Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @loremipsum

Dediğiniz doğruymuş.

Uygulama olarak CepteTeb kullanmak babamı yanıltmış. Hesabın şubede olduğunu gördüm. Yalnız bunu ancak yeni hesap açarak öğrenebildim. Çünkü durumdan haberi olmayan birinin bunu fark etmesi çok zor. Hatta evvelki mesajımda da belirttiğim gibi varolan Usd hesabından BofA ATM'si yoluyla nakit çekebilmek hesabın CepteTeb'e ait olduğu yönünde insanı yanıltıyor (Çünkü bu uygulama yalnızca CepteTeb hesabından yapılabilir diye biliyorum)

Bizim için acı bir tecrübe oldu. Daha detaylı başımdan geçenleri paylaşmak isterim, belki başkalarına faydası olur.

Parayı sıfır komisyon ile yakın çevrem ile değiş-tokuş yaparak taşımaya çalıştım ama ancak bir kısmını yapabildim. Çünkü Abd'den Tr'ye para gönderen az ama ters tarafta çok. Kalanı için elden nakit alarak döviz transferi yapan firmalardan görüştüğüm de oldu (bkz: Urlasky Kıymetli Madenler) ama adamlar %5-6 komisyon istediler (Benim durumumda 2250$ oluyordu).

Kendim CepteTeb hesabı açmaya çalıştım, kripto hesabı açmaya çalıştım ikisi de olmadı.

Sonuçta yine çarpıldık. 45bin$ için ~187.5$ masraf ödedim 😕

Gerek Tr'den Abd'ye gerek Abd'den Tr'ye parasını taşımaya çalışan bir sürü insan var. Keşke güvenli bir ortam olsa da bu kimseler aralarında işlem yapabilseler ve kimse böyle yüklü komisyonlar ödemek zorunda kalmasa. Ben bu konuda açığım. Gerekirse buluşarak yüzyüze ve düşük meblağlı işlemler yapılabilir.

*Abd'den Tr'ye Usd transferi

*BofA - TEB

• @ICu 88 TL için BSMV hariçtir diyor.
    Gönderilen tutara Banka ve Sigorta muameleleri Vergisi uygulanınca miktar yükselmiştir.

• @DonTurcos Bankacilik islemlerinde BSMV, anapara uzerinden degil komisyon tutari uzerinden hesaplaniyor.

• @DonTurcos
    Doğru ama vergiler eklenince dahi 88 TL'lik komisyon 4835 TL'ye yükselmemiştir herhalde 🙂

• Herkese merhabalar. Turkiye'deki bir gayrimenkulun satisi sonucu gelen yaklasik 75k dolari Akbank'taki bir hesabimdan ABD'deki bir hesabima aktarmak istiyorum. Bir akrabam bu transferin takilacagini ve basimin cok agriyacagini iddia ediyor. Bu konuda beni bilgilendiren herkese simdiden cok tesekkurler.

• Merhaba. Türkiye'deki banka hesabımdan(Kuveyt Türk), BOFA bankasındaki hesabıma 150k dolar göndermek istiyorum. Bankaya gidip swift ile mi göndermemi tavsiye edersiniz yoksa Transfergo gibi yerlerden mi ? Daha önce hiç para göndermediğim için hiçbir bilgim yok. Bilgisi olan arkadaşlar yol gösterirse sevinirim. Teşekkürler.

• @gargara babamdan kalan mirası Türkiye finansdan 10k şeklide 4 partide gönderdim. 4 ncü gönderme geri döndü ölüm ve mirasçılık belgesini yükleyince gönderebildik. TEB Bankası bof ile anlaşmalıymış ama günlük 300$ çekebiliyormusuz. En iyi yöntem wise diye okudum. Onu araştırın bende araştıracağım ama şuan vizeye odaklandım

• @gargara, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Herkese merhabalar. Turkiye'deki bir gayrimenkulun satisi sonucu gelen yaklasik 75k dolari Akbank'taki bir hesabimdan ABD'deki bir hesabima aktarmak istiyorum. Bir akrabam bu transferin takilacagini ve basimin cok agriyacagini iddia ediyor. Bu konuda beni bilgilendiren herkese simdiden cok tesekkurler.

Bunu bende merak ediyorum. 150k dolar göndereceğim ama nasıl bilmiyorum. 100 bine kadar anne-baba hediye olarak gönderebiliyormuş ve vergi düşmüyormuş. Bunu bilen var mı ?

• @gargara evin satisinda tam vergiler odendi ise Trdeki banka o belgeleri sisteme yukler ve sizde paranizi rahatlikla gonderirsiniz. Egerki rayic bedelden satis yapip aradaki farki elden aldi iseniz, paranin kaynagi konusunu anlatamayacaginiz icin sikinti cikabilir.

• @ggulduk ben de swift ile gonderdim. Akbanktaki dolar hesabindan $4000 Amerikaya yolladim. Capital One'a 2 gunde vardi. Toplamda $3940 elime gecti.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • ⭐⭐⭐⭐

Enpara'dan Bank of America hesabıma gönderdiğim güncel swift detaylarını paylaşmak istedim.

Enpara mobil aplikasyondan yazılı talimat vermeksizin maksimum TL 999.999 tutarına kadar denk gelen döviz cinsinden swift yapabiliyorsunuz. Enpara aplikasyon menüsünden Transferler > USD > hesap numarasına adımlarını takip ederek transfer ekranına ulaşabiliyorsunuz. Hesap numarası bölümüne BofA Account number (12 haneli) numaranızı yazıyorsunuz. BofA hesabı kime aitse alıcı kısmına hesap sahibi adı ve soyadını yazdıktan sonra BofA için USD cinsinden swift yaparken swift code olarak BOFAUS3N yazılıyor. Tutar olarak tek seferde USD 27.000 transfer ettim, TL 999.999 limitine takılmamak için. Transfer tipine kendi/aile üye hesabına transfer seçeneğini seçtim ve açıklamaya "transfer to (alıcı adı) savings acc." açıklamasını yazdım.

USD 27.000 swift transferi için Enpara TL 247 komisyon aldı ve tutar BofA hesabıma USD 33 (15+18) kesinti yapılarak geçti. USD 15 BofA kesinti yaptı, USD 18 muhabir banka kesinti yaptı. TR saati ile 15:10'da işlemi gerçekleştirdim, 2 saat sonra BofA hesabımda processing mesajını gördüm ve ABD saati ile aynı iş günü hesabıma geçti.

@gdv25'in aşağıda başka bir başlıkta yazdığı mesajdaki TEB'in sözleşme maddesi beni de rahatsız etti. Ayrıca hesap açma esnasında en ufak bir ihtimal olsa da konu ile ilgili belirtilmeyen ancak para transferi esnasında TEB portföy yöneticisinin yüksek tondan dile getirdiği büyük meblağlı ve sık yapılan swift işlemlerin Masak tarafından hassasiyetle takip edildiği, takibe takılması/paranın hesapta bloke edilebileceği söylemine istinaden işlemlerimi TEB ile yapmaktan vazgeçtim ve Enpara'yı tercih ettim 10 dakika içerisinde telefondan müşteri temsilcisi ile yaptığım görüntülü arama sonucu açılan hesabımdan.

• Selamlar.
    Biz de mülakat deneyimini tamamlayıp ilk giriş için gün sayıyoruz. Benim sorum konudan biraz farklı ama daha uygun bir başlık göremedim.
    İlk girişte üzerimizde 10k getirebiliyoruz/ cikarabiliyoruz diye okudum yasal yönergeleri. Çift olarak ayrı ayrı toplamda 20k ile gelsek turkiyedeki çıkışta ya da abd girişte problem olur mu ? Usd cinsinden

• ⭐⭐⭐⭐

@berkayy

Yasal limitiniz aile başına maksimum USD 10,000, bu tutar üzerindeki nakit tutarı ABD'ye yanınızda getirmek sorun değil. Sadece giriş esnasında sarı zarfınızı ve pasaportunuzu alarak giriş işleminizi yapacak olan CBP memuruna USD 10.000 üzerinde nakitin yanınızda olduğunu ve beyan etmek istediğinizi bildirmeniz gerekiyor. Aşağıdaki iletiyi incelemeniz yararınıza olacaktır.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş/3100?_=1732657123416

• @ATS16 Enpara’dan şaşmamak lazım kesinlikle. Yurtdışında expat iken çok kullandım, Garanti, Akbank gibi bankaların 50-60 $ kestiği hesaba giren dövizlerime, Enpara 6-7 $ kesiyordu.

TEB’in en büyük belki de tek avantajı, Türkiye’de hesabındaki parayı BofA atm’sinden komisyonsuz çekebilmek. Hazırda hesaptaki para ve ufak meblağlar halinde peyderpey çekilecekse düşünülebilir. Onun haricinde transfer işleminde arkadaşımızın başına geldiği üzere, yok Cepteteb’den yaptın, yok normal şubeden yaptın vs deyip dolandırmışlar resmen.

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16 bir ilave bilgi eklemek istiyorum forum kullanıcılarının bilgi sahibi olması için.

Enpara’dan ilk swift tarihinden 48 saat sonra yine başka bir swift transferi yapmak istedim, ilk swift tarihi itibariyle ilk 10 gün içerisinde yazılı talimat vermeksizin toplam maksimum USD 50.000 gönderilebileceğine dair swift transferi esnasında uyarı verdi. Bu nedenle swift’i bölmek durumunda kaldım. 1 saat içerisinde swift transferi BofA hesabımda process oldu, TL 247 Enpara komisyon aldı, 18 USD muhabir banka ve 15 USD BofA kesinti yaptı 👍

• @ATS16 selam, bu durumda 10 gun beklememiz mi gerekiyor tekrardan $50.000 USD transferi talimat vermeden?

• ⭐⭐⭐⭐

@AE123 evet ilk swift yaptığım tarihten (yani 2 gün önce) 10 gün sonra tekrar bir swift transferi yapma hakkına sahip olacağım. Transfer yapacakların bu doğrultuda planlama yapması iyi olur veya Enpara çağrı merkezinden yazılı talimat vererek beklemeksizin yapabilirsiniz. Yazılı talimat verince paranın kaynağını (taşınmaz satışı, hisse senedi satışı vb) kanıt isterler mi bilemediğim için bu şekilde bekleyerek yapacağım ben Enpara’dan. Yazılı talimat ile Enpara’dan tek seferde TL 999.999 üzeri dövize tekabül eden veya 10 gün içerisinde USD 50.000’den fazla swift transfer yapan kullanıcı varsa paylaşması ümidiyle 🙏🏻

• 2024'de yasanan cagdisi uygulamalar, yurtdisindan para getirince sorgusuz sualsiz kaynagi nedir ne degildir yeter ki getir , yurtdisina kendi parani gondermek istediginde binbir eziyet yazik cidden..

• Herkese merhaba.suan transfer için en avantajlı enpara sanırım.enpara ya döviz yatırırken nerden yatırıyoruz parayi.internet sitesini incelediğimde qnb atm lerinden yapilabildigi yazıyor.buyuk miktarları da atm den mi yatırıyoruz yoksa qnb şubelerini mi kullaniyoruz?

• @kenankulll Türkiye içinde evet şuan QNB şubelerini kullanıyor Enpara müşterileri. Yüklü miktarda hesabiniza para yatirma islemini QNB şubelerinin gişelerinden yapabilirsiniz. Amerika içinde nasıl işliyor sistemleri bilmiyorum. Enpara uygulamasi üzerinden yazili destek alabilirsiniz

Benzer Başlıklar

• 27
  • 2
  • 16
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |