Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.7k 953

  • @dkerim Merhaba, su an Katar’dayim ben de 5-6 Aralik gibi artik temelli Turkiye’ye donmeyi planliyorum. Police Clearance Certificate’i Metrash uzerinden kisa bur sure once cikardim. Direk mail’inize hizlica gonderiyorlar. Baktiginizda belgenin sol ustunde fotonuz sag ust kisimda QR code, sag altta elektronik imzayi da atmislar. Ama ben islak imzali almak icin tekrardan “General Directorate of Criminal Investigations - Criminal Evidence and Information Department’a gidecegim. Cikarilan belgenin duzenlenme tarihinden itibaren6 ay gecerliligi oldugu belirtiliyor. Bilginiz olsun.

    bağlantı metni bu link uzerinden “Police, Court, Prison Records” sekmesinden daha detayli bilgi alabilirsiniz.


  • @istalin Video Trump ‘ın eski dönemde askıya aldığı Green Card lottery kaldırılması ve onun yerine Kanada ve bazı Avrupa ülkelerdeki gibi puanlama sistemine göre göçmen alınması ile ilgili. Ancak Trump’ın göreve başlaması sonrası bu konu göçmen politikası tasarısının içinde devreye girmesi kuvvetle muhtemel söz konusu . Bakalım gelişmeleri bekleyip göreceğiz .


  • Mülakat alan herkesi tebrik ederim. Sorunsuz bir şekilde süreci tamamlamak dileğiyle.


  • @TuttoSPORT
    Konsolosluklar ilgili gun icin kac dosyaya slot ayirdigini iletir, mulakat planlamalarini ise konsosluklar degil, KCC yapmaktadir.


  • @ugursway bu çok iyi haber. O zaman konsolosluk kafasına göre ben dosyaya bakmıyorum diyemez doğru mu anladım


  • @Mertype hayırlı olsun 👍


  • herkese merhaba aklıma takılan bir soru var. case numaram 10XXXlerde. yeni açıklanan bültenle beraber numaram current oldu. https://dvprogram.state.gov/ESC bu linkten durumumu sorguladığımda post hala ankara gürünüyor fakat ben dosyamı aylar önce taşıdım ve kcc bunu maille onayladı. Taşınmamış olma ihtimali var mı yoksa mülakat tarihinin kesinleşmesiyle değişiyor gibi bir durum mu var? bilenler yardımcı olabilirse çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @yck06 Mülakat alınca değişecek.


  • Herkese merhaba, Hong Kong'ta mülakata girecekler için bilgilendirme geçmek istiyorum.
    Bülten açıklandıktan sonra, KCC'ye mülakat tarihim ne zaman diye mail gönderdim. Gönderdiğim mail aşağıda ki şekildedir:
    *Principal Applicant Surname-Name:
    Principal Applicant Date of Birth:
    Case Number: 2025EU0000xxxx

    Dear Sir/Madam,

    I’m an 2025 greencard lottery winner. Could you tell me the date of my interview?
    Thank you.

    Sincerely*
    Maili gönderdikten 2 saat sonrasında dönüş aldım. Mülakat tarihiniz 7 ocak şeklinde. Ve bugün de (16.11.2024'te) 2NL mailimi almış bulunmaktayım. 7 ocak sabah 8.30'da Hong Kong'da mülakatım bulunmakta. Mülakat tarihimiz yakın olan arkadaşlarla iletişime geçmek isterim.
    Ayrıca son 1 aydır antikor konusu üzerinde durmaktaydım. O konuyu da sizlere özet geçeyim.
    (Bu yazacaklarım Hk için geçerlidir. Case'i yüksek arkadaşlara yol göstermek içindir.)
    Hong kongtaki sağlık kurumu önceden yapılan aşıları kabul etmekte (burada eksik aşıları yaptırıp giderseniz orada olmazsınız ve daha fazla para vermemiş olursunuz).
    İlk önce yaşadığınız şehirde en donanımlı hastane hangisi ise (üni hastaneleri, şehir hastaneleri genelde) oradan ''enfeksiyon hast. ve klinik mikrobiyoloji pol.'' bölümüne randevu alıp doktora durumunuzu anlatmanız, istenen aşılar için antikor testini istemeniz gerekmektedir. Kan verdikten sonra sonuçlar 5-14 gün arasında çıkmakta, daha hızlı sonuç almak için özel hastanede kan verebilirsiniz.
    Sonuçlar çıkınca, sonucu doktordan imzalı, kaşeli almanız, ardından eksik olan aşıları tamamlamanız gerekmektedir. Eksik olan aşıları hastane vuruyor ise vurunup e-nabıza işletebilirsiniz, hastane vurmuyor ise sağlık ocağında vurunabilirsiniz. Orada olmazsa eczaneden aşıları temin edip sağlık ocağında vurunmanız gerekmektedir. Ben hastaneden sonucumu imzalı, kaşeli aldım. Ayrıca eksik olan hepatit A yı da orada vurundum. Bunun da belgesini alıp sağlık ocağında işlettirdim. Eksik olan diğer aşıyı da (ınfluenza) eczaneden temin ettim ve ASM de vurundum. Vurunduğum aşılar için e nabızdan çıkarılan ''aşı uygulama listesini'' imzalı kaşeli aldım. Ayrıca çocuklara verilen aşı kartı şeklinde istedim, bana 'bu çocuklar için' dediler ama ben 'olsun ona da işleyin' diyip onu da imzalı kaşeli aldım. (tabi bu belgeler türkçe, hepsi ingilizceye çevrilmeli). Antikor konusu benim için bu şekilde tamamlandı. Tabi şunu da eklemek istiyorum istenilen aşılar hangileri, hangi yaş aralığına göre vurunmanız gerekiyor onun da tablosunu aşağıya bırakıyorum. Sürecinizde bol şans 🍀

    Vaccine-Requirements-According-to-Applicant-Age-panel-physicians-p (3).pdf


  • @atilla-04 Hayırlı uğurlu olsun mülakat tecrübenizi buraya da yazarsanız çok seviniriz yolunuz açık olsun


  • Merhaba, az önce Hong Kong’a dosyamı açtırmak için Visa Navigator’a mail attım. Mailde "M99" kodunu kullanmam gerektiğini fark etmemişim, bu yüzden otomatik bir cevap aldım ve tekrar Navigator’a yönlendirildim. Bu sefer "M99" başlığını kullanarak her şeyi eksiksiz şekilde gönderdim. Ancak daha sonra fark ettim ki mülakat tarihimi (date of interview) belirtmeyi unutmuşum. Aynı maili cevaplayarak dosya eklerini tekrar ekledim ve mülakat tarihimi de belirterek gönderdim.

    Şu anda üç defa mail atmış oldum. Bu durum bir sorun yaratır mı, yoksa mailim spam’e düşebilir mi? @gucarslan


  • @10urdmn hayırlı olsun Onur, umarım mülakatını da sorunsuz atlatır vizene kavuşursun bol şans.


  • @10urdmn eklemek istediğim bir şey daha var, antikor sonucumu imzalı kaşeli almıştım dediğim gibi (bunu ingilizceye çevirip götüreceğim) ancak e-nabızdan sonuçları QR'lı ve ingilizce almak daha doğru olabilir. Ben bu şekilde alıp ikisini de götüreceğim.


  • @rezanclz teşekkür ederim, umarım 🙏


  • @10urdmn hayırlı olsun bol şans 🍀


  • @10urdmn bizde aşıları sağlık ocağında yaptırdık, asi kartı bizim için olmaz dediler, e-nabiz da asilarim kısmında olduğumuz aşılar gözüküyor ama barcodelu olarak alınamiyor, ancak ekran görüntüsü alinabiliyor.


  • @10urdmn Hayırlı uğurlu olsun hocam yolun açık olsun bizi habersiz bırakma süreçle ilgili deneyimlerini bekliyoruz ☺️


  • @TuttoSPORT, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @ugursway bu çok iyi haber. O zaman konsolosluk kafasına göre ben dosyaya bakmıyorum diyemez doğru mu anladım

    Dün ben size sorduğumda konsolosluk lar mülakat tarihini veriyor dediniz. Ugursaw beye vermiş olduğunuz cevaptan anlaşıldığı üzere bana yanlış bilgi vermişsiniz. Sizin yanış bilgi vemeniz nedeni ile nerde ise csb konsolosluğuna mail atacaktım. Bilmediğinizde veya emenin olmadığımızda soruları cevapla vermeyin lütfen.


  • @Ugur-2 Arkadaşın verdiği bilgi detay ve daha net olduğu için de düzeltme diye mesajımı değiştirmiştim. Mülakat için gerekirse konsolosluğa soru da sorulabilir


  • @Serapp Serap hanım merhaba sağlık randevusu almak için Bumrungad sitesine girdim randevu al seçeneğine bastım Bumrungadda DV ile ilgilenen 2 doktor varmış doktor seç dediğim zaman bi ton doktor çıkıyor bu 2 doktorda konsolosluğun belirlemiş olduğu doktorlar uzmanlık alanı birisi genel uygulama diğeri dahiliye hangi dokturun uzmanlık alanını seçmeliyim teşekkürler


Benzer Başlıklar

  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 17 Oy
    8k İleti
    919k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum