Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @arnblt çok teşekkür ederim.Biz de ilkokuldan beri Terakki’deyiz.Zaten turist vizesiyle sık sık gelip gidiyorduk ve üniversite hedefi Amerika idi.Greencard çıkınca bonus oldu.

• merhabalar, abd disinda kalis süresi hakkinda birkac sorum var vizemi alali 15 gün oldu. Türkiyede big4 sirketinde calisiyorum ve kendimi abd ofisine transfer etmek icin biraz zamana ihtiyacim var. Vizemin bitmesine son 2 hafta kala abdye gir cik yapacagim. Ilk giristen sonra basilan damganin 1 sene gecerli oldugunu biliyorum. Gir cik yaptiktan sonra tahmini olarak ne kadar abd disinda kalabilirim? Vizeye basilan damganin süresi bitmeye yakin girsem sikinti yasar miyim? 6 aydan fazla abd disinda kalinmasi riskli deniyor fakat 2.giriste de bu gecerli mi? En kötü re entry permit yapmayi düsünüyorum. Sinirdaki polislere durumu anlatsam nasil bir tepki verirler? Calistigim sirket yurtdisinda da bayagi köklü bir danismanlik sirketi, calistigima dair belgeleri ve kartimi da yanimda götürüp durumu polise izah etmeyi de planliyorum. Ayni zamanda acik ögretime kaydolmayi da planliyorum bundan da bahsedecegim. Baska verebileceginiz tavsiyeler var midir? @ATS16 siz de benim durumuna benzer bir durumdaydiniz yanlis hatirlamiyorsam, siz nasil bir yol izlediniz/izleyeceksiniz acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz

Biz şu an Türkiye’deyiz ve sürecimiz aşağıdaki gibi. Kesin göç hazırlıkları yapıyoruz ve Aralık ayı sonunda kesin göç için ABD’ye girişi planlıyoruz. Bu giriş esnasında yaşayacağım tecrübeyi ve CBP memurunun olası sorgulamalarını buradan paylaşırım bilgi sahibi olmanız için.

Saglik Muayenesi: 22.12.2023
    Vize Mulakati: 10.01.2024 (ANK)
    Pasaport Teslimi: 12.01.2024
    ABD Ilk Giris: 03.04.2024 (LAX)
    ABD Ilk Cikis: 10.04.2024 (LAX)
    SSN Teslim Tarihi: Nisan, 2024 (IL)
    GC Teslim Tarihi: Nisan, 2024 (IL)
    ABD Ikinci Giris: 01.08.2024 (ORD)
    ABD Ikinci Cikis: 09.08.2024 (ORD)

Vizenizin yanmaması için ilk girişinizi en geç 11.04.25 (sağlık muayenesi tarihi itibariyle maksimum ilk 6 ay içerisinde) tarihine kadar yapmanız gerekiyor imzanızdaki tarihlere göre (limitleri çok zorlamazdım yerinizde olsam), ikinci girişi de 2025 Ekim ayından önce yapardım çok dikkat çekmemek için.

CBP memuru Türkiye’de hangi köklü şirkette çalıştığınızı çok umursamayacaktır, sizin bu sürede göç hazırlıkları yaptığınızın ve ülkeye kesin göç edeceğinize dair sunacağınız beyanlara dikkat edecektir. Bol şans

• @ATS16 bilgilendirme icin cok tesekkur ediyorum. Deneyiminizi merakla bekleyecegim umarim sorgusuz sualsiz ülkeye girisinizi yaparsiniz

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz Göçmen vize ile ABD'ye birinci ve ikinci girişimiz ile ilgili yaşadığımız deneyimleri aşağıdaki ilgili bağlantılardan okuyabilirsiniz.

• @ATS16 deneyimlerinizi okumustum 3.giriste nasil bir tepki vereceklerini merak ediyorum dogrusu. 3.girisinizi yaparken nasil bir yol izleyeceginizi merak ettigim icin etiketlemistim sizi. Yaninizda belge vs getirerek gerekcenizi kanitlamayi planliyor musunuz? Özel degilse gerekcenizi ve ne tür evraklar beyan edeceginizi de paylasirsaniz cok mutlu olurum.

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz beyan etmeyi planladığım tek belge var, kesin göç öncesi oturmayı planladığımız evi uzaktan buradayken kiralayacağız emlakçı arkadaşımız aracılığıyla. Kesin göç edip etmediğimizi sorgularsa CBP memuru giriş esnasında, kira sözleşmesini ibraz etmeyi planlıyorum 🙏🏻

Gerekçemiz turizm ve otelcilik sektöründe direktör pozisyonda üst yönetim ile yakın çalışıyorum, permanent resident kartlarımız Nisan sonunda ulaştı (GC resident başlangıç tarihi 2024 Nisan başı) ancak Nisan sonu itibariyle turizm sezonu başladığı için iş yoğunluğu başlamışken kontratımı fesih edemediğim için Aralık itibariyle göç edebileceğiz.

• @rezanclz merhaba. Size tavsiyem biraz formda ozellikle bu sayfadaki gecmis deneyimleri okuyun. Butun cevaplari bulabilirsiniz.
    Ama size kisa bir bilgilendirme yapayim.

1. Re-entry permit o kadar kolay alinan bir sey degil. Sureci ABD icinde takip etmeniz gerekir bu haftalar surebilir.
    2. Giriste sorun yasayip yasamama tamamen memura bagli. Ama herkes memurun bir kac soru sormasini sorun olarak goruyor. Gerekli cevaplari verirseniz sorun olmaz. Ama bu vizeyi turist vizesi gibi kullandiginizi anlarlarsa o zaman isiniz zorlasir. Ben yerlesmeden once 7 kez giris cikis yaptim. Hic sorun cikarmadilar bana. Tamamen sans.
    3. Giris cikislariniz arasini 6 aydan az tutun bu onemli. ileride vatandaslik konusunda zorluk yasarsiniz fazladan beklersiniz surenin tamamlanmasini.
      Son olarak ilk girisi yaptiktan sonra Green Card lariniz verdiginiz adrese postalanir. Eger bir arkadasinizin adresi ise ondan Turkiye ye gondermesini isteyin.

Selamlar.

• @vildan-çelebi teşekkürler bilgi ve deneyim için🙏

• @arnblt bilgilendirmeler icin öncelikle tesekkur ederim. 7 kere giris cikis yaptiginizi söylemissiniz hangi araliklarla ve ne kadar süre abd disinda kaldiniz?

• @rezanclz bir tanesi 8 ay digerleri ortalama 4-5 ay

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Matkap, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Herkese Merhaba dv22 kazananı olarak 2022 temmuzda abdye giriş yaptım Abd de 6 ay süre konakladım tabi bu sürede greencardımı ve ehliyetimi aldım.

6 ay kaldıktan sonra Türkiyeye 2023 ocakta dönüş yapmak zorunda kaldım.

Türkiyeye gelince deprem oldu sonra 6 ay askerliğimi tamamladım. Annem hastaydı vb. bu işlerle uğraştım.

Yaklaşık 2 sene olacak geç kaldım biraz biliyorum ama Abdye dönmek için şimdi ne yapmalıyım ?

Greencardım elimde lakin Pasaportumun süresi doldu .

Abdye giriş yapabilir miyim ?

Adım adım yol gösterir misiniz ?

Tavsiyeleriniz nelerdir ?

Hepinize çok teşekkür ederim şimdiden.

Pasaportunuzu yenileyin, yaşadığınız sürecin belgelerini toplayın ve bilet alın. GC'niz elinizde. New York JFK havalimanından giriş yapmanız önerilir. Sorgulama yaparlarsa belgelerinizi gösterirsiniz. Denemeden sonucu bilmenin imkanı yok ama çok uzun süre sonra girenler olduğunu okudum bu forumda.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Matkap Tüm belgeleri ingilizceye çevirtin. Evet bu belgeler fazlasıyla iş görür. Çok çok geçmiş olsun.

• @arnblt merhaba. biz de aralık ayında mülakata gireceğiz ve bir sorun olmazsa vizelerimizi alacağız. ama ilk etapta ocak ayında giriş çııkış yapmayı düşünüyoruz. çocuklarımız okuduğu için eğitim yılını bitirmelerini istiyoruz. bu arada da biz kesin göç için düzenlemeleri ve planlamaları yapacağız. ilk giriş çıkışı okulların sömestır tatilinde yapmayı düşünüyoruz ve bu da 2 hafta demek. bu süre içerisinde muhtemelen ssn ve green card larımız yetişemeyecek. akrabalarım teslim alıp daha sonra Türkiye'ye gelip bize getirecekler. Elimizde green card olmadan amerikan çıkış yapabiliyor muyuz? çıkışta bu konu ile ilgili herhangi bir sorun oluyor mu? memur soru soruyor mu?

• @Manushaqe merhaba. Tabi çıkış için green card koşulu yok. Biz de ilk seferde kart olmadan çıkış yaptık.

• @Manushaqe bazen Card ve san de gelmesinde sorun oluyor parmak izi vs gibi tekrar o kurumlara gitmeniz gerekiyor pasaport taki vize sadece 6 aylık ben kart gelmeden çıkış yapmazdım tekrar gelmek zorunda kalabilirsiniz

• @mehmetizmirli, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@Manushaqe bazen Card ve san de gelmesinde sorun oluyor parmak izi vs gibi tekrar o kurumlara gitmeniz gerekiyor pasaport taki vize sadece 6 aylık ben kart gelmeden çıkış yapmazdım tekrar gelmek zorunda kalabilirsiniz

@Manushaqe

Bu konu basliginda onceki sayfalarda ve forumdaki diger basliklarda daha once paylasildigi uzere;

Pasaporta yapistirilan ABD Gocmen Vizesinin suresi genelde 6 ay olarak belirlenmis oluyor (saglik raporuna gore 6 aydan daha kisa bir sure icin de verilebilir).

Gocmen Vize pasaporta basildiktan sonra ABD'ye ilk girisin vize bitis tarihine dek yapilmasi gerekir.

ABD Gocmen Vizesinin alt kisminda su aciklama yer alir:
    UPON ENDORSEMENT SERVES AS TEMPORARY I-551 EVIDENCING PERMANENT RESIDENCE FOR 1 YEAR.

ABD'ye ilk giriste Gocmen Vize'ye vurulan muhur (endorsement) ile muhurdeki giris tarihinden sonraki 1 yil boyunca bu vizeyi ABD girislerinde ve ABD'de green card (I-551) yerine kullanabilirsiniz.

Ekteki gorsellerde ABD gocmen vizesini, ilgili notu ve giriste vurulan muhru gorebilirsiniz.

sample-form-I-551-2.jpeg

Picture13 - I-551 MRIV.png

Detayli bilgi icin USCIS web sayfalari:

• @Sharm @Manushaqe ilk giriş 6 ay vize bir yıl olsada Amerika’ya girdikten hemen geri gitmeyi ben tercih etmem hem ehliyet süresi hem kredi puanı oluşması açısından 6 ay boşa gidiyor geldiklerinde kredi puanı oluşmuş ve araç kredisi ev tutmak için bir puanları oluşur Greencard gelmemesi durumu Grencard gelecek adres teki şahsın taşınması kaybolması gibi süreçler arkadaşlarda yaşadık tecrübeyle sabit tabiki herkesin şartları farklı olabilir

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |