Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @yck06 merhaba bizde doğum tarihinde hata yapmışız sorun olup olmayacağını mülakat günü öğrenebiliriz bazen gözardi edildiğini duydum küçük hatalar için ds-260 formunu değerli forum üyeleri actirmayi tavsiye etmiyorlar.

• ⭐⭐⭐

@brccc Selamlar
    DV2025 excel tablosuna bilgilerinizi girer misiniz?...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
    Teşekkürler, sürecinizde başarılar..

• @Cemal-Sefa-ÖZCAN Whatsup u yok dolayısıyla numaraya Whatsup dan ulaşılamıyor

• @zge aynısını yaptık ama hala randevu gelmedi, bir gün daha bekleyip arayacağız

• @yalcin61, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@10urdmn Hayırlı olsun öncelikle. Bir sorum olacak dıra numaram 18K.
    Aşı antikor işlemlerine şimdiden başlamalı mıyım sizce ?
    Kaç ay önceden hangi aşıları vurulmam gerektiğine dair bir bilgim yok onuru bey daha önceden paylaşmıştı lakin sizde sakıncası yoksa paylaşabilir misiniz aşı listesini ?
    Teşekkür ederim tekrardan bol şanslar mülakat sürecinizde 🙂

Mülakat aldıktan sonra aşı işlerine bakın isterseniz, öncesinde aşı yaptırırsanız bazı aşıların ikinci dozlarının da tarihi gelebilir, zaten kısa süre içinde tamamlanıyor merak etmeyin 🙂

• Burayı biraz güncellemek istedim. Son dönemde yaptığım işlemleri aktarayım. Dosyamı Bangkok'a taşıdıktan sonra 8 Ocak 2025 tarihine randevu maili almıştım. Daha sonra dosyama eşimi ekletmek için mail attım. Pasaportlar (eski ve yeni) evlilik cüzdanı Formul B denilen belgeyi mail attım . Konsolosluk dosyamı açarak bana geriş dönüş sağladı. Eşimi daha önce add application kısmından eklediğim için onun bilgilerini sabit tutarak benim dosyamı açtı ve Soy isim değişikliği pasaport numarası değişikliği derken bütün DS-260 formunu tamamını yeniden doldurttu. Hemen ardından 29 aralık 2024 tarihine konsolosluğun işaret ettiği hastaneden randevu oluşturduk. Randevu sonrası ön kayıt formu denilen online bir form yolladılar. Onu da doldurmak için bir adres istediler. hemen otel rezervasyonumuzu yaptık. 6 gece 6 bin TL gibi bir ücret ödedik. Bunların hepsini yapabilmek için uçak biletine ihtiyacımız vardı (bunu başta yazmalıydım) 27 aralık 2024 tarihine Türkmenistan hava yollarından 21 bin TL ye uçak biletlerimizi aldık. 7 kasım 2024 tarihinde şehir hastanesine giderek antikor testlerimizi olduk. Eksik aşıları 26 kasım salı günü tamamlayacağız. Geriye evrakları toparlayıp İngilizceye çevirmek kaldı. Hemen hemen hazır sayılırız. Bir sonraki güncelleme hastane randevusu ve mülakat görüşmesi olacaktır diye düşünüyorum. Herkese sürecinde başarılar ❤

• ⭐⭐⭐

@gloria Hayırlı olsun, bir de imzanızı bu gelişmelere göre güncellerseniz süper şahane olur...👍

• @Flight101 oldu mu acaba?

• @gloria, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Burayı biraz güncellemek istedim. Son dönemde yaptığım işlemleri aktarayım. Dosyamı Bangkok'a taşıdıktan sonra 8 Ocak 2025 tarihine randevu maili almıştım. Daha sonra dosyama eşimi ekletmek için mail attım. Pasaportlar (eski ve yeni) evlilik cüzdanı Formul B denilen belgeyi mail attım . Konsolosluk dosyamı açarak bana geriş dönüş sağladı. Eşimi daha önce add application kısmından eklediğim için onun bilgilerini sabit tutarak benim dosyamı açtı ve Soy isim değişikliği pasaport numarası değişikliği derken bütün DS-260 formunu tamamını yeniden doldurttu. Hemen ardından 29 aralık 2024 tarihine konsolosluğun işaret ettiği hastaneden randevu oluşturduk. Randevu sonrası ön kayıt formu denilen online bir form yolladılar. Onu da doldurmak için bir adres istediler. hemen otel rezervasyonumuzu yaptık. 6 gece 6 bin TL gibi bir ücret ödedik. Bunların hepsini yapabilmek için uçak biletine ihtiyacımız vardı (bunu başta yazmalıydım) 27 aralık 2024 tarihine Türkmenistan hava yollarından 21 bin TL ye uçak biletlerimizi aldık. 7 kasım 2024 tarihinde şehir hastanesine giderek antikor testlerimizi olduk. Eksik aşıları 26 kasım salı günü tamamlayacağız. Geriye evrakları toparlayıp İngilizceye çevirmek kaldı. Hemen hemen hazır sayılırız. Bir sonraki güncelleme hastane randevusu ve mülakat görüşmesi olacaktır diye düşünüyorum. Herkese sürecinde başarılar ❤

Merhabalar, evrak hazırlama sürecinde bana gereksiz yere ekstra para harcatan bi ayrıntıdan bahsetmek isterim. Hesap dökümü alırken ben aktif olarak kullandığım bankaya paramızı toplayıp 6 aylık hesap dökümü aldığım için yaklaşık 15 sayfa kadar belgeyi gereksiz yere noter onaylı tercüme ettirdim. Daha nadir kullandığınız bi bankayı tercih ederseniz bu noktadaki maliyetiniz düşecektir. Çeviri çok maliyetli olmasa da noter onayı kısmında şaşırtıcı fiyatlar ortaya çıkıyor 🙂

• @Ben-Batur Bu noter onayı kısmı biraz kafa karıştırıcı sadece yeminli çeviriyle gidilebilir diye düşünüyorum. Fakat süreci takip edeceğim elbette

• @gloria, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur Bu noter onayı kısmı biraz kafa karıştırıcı sadece yeminli çeviriyle gidilebilir diye düşünüyorum. Fakat süreci takip edeceğim elbette

Kafa karıştıracak hiçbir şey yok çok basitçe açıklayayım;

Önce istediğiniz bir noter'e gidiyorsunuz, onların anlaşmalı olduğu bir tercüme bürosu oluyo sizi oraya yönlendiriyolarlar. Evraklarınızı noter onaylı çeviri olacak şekilde tercüme ettiriyorsunuz ardından notere götürüp damga vurduruyorsunuz (maliyetli kısım noter kısmı asıl), son olarak noterin bulunduğu ilçenin kaymakamlığına giderek bu evraklara Apostil yaptırıyorsunuz, Apostil işlemi ücretsiz.

Muscat özelinde tüm belgelerimi kaşeli, imzalı ve apostilli görmek istedikleri için bu şekilde yapmak durumunda kaldım ben. Fakat mesela hesap dökümümü istemediler, konsolosluklar özelinde durumlar değişebiliyor. Sizden önce Bangkok'ta mülaka girecek kişilerin deneyimlerini takip ederek kesin olarak nasıl istediklerini öğrenip o şekilde hareket etmek en doğrusu olacak sanırım. Oraya kadar gittikten sonra ''Ya bunların Apostil'i yok'' demeleri riskini almayın yani naçizahane önerim 🙂

• ⭐⭐⭐

@gloria Teşekkürler güzel haberlerinizi bekliyoruz..👋

• Biyografik veri sayfanızın fotokopisini KCC'ye gönderin.Arkadaşlar travel state sitesi 6. Aşama evrak hazırlığı bölümünde böyle bir açıklama var sizler kcc ye fotokopi yolladınız mı teşekkür ederim.Ayrıca Viyana için belgelere noter onayı şart mı.e devlet belgesine çeviri dahi istemiyor.Bir iki diploma çeviririm.Evlilik cüzdanı çok dilli lejandı var çeviri gerek Li mi teşekkür ederim

• @Gs1905, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar,

Hong Kong’da mülakata girecek olanlara bir sorum ve bilgilendirmem olacak. Daha önce dosyasını açtırıp eşini ekleten kişilerden, gelen ilk mülakat e-postasında yararlanıcılar (beneficiaries) kısmında eşinin adı görünmeyen olduğunu biliyorum, sonradan yapılan ekleme ile bu durum düzeltildi mi? Yani, "none" yazan yerde daha sonra eşinin ismi göründü mü?

Hong Kong Konsolosluğuna dosya açtırma talebinde bulunup mail gönderdiğimde bize "pkt4" adlı bir PDF gönderdi. Bu belgede ismim yer alıyor eklemişler, ancak mülakat sayfasında esc check statüste beneficiares kısmı hala "none" yazıyor. Benzer bir durum yaşayan var mı? Diğer arkadaşlara da 4pkt adlı bir pdf mi gönderildi mi ? Eğer öyle bir pdf almayan olduysa bana gönderildi bilginiz olsun. İçersinde lütfen konsolosluğa bu belgeyle geliniz yazıyor ve eklenen eşin bilgileri yer alıyor. Özelden benzer şeyler sorulmuş o yüzden bilgilendirmek istedim.

Ben de sonradan dosyayı açtırıp eşimi ekledim, sorun yaşamadım. Bahsettiğiniz kısımda eşimin adı yazıyor.

Siz eşinizi ekledikten sonra kendi DS260 formunuzda da eş kısmını düzelttiniz mi?

• @mehmetgreen 10 ocakta bizde ordayız

• @gloria Hayırlısı olsun 😃

• Viyanana’dan mülakat alan arkadaşlar için, banka hesap dökümü kaç aylık olmalı? Ne kadar varlık en az gösterilmeli? Döküm İngilizce ve banka kaşeli mi olmalı acaba?Bir de evlilik belgelemek için evlilik cüzdanımızı da yanımızda mı almalıyız? Formül b yeterli oluyor mu? Teşekkürler

• @vixo evet düzelttim ama esc ceac da ki mulakat kısmında hala none yazıyor orda soy ismi de adresi de eski bilgileri yazıyor.

• Hong kongda evrakların noter onaylı ve apostilli mi olması gerekiyor tek çevirisi olsa olur mu

• ⭐⭐⭐⭐

@edd öncelikle tebrikler, hayırlı olsun.

YesilkartForum'da bilgiye daha hizli ulasabilmek ve sorulariniza daha dogru yanitlar alabilmek icin vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin. Imzanizi buradaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

Sorunuz ile ilgili konunun uzmanı bir göçmenlik avukatı veya bu forumda aktif olan ve süreçte danışmanlık veren @Figen ile görüşmeniz sürecinize katkı sağlayacaktır. Bol şans 🍀

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |