Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @charon Analizime göre, vatandaşı olduğunuz ülke dışında başka bir ülkeyle olan bağınızı anlamaya çalışıyorlar. Örneğin, üçüncü bir ülkede çalışıyor musunuz gibi çapraz sorular vardı. Hem gidiş hem de dönüş biletim (sanırım dönüş biletini de görebiliyorlar) Türkiye dışında bir ülke olduğu için şüphe uyandırmış olabilir. Ya da belki memurun kötü bir günüydü, kim bilir.

Bu arada beni kontrol odasına gönderdiler, ama nedeni bu değildi. Yanımda 10,000 USD nakit vardı ve cüzdanda da küçük miktarlarda Euro, TL gibi paralar vardı; toplamda yaklaşık 150 dolar eder. Ne kadar nakit var diye sordular, ben de 10,000 dedim. Sonra "Başka yok mu?" diye sordular, ben de cüzdanımda aktarma için az miktarda Euro olduğunu söyledim. "Yani toplam 10,000'in üzerinde mi?" diye sordular, ben de doğruyu söylemek için "Evet" dedim.

Sonuç olarak, kontrol odasında 10,150 dolar için bir form doldurdum (arama falan olmadı) ve bütün bu süreç bana ekstra 2 saate mal oldu. Bilgi paylaşmak istedim.

• Merhabalar uzunca bir aradan sonra faydalı olması dileğiyle yazayım dedim gruptaki arkadaşlara
    Bende ilk girişi los angelas yaptıktan sonra altı ay binbir zorluk ve insanimsi tuurler ile hemhal olduktan sonra tükenmişlik sendromu ile Türkiye'ye döndüm kendime gelmem mental yorgunluğu atmam 5.5ay sürdü o kadar mı hızlı geçermiş Türkiye'deki zaman ayaklarım geri geri giderek yeni bir eyalet ve yaşam kurma hayali ile neeyorku tercih ettim arkadaşlar California benim gözümde zlemlerim bize film ve you tube ile anlatılanlar ile alakası yok yaşam kurmak Cook zoor saçma sapan kiralar benzi fiyatları herşey diğer eyaletlerde pahalı ve hiçte oyke yesillikler içinde limonata iklimli rüya bir yer değil çöl iklimi hakim fake birkaç filmlerde gordumuz palmiye mi nedir uzun ağaçlar hiç yeşil yok su yok zaten her şey film reklamı insanlar bile fake çok büyük hayalkirikligi ben bir sehirin 300 mill yayildigini ilk defa gördüm ömrümüz arabada trafikte geçiyor altı ay hayatımızı verdik neyse altı ay dolmadan Newyork geldik hava alanı gorevlilerinde eğer mümkünse bayan seçiniz bir anlık gafletle genç erkek memur denk geldim baba ilk sorusu kaç ay dışardan kaldın bende söyledim neden dedi avukat olduğumu davaları tasfiye devir işleri uzun sürdüğünü söyledim şöyle göz göze gejdik uğraşmak istemedi welcome dedi geçtim burada 4 ay oldu burası on basar lus angelasa insan ulaşım herşey güzel nefes aldım bura her yere yakın tavsiye ederim iş popülasyonu daha iyi sağlıcakla kalınız hayatınızı imkanınız varsa varoş eyaletlerde heder etmeyiniz

• @hukukcu111 Hep diyorum, vahsi batidan uzak durmak gerekir diye..

• Yasaklı

@hukukcu111 pinleyin bu postu herkesin kulagina kupe olsun .Sonra bana diyorlar neden sert ve olumsuz yaziyorsun diye bakin kardesimiz bizzathi deneyimlemis ki turist olarak degil Green cardli neredeyse amerikali gibi....Soyle kardesim cebinde 100k arti software developer yada saglam bir akraba network seni hemen bir ise koyacak guzel pozisyonda olsan deneyimin nasil olurdu ?

• @hukukcu111 New York’ta başarılar bir çok arkadaş orada yorucu bir yer diyor ilerdeki süreçte başka bir değerlendirme de new york için gelirse güzel olur yolunuz açık olsun✋

• @Henry-bloor elinize yüreğinize sağlık teşekkür ederim Amerika'da hiç akraba ve gerçek arkadaş dostumuz yoktu greencard allah razı olsun bu forum ve gucaslan beyden sayesinde aldıktan sonra her tarafa saldırmaya başlıyorsunuz Amerika'da bir network oluşturmak için çevrenizden you tube dan araştırmalar ve Amerika'da hangi eyalet gibi bizde reklam ve fake YouTuber lar ve televizyondaki California filmleri ile tercih ettik ancak burada bam teli altyapı olmadan geliyirsunuz plan projeniz yok zaten ne planı Türkiye'deki mesleğiniz burada çöp yeniden ahademik dil ve denklik sınavları belli yaşın uzerinde iseniz Cook uzak zaten çivisi çıkmış hiç bir işte öyle Amerikan dream kazançları yok burada arkadaşımızın dediği gibi it yaoay zeja dijitalde üstad olursanız veya gerçek bir anerijan zengini yarım asırlık bir akraba srhafas sahip çıkarsa ki bu günümüzde piyango gibi zor baska sansiiz yok burada çok zorlanacaksınız amerihalisi zaten zorlanıyor minimal yaşıyor araba ile varoş eyaletlerde villamsi 30 yıllık kredili evler ile köle yaşam Amerikan dream değil Teksas da yaşayanlar Amerikan dream demesin kafadan söylüyorum neyse konuşacak çok şey varda saglicakla kaliniz

• Yasaklı

@hukukcu111 yavas yavas olacaktir merak etmeyin inan bana en belasi Green Card olayi simdi bakma fiscal policy darladilar.Hele acsinlar Trumpla beraber gorursun artik nasil eleman aliyorlar 5 senede eve de girersin 3 senede burada mafyanin bindigi escalade In 2022 modelini 40 bine alir insta atarsın. ILK ZAMANLAR SIKINTI SONRASI UCUS

• ⭐⭐

@hukukcu111 california yerleşmek için çok kötü bir eyalet.
    florida veya texas deneyin.

• @charon, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@hukukcu111 california yerleşmek için çok kötü bir eyalet.
    florida veya texas deneyin.

Onun ikisi de Covid sonrasi kotu. Baska eyalet bulun!

• ⭐⭐

@MySea florida gayet güzel.
    +texas

• @hukukcu111 Amerikanin en guzel yeri bana gore Northern Virginia. Ama is imkanlarina hesaba katarsaniz Greater New York City Area bir numara. Ozellikle Brooklyn, Manhattan, Jersey City ve biraz daha guneyler is acisindan gayet iyi. Hatta Philadelhia da is imkanlari var. Newark Delaware de bunlara dahil edilebilir. Buyuk banka birimleri var o bolgede. Evlerin guzelligi gibi kriterleri bir tarafa birakin. Amerikan ruyasi yada amerikan kulturu diye bir sey varsa onu ilk North East de aramalisiniz. Yani tepede Maine den asagida South Carolina'ya kadar. Ama herseyden onemlisi is. Is nerdeyse orasi her zaman guzeldir. Bir de cocuklara vereceginiz gelecek firsati.

Selamlar.

• @charon Hocam o bence eskidendi. Gecen yaz gittigimde, Florida'yi cok kalabaliklasmis gordum. Hem trafikte hemde diger alanlarda asiri bir kalabalik var. 2023 yili sonunda nufusu neredeyse 23 milyonmus. Bu da dogal olarak kira ve ev fiyatlarini ucurmus. Is imkanlari hakkinda bilgim yok ama genel olarak cost of living oncesine gore oldukca artmis. Restaurantlarda yemek ve market alisveris fiyatlari neredeyse Delaware ile ayniydi ve hatta bazi seyler daha pahaliydi.

Diger taraftan, Mayis ayinda Atlanta'daydim. Orasi Florida'dan daha ucuzdu. Hem yemekler hemde alisveris. Ev fiyatlari ve kiralar da daha makul gorunuyordu.

• Selamlar,
    Daha tam olarak yerleşemediğimiz için gidip geliyoruz. 20 Şubat 2024 GC'larimizi ve SSN'lerimizi fiziki olarak alıp TR'ye döndük. Forumdan bilgilendiğimiz kadarıyla GC'ları teslim aldıktan sonra ilk yıl US sınırları dışında tek seferde 6 ayı geçirmemek kaydıyla sınırdan geçerken CBP memurları durumu fazla sorgulamadan toleranslı davrandıklarını okuduk. Bizim durumumuzda USCIS adresimiz NY'da idi, ilk 6 ayımızı doldurmadan Haziran 24'te LAX'den giriş yaptık. CBP memuru fazla soru sormadan welcome back guys deyip sınırdan bizi aldı. 3 hafta kaldık ve çıkışımızı tekrardan LAX'den yaptık. Sonraki girişimizi Kasım 24'te Newark'tan yaptık. Ne yazık ki bu sefer CBP memuru o kadar toleranslı davranmadı. Uçumuz Berlin'den idi. Bize nereden geldiğimizi sordu. Germany dedik. Ne kadar USA dışında kaldınız dedi. 4 ay civarı dedik. Neden bu kadar uzun dedi. Bizde bazı şeyleri satmaya çalıştığımızı ve Türkiye'deki piyasa koşullarından dolayı uzun sürdüğünü söyledik. Hangi ay çıkış yaptığımızı sordu. July dedik fakat bir önceki çıkışımızı baz alarak 1 yıl içinde 8 aydır USA dışında olduğumuzu, uzun bir süre olduğunu ve bunun sıkıntı olduğunu söyledi. "If you do that for another 4 months, they will take these from you. Dont do that. This is your 1st warning, dont do that again." dedi ve pasaport ve kartlarımızı geri verdi. Bu durumda 2 sene 6 ayda bir giriş çıkış yaparak 2026 ocak ayındaki taşınma planımızı oldukça erkene çekme kararı aldık çünkü kartlarımızı kaybetme riskini göze almak istemiyoruz. Bildiğiniz gibi Trump 20 Ocak'ta koltuğa geçecek ve muhtemelen işler daha da zorlaşacak. Bu nedenle 20 Ocak'tan önce taşınmamız gerekiyor. Bizim bir yıl içindeki giriş çıkış deneyimimiz bu şekildeydi. Farklı deneyimlerimizi de diğer başlıklarda paylaşıyor olacağız.

• Yeniden merhaba. 18 Kasim 2024 tarihinde, JFK havalimanindan sorunsuz ve sorgusuzca ülkeye yeniden giriş yaptık. Hatta öyle ki US Citizen gibi bir geçişti, Pasaport ve GC’leri verdik. Kameraya gülümsedik ve girdik:) inanılmaz şaşırdım nitekim 28 Kasım 2023’de Türkiye’ye dönmüş ve tekrar hiçbir giriş yapmamıştık. 11 ay 18 gün Abd dışında kalıp böyle rahat geri dönmeyi @gucarslan beye borçluyuz desem yeridir. JFK tavsiyelerini çok kez okumuştum, ve tecrübeleri yine haklı çıktı. Yanımda annemin sağlık kayıtları ve epikriz çevirileri ne olur ne olmaz diye vardı ama pasaport ve GC hariç hiçbir şeye gerek kalmadı. Ama bir daha vatandaşlıklarımızı alana kadar yıllık izinler hariç ülkeden ayrılmamaya ant içtik 😂 o ne stresti öyle 😌 Herkese tecrübelerini paylaştığı için çok teşekkürler🙏🏻 sevgiler

• @arnblt Midwest için yorumunuzu merak ettim. Soğuk konusu dışında Minnesota için ne düşünüyorsunuz?

• Yasaklı

@drakia5 kardesim 1000 kere yazildi buradan i 131 reentry permit e neden basvuru yapmayip habire kendinizi riske atiyorsunuz ? Hicmi haklarinizi bilmiyorsunuz? Adam pislik yapsa size greencsrd abandonment kagidi verse bilincsiz imza atacaksiniz... haklarinizi bilin yapin basvurunuzu zaten 13 ay suruyor kardesim basvurdum b ekliyorum deseniz sisteminde gorulur salardi sizi bak simdi gerildiniz neyse kulaginiza kupe olmustur bu olay

• @minnesota akraba veya tanidik yoksa yada is teklifi yoksa ben tercih etmezdim. Is nerdeyse oraya.

• arkadaşlar merhaba, ben bir senedir amerikada yaşıyorum daha hiç yurtdışına çıkmadım. buraya nişanlılık vizesi ile gelmiştim sonrasında greencardımı aldım şimdi kanada ve türkiye tatil planı yapmayı düşünüyoruz. giriş çıkış yaparken sadece green card pasaport bunları almak yeterli oluyor mu? türkiyeden amerikaya gelirken yüz bin tane soru soruyorlar çünkü 😄

• @edanurhk Evet Pasaport ve Green Card'iniz ile seyahat edeceksiniz. Baska birseye gerek yok.

• merhabalar,

2 yildir abd de yasiyoruz ama yaz aylarinda is ve aile durumunundan dolayi 2-3 ay Turkiye gitme durumumuz oldu toplamda 5-6 ay kaldik ayri ayri olarak.. bu 5 yillik sureci uzatir mi? yani 2022 de greencard sahibi olduk bunun uzerine ne kadar yurt disinda kaldik diye onlari da eklememiz gerekiyor mu ? bazilari hayir diyor ama bazilarda eklenecek diye duyuyorum emin olmak istedim tecrubesi olanlar icin..

tesekkurler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |