@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?
-
@ATS16 Teşekkürler, detaylı bir şekilde izah etmişsiniz. 2NL sonrasında açtırmam gerek çünkü sonradan fark ettiğim bazı eksikleri tamamlayıp, ds260 teslimi sonrasındaki süreçte yapılan yurtdışı seyahatlerini gireceğim.
Bahsettiğim 2 adres bilgisinde nasıl hareket etmem gerektiği daha önce forumdan aldığım bilgilerle beraber daha da pekişmiş oldu sayenizde.
Selamlar. -
@hakan4259 güncellemeniz gereken bazı eksikler nedir özetle? DS260 formunu submit ettikten sonraki yurtdışı seyahatlerinizi formu açtırarak eklemenize gerek yok zira form doldurma tarihindeki güncel durumunuzu doğru beyan etmeniz bekleniyor sizden. Tabi ki son karar sizin…
-
@hakan4259 degistirmek istediginiz onemli konular degil ise ( cocuk/eş ekleme, mahkeme kaydi vb. ) actirmaniza gerek yok. Orada beyaninizla degisiklikleri yapiyorlar. Ornegin ben anne kizlik soyadini yanlis girmistim, mulakat gunu degistirildi.
-
@ATS16 seyahat kısmı doğru mantıklı geldi şimdi

diğer taraftan önceki kısa süreli iki iş yerimi yazdım sanıyordum ama kaydetmemişim o haliyle, bir de son iş yerimde de değişiklik oldu ama ds260 doldurma sonrası olduğu için ona da gerek yok bu haliyle.Kısacası kalan iki eski işyeri bilgilerim ve adres bilgilerim kalmış oluyor güncelleme için.
Aslında derdim mülakat zamanı bir de bunlarla uğraşmayayım, zaten evrak, para vs. elimiz, zihnimiz dolu olacak.
Teşekkürler.
-
@Didem-G bilgi için teşekkürler. Sizde de 2 çocuk varmış. Her şey gönlünüzce olsun inşallah.
-
@tapsix @akmaz21213434 merhaba,
Bu maili almıştım ve Ağustos ayında Amerika'ya yerleştik. Eşimin greencard'ını Mayıs'ta geldiğimizde teslim aldığımız için ülkeye girişte hiç sorun yaşamadım ve vize süremin ekim sonuna kadar geçerli olduğunu söyleyip, hoşgeldiniz dediler. Sonra hemen Uscis ile iletişim kurup randevu talep ettim. Cuma günü gelen mailde söylenen ve sarı zarfa eklenen her detay evrak ile randevuya gittim. Maalesef ilk defa karşılaşmışlar gibi bir durum oldu. Detayları açıkladım, evrakları verdim ama hangi evrakları almaları gerektiğini bile bilmiyorlardı. Evlilik cüzdanı, fotograf, aşı kartları, adli sicil kaydı vb hepsini bunu da almalısınız diyerek teslim ettim. 5 farklı kişi gelip durumu anlamaya çalıştı, eşimin greencardına bakıp, bana senin dosyan neden kayboldu dediler
bilmiyorum havalanında birlikte teslim ettik dedim. Yapılan iyi hamle olarak vize süremi direkt 1 yıl uzattılar ve pasaportta damga altına IV paketimin kaybolduğunu yazdılar. Süreci nasıl takip edeceğimi sordum ama bekleyin, online hesabınızı kontrol edin dediler, başka bilgi alamadım çok uzun konusmalara ragmen doyurucu bir bilgi gelmedi. Üzülme 1 yıl içinde gelmezse yeniden gelirsin yine 1 yıl uzatırız dediler, eşim asıl talihli olduğu için 10 yıl boyunca vize ile sorun yaşamayacagımı söylediler. İlk oluşturduğum case üzerinden devam eder diye umuyorum, şimdilik bir güncelleme olmadı, olur ise tekrar bilgi vereceğim. Umarım sizin süreçleriniz biometrik ve parmak izi ile hallolur.Ek bilgi: Doğum sertifikası ve pasaport ile ilk işleme başladılar, burada biri e-devlet üzerinden çok dilli doğum belgesi önerdiği için onu götürdüm. Önce kabul etmediler, genç bir görevli gelip inceledi ve uygun dedi, yoksa işlemlere başlamayacaklardı, ing yazan bir doğum sertifikası gerekiyor dediler.
-
Green Card odemesini 15 Şubat'ta yaptım ve 20 Mart'ta ABD'ye girdim. O günden bu yana tam 6 ay, tam olarak 180 gün geçti. Kartim hala gelmedi. 90 gun sonunda ilk sorgulamami yaptim. Maalesef sonuçta herhangi bir değişiklik olmadı. 45 gun sonra ikinci sorgulamami yaptim.45 gun bekleyin dediler. Yine bir sonuc yok. Aldığım tek cevap "lütfen bekleyin" oldu. Cok çok sinir bozucu bir durum, en azından benim için. Bu arada eşim 16 Haziran'da ABD'ye geldi ve 3 Ağustos'ta Green Card'ını aldı. Tamamen çaresizim ve ne yapacağımı bilmiyorum. Aradan 6 ay gecmesine ragmen durumda bir degisiklik yok. 15 subat tarihinde odemenizi aldik diyor .
-
Merhabalar. Sorumu doğru başlıkt mı yazıyorum bilemedim. Biz Amerika’ya 1 ekimde giriş yaptık. Asıl talihli eşim. SSN, green cart elimize henüz ulaşmadı, eşim acil Türkiye’ye dönüş yapması gerekiyor. Nasıl bi yol izlemesi gerekiyor. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
-
@Gulbahar-Demirci merhaba. Türkiye’ye dönmek için greencarda ihtiyacınız yok zaten. Bir yıl içinde pasaportunuzdaki damgayla giriş çıkış yapabilirsiniz.
-
İsterseniz eşiniz tek başına dönsün, isterseniz tüm aile olarak dönüş yapın. SSN ve permanent resident kartlarınız DS260 formunda belirttiğiniz ABD adresine veya değiştirdiyseniz mülakat öncesi verdiğiniz ABD adresine veya değiştirdiyseniz ABD'ye ilk girişte CBP memuruna verdiğiniz adrese teslim edilecek.
Asıl talihlinin veya aile üyelerinin fiziken orada hazır olması gerekmiyor kartları teslim almak için.
-
Cevabınız için çok teşekkürler
-
ABD'ye giriş yapalı 3.5 hafta oldu ama halen fee payment received adımında bekliyor maalesef.
-
Merhabalar
Amerikaya giriş yaptım.Adres güncellemek istiyordum
Memur ucsis'ten yapabileceğimi söyledi güncellemedi.Bu durumda nasıl yapılır bilmiyorum daha önce aynı durumla karşılaşan var mı yardım ederseniz çok mutlu olurum -
@eeken merhaba, benimki 49 gün sonra değişip kartım elime ulaşmıştı. Sizinki de yakında ulaşır.
-
Merhaba,
Asıl talihli eşim. Benim greencardım basıldı fakat eşiminki için ASC randevusu verdiler. Buna sebep olan şey nedir? Ankara'da parmak izini vs. yanlış mı aldılar acaba? Greencard'ın tehlikeye girme durumu var mıdır eşim için.
-
Merhabalar green card basımıyla ilgili bir soru sormak istiyorum 10 ekimde newyorka giriş yaptım sssn numbere sahibim green cardım henüz elime ulaşmadı evlilik süremiz 2.5 yılı aştı bu aşamada 10 yıllık green card mı basılmış olacak acaba
-
@geçmiştengeleceğe merhaba. Sebep nedir bilmiyorum ama bu bir problem olduğu anlamına gelmiyor. Benden de parmak izi alınmıştı mülakat esnasında ama tekrar biometrics için çağrıldım. Sadece fotoğraf çekip gönderdiler. Ülkeye ilk girişte çekilen fotoğrafın uygun olmamasıyla ilgili olabilir belki. Endişe etmeyin.
-
@MMT, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?
@geçmiştengeleceğe merhaba. Sebep nedir bilmiyorum ama bu bir problem olduğu anlamına gelmiyor. Benden de parmak izi alınmıştı mülakat esnasında ama tekrar biometrics için çağrıldım. Sadece fotoğraf çekip gönderdiler. Ülkeye ilk girişte çekilen fotoğrafın uygun olmamasıyla ilgili olabilir belki. Endişe etmeyin.
Çok teşekkür ederim, içimiz rahatladı.
-
İlk girişten 47 gün sonra halen bir değişiklik yok, kart basılmadı maalesef.
Düzenleme: 9 Kasım itibariyle basım sürecine geçti. 15 Kasım'da postalandı, 17 Kasım'da teslim edildi.
-
Herkese selamlar, 3 Kasım'da Atlanta'dan Amerika'ya girdik. 4 Kasım'da ücreti ödedik. O günden bu yana durumumuz "Visa fee payment". Benzer dönemde giriş yapan arkadaşlar var mı? Onlarda süreç nasıl işledi merak ediyoruz.
Teşekkürler...
Benzer Başlıklar
131
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum