Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @blueboy21 yok mu kesin cevabı bilen ? mutlaka ilçe eğitim müdürlüğünden vs. kaşeli vs birşey almak gerekir mi ?

• ⭐⭐⭐⭐

@brucewayne, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp lise diploması üzerindeki diplomayı sunarsak ne olur ?

Merhaba, Hong Kong DV mülakatlarında lise diplomasını istiyor. Diploma eğer üniversitede ise gidip almanızı öneririm. Bu belgeyi mülakata götürmeniz sizin için sorun yaşamamanız açısından kritik önemde.

• @Serapp Üniversite arşivinde bulamaz isem fotokopi kabul olmaz mı ? 2010 yılında bitirdim üniversiteyi. veya ilçe eğitim müdürlüğünden mezuniyetime ilişkin belge alsam ?

• @yasincl 2008 yılı öncesi lise mezuniyeti e-devlet içinde kayıtlı değilmiş. Elimde yüksek lisans diplomam var

• Viyanayi bekleyen arkadaşlar maillerinizi kontrol edin biraz önce 2nl maili aldim 23 Ocak randevu verilmiş bana

• @Uzuzi hayırlı olsun belge gereksinimlerinde pasaportun kcc ye mail atılması yazıyor.Mail atmamız gerekir mi.Viyana’dan ayrıca mail gelecek mi .ya da bi geleceğiz şeklinde mail atmak gerekir mi.teşekkür ederim.

• @sevdemimi teşekkür ederim,size de hayırlı olsun sizin ne zaman randevunuz
    Bundan sonra Viyana dan mail gelecek istedikleri evrakları iceren

• @Uzuzi hayırlı olsun aynı gün mulakatımız

• Merhaba,
    Konsolosluklar hakkında bildiğimiz şey sadece deneyimlerden edindiklerimiz, ve hong kong daha önce, prof. bile olsanız lise diploması istedi.

Mantık olarak yanlış geliyor ancak mantıken giderseniz yanlış yaparsınız. Sorun olmaz demek büyük risk. Konsolosluk ne istiyorsa onu götürmenizi tavsiye ederim.
    Hele ki hong kong, bangkok vs gibi uzak ve masraflı yerlerde AP’ye kalmak mali olarak çok zahmetli olacaktır.

Lise diploması meselesi ilçe milli eğitim müdürlüklerinde vs halledilebiliyor bu arada.

Dilerim sorunsuzca halledersiniz..

@blueboy21, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sezen Aynen. Bence sorun olmaz. Yani üniversiteyi belgeledikten sonra gidipte lise mezuniyetini sorgulamaları mantıken doğru değil. Bir ihtimal sahtekarlık şüphesiyle mi hareket ediyorlar diyeceğim ama emin değilim. Aklıma yatmıyor. Dünya eziyet bu belgeleri toparlamak. Hele ki yaşı biraz daha ileride olanlar için.

• @brucewayne bulamıyorsanız olur mezun olduğunuz ilçe milli eğitim müdürlüğü mezun olduğunuz okul müdürlüğü ile iletişime geçerek “diploma aslı gibidir” belgesi düzenliyor (ben bulamayınca araştırmıştım) onu alıp apostil ve noter yaptırırsanız hatta sonra okula gidip mezun belgenizin sisteme geçmesini rica ederseniz ordan barkodlu belge de alma imkanınız olur, ben diplomamı ünv de bulunca liseye gidip sisteme işlenmesi için rica ettim, sisteme girdiler bir kaç hafta sonra e-devlete düşer dediler hala bekliyorum. Hazır liseye gitmişken garanti olsun diye belki ilerde bir şeye lazım olur diye traskrip de alabilirsiniz

• Merhabalar, kız arkadaşımla önümüzdeki cumartesi günü evleneceğimiz için henüz dosyama ekletemedim. Uçak ve konaklama rezervasyonlarını tamamlamak için sağlık randevusunu biran önce almak istiyorum. Vize sağlık randevusu alırken dosya içeriğindeki kişilere bakıyorlar mı? Yoksa şuan sadece CN bilgisiyle randevu maili atmalı mıyım?

Bu arada Hong Kong'a gidecek arkadaşların covid aşısıyla ilgili görüştüğü yerler varsa paylaşımda bulunursak sevinirim. Çünkü Virtus'un sitesinde şuan sadece JN.1 COVID Vaccine isimli aşı var ve onaylı bir aşı olup olmadığını bilemediğimden arayış içerisindeyim.

• @Serapp Serap hanım bilgilendirme için teşekkürler yardımseverliğiniz için ayrıca teşekkür ederim ☺

• @10urdmn Serap hanım yazmış “lise diploma isteniyor, transkrip istemiyor” diye, bana da mantıklı gelmedi, henüz mülakat almadım alınca transkrip konusunu soracağım

• @sezen Bu sene ekim ayında Hong Kong dan vizesini alan @onuru hocamın yazdığı mülakat deneyiminde gördüğüm kadarıyla sadece lise diploması yeterli oluyormuş.

• @vixo evet ilk eklenenlerdenim

• @yck06 evet sağolsun bugün kendisine özelden mesaj atıp teyit ettim 🙌

• Viyana için bana da mail gelmiş, 16 Ocak verilmiş.

• Pazar sabahına böyle bir haberle başlamak beni çok mutlu etti 🥲 9 Ocak için Viyana’dan mülakat maili aldık. Darısı bekleyen herkese inşallah 🙏
    D-260 formunu doldururken hamileydim, doğumdan sonra bebeğimi add applicant ile eklemiştim bu yüzden onun bilgileri mülakat içerisinde gözükmüyor. Şimdi ilk iş Viyana’ya mail atıp formumu açtırmak ve bebeğimi eklemek olacak.
    @gucarslan bebeğimin bilgilerini benim ve eşimin formuna ekleyince ESC de görmeye başlayacak mıyım ? Şuan gözükmüyor, eksik bir şey kalmasından endişeliyim

Benzer Başlıklar

• 2655
  • 153
  • 316
  • 15673
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |