@tapsix @akmaz21213434 merhaba,
Bu maili almıştım ve Ağustos ayında Amerika'ya yerleştik. Eşimin greencard'ını Mayıs'ta geldiğimizde teslim aldığımız için ülkeye girişte hiç sorun yaşamadım ve vize süremin ekim sonuna kadar geçerli olduğunu söyleyip, hoşgeldiniz dediler. Sonra hemen Uscis ile iletişim kurup randevu talep ettim. Cuma günü gelen mailde söylenen ve sarı zarfa eklenen her detay evrak ile randevuya gittim. Maalesef ilk defa karşılaşmışlar gibi bir durum oldu. Detayları açıkladım, evrakları verdim ama hangi evrakları almaları gerektiğini bile bilmiyorlardı. Evlilik cüzdanı, fotograf, aşı kartları, adli sicil kaydı vb hepsini bunu da almalısınız diyerek teslim ettim. 5 farklı kişi gelip durumu anlamaya çalıştı, eşimin greencardına bakıp, bana senin dosyan neden kayboldu dediler
bilmiyorum havalanında birlikte teslim ettik dedim. Yapılan iyi hamle olarak vize süremi direkt 1 yıl uzattılar ve pasaportta damga altına IV paketimin kaybolduğunu yazdılar. Süreci nasıl takip edeceğimi sordum ama bekleyin, online hesabınızı kontrol edin dediler, başka bilgi alamadım çok uzun konusmalara ragmen doyurucu bir bilgi gelmedi. Üzülme 1 yıl içinde gelmezse yeniden gelirsin yine 1 yıl uzatırız dediler, eşim asıl talihli olduğu için 10 yıl boyunca vize ile sorun yaşamayacagımı söylediler. İlk oluşturduğum case üzerinden devam eder diye umuyorum, şimdilik bir güncelleme olmadı, olur ise tekrar bilgi vereceğim. Umarım sizin süreçleriniz biometrik ve parmak izi ile hallolur.
Ek bilgi: Doğum sertifikası ve pasaport ile ilk işleme başladılar, burada biri e-devlet üzerinden çok dilli doğum belgesi önerdiği için onu götürdüm. Önce kabul etmediler, genç bir görevli gelip inceledi ve uygun dedi, yoksa işlemlere başlamayacaklardı, ing yazan bir doğum sertifikası gerekiyor dediler.