Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba, ben Cihan Gül, 22 yaşındayım. Şu anda bir otel zincirinde çalışıyorum. 2023 Green Card kazananıyım ve bu şansa lotoya ilk başvurumda eriştim. Kazandığımı öğrendiğimde askerde, koğuşumdaydım. (Askerde yasak olduğunu biliyorum, bu yüzden askerlik sürem 5 gün uzadı.) Neyse, askerden çıktıktan sonra hızlıca para kazanabileceğim bir kurye işine girdim. Kazandığım parayı neredeyse hiç harcamadım; saç traşımı bile evde kendim yapıyordum. Belki biriktirdiğim para yeterli gelmez diye hiçbir yere ödeme yapmadım: kredi kartı, telefon faturası vb. Kısa sürede 6.000 dolar biriktirmeyi başardım.

Sezonun açılmasıyla beraber turizm bölgesinde bir otele işe başladım. Konsolosluk, uygun hızda mülakatlar için insanları davet ediyordu ve benim sıram 162XX'ti. Ancak sürecin sonuna yaklaştıkça, Ankara'daki mülakat hızı yavaşlamaya başladı ve randevu alamayacağımı hissetmeye başladım. Sağ olsun, Telegram grubundaki Gucarslan Bey bu süreçte çok yardımcı oldu. Ne yazık ki dosyamı başka bir konsolosluğa taşıyacak imkâna sahip değildim, bu yüzden süreci randevu alamadan kapatmak zorunda kaldım.

Bu durum beni derin bir depresyona sürükledi. Fakat kısa süre içerisinde toparladım. Toparlamak zorundaydım. Ödemediğim borçlar icraya düşmüştü; hepsini faizleriyle birlikte ödedim ve bu maceradan üzüntülü bir şekilde ayrıldım. Şimdi yeniden şansımı denemeye devam ediyorum. Hayatımın Amerika'da geçmesini istiyorum ve bu doğrultuda adımlar atmayı sürdüreceğim.

Bu yola girmek bile hiç kolay olmadı. Küçük bir şehirden Istanbul'a yeni gelmiştim, pasaport çıkaracak param yoktu. Bu sebeple çevremdekilerin desteğiyle tamamlamıştım başvurumu. O zamanlar maceranın nereye gideceğini bilmiyordum. Tîpkı şişenin içine sıkıştırılıp okyanusa atılmış bir mektup gibi.

Ben ailemin desteğini alamadığım için en büyük hedefimi gerçekleştiremedim. Ödemeleri aslında oraya gittikten kısa bir süre sonra halletmeyi planlıyordum. Sadece sizlerle paylaşıp rahatlamak istedim. Zamanla güncelleme yaparım.

Şu anda Turizm ve Otel işletmeciliği bölümündeyim. Bir süre sonra WAT programına başvuracağım. Bu sayede oradaki ortami deneyimleyip, kendime bir ağ kurabileceğim. Bunun önemini biliyorum ve belki sonrasında tekrar geri gelebileceğim.
    Henüz Houston’a gitmedim, ama bir gün gitmeyi umuyorum. Neden mi? Bu şehir, bana sadece bir yerleşim yeri değil, başka bir dünyayı keşfetmek için açılan bir kapı gibi geliyor. Houston, uzun zamandır içimde bir merak uyandıran, keşfetmek istediğim bir yer. Bu yazıyı yazarken, belki de daha önce hiç gitmediğim bir şehri hayal etmek, içinde bulunduğum zamandaki arayışımı, umutlarımı ve beklentilerimi daha iyi anlamama yardımcı olacak.

Texas’ın Houston şehrini seçme düşüncesi, tam olarak bir rastlantı değil. Aslında bir kaç yıl önce, sadece seyahat amaçlı gitmek üzere araştırmalara başladığımda, Houston’ın kültüründen, insan yapısından ve sunduğu fırsatlardan etkilendim. Ama o günden bu yana, şehre dair bildiklerim, aklımda daha derin bir yer etmeye başladı. Houston, sadece bir şehir değil, içinde yaşamın her yönünden bir şeyler bulabileceğin bir dünya gibi görünüyor. Her köşesinde keşfedilecek bir yenilik, her adımda bir fırsat varmış gibi.

İlk başta Houston’ı seçmemin en büyük nedeni, çeşitliliği ve kozmopolit yapısı. Burası, farklı kültürlerin, geleneklerin ve insan tiplerinin bir arada yaşadığı bir şehir. Houston’da Türkler, Afrikalı Amerikalılar, Meksikalılar, Asyalılar… dünyanın dört bir yanından gelen insanlar, kendi kültürlerini yaşatmakla kalmıyor, aynı zamanda bir arada var olmayı başarıyorlar. Bu şehirde bir Türk olarak, kendimi yabancı hissetmeyeceğimi düşünüyorum. Farklılıkların bir arada yaşadığı bir ortamda, hem yeni şeyler öğrenebilir hem de kendi kimliğimi daha derinlemesine keşfedebilirim.

Ve Houston’un sunduğu fırsatlar, insanı cezbetmeden edemiyor. Şehirdeki kariyer olanakları, girişimcilik ruhu ve gelişen sektörler, beni buraya çeken bir diğer unsur. Bir yanda uzay endüstrisi, öte yanda petrol ve gaz sektörü; bir yanda yüksek teknoloji, öte yanda sağlık hizmetleri… Houston’un ekonomisi o kadar çeşitlenmiş ki, burada her alanda kariyer yapmak mümkün. Henüz gitmeden bile, şehrin sunduğu potansiyel ile ne kadar farklı fırsatlar edinebileceğimi hayal edebiliyorum. Houston, sadece bir iş bulma yeri değil, aynı zamanda kendi kariyer yolculuğunda riskler alabileceğin, kendini geliştirebileceğin bir yer gibi geliyor.

Sosyal hayata gelince, Houston’un sıcak atmosferi de beni etkiliyor. Houston’un insanlarındaki samimiyet, çokça duyduğum bir şey. Burası, yalnızca iş yerlerinde değil, günlük hayatta da insan ilişkilerinin güçlü olduğu bir şehir. Yerel kültür, dostça bir yaklaşım ve birbirini destekleyen bir toplum yaratmış. Bu, bana daha önce yaşamış olduğum şehirlerden farklı bir özgürlük ve rahatlık hissi veriyor. Şehirdeki insanlar birbirlerini gerçekten tanımak istiyor ve bu bana çok değerli geliyor. Belki de bir gün Houston’da yalnızca "merhaba" dediğiniz bir yabancı, sizi iş veya yaşam konusunda çok önemli bir noktaya götürebilecek bir kişi olabilir.

Houston’ı bir diğer sevdiğim yönü de şehrin sunduğu doğal güzellikler. Havası sıcak ve nemli olsa da, Houston çevresindeki parklar, doğa alanları ve yürüyüş yolları ile bu sıcaklığa karşı bir çeşit sığınak sunuyor. Benim gibi doğa aşığı biri için, şehirdeki yeşil alanlar ve parklarda zaman geçirmek çok kıymetli olacaktır. Doğayla iç içe olmak, şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzaklaşmak, belki de Houston’a gitmeyi düşündüğüm bir diğer neden. Her ne kadar henüz orada olmasam da, buradaki yaşam alanları ve doğal güzelliklerin içinde kaybolmayı hayal ediyorum.

Houston’un mutfağı da merakımı cezbediyor. Şehirdeki yemek kültürü, tam anlamıyla bir kültürel zenginlik sunuyor. Meksika yemeklerinden, Cajun mutfağına kadar her türden lezzet burada bir arada. Şehirdeki restoranlar, her köşe başında yeni bir tat deneyimlemeye imkan sunuyor. Hem geleneksel hem de modern mutfakların harmanlandığı bir şehirde yemek yemeyi, yeni tatlar keşfetmeyi çok heyecan verici bir deneyim olarak görüyorum. Henüz Houston’a gitmedim, ama bir gün bir yemek gezisine çıktığımda, burada geçen her günün tadını çıkararak, kendimi bu mutfakların içinde kaybolmuş gibi hissedeceğimi hayal ediyorum.

Houston’a gitme arzum, belki de orada yeni bir başlangıç yapma, hayatı yeniden keşfetme umuduyla ilgili. Houston, bana sadece bir şehir değil, her şeyin başı gibi geliyor. Burası, yaşamı daha geniş bir perspektiften görmek, farklı kültürlerle iç içe olmak ve farklı fırsatlar yakalamak için ideal bir yer. Bu şehri henüz görmek nasip olmasa da, orada bir gün yaşayacak olmanın heyecanını şimdiden hissediyorum. Bütün bu nedenlerden dolayı, Houston bir gün bana ev olacağını düşündüğüm yerlerden biri…

Forumlarda Amerikan ordusuyla ilgili daha fazla şey öğrendikçe, bu konuda düşüncelerim netleşmeye başladı. Ailemde birçok kişi Türkiye'de askerlik mesleğini icra etti, ben de askerliğimi deniz kuvvetlerinde yaparak kısa sürede çok fazla deneyim kazandım ve bu alanın bana uygun olduğunu fark ettim. ABD'ye gittiğimde, ABD Deniz Kuvvetleri'ne katılmayı düşünüyorum. Genç bir insan için hem kendini geliştirme imkanı sunan bir alan hem de birçok faydası var. İlgi alanlarınızda uzmanlaşabiliyorsunuz, yeniden katılım bonusları ve yetenek geliştirme fırsatları sunuluyor. Ayrıca, sigorta indirimleri, ev alırken kolaylıklar ve saygı görmek gibi avantajlar da mevcut.

• WAT programına katıldığınızda kaç yaşınızda ve kaçıncı sınıfda olacaksınız? Bence yaşdan dolayı sizi şirketler kabul etmez. Disneyin kendine air wat programı var aynı vize ona bir bakın derim. Eğer herhangi bir military branch a katılmak istiyorsanız. green kart gibi kalıcı olan bir oturma iznine ihtiyacınız var. orada yasal olarak öğrenci olarak bile kalırsanız sizi hiç bir military branch kabul etmez. french foreign legion var. fransız ordusunun bir parçası. "sadece" yabancı uyruklu insanları kabul ediyorlar. fransaya turist vizesi ile gidip oranın kapısından adım atıp kayıt olmak istiyorum derseniz sizi alıyorlar.

• @baba-yaga Merhaba, 24 yaşında ve ikinci sınıf öğrencisi olacağım. Evet, askerlikle ilgili yeşil kart gerekliliğini biliyorum. Bahsettiğiniz programlara bakacağım, değerli yorumunuz için teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 13
  • 28
  • 25
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

151

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |