Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar, eşimle birlikte Hong Kong’dan mülakat davet e-postamızı aldık. Ancak gelen e-postada ESC kısmına giriş yaptığımda, en altta yer alan "yararlanıcılar" kısmında benim adım görünmüyor; sadece asıl talihli olan eşimin adı yazıyor. "Add Applicant" kısmından kendimi eklemiştim. Eşim, evlenmeden önce kendi dosyasını doldurup gönderdiği için beni DS-260 formuna eklememişti. Şimdi dosya açtırmamız mı gerekiyor? Bu nedenle mi "yararlanıcılar" kısmında adım görünmüyor? Bilgi verebilirseniz sevinirim. @gucarslan bey bu durum normal mi ve dosya açma konusunda yardımcı olabilir misiniz acaba ve bir sorum daha olacak gelen mulakat mailine herhangi bir dönüş yapıyor muyuz ? veya başka bir işlem gerçekleştiriyor muyuz ? Herkese şimdiden hayırlı olsun, mülakatlarınızda başarılar dilerim.

• @gizemctr bizim de eşimle beraber 2 ocak saat 8:30 da mulakatımız var

• 2NL maillerini alan herkesi tebrik ederim, süreçlerinde başarılar dilerim.

• @Gs1905 Merhaba aslında biz de tam olarak bu şekilde ilerledik. Süreçten sonra evlendik add applicant olarak eşimi ekledim. Henüz kendi formumda güncelleme yapmadım. ESC sayfasına girdiğimde Beneficiaries kısmında eşimin adı görünüyor ama dosyamı açmak için mail attığımda yine de teyit edeceğim.
    Daha önce de sanırım eşini o kısımda göremeyen dosyalar olmuştu konsoloslukla iletişime geçip bilgilendirme yaptıklarında problem olmamıştı diye hatırlıyorum.

• @Gs1905 Umarım sorunsuz bir şekilde sürecimizi tamamlarız 🙏🏻

• @Serapp Serap hanım merhaba Bangkok mail adreslerini bulamadım siz de bilgisi var mı ve nasıl ilerlemeliyim şu an dosyam aktif durumda bana yardımcı olabilir misiniz. Bangkok Navigatörüne girdiğimde Diversty vize kısmında bana mail adresi göstermedi. Dönüş mailinde eğer orda olduğuma dair kanıt isterlerse eğer mevcut planlı uçak bileti ve otel rezervasyonu ile kabul ettirme durumu olabilir mi acaba. Sizce nasıl ilerlemeliyim.

• ⭐⭐⭐⭐

@cptmuzaffer Merhaba. Bangkok’a [email protected] adresine yazabilirsiniz.
    Kendi bilgilerinizi girerek bu mesajımdaki kalıbı kullanabilirsiniz
    https://yesilkartforum.com/forum/post/398312
    Kolay gelsin.

• ⭐⭐⭐⭐

@cptmuzaffer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Serap hanım merhaba Bangkok mail adreslerini bulamadım siz de bilgisi var mı ve nasıl ilerlemeliyim şu an dosyam aktif durumda bana yardımcı olabilir misiniz. Bangkok Navigatörüne girdiğimde Diversty vize kısmında bana mail adresi göstermedi. Dönüş mailinde eğer orda olduğuma dair kanıt isterlerse eğer mevcut planlı uçak bileti ve otel rezervasyonu ile kabul ettirme durumu olabilir mi acaba. Sizce nasıl ilerlemeliyim.

Dönüş mailinde ülkede olduğunuza dair kanıt isterlerse, gidersiniz, sınırda aldığınız pasaport mührü veya belge her ne veriliyorsa o kanıtı mailinize ekler yollarsınız. Sonra buraya dönersiniz. Otel vs sormazlar. Kanıt sadece sınırdaki işlemdir. Uçak veya otel planı olmaz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Gs1905 tebrikler. sistemde firm doldurulmuş ve submit edilmiş ise yapmanız gereken şey konsolosluk ile iletişime geçip kendi formunuzu açtırıp eşinizi eklemek. konsolosluga mail atarken evlilik cüzdanın taranmış halini de atin ve resmi olarak evli olduğunuzu aktarın.

diğer konu da sağlık muayenesi için sürecinizi başlatmak.

bol sans.

• @dkerim Merhaba, su an Katar’dayim ben de 5-6 Aralik gibi artik temelli Turkiye’ye donmeyi planliyorum. Police Clearance Certificate’i Metrash uzerinden kisa bur sure once cikardim. Direk mail’inize hizlica gonderiyorlar. Baktiginizda belgenin sol ustunde fotonuz sag ust kisimda QR code, sag altta elektronik imzayi da atmislar. Ama ben islak imzali almak icin tekrardan “General Directorate of Criminal Investigations - Criminal Evidence and Information Department’a gidecegim. Cikarilan belgenin duzenlenme tarihinden itibaren6 ay gecerliligi oldugu belirtiliyor. Bilginiz olsun.

bağlantı metni bu link uzerinden “Police, Court, Prison Records” sekmesinden daha detayli bilgi alabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@istalin Video Trump ‘ın eski dönemde askıya aldığı Green Card lottery kaldırılması ve onun yerine Kanada ve bazı Avrupa ülkelerdeki gibi puanlama sistemine göre göçmen alınması ile ilgili. Ancak Trump’ın göreve başlaması sonrası bu konu göçmen politikası tasarısının içinde devreye girmesi kuvvetle muhtemel söz konusu . Bakalım gelişmeleri bekleyip göreceğiz .

• Mülakat alan herkesi tebrik ederim. Sorunsuz bir şekilde süreci tamamlamak dileğiyle.

• @TuttoSPORT
    Konsolosluklar ilgili gun icin kac dosyaya slot ayirdigini iletir, mulakat planlamalarini ise konsosluklar degil, KCC yapmaktadir.

• @ugursway bu çok iyi haber. O zaman konsolosluk kafasına göre ben dosyaya bakmıyorum diyemez doğru mu anladım

• @Mertype hayırlı olsun 👍

• herkese merhaba aklıma takılan bir soru var. case numaram 10XXXlerde. yeni açıklanan bültenle beraber numaram current oldu. https://dvprogram.state.gov/ESC bu linkten durumumu sorguladığımda post hala ankara gürünüyor fakat ben dosyamı aylar önce taşıdım ve kcc bunu maille onayladı. Taşınmamış olma ihtimali var mı yoksa mülakat tarihinin kesinleşmesiyle değişiyor gibi bir durum mu var? bilenler yardımcı olabilirse çok sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐

@yck06 Mülakat alınca değişecek.

• Herkese merhaba, Hong Kong'ta mülakata girecekler için bilgilendirme geçmek istiyorum.
    Bülten açıklandıktan sonra, KCC'ye mülakat tarihim ne zaman diye mail gönderdim. Gönderdiğim mail aşağıda ki şekildedir:
    *Principal Applicant Surname-Name:
    Principal Applicant Date of Birth:
    Case Number: 2025EU0000xxxx

Dear Sir/Madam,

I’m an 2025 greencard lottery winner. Could you tell me the date of my interview?
    Thank you.

Sincerely*
    Maili gönderdikten 2 saat sonrasında dönüş aldım. Mülakat tarihiniz 7 ocak şeklinde. Ve bugün de (16.11.2024'te) 2NL mailimi almış bulunmaktayım. 7 ocak sabah 8.30'da Hong Kong'da mülakatım bulunmakta. Mülakat tarihimiz yakın olan arkadaşlarla iletişime geçmek isterim.
    Ayrıca son 1 aydır antikor konusu üzerinde durmaktaydım. O konuyu da sizlere özet geçeyim.
    (Bu yazacaklarım Hk için geçerlidir. Case'i yüksek arkadaşlara yol göstermek içindir.)
    Hong kongtaki sağlık kurumu önceden yapılan aşıları kabul etmekte (burada eksik aşıları yaptırıp giderseniz orada olmazsınız ve daha fazla para vermemiş olursunuz).
    İlk önce yaşadığınız şehirde en donanımlı hastane hangisi ise (üni hastaneleri, şehir hastaneleri genelde) oradan ''enfeksiyon hast. ve klinik mikrobiyoloji pol.'' bölümüne randevu alıp doktora durumunuzu anlatmanız, istenen aşılar için antikor testini istemeniz gerekmektedir. Kan verdikten sonra sonuçlar 5-14 gün arasında çıkmakta, daha hızlı sonuç almak için özel hastanede kan verebilirsiniz.
    Sonuçlar çıkınca, sonucu doktordan imzalı, kaşeli almanız, ardından eksik olan aşıları tamamlamanız gerekmektedir. Eksik olan aşıları hastane vuruyor ise vurunup e-nabıza işletebilirsiniz, hastane vurmuyor ise sağlık ocağında vurunabilirsiniz. Orada olmazsa eczaneden aşıları temin edip sağlık ocağında vurunmanız gerekmektedir. Ben hastaneden sonucumu imzalı, kaşeli aldım. Ayrıca eksik olan hepatit A yı da orada vurundum. Bunun da belgesini alıp sağlık ocağında işlettirdim. Eksik olan diğer aşıyı da (ınfluenza) eczaneden temin ettim ve ASM de vurundum. Vurunduğum aşılar için e nabızdan çıkarılan ''aşı uygulama listesini'' imzalı kaşeli aldım. Ayrıca çocuklara verilen aşı kartı şeklinde istedim, bana 'bu çocuklar için' dediler ama ben 'olsun ona da işleyin' diyip onu da imzalı kaşeli aldım. (tabi bu belgeler türkçe, hepsi ingilizceye çevrilmeli). Antikor konusu benim için bu şekilde tamamlandı. Tabi şunu da eklemek istiyorum istenilen aşılar hangileri, hangi yaş aralığına göre vurunmanız gerekiyor onun da tablosunu aşağıya bırakıyorum. Sürecinizde bol şans 🍀

Vaccine-Requirements-According-to-Applicant-Age-panel-physicians-p (3).pdf

• @atilla-04 Hayırlı uğurlu olsun mülakat tecrübenizi buraya da yazarsanız çok seviniriz yolunuz açık olsun

• Merhaba, az önce Hong Kong’a dosyamı açtırmak için Visa Navigator’a mail attım. Mailde "M99" kodunu kullanmam gerektiğini fark etmemişim, bu yüzden otomatik bir cevap aldım ve tekrar Navigator’a yönlendirildim. Bu sefer "M99" başlığını kullanarak her şeyi eksiksiz şekilde gönderdim. Ancak daha sonra fark ettim ki mülakat tarihimi (date of interview) belirtmeyi unutmuşum. Aynı maili cevaplayarak dosya eklerini tekrar ekledim ve mülakat tarihimi de belirterek gönderdim.

Şu anda üç defa mail atmış oldum. Bu durum bir sorun yaratır mı, yoksa mailim spam’e düşebilir mi? @gucarslan

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

113

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |