Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
1.2k 234 69.9k 220

• @ATS16
    Eyvallah hocam çok teşekkür ederim bugün sabah kontrol ettim güncellendi received olarak yazıyor ama son güncelleme tarihi 12 Kasım yarına kadar çıkar mı acaba

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@leo-fly

Bugün akşam (14.11.24) 19:00’a kadar PTT’den adınıza konsolosluk tarafından pasaport gönderimi kurye teslim alındığına dair bir sms gelmediyse 15.11.24 Cuma (yarın) teslim edilmesi mümkün gözükmüyor kişisel görüşüm.

Benim beklediğim başka bir pasaport issued oldu İstanbul konsolosluktan 13.11 tarihinde, 13.11 akşam kargoya verildi ve istanbul dışında başka bir şehirde bugün şehir içi dağıtımda. Yarın teslim edilince ve vizeyi gözümle görünce sürecin akışını buradan yazacağım.

Bir not daha, ceac’da hala application received iken beklediğim pasaport için PTT sms gönderimi geldi benim, neden sizin için de olmasın. Bol şans 🍀

• @ATS16 peki hocam issued olan dediğiniz pasaport sorgulamada hangi gün received oldu bende son güncelleme dediğim gibi 12 Kasım ama bugün received olarak göründü düne kadar aramada bir şey çıkmıyordu.
    en azından bu pasaportla ilgili detay yazarsanız çok sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Kayınvalidem için yapmış olduğum mülakatsız B1/B2 turist vizesi yenilemesi ile ilgili güncel süreci aşağıda paylaşıyorum. Başvuru esnasında AIS sisteminde sanal kuyruk sürecinin tahmini süresi 6 hafta olarak belirtilmişti.

04.10.24: DS160 doldurma (Ankara olarak seçmiştim lokasyonu)
    30.10.24: Talimatlar e-mailinin gelmesi (Evrakların İstanbul konsolosluğa gönderilmesi talep edildi)
    01.11.24: Belgelerin PTT ile gönderimi
    04.11.24: Evrakların İstanbul konsolosluğa ulaşması
    06.11.24: Application Received (09.11 ve 10.11 hafta sonu idi, 11.11 Pazartesi Veterans Day resmi tatili nedeniyle ABD konsolosluk kapalıydı)
    13.11.24: Approved, issued, pasaportun konsolosluk tarafından kargolanması
    15.11.24: Pasaport teslim, ikinci 10 yıllık vize onayı ile

• Benim bir sorum olcakti; esim vizesini yeni yeniledi, randevusuz 10 yillik vize aldi. Ayrica 1 ve 6 yaslarinda 2 tane cocugumuz var, benimde vize bitis tarihiminin uzerinden 5 sene gecmis bulunmakta (2009-2019). Geldigimiz bu noktada ben mulakatsiz vize alabilir miyim? Yoksa 48 ay gectigi icin hic sansim yok mu? Ikinci bir sorumda cocuklar icin ben ve 2 cocugum icin mulakat icin randevu mu almaliyim, yoksa ben randevu sonrasi yine mulakatsiz posta yolu ile mi islerimi halletmeliyim acaba?

• @BlueGeostar

Vize bitiş tarihinizin üzerinden 48 aydan fazla süre geçti ise mülakatsız vize hakkınız bulunmuyor yönergede belirtildiği üzere, mülakata katılmanız gerekiyor ne yazık ki.

https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/important-update-on-waivers-of-the-interview-requirement-for-certaing-nonimmigrant-visa-applicants.html

Mülakat randevusu alarak, daha sonra yazılım kullanarak veya manuel olarak mülakat tarihinizi öne çekmeye çalışabilirsiniz. Sizde vizenizi aldıktan sonra çocuklarınız için mülakatsız vize başvurunda bulunabilirsiniz.

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/tourism-visit/visitor.html/visa

• selam arkadaslar. basliga baktim, bulamadim ama atlamis olabilirim.

1-talimat e-maili geldikten sonra pasaport kargolamanin herhangi bir suresi var mi?
    benim aralik 26'da ucusum var, 1 kasim'da basvuru yaptim, gorunuse gore kasim sonu gelecek mail. olmadi yilbasindan sonra vereyim diyorum pasaportu.
    bu konuyla ilgili bilgisi-tavsiyesi olan var midir?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ea1925

Mülakatsız yenileme kapsamında belgelerin hangi tarihe kadar konsolosluğa gönderilmesi gerektiği ile ilgili gelen talimatlar sayfasında herhangi bir bilgi yer almıyor, sadece aşağıdaki bilgi mevcut.

94d3dcbf-f625-4e65-8224-9c0c07511f89-image.png

[email protected] ve/veya [email protected] e-mail adreslerine e-mail atarak sorunuzu sorabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇/8994?_=1732141234417

• basvuruyu kargo ile kabul edip, pasaportu kargoyla yolladigim zaman vizeden 48 ay gecmis ise geri mi veriyolar pasaportu yoksa kontrol etmiyolar mi ne de olsa basvuru kargo ile onayli diyip... var mi bunla ilgili bilgi? benim su an bitmesine cok az kaldi, ellerine gectiginde belki 48 ay dolmus olacak :)

• @crazycells Selamlar Cihan Bey, Benim esimin ve cocuklarin B1B2 vizeleri 14 Aralik 2024 te bitiyor uzatmak icin bizdemi ayni yolu izleyelim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ea1925 DS160 formu doldurduktan sonra https://ais.usvisa-info.com sitesinden randevu sürecine geçiyorsunuz. Gerekli adımları doldururken size 6 soru gösteriyor. Bu sorulara vereceğiniz doğru cevaplara istinaden sizi yüz yüze mülakata veya mülakatsız uzatma için sanal bekleme sırasına yönlendiriyor sistem

• sistem beni mulakatsiz olarak kargoya yonlendirdi, 1 kasim'dan beri bekliyorum haber. ama cevap geldiginde-kargoyu yolladigimda belki de benim vize bitimi sonrasi 48 ay dolmus olacak. o beni korkutuyor. kargoyla yolladigimda konsolosluktaki yetkili aaa bunun 48 ayi gecmis mi acaba diye eski vizeyi kontrol eder mi... :)

• ⭐⭐⭐⭐

@ea1925 sizin yaşadığınız durumla birebir aynı olmasa da benzer bir örneği mevcut. Başvuru anında çocuk 14 yaş altı, mülakatsız vize işlemleri başlıyor fakat yoğunluktan dolayı vize basımı uzuyor. Bu süreç içerisinde 14 yaşını doldurduğu için onay almasına rağmen vize basılamıyor ve randevuya çağrılıyor. ( parmak izi için). İşlem / bekleme sürelerinin uzayacağı dikkate alınarak planlanma yapılmasında fayda var. Umarım siz buna benzer bir durum yaşamazsınız.

• @tufank benim de oyle olacak gibi, kargoyla yolladigimda 48 ay gecmis olacak ellerine gectiginde.
    peki sorum su: sadece parmak izi icin mi cagirirlar yoksa senin hakkin doldu getir yuzlerce dokumani diye mi? :) eger benden dokuman vs de topla derlerse surec uzayacak...

• ⭐⭐⭐⭐

@ea1925 Mülakat gerekir mi bilmiyorum ama gerekirse ve DS-160 formunuz güncelse aynı form ile katılabilirsiniz görüşmeye. Çok fazla zorunlu belge istemiyor ABD vizesi.

• @Tugga Merhaba, abd vizemizi eşimle yenilemek için başvurmuştuk. Bugün evraklarımızı posta yoluyla gönderebilirsiniz maili geldi. Ancak avusturyaya kızımın green kart görüşmesi için 9 ocak tarihinde gideceğimiz için ve schengen vizesi başvurusu için durumlar çakıştı. Acaba pasaportumuzu göndersek mi göndermesek mi, yakın zamanda geri gelir mi pasaportlarımız bilemedik. Yazınızı okudum, siz ne yapmıştınız?

• @gucarslan Merhaba,
    4 Kasım ABD vize yenileme için DS160 formu gönderme
    2 Aralık evrakları gönderebilirsiniz maili geldi.

Ancak avusturyaya kızımın green kart görüşmesine 9 ocak tarihinde gideceğimiz için ve schengen vizesi başvurusu için durumlar çakıştı. Her an schengen için pasaportumu isteyebilirler. Acaba pasaportumuzu ABD vizesi için göndersek mi göndermesek mi, yakın zamanda geri gelir mi pasaportlarımız bilemedik. ABD vize yenileme süreci için evrakları onlara göndermek için bir son tarih var mı acaba?

• @Tugga Merhaba, abd vizemizi eşimle yenilemek için başvurmuştuk. Bugün evraklarımızı posta yoluyla gönderebilirsiniz maili geldi. Ancak avusturyaya kızımın green kart görüşmesi için 9 ocak tarihinde gideceğimiz için ve schengen vizesi başvurusu için durumlar çakıştı. Acaba pasaportumuzu göndersek mi göndermesek mi, yakın zamanda geri gelir mi pasaportlarımız bilemedik. Yazınızı okudum, siz seyahatleriniz bittikten sonra ABD vize yenilemesi için evraklarınızı göndereceğinizi yazmışsınız. Bir problem oldu mu acaba? Son tarih, ücreti yatırdıktan sonra max. 1 yıl diye biliyorum. Yanıt verirseniz sevinirim.

• @Elifgul-Aydin selamlar, ayni durum benim de var, ben de kasim'da basvurup aralik basinda talimat maili aldim ama ben de ocak'ta yollayacagim ucusum oldugu icin.
    vize danismani bana daha once bir musterisininkini 2-3ay sonra yolladigini soyledi. kisacasi sorun olmuyor sanirim :)

• @Elifgul-Aydin yeni bir pasaport çıkartıp onu gönderin, nedne beklliyorsunuz ki?
    abd konsolosluğu vizeyi basacaklara pasaporta takılmazlar. sadece eski vizenizin renkli taranmış halinin çıktısını da eklemelisiniz, süresi dolanın.
    yeni pasaporta abd vizeniz basılır, siz de eskisi ile schengen alır viyana'ya gidersiniz.

Benzer Başlıklar

• Bebek için turist vizesi

2
    0 Oy
    2 İleti
    967 Bakış
    ?
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2001/14-yaşından-küçük-çocuklar-için-b1-b2-başvuru-süreci?_=1670221835224 bu konu başlığını okuyun lütfen detaylı bilgileri bulabilirsiniz.
  • Üniversite öğrencilerinin turist vizesi başvurusu

13
    1 Oy
    13 İleti
    1k Bakış
    Berk RoyB
    Selam arkadaşlar ben üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. En büyük hayallerimden biri amerikayı görebilmek ve sırf bunun için yeşil pasaport ile avrupa ülkelerini seyehat edip pasaportu doldurmaya başladım. Gelir kaynağım çok yok genelde yolda para kazanmaya çalışıyorum o yüzden vize başvurusunda gösterebileceğim çok finansal belge yok. Yine de seyehat geçmişimden dolayı vize onayında avantajım olur mu? Boşa kürek çekmek istemiyorum. Ek olarak türkiye yerine yurtdışından (örn. italya) başvuru yapmanın ne gibi avantajları olabilir?
  • Esnaf iken Turist Vizesi Almak?

12
    1 Oy
    12 İleti
    2k Bakış
    DustyBlueD
    @truelove Esnaf İken Vize Almak? içinde söyledi: @suprasailor Esnaf İken Vize Almak? içinde söyledi: @truelove Merhaba, https://www.youtube.com/watch?v=sB2mjucJqYU linkte bulunan videodaki arkadaşın amerika vizesi almasındaki hikaye aslında sizin mesleğiniz ile örtüşüyor. Bir izlemenizi tavsiye ederim. Bende sizin gibi esnafım 5-6 yıl önce vize başvurusu yaptım ve vize vermediler. Gerekçe olarak avrupada bir kaç yere gidip gelmemi tavsiye ettiler. Çünki pasaportum bom boştu. Şimdilerde bayağı doldurdum aslında fakat tekrar başvuru yapmaya cesaret edemedim. Sizin başvuru sonucunuzu merak ile beklemekteyiz. Herşeyin hayırlısı olsun hakkınızda. Saygılar. Video linki için teşekkür ederim fakat gördüğüm kadarı ile arkadaşın durumu benden çok daha farklı. Açıkcası benim vize ile ilgili çok bir beklentim yok. En azından kendimi çok fazla şartlamadım :) Vize alabilirsem 2 haftalık güzel bir tatil yapıp dönmeyi düşünüyorum, olmadı vizesiz bi ülkeye giderim :) Salı günü sonuç ile ilgili bilgilendirme yaparım :) ne oldu vizeyi alabildiniz mi hocam?
  • 1 Oy
    247 İleti
    61k Bakış
    R
    @celinesy vizeniz geçerli olduğu sürece giriş yapabilirsiniz, sıkıntı olmaz. Dönüş bileti almanızı tavsiye ederim. Dönünce posta yolu ile yenilemeye başvurabilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k