok sayıda göçmene ihtiyaçları olduğunu ama yasa dışı sahte sığınmacıları kanun kapsamında sınır dışı edeceğini söylüyordu. Yani GC sahiplerinin etkileneceğini sanmıyorum.

• @ibrahimhalılll yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum. Süreç boyunca iletişim halinde olup şimdi de burada komşu olduğumuza çok sevindim 🙂
    Yarın kahve içerken maceralarımızı paylaşmak üzere ☺

• Arkadaşlar gidenlerin yolu bahtı açık olsun bir sorum olcak green card size ait kiralamış ev mi olması lazım yoksa airbnb den kiraladığımız eve de gelebiliyomu. Airbnbye gelmiyosa Abdye gelmeden nasıl ev kiralayabiliriz cevaplar için teşekkür ederim şimdiden 😊

• @luckyman06 Gittiğin yerdeki emlakçılara ulaşmayı deneyebilirsin çeşitli mecralardan ya da Facebook grupları, zillow tarzı yerlerden bakabilirsin tabi buraya gelmeden ev kiralamak için güvenmek de lazım dolandırılmamak için dikkatli davranılmalı

• peki airbnb den tuttuğumuz daireye greencardımız teslim edilebiliyormu

• ⭐⭐⭐⭐

@luckyman06, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

peki airbnb den tuttuğumuz daireye greencardımız teslim edilebiliyormu

Eğer 2025 DV talihlisi iseniz sorularınızı bu başlıkta sormanız:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları?page=1

ve soru sormadan önce imzanızı düzenlemeniz gerekiyor. Nasıl yapılacağı ile ilgili link:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/59676

• @ibrahimhalılll oncellikle yeni hayatiniz hayirli olsun ve bol şans diliyorum. Size birsey sormak istiyorum. Siz 12 ay icerisinde Covid asisi yaptirmis miydiniz? Son birkac aydir Turkiyede aşı bulunamiyor ve yapilmiyor. Biz de muayeneden once yaptirmadik ve muayeneyi de vizeyi de aldik. Ama Amerika girisinde eger aşıniz yoksa orda yaptiriyorlar diye bir sey duyd Ungalarda. Dogru mudur? Siz ne yaptiniz?

• Merhaba yarın ABD’ye ayak basışımın bi haftası dolmuş olacak. İlk önce araç kiralayarak 500 km yol yaptım. T-mobiledan prepaid bir hat satın aldım. Bu bi haftalık sürede her gün costco ,walmart, target, dollar tree ve goodwill gibi mağazaları gezerek evimi dekore ettim. Kiramı postaneden money order yaparak ödedim. Banka hesabımı açtım. Bikaç kere ssn numaramı öğrenmek için ssa ofise gitsem de öğrenemedim. Depoyu 30 dolara fulledim Casey’s den. 2.50 dolar super unleaded Iowada en azından. Ehliyet için ssn gerekli o yüzden beklemedeyim. Bugün chevrolet bayisine gittim ve sean ile hem arabalar hem de ülke ile ilgili uzunca bi sohbet edip testdrive’a çıktım. Sanıyorum Facebook marketplaceden araç satın almak çok daha mantıklı olacak.

• @misha90, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhaba yarın ABD’ye ayak basışımın bi haftası dolmuş olacak. İlk önce araç kiralayarak 500 km yol yaptım. T-mobiledan prepaid bir hat satın aldım. Bu bi haftalık sürede her gün costco ,walmart, target, dollar tree ve goodwill gibi mağazaları gezerek evimi dekore ettim. Kiramı postaneden money order yaparak ödedim. Banka hesabımı açtım. Bikaç kere ssn numaramı öğrenmek için ssa ofise gitsem de öğrenemedim. Depoyu 30 dolara fulledim Casey’s den. 2.50 dolar super unleaded Iowada en azından. Ehliyet için ssn gerekli o yüzden beklemedeyim. Bugün chevrolet bayisine gittim ve sean ile hem arabalar hem de ülke ile ilgili uzunca bi sohbet edip testdrive’a çıktım. Sanıyorum Facebook marketplaceden araç satın almak çok daha mantıklı olacak.

Öncelikle yeni hayatınızda mutluluklar hocam 🙂 Araba konusunda eğer arabadan anlıyorsanız dediğiniz çok doğru, galeriden araba almak tabi daha pahalı olacaktır (Dünyanın her yerinde) fakat araç arızalarından anlamayanlar için en azından ilk aracını galeriden almak daha mantıklı olabilir, çıkabilecek pürüzlerde en azından bi muhattap olur 🙂

• @Ben-Batur teşekkür ederim dün bir Chevrolet bayisine gittim alacağım araç eğer as-is ise aracı satın aldıktan sonra sorumluluk kabul etmeyeceklerini söylediler, yani tam olarak doğru denmez söyledikleriniz. Benim gibi az bütçe ayıranların ince eleyip sık dokumaları lazım

• @misha90 Iowa da kar tuzlamalarindan dolayi kullanilan kimyasallar otomobillerde hizli korozyon yapar. Alirken altina dikkat edin.

• @minnesota haklısınız çürüp olup olmadığına bakmak lazım

• Daha önce muhtemelen paylaşılmıştır, ancak ufak bir hatırlatma: galeriden alırken büyük ihtimalle belirtilen fiyattan alamayacaksınızdır. genelde üzerine en az 2-3 bin ekleniyor. Ama güvenilir birisinden araç bulamadıysanız da yapacak bir şey yok bu maliyete katlanmak daha mantıklı olabilir.

New Jersey'de araç alacak galeri tavsiyesi olarak kendi aracımı aldığım Autospot'u önerebilirim.
    https://maps.app.goo.gl/nLtc5brfdCEBXedr7?g_st=iw

Ben Ömer Bey'le çalıştım. Diğer satıcılarını bilmiyorum ama Ömer Bey'in İletişiminden ve ilgisinden gayet memnun kalmıştım.

galerisiz araç almak isteyen kişiler için ise tabii ki imzamdaki aracı tavsiye ederim. 🙂

Benzer Başlıklar

• 10
  • 1
  • 132
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

111

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |