Hepi bortdey 🙂 hep boyle yazarim 🙂
-
-
Merhaba. Öncelikle sorunuza genel bir çerçevede cevap vermeye çalışacağım.
ABD vatandaşlığı sürecinde tutuklanma veya hakkında şikâyet bulunması tek başına otomatik olarak vatandaşlığa engel değildir. USCIS (Göçmenlik Dairesi) başvurularda en çok şu unsurlara bakar:
Mahkûmiyet kararı (conviction) olup olmadığı
Kişinin gerçekten suçlu bulunup bulunmadığı
Son yıllarda “iyi ahlaki karakter” (Good Moral Character) şartını karşılayıp karşılamadığıEğer dava sonunda suçlu bulunmazsa, bu durum genellikle vatandaşlığa başvuruda ciddi bir engel oluşturmaz. Ancak yine de:
Tutuklanma mutlaka başvuru formunda belirtilmelidir
USCIS dava ile ilgili ek belge isteyebilir
Devam eden davalar süreci daha detaylı incelemeye neden olabilirBu süreçte en önemli konu, başlangıçtaki iddialar değil mahkemenin nihai kararıdır. Eğer gerçekten bir mahkûmiyet çıkmazsa, bu çoğu durumda vatandaşlık için engel sayılmaz; ancak her dosya bireysel olarak değerlendirilir.
Genel olarak ABD vatandaşlığı değerlendirmelerinde “iyi ahlaki karakter” kavramı sadece sabıka kaydına bağlı değildir, kişinin genel davranışları ve yasalara uyumu da dikkate alınır.
Bu tür durumlarda en doğru değerlendirme, dosyanın tüm detaylarına bakılarak yapılır.
-
-
Bitişik Yazılan Birleşik Kelimeler
-a, -e, -ı, -i, -u, -ü zarf-fiil ekleriyle bilmek, vermek, kalmak, durmak, gelmek ve yazmak fiilleriyle yapılan tasvirî fiiller bitişik yazılır: düşünebilmek, sevebilmek; alıvermek, gülüvermek; uyuyakalmak; gidedurmak, yazadurmak; çıkagelmek, süregelmek; düşeyazmak, öleyazmak vb.
Kurallı birleşik eylemler her zaman bitişik yazılır.
Yeterlik (Yeterlilik) Fiili:
“-ebilmek” fiiliyle yapılır. Fiile “gücü yetme, başarma” anlamı katar. İzin isteme, izin verme, olasılık gibi anlamlar da katabilir.
Arabayı tek başıma itebilirim. (Gücü yetme)
Gidebilir miyiz? (İzin isteme)
Gidebilirsiniz, (izin verme)
Bugün yağmur yağabilir. (Olasılık)Bu birleşik eylemin olumsuzluğu değişik biçimlerde yapılabilir:
gelebilirim: gelemem, gelmeyebilirim, gelemeyebilirim
görebilirsin: göremezsin, görmeyebilirsin, göremeyebilirsinBu kullanımlarda bazen isteğe bağlı, bazen istek dışı olasılık anlamı görülebilir:
Yarın, bir işim çıkarsa gelemeyebilirim. (İstek dışı olasılık)
Bu konuya değinmeyebilirim. (İsteğe bağlı olasılık)https://tdk.gov.tr/icerik/yazim-kurallari/bitisik-yazilan-birlesik-kelimeler/
-
Yolunuz UT, Moab’a düşerse keyifli bir otel olan The Gonzo Inn tavsiye ederim. Sahibi/işletmecisi Türk bir arkadaşımız ve Türk misafirperverliğini yansıtacaktır. Reklam değil, sadece bir tavsiye 😌
-
@OffGuard Elinize sağlık, çok güzel açıklamışsınız. Sıfırdan holding'e giden bir şirketler yaratmak istiyorum lakin, eninde sonunda ya birinin, birilerinin veyahut devletin el koyacağını bildiğim için tüm maddi manevi varlığımı yurtdışına taşımaya odakladım. Amerika. Şirketler, ticaretler hepsi bu ülkede olacak ve Amerika'da büyük bir şirketin önderi olacağım.
Hayal değil, gerçek. kafayı bununla bozdum sanırım.
-
....desenize adamlari kapidan kovuyorlar,bacadan iceri giriyorlar, buyuk rakkamlarla deportlar yapilmis,bir zamanlar 11 milyon illegal gocmen var diye duymustum,her yil 100 bin atsalar kolay kolay temizliyemezler,eh koca amerikada bazi isleri yapacak elemanlarda lazim onuda kacaklar yapiyorlardir.
-
Trump'in Agenda47 planlamasindaki gocmenlikle ilgili ana maddeler:
1- Milyonlarca yasadisi kacaklari toplu sinirdisi etmek.
2- ICE (Immigration and Customs Enforcement) agentasinin hem calisan sayisini hemde butcesini yukseltmek.
3- Santuary sehirlerin federal butceden aldiklari fonlari kesmek eger gocmenlik konusunda isbirligi yapmazlarsa.
4- Meksika sinirindaki duvari tamamlamak.
5- Yenilenmis guvenlik teknolojilerini sinir guvenliginde kullanmak.
6- Ozel sektoru de sinir guvenligi konusuna dahil etmek.
7- Iltica konusundaki yururlukteki kurallari gozden gecirip yenilemek.
8- Meksika ile sinir guvenligi konusunda daha fazla isbirligi yapmak.
9- Iltica konusundaki basvuru kriterlerini azaltmak ve islemleri zorlastirmak.
10- Sinir guvenligi icin butceden daha fazla fon ayirmak.
11- Askeriyenin degisik birimlerini sinir guvenligine dahil etmek.
12- Sifir-tolerans politikasini getirip uygulamak, ozellikle sinirlarda.
13- Dogumla otomatik olarak alinan vatandasligi sonlandirmak.
14- Liyakata (puanlamaya) dayali gocmenlik sistemini getirip uygulamak.
15- Vize ihlali yapanlara daha yuksek ve etkili cezalar vermek (visa overstay etc)
16- Vize kullanimlarini biometrik kontrol ve izleme sistemi ile daha etkin izleme (ulkeye giris cikislari)
17- Insan kacakcilari ile daha etkin mucadele etmek.
18- Kacaklara ve cocuklarina saglanan koruma programlarini (DACA vb) kaldirmak.
19- DACA korumasi altindakilere sinirdisi etme yolunu acmak.
20- E-verify sistem uygulamasini ise alimlarda mecburi hale getirmek.
21- Kacak calistiranlara yuksek miktarda cezalar kesmek. -
-
-
@Ayşenur-Zaza 2006 da Türkiye Antalya da izlemiştim. Bu gün Montreal de açık bir havada izledik ve gerçekten etkileyiciydi. Güneş in ve aydınlığın çok kıymetli olduğunu hissettim. Ve nedense geçmiş çağlarda tutulmalara yüklenen anlamlar (anlık kararma ve ortamın ısı ve ışık değişikliği ) kimbilir bilmeyenler için çok ürkütücü gelmiştir diye düşündüm🫣
-
@MySea, içinde söyledi: USA-TURK.com ve Forumuna Ne Oldu?
Eskiden birde Mezun Forum vardi. Ona ne oldu bilgisi olan var mi?
Benim green card başvurumu onlar yapmışlardı 10 dolar ücret alarak.
-
@crazycells Mükemmel bir arşiv. Fotoğraflara bakarken merak edip başka bilgilere de ulaştım. Çok teşekkürler...
-
-
Geçen sene aralık ayında yayınlandıktan "Generative AI" alanında bir çağ başlattı resmen. Sadece içerik üretiyor, içeriği özetliyor vs. için küçük çaplı öneriler veriyor diye düşünmeyin. Yazdığım kodu input olarak verdiğim zaman gözümden kaçan hataları vs. tespit edip bunları düzeltip bir çıktı sağlıyor. Eksikleri var mı? Tabi ki. Bazı durumlarda sonucu değiştirmeye çalışırsanız "halüsinasyon görmek" dediğimiz duruma geçip kafasına göre cevaplar üretebiliyor. Bu haliyle bile inanılmaz bir araç. Yayınlandıktan sonra eski yöneticim şöyle demişti: "Arkasında çalışan tüm teknolojileri biliyoruz, ancak halen nasıl çalıştığını anlayamıyorum"
Yapay zeka geliştirilmelerinin durdurulmasını desteklemiyorum. Çünkü bence sorun bu geliştirmelerin geldiği/geleceği nokta değil, insanlığın buna ne kadar hazır olduğu. Yanlış hatırlamıyorsam ChatGPT'nin yayınlanmasından birkaç hafta sonra OpenAI bir yazı yayınlamıştı, "Elimizde GPT-4'ten de çok karmaşık ve yüksek parametreli modeller var, ancak insanlık buna etik açıdan hazır olmadığı için yayınlamaktan çok uzaktayız" diye. Maalesef linkini şu an bulamadım.
-
-
@Amedh Eski sayfalar arasında bulup merak ettiğim bu kahve halen aynı kalitede ise bulup denemek isterim. Önerdiğiniz bir site var mı öğrenmek isterim 🙂
-
Evet bu spor gerçeten maliyetli bir spordur. Çok büyük hacimlere çıkacaksanız.
Sağlığımız için iyidir ve sizin fiziksel yorgunluğunuzu aldığı kesindir. Çok yoğun bir iş gününden sonra kendinizin spor salonuna girerken ki bitkinliğinizi ve o spordan çıktığınızdaki enerjinizi hissedince çok şaşıracaksınız. Oysaki mantıken içeride muazzam performans ile kendinizi daha çok yoracak olacakken işler hiç de böyle olmuyor. Kendinizi daha maskülen ve stresten arınmış olarak bulacağınıza garanti veririm. Amacınızı doğru belirlemeniz şarttır. Yarışmalara katılmayacaksanız günlük öğünlerinizin bir tık üstüne çıkarak ideal görünümü yakalayacaksınızdır. Tabi bunda en büyük etkenlerden biri de fiziki yatlınlığınız.
Spor candır ve mutlaka herkes yapmalıdır.
Dipnot: Lütfen spor günlerinzin birinde mutlaka 15 -30 dk arası kardiyo ile kalp sağlığınızı da destekleyin. Bu kas gelişiminizi de doğrudan etkilecektir. -
Neden ABD'de Türk Göçmenlerin kurduğu büyük şirketler yok?
-
Kurmak için geliyorum, bekleyin.
-
- Kuzey amerika kulturune uzak bir kultur 2. Hintlisi cinlisi 1800lerden beridir yunani italyani arabai 1900lerden beridir oradalar bizimkilerin buyuk kismi 2000 sonrasi ozellikle 2010lar yani bir diaspora kuracak kadar adam yok.3.turkler kendi yatirimlarini sirkete degil kendilerine yaparlar yani sirketi icin mal isci egitim vesaire degil maximum kari alayim ev arsa falan yaparim derler ama amerikada isine yatirim yapip buyuten adam kazanir .4.turkuyede herkes bir sekilde devletle is yapmak ister ihale ile para garantidir oyle musterileri etkileyim buyuyeyim derleri olmaz 5.Amerikayi buyuk cogunluk ev ve vatan diye gormez en buyuk hayal turkiye ye donmek iyi para ile oradan ev almak yaptirmaktir yani burasi artik benim ben burada milyarder olacam der belki ama icraate geciremez.6.bireyselci bir toplum olmadigimizdan dolayi gelen cevrede is yapanlari geriye ceker arkadas cevresi falan mesela dandik Paterson da bir yemek menu yerine Manhattan da da hemen hemen ayni paraya yemek yersiniz ama belki kompleksden belkide cekinmekten dolayi hep patersondaki pideciye kebabciya giderler.7.okumus olanlar yani Princeton dir berkeleydir bunlarda da dedigim gibi ya akademisyen olacam diye omrunu verir yada turkiyeye donup aile holdingini yonetir istanbul eglenceli tabii.8. Kisacasi buyuk ve esteemed bir isletme kuramazlar kultur/sermaye/vizyon/empati/yardimseverlik durumlarından dolayi.....
-
@Henry-bloor, içinde söyledi: Neden ABD'de Türk Göçmenlerin kurduğu büyük şirketler yok?
- Kuzey amerika kulturune uzak bir kultur 2. Hintlisi cinlisi 1800lerden beridir yunani italyani arabai 1900lerden beridir oradalar bizimkilerin buyuk kismi 2000 sonrasi ozellikle 2010lar yani bir diaspora kuracak kadar adam yok.3.turkler kendi yatirimlarini sirkete degil kendilerine yaparlar yani sirketi icin mal isci egitim vesaire degil maximum kari alayim ev arsa falan yaparim derler ama amerikada isine yatirim yapip buyuten adam kazanir .4.turkuyede herkes bir sekilde devletle is yapmak ister ihale ile para garantidir oyle musterileri etkileyim buyuyeyim derleri olmaz 5.Amerikayi buyuk cogunluk ev ve vatan diye gormez en buyuk hayal turkiye ye donmek iyi para ile oradan ev almak yaptirmaktir yani burasi artik benim ben burada milyarder olacam der belki ama icraate geciremez.6.bireyselci bir toplum olmadigimizdan dolayi gelen cevrede is yapanlari geriye ceker arkadas cevresi falan mesela dandik Paterson da bir yemek menu yerine Manhattan da da hemen hemen ayni paraya yemek yersiniz ama belki kompleksden belkide cekinmekten dolayi hep patersondaki pideciye kebabciya giderler.7.okumus olanlar yani Princeton dir berkeleydir bunlarda da dedigim gibi ya akademisyen olacam diye omrunu verir yada turkiyeye donup aile holdingini yonetir istanbul eglenceli tabii.8. Kisacasi buyuk ve esteemed bir isletme kuramazlar kultur/sermaye/vizyon/empati/yardimseverlik durumlarından dolayi.....
Sunuda ekleyim 3 5 kisi sayip bunlar basari demeyin,sizin 3 5 kisi dediginizi hintlisi cinlisi 1000 le carpar sayi bakimindan yunani bile .Kamala Haris bile hint kokenliydi karsindaki adaylardan cumhuriyetci vivek bile hintli anlayin adamlarin gucunu patersonda serif olamaya benzemez bu durum
-
@Henry-bloor hintlilerin öyle deli gibi büyük şirketleri yok abdde. Sebebi ise türklerin büyük şirketleri olmamasıyla aynı. Hint kökenli(guyana yada diğer koloniler) insanların sahip olduğu bir eli geçmeyen şirketler var o ayrı. Bakarsan abddeki gas stationların neredeyse hepsi hintli, 7/11lar falan hintli, otellerin çoğu da aynı patel ailesinin elinde(moteller dahil).
Ciddi bireysel başarılara sahip hintliler var lakin 3 milyar nüfuslu ülke, olsun bir zahmet.Türk insanı sıkıntılıdır iş konusunda. Garanti paraci olduğumuz ve pazarlama ile uğraşmadığımız için genelde yerimizde sayarız. Pazarlama herşeydir 2024te. Hatta 3.dünya ülkesi vatandaşlarının geneli böyledir. Hep garanti paraya bakar, pazarlama ile uğraşmaz, boş iş olarak görür.
Ben abdde çok gördüm hintli, paki, lübnanlı vs işyeri sahibi. İşçisine köle muamelesi yapar, yasaları çiğner, illegal adam çalıştırır ve abi sonraki evi alayım kafasındadir. Bunun dışında burnu da baya havadadir, herşeyin en iyisini o bilir. %80 90 employee turnover olan bir şirket sahibine para kazandırır ama hiçbir zaman büyüyemez. -
@charon katiliyorum ama nufuslari okadar fazla ki dilenciside hintli olabilir teknoloji zaten bunlarin elinde taksiciside dolandiricisida belki hastanede hayatini kurtaracak doktorda ayni almanyadaki turkler gibi doktoru siyasetciside var pavyon isletende her turlu yani.Kisacasi anadoludan gidenler cok ama cok gec kalmis tir isini bile beceremiyorlar vizyonlari maksimum bu birde 100k ya yada mustang alip tr deki arkadaslarina hava atma/kizlarla disco gezi vesaire... Hic birsey yapamazlar ne yazik ki.... foruma bile bakin gitmeye calisanlar hep gariban bir umutla birsey yapmaya calisan kisisler hic gormedim saglam bilgili basarili zengin olupta gelen ki o da der ne isim var amerikada istanbulda kral gibi yasarken...
-
Türkiye yaklaşık 50-60 yıldır rant ekonomisi ile yönetilen bir ülke. Bunu parti bazlı almayın. Her hükümet bu düzenin yolcusu oldu ve bugünden sonra gelcek olanlarda da bunu değiştirebilecek vizyon olduğunu görmüyorum. Rant ekonomisi, devlet kademesinden başlayarak aşağı doğru kural tanımaz şekilde, katma değer üretmeden tamamen elinde bulundurduğu şeyleri sömüren bir ekonomidir. Türk halkı da senelerdir bu ekonomik modele bağlı kaldığı için korumacı refleks geliştirmiştir. Çünkü biliyor ki bir iş yapsa, büyüse, başına bin tane iş gelecek. Rantçılar ya o kişiyi iş yapamaz hale getirecek ya da işine çökecek. Bu yüzden fazla büyümek istemez. Bu sebeple eli para gören herkes bir emlak alıp kiraya vermeyi birinci amaç edinir. Gayrimenkul rant ekonomilerinde en güvenli limandır. Yaklaşık 4-5 kuşaktır bu ortama doğmuş, böyle büyümüş bir toplumun da büyük şirket kurma olasılığı çok düşüktür. Yurtdışında 3-4 kuşak geçirecek, grup olarak belli bir sermaye gücü elde edecek ve ondan sonraki 3-4 kuşakta büyük şirketler ortaya çıkaracak insanlar.
Bir de özellikle işgücü oluşturan göçmenler, ülkelerinden göç ettikleri senelerde takılı kalıyorlar. Örneğin Almanya'da klasik gurbetçi olarak bildiğimiz kişileri ele alalım. 2. 3. kuşak orada olanlar bile bakıyorum zihinsel olarak 1970'ler, 1980'ler Türkiyesini yaşıyorlar. O entegrasyonu sağlayamıyorlar, sağlayamadıkları gibi geldikleri ülkedeki gelişme de ayak uyduramıyorlar. Bu sadece Türklere özgü bir durum değil. Almanya'daki Yunan'ı da, İtalyan'ı da, Pakistanlısı da ve aklınıza gelebilecek kim varsa yaşıyor. Belki az belki çok. 3 küsür milyonluk bir Türk nüfusu, ciddi bir ekonomik hareket oluşturuyor ama hala dünya çapında bir şirket yok. Biontech falan geliyor akla ama o da çok ekstrem bir durumun ekstrem sonucu.
Bu forumun anafikrine sahip kalarak sonuca bağlarsam: Greencard isteyen topluluğun biraz daha zihni geniş ama işte lanet olası dna'sından gittiği gibi kurtulamayacak. Gidenlerin ancak torunları ortaya bir şey çıkarabilecek.
-
@OffGuard, içinde söyledi: Neden ABD'de Türk Göçmenlerin kurduğu büyük şirketler yok?
Türkiye yaklaşık 50-60 yıldır rant ekonomisi ile yönetilen bir ülke. Bunu parti bazlı almayın. Her hükümet bu düzenin yolcusu oldu ve bugünden sonra gelcek olanlarda da bunu değiştirebilecek vizyon olduğunu görmüyorum. Rant ekonomisi, devlet kademesinden başlayarak aşağı doğru kural tanımaz şekilde, katma değer üretmeden tamamen elinde bulundurduğu şeyleri sömüren bir ekonomidir. Türk halkı da senelerdir bu ekonomik modele bağlı kaldığı için korumacı refleks geliştirmiştir. Çünkü biliyor ki bir iş yapsa, büyüse, başına bin tane iş gelecek. Rantçılar ya o kişiyi iş yapamaz hale getirecek ya da işine çökecek. Bu yüzden fazla büyümek istemez. Bu sebeple eli para gören herkes bir emlak alıp kiraya vermeyi birinci amaç edinir. Gayrimenkul rant ekonomilerinde en güvenli limandır. Yaklaşık 4-5 kuşaktır bu ortama doğmuş, böyle büyümüş bir toplumun da büyük şirket kurma olasılığı çok düşüktür. Yurtdışında 3-4 kuşak geçirecek, grup olarak belli bir sermaye gücü elde edecek ve ondan sonraki 3-4 kuşakta büyük şirketler ortaya çıkaracak insanlar.
Bir de özellikle işgücü oluşturan göçmenler, ülkelerinden göç ettikleri senelerde takılı kalıyorlar. Örneğin Almanya'da klasik gurbetçi olarak bildiğimiz kişileri ele alalım. 2. 3. kuşak orada olanlar bile bakıyorum zihinsel olarak 1970'ler, 1980'ler Türkiyesini yaşıyorlar. O entegrasyonu sağlayamıyorlar, sağlayamadıkları gibi geldikleri ülkedeki gelişme de ayak uyduramıyorlar. Bu sadece Türklere özgü bir durum değil. Almanya'daki Yunan'ı da, İtalyan'ı da, Pakistanlısı da ve aklınıza gelebilecek kim varsa yaşıyor. Belki az belki çok. 3 küsür milyonluk bir Türk nüfusu, ciddi bir ekonomik hareket oluşturuyor ama hala dünya çapında bir şirket yok. Biontech falan geliyor akla ama o da çok ekstrem bir durumun ekstrem sonucu.
Bu forumun anafikrine sahip kalarak sonuca bağlarsam: Greencard isteyen topluluğun biraz daha zihni geniş ama işte lanet olası dna'sından gittiği gibi kurtulamayacak. Gidenlerin ancak torunları ortaya bir şey çıkarabilecek.
Hard agree
-
İki sorum var:
Büyük şirket derken neyi kast ediyorsunuz?
Bu sonuca varmak için hangi verileri kullandınız?Yani benim de gözlemim, Türkler tarafından yönetilen büyük firma sayısının, hatta belki de firma sayısının, Türk nüfusa göre daha az olduğu yönünde. Chobani sayılır ve sayılmalıdır, ama neden Greek Yogurt diye çıkarınca pazar başarısı geliyor, buna bakmak gerek.
Sorunuza benim elbette kendi içimde bir yanıtım var. Fakat sadece kişisel ve hiçbir veriye dayanmayan bir görüş olur.
Firma büyüklüğünü ciro/çalışan sayısı/pazar payı ölçeklerinde çerçeveledikten sonra, Türk göçmen sayısı ile Türk göçmenlerin kurdukları firma sayısının, diğer göçmen guruplarındaki benzer verilerle mukayese edilerek sayısal olarak ortaya konması, ve bu sayısal veriyle birlikte sonrasında neden sorusuna yanıt aranması, bize net bir bilgi verir.
Gerek Amerikadaki, gerek tüm dünyadaki Türkler olarak o 'Neden?' sorusunun yanıtıyla yüzleşmeye çok ihtiyacımız var diye düşünüyorum.
-
@warmgrey Infosys Tata consultancy Siemens usa Santander bank gibi uluslararası yabancı kokenli firmalarin abd ye acilip dahada buyutmesi .Belkide tek ornek koc holding in Bloomberg beyaz esyasi ki oda whirlpool ortakligi ile oldu tr deki ucuz isciligi kullaniyorlar.Sabanci nin adını bile duymadim usa de belki 3 5 birseyleri vardir oda devede kulak.Size şunu söyleyeyim vizyonu sunla anlayin erdal arikan var bilkentte hoca amerikad okudu dunyada ilk 5 g yi icat eden kisiydi amerikada tutunamadi kafayı kullanamadi kalayim diye ülkeye dondu .Cin onun calismasin8 aldi huwaii ye 500 milyon dolar arge yaptirdi trilyon dolarlik 5g de lider oldu.Bizim erdal hoca hala kuru maaşlı bir universite uyesi .Belki en zengin turk olacakti elon musk gibi.ISIN KOMIK YANI hala memlekete turkiyede 5g yok
yani olay bu hepinize ornek olsun... -
@Henry-bloor Infosys ve tata consultancy dolandirici sirketler. Adlarinin gecmesi hakaret.
-
sabancinin amerikada bildigim, Dupont ve kordsa var. son 5-6 senedir temsa otobuslerini yollarda goruyorum. kendileri mi getiriyor araci sirket mi bilmiyorum.
-
@OffGuard Elinize sağlık, çok güzel açıklamışsınız. Sıfırdan holding'e giden bir şirketler yaratmak istiyorum lakin, eninde sonunda ya birinin, birilerinin veyahut devletin el koyacağını bildiğim için tüm maddi manevi varlığımı yurtdışına taşımaya odakladım. Amerika. Şirketler, ticaretler hepsi bu ülkede olacak ve Amerika'da büyük bir şirketin önderi olacağım.
Hayal değil, gerçek. kafayı bununla bozdum sanırım.
Benzer Başlıklar
123
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k