Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

merhabalar, bir konu hakkinda bilginizi rica ederim. teb bankasinda hesap actim. haftaya garanti bankasinda bulunan birikimimi teb bankasina aktaracagim fakat bir konu hakkinda emin olamadim. vadesiz hesap acarken bir cepteteb subesi var birde gittigim subenin adinin gectigi bir hesabim var. aldigim banka kartini cepteteb olan hesaba mi baglayacagim yoksa subenin adinin gectigi hesaba mi? suanda subenin adinin gectigi hesaba bagli duruyor eger cepteteb olmasi gerekiyorsa abd ye gelmeden musteri temsilcisiyle veya telefondan degisimi yapmayi dusunuyorum. simdiden tesekkurler.

• @asilcenk zamanında 6binmiş vay be, hocam zengin olmuşsunuzdur umarım. 🙂

• @Razer-Mamba, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@charon Teşekkür ederim. Evrakla da denedik şubede ama olmadı. Bana 1 ay paranın hesapta beklemesi gerekiyor dedi orada çalışan ama bence bilmediği için öyle söyledi.

Ev konusuna gelirsek, Amerika çok büyük, Fiyatlar çok değişik bu yüzden. Benim kaldığım eyalette 2-3 odalı, ne çok yeni ne de çok eski ortalama evler 250-350 bin dolar civarı. Bu parayı peşinat olarak kullanacağım, kalanını krediyle kira öder gibi öderim. Birazda Amerika'da kendi birikimim var.

Bu arada çok daha ucuza ama tamir isteyen evlerde var.

Araştırıp gördüğüm kadarıyla kimse bu kadar peşinat verip ev almıyor, ufak bir miktar verip kalanını mortgage ile ömür boyu ödüyorlar.

Ev alma surecini ve gereksinimlerini iyi arastirin. youtuber vs. lafiyla ise girismeyin.

$150K meblagi pesinat olarak yatirmak istediginizde, size en basitinden kaynagini soracaklar. belgeleyemezseniz, basiniza dert alabilirsiniz.

Tamir isteyen ev alacaksaniz, banka/mortgage firmasi buyuk ihtimalle red cevabi verebilir.

• @onuru Aldiginiz karti cepteteb subesi yazan hesaba baglamalisiniz. Bu hesapta bulunan usd bakiyeyi amerikada bofa atmlerinden dolar olarak cekebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@loremipsum

CEPTETEB uygulamasında CEPTETEB vadesiz usd hesabı açsam,

Tüm usd birikimini şube adı ile açılmış olan vadesiz usd hesabından (örnek teb Beşiktaş çarşı şube) usd cinsinden bu CEPTETEB vadesiz usd hesabına aktarsam,

Çağrı merkezini arayarak teb debit kartı yurtdışı kullanıma açtırsam,

Çağrı merkezinden muafiyet işlemini gerçekleştirsem ve debit kartı bu vadesiz CEPTETEB hesabına bağlatsam ABD’de iken sorunsuz olarak BofA ATM’lerinden günlük limit dahilinde para çekebilir miyim?

Az bir tutarda da olsa, ileride olası Enpara’nın faaliyetlerine gelebilecek bir engelleme ihtimaline karşın yedek olarak tutmak istiyorum TEB’i.

• @ATS16 asagida dogrusu yazilmis. benim bahsettigim hatali bilgi.

• @Anka Cepteteb ozelinde eger internet subeye erisiminiz varsa canli destekten durumu anlatip, yurtdışı vergi mükellefiyeti bildirimi yapmak ve sozlesmeyi dijital olarak onaylamak istediginizi belirtin. Normal isleyiste bu bildirimi subeye giderek matbu olarak almalari gerekiyor ama durumu anlatinca yardimci olacaklarini dusunuyorum. Ben bu bildirimi sube araciligi ile digital olarak yapmistim ama sube personeli musteriyi tanidigi icin inisiyatif almisti. Bankayi aramam gerektiginde Skype kullaniyorum.

• ⭐⭐

@loremipsum hocam selamlar, belirttiginiz gibi kartin bagli oldugu ana hesap ve yurtdisi hesaplarini cepteteb olarak degistirdim. garanti bankasinda bulunan dolar birikimimi cepteteb dolar hesabima aktardigim zaman sorun olmadan abd de cekebilecegim degil mi dogru anladim.

• @onuru yazdiklarim hatali. arkadaslar duzeltmis. dogru anlamissiniz.

• ⭐⭐

@loremipsum merhabalar hocam, cevap icin tesekkurler. bu sekilde sanki cok masrafli olacak gibi. birinci masraf dolardan tl ye kur masrafim olacak birde cekerken bir kaybim olacak. bana cok kullanisli gelmedi. abd de hesap actiktan sonra butun birikimi tek seferde swift yapmak sanki daha az masrafli olacak gibi. siz ne dersiniz?

• @loremipsum Cepteteb dolar hesabımızdaki doları bofa atm'lerinden günlük şu an için yaklaşık 270 dolara kadar sıkıntısız çektik biz hocam. TL hesaptan çekmesine gerek yok. Cepteteb banka kartına usd hesabını bağlamak yeterli.

• @onuru Evet doğru anlamışsınız. TEB'de bulunan TL ya da USD hesabınızdan BOFA ATM'sinden USD olarak çekebilirsiniz. İlla TL hesabı olacak diye bir şey yok. Bu bilgiyi resmi web sayfasında bulabilirsiniz. Ayrıca ben de bu şekilde çokça kullandım.

Yanlış yönlendiren kişiler için söylüyorum, lütfen emin olunmayan bilgi paylaşımında en azından küçücük bir "ben böyle biliyorum" ya da "emin olmamakla birlikte" gibi bir ibare koyunuz.

• ⭐⭐

@Ceycey-0 hocam selamlar, cevap icin tesekkurler. bende onceki sayfalari okudugum sizin iletmis oldugunuz gibi islem yapildigini ileten kisilerin oldugu hatirliyordum tekrardan emin olmak icin sormustum. diger islem bana cok masrafli gelmisti hic olmadi abd de banka hesabini actiktan sonra butun tutari swift yapacaktim. tesekkurler tekrardan.

• @Ceycey-0 Ben Kanadada bu sekilde kullaniyorum ancak cad icin hesap acilmasina ragmen yurtdisi cekimini cad hesaptan cad olarak vermiyor. tl-cad donusum yapiyor. usd icinde bir ara boyle islem yapmistim sanki aklimda o sekilde kalmis. kusura bakmayin. duzeltme icin tesekkur ederim.

• @eeken haklisiniz oyle imis. gunluk 10bin tl karsiligi usd cekim limiti var galiba

• ⭐⭐⭐⭐

Enpara ile yaptığım swift işlemi ile ilgili bir güncelleme yapmak istiyorum.

Son swift işlemi tarihinden 10 iş günü geçtikten sonra sistem tekrar herhangi bir evrak beyan etmeksizin USD 50.000’e kadar işlem yapmamı izin veriyor. Bu her bir işlem için de max limit TL 999.999 karşılığı USD olacak yine

• @mister Tavsiye ve uyarılarınız için teşekkür ederim. Öncelikle green kartım var, Amerika'da yaşıyorum ve çalışıyorum.

Yaşadığım şehirdeki Türk emlakçıyla konuştum geçen sene ev alma işini ama fazla detaya girmedim gerçi çünkü para hazır olmadığı için ama lender ile görüştük üçümüz bana borç veriyor lender. Lender'a geçen Türkiyedeki banka hesabımdaki parayı ve amerika'daki 2 yıllık banka hesap özeti ve vergi bildirimlerini göndermiştim.

Lender ve emlakçıya, paranın kaynağı mevzusunu da sordum. Eğer kaynağını kanıtlamakla uğraşmak istemiyorsan, para banka hesabında 2 ay bekledikten sonra kullanabilirsin dedi.

Yine de kaynağını sorarlarsa gösteririm. Ev ve arsa satıldı, daha sonra Türkiye'deki bir bankada uzun yıllar altın ve gümüş hesabında durdu para. Sadece kağıt işleriyle uğraşmamak için emlakçı dedi ki parayı hesabına yatır 2 ay dursun. Sonra sorun olmazmış. Kısmet olur ev alabilirsem buraya yazarım.

• @ATS16 Bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Cuma günü 25.000 dolar daha gönderdim Bofa hesabıma. Ben de 10 gün sonra tekrar işlemleri tekrar edeceğim.

Size bir şey sormak istiyorum izninizle. Bofa sizden bu gelen paraların kaynağını soruyor mu ? Sormasa bile ileride sorar mı ? Bana emlakçı ve lender söylemişti ki, para hesapta 2 ay bekledikten sonra kullanabilirsin. Erken kullanmak istersen kanıtlaman gerekir, evrakla belgeyle uğraşmak istemiyorsan 2 ay beklersin dedi.

Bu arada swift yaparken annemden bana gönderiyorum. Orada aile bireyleri araasında transfer gibi bir şey vara onu seçiyorum açıklama kısmında.

• 2 sene önce ben de teb banka kartı ile bofa'dan dolar çekiyordum. Şimdi hatırlamıyorum günlük limiti ama 500 dolar kadar çekebiliyordum. Günlük tl limitiniz var onun dolar karşılığı neyse o kadar çekebiliyorsunuz. Ben limiti artırmaları için tebi aramıştım ve tl limitimi artırmışlardı.

• ⭐⭐⭐⭐

@Razer-Mamba BofA henüz paranın kaynağı ile ilgili bir bilgi sormadı, sorarsa uzun süredir birikimim yaptığıma dair Türkiye’deki banka hesap hareketini kanıt olarak sunabilirim. Yaşayıp göreceğiz süreci, bende sizin seçtiğiniz aynı sekmeyi kullanarak transferi yapıyorum. Türkiye’deki hesap benim adıma, BofA’daki hesap ben ve eşim adıma ortak hesap 👍

Benzer Başlıklar

• 16
  • 6
  • 20
  • 13
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

153

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |