Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• selam arkadaslar. basliga baktim, bulamadim ama atlamis olabilirim.

1-talimat e-maili geldikten sonra pasaport kargolamanin herhangi bir suresi var mi?
    benim aralik 26'da ucusum var, 1 kasim'da basvuru yaptim, gorunuse gore kasim sonu gelecek mail. olmadi yilbasindan sonra vereyim diyorum pasaportu.
    bu konuyla ilgili bilgisi-tavsiyesi olan var midir?

• ⭐⭐⭐⭐

@ea1925

Mülakatsız yenileme kapsamında belgelerin hangi tarihe kadar konsolosluğa gönderilmesi gerektiği ile ilgili gelen talimatlar sayfasında herhangi bir bilgi yer almıyor, sadece aşağıdaki bilgi mevcut.

94d3dcbf-f625-4e65-8224-9c0c07511f89-image.png

[email protected] ve/veya [email protected] e-mail adreslerine e-mail atarak sorunuzu sorabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇/8994?_=1732141234417

• basvuruyu kargo ile kabul edip, pasaportu kargoyla yolladigim zaman vizeden 48 ay gecmis ise geri mi veriyolar pasaportu yoksa kontrol etmiyolar mi ne de olsa basvuru kargo ile onayli diyip... var mi bunla ilgili bilgi? benim su an bitmesine cok az kaldi, ellerine gectiginde belki 48 ay dolmus olacak 🙂

• @crazycells Selamlar Cihan Bey, Benim esimin ve cocuklarin B1B2 vizeleri 14 Aralik 2024 te bitiyor uzatmak icin bizdemi ayni yolu izleyelim

• ⭐⭐⭐⭐

@ea1925 DS160 formu doldurduktan sonra https://ais.usvisa-info.com sitesinden randevu sürecine geçiyorsunuz. Gerekli adımları doldururken size 6 soru gösteriyor. Bu sorulara vereceğiniz doğru cevaplara istinaden sizi yüz yüze mülakata veya mülakatsız uzatma için sanal bekleme sırasına yönlendiriyor sistem

• sistem beni mulakatsiz olarak kargoya yonlendirdi, 1 kasim'dan beri bekliyorum haber. ama cevap geldiginde-kargoyu yolladigimda belki de benim vize bitimi sonrasi 48 ay dolmus olacak. o beni korkutuyor. kargoyla yolladigimda konsolosluktaki yetkili aaa bunun 48 ayi gecmis mi acaba diye eski vizeyi kontrol eder mi... 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@ea1925 sizin yaşadığınız durumla birebir aynı olmasa da benzer bir örneği mevcut. Başvuru anında çocuk 14 yaş altı, mülakatsız vize işlemleri başlıyor fakat yoğunluktan dolayı vize basımı uzuyor. Bu süreç içerisinde 14 yaşını doldurduğu için onay almasına rağmen vize basılamıyor ve randevuya çağrılıyor. ( parmak izi için). İşlem / bekleme sürelerinin uzayacağı dikkate alınarak planlanma yapılmasında fayda var. Umarım siz buna benzer bir durum yaşamazsınız.

• @tufank benim de oyle olacak gibi, kargoyla yolladigimda 48 ay gecmis olacak ellerine gectiginde.
    peki sorum su: sadece parmak izi icin mi cagirirlar yoksa senin hakkin doldu getir yuzlerce dokumani diye mi? 🙂 eger benden dokuman vs de topla derlerse surec uzayacak...

• ⭐⭐⭐⭐

@ea1925 Mülakat gerekir mi bilmiyorum ama gerekirse ve DS-160 formunuz güncelse aynı form ile katılabilirsiniz görüşmeye. Çok fazla zorunlu belge istemiyor ABD vizesi.

• @Tugga Merhaba, abd vizemizi eşimle yenilemek için başvurmuştuk. Bugün evraklarımızı posta yoluyla gönderebilirsiniz maili geldi. Ancak avusturyaya kızımın green kart görüşmesi için 9 ocak tarihinde gideceğimiz için ve schengen vizesi başvurusu için durumlar çakıştı. Acaba pasaportumuzu göndersek mi göndermesek mi, yakın zamanda geri gelir mi pasaportlarımız bilemedik. Yazınızı okudum, siz ne yapmıştınız?

• @gucarslan Merhaba,
    4 Kasım ABD vize yenileme için DS160 formu gönderme
    2 Aralık evrakları gönderebilirsiniz maili geldi.

Ancak avusturyaya kızımın green kart görüşmesine 9 ocak tarihinde gideceğimiz için ve schengen vizesi başvurusu için durumlar çakıştı. Her an schengen için pasaportumu isteyebilirler. Acaba pasaportumuzu ABD vizesi için göndersek mi göndermesek mi, yakın zamanda geri gelir mi pasaportlarımız bilemedik. ABD vize yenileme süreci için evrakları onlara göndermek için bir son tarih var mı acaba?

• @Tugga Merhaba, abd vizemizi eşimle yenilemek için başvurmuştuk. Bugün evraklarımızı posta yoluyla gönderebilirsiniz maili geldi. Ancak avusturyaya kızımın green kart görüşmesi için 9 ocak tarihinde gideceğimiz için ve schengen vizesi başvurusu için durumlar çakıştı. Acaba pasaportumuzu göndersek mi göndermesek mi, yakın zamanda geri gelir mi pasaportlarımız bilemedik. Yazınızı okudum, siz seyahatleriniz bittikten sonra ABD vize yenilemesi için evraklarınızı göndereceğinizi yazmışsınız. Bir problem oldu mu acaba? Son tarih, ücreti yatırdıktan sonra max. 1 yıl diye biliyorum. Yanıt verirseniz sevinirim.

• @Elifgul-Aydin selamlar, ayni durum benim de var, ben de kasim'da basvurup aralik basinda talimat maili aldim ama ben de ocak'ta yollayacagim ucusum oldugu icin.
    vize danismani bana daha once bir musterisininkini 2-3ay sonra yolladigini soyledi. kisacasi sorun olmuyor sanirim 🙂

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Elifgul-Aydin yeni bir pasaport çıkartıp onu gönderin, nedne beklliyorsunuz ki?
    abd konsolosluğu vizeyi basacaklara pasaporta takılmazlar. sadece eski vizenizin renkli taranmış halinin çıktısını da eklemelisiniz, süresi dolanın.
    yeni pasaporta abd vizeniz basılır, siz de eskisi ile schengen alır viyana'ya gidersiniz.

• Pasaport sürem gelecek yıl dolacak. 2 pasaportla giriş yaparken eski pasaportta vizeyi gösterince bir sorun olmuyor değil mi arkadaşlar?

• ⭐⭐⭐⭐

@historian hayır bir sorun olmuyor. vizeniz geçerli olduğu sürece kullanabilirsiniz.

• Allah korusun başıma gelmedi ama vizenin bulunduğu pasaporta bir şey oldu diyelim. Yeni pasaporta vize bastırma işlemi nasıl oluyor? Vizemizin bulunduğu sayfanın çıktısının her zaman tarayıcılı şekilde elimizde olmasında fayda var sanırım

• merhaba. saçma olabilir ama bi soru sormak istiyorum işimi garantiye almak için...

1. sorum
      "Bu web sitesinden alınarak yazdırılan Onay ve Talimatlar sayfası." derken ne demek istemiş... ds-160 onay sayfasından mı bahsediyor? ve talimatlar sayfası nedir? mailden mi bahsediyor?
    2. sorum
      "Belgelerinizi ABD Konsolosluk Bölümüne göndermelisiniz. Lütfen talep edilen belgeleri toplayın ve aşağıdaki "Kurye girişini görüntüle" düğmesini tıklayarak bir "Kurye Yetki Belgesi" oluşturun" böyle bir düğme malesef göremedim... ama mailde ekli olarak kargocuya vereceğim bir pdf var

• @gucarslan çok teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@amineh

1- evet, ondan bahsediyor.
    2- evet, mailde gelen evrakta karekod olan sayfa.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |