Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba 20 Eylül tarihi itibariyle Chicago O'Hare havalimanından giriş yaptık ve şu an Naperville'deyiz. Airbnb ile konaklıyoruz. Posta adresimiz Dekalb'te buraya 40 dakika uzaklıkta. Söylediğiniz gibi bir süre daha bekleyip ardından en yakın ofise gideceğiz. 🌼 ilginiz için teşekkür ederim. @ATS16

• Merhabalar, bugün Maryland eyaletindeki 6. Günüm. Ssn ve greencard henüz adrese ulaşmadı. Ssn ve greencard olmadan araba almak veya ev kiralamak çok zor. Ssa ofisine gidip sözlü olarak ssn numaramı öğrenebilir miyim yoksa çok mu erken ?

• ⭐⭐⭐⭐

@mervey ssa ofise gidip şansınızı deneyin iyi bir çalışana denk gelirseniz yardımcı olur

• @ramsen18 Merhabalar eşinizin ssn numarası sizden kaç gün sonra geldi

• @Emre-Kurtulmuş ssn’im geldi biraz önce. Ama eşimin ki gelmedi sanırım bu durumu da yaşayan insanlar olmuş.

• ⭐⭐⭐⭐

@mervey evet ikinizin süreci birbirinden bağımsız giriş yapıldıktan itibaren onun için greencard ve ssnlerin teslim süreleride değişik olabilir endişelenmeyin normal bir durum

• @Emre-Kurtulmuş teşekkür ederiz Emre bey. Son soru 🙂 : eşimin numarasını pazartesi günü öğrenmeye gitmek istiyorum yazdıklarınızın hepsini okudum. Sizce de sorun olmaz değil mi

• ⭐⭐⭐⭐

@mervey sorun olmaz gidebilirsiniz söyleyip söylememek oradaki çalışanın takdirine kalmış durumda ama. Birde size derseki form doldurun başvurunuzu alalım vs diye yeni form doldurmamanızı öneririm işleri karıştırabilirler o şekilde çünkü

• @Emre-Kurtulmuş evet haklısınız aslında yanlış ya da kafalarına göre anlarlar diye bile korkuyorum. Açıkçası kurallar eyaletten eyalete ya da kişiden kişiye göre bile değişebiliyor maalesef. Dün araba almaya gittik. Maryland state number istediler araba için sözleşme imzaladık fakat arabayı çıkartmamıza izin vermediler. Bugün MVA ofisine gittik ssn numaranız gerekli önce ssn merkezine gidin sonra buraya gelin dediler. Yani ne ev ne araba ne iş. Greencard almaya hak kazanıyorsunuz belki ama bi süre mülteci gibi yaşamak zorunda kalıyorsunuz.

• ⭐⭐⭐⭐

@mervey özellikle araba konusunda bol bol buradaki deneyimleri okuyun derim çünkü özellikle bu sektördeki insanları işi satış, sizin direk ne kadar konuya hakim olup olmadığınızı anlayabilen kişiler genelde ve konuya hakim olmadığınızı görürlerse bir çok şey satmaya çalışabilirler size

• ⭐⭐

@mervey hocam SSN yoksa hicbirsey yapamazsiniz abdde. Adam kacak gelmis,green card yok vize yok,pasaportu bile yok,sirket acabiliyor,is yapabiliyor. O kadar onemli SSN 😉
    SSN gelene kadar Araba kiralamanizi oneririm. Ubere vereceginiz paradan daha ucuza malolur.
    Cok uzun surmuyor zaten ssn.

• @mervey Eşimin SSN numarası hemen gelmedi, benim SSN im geldikten 10 gün sonra biz Maryland Salisbury SSA (Social Security Administration) gittik. Eşim kendi durumunu izah etti; Eşimin SSN’i geldi ancak benim SSN’im uzun bir süredir gelmedi bir sorun olduğunu düşünüyorum, dedi. Görevli bir ek kayıt gibi bir şey oluşturdu ve eşime o kayıt belgesini verdi. 1 hafta içinde SSN’in gelecek eğer gelmez ise tekrar buraya sana verdiğim belge ile gelirsin dedi. 3 gün sonra eşimin SSN’i geldi.

• @Emre-Kurtulmuş biraz önce iki farklı saa ofisine gittik. Randevusuz asla kabul etmiyorlar. Randevu almaya kalktığımızda sistem bizi ssn başvurusuna yönlendiriyor. Durumu anlatmaya çalıştık ama randevusuz işlem yapamıyoruz dediler.

• Eşimin ssn numarası 10. Günde geldi.

• Merhaba, 12 ekim 2024 günü New york JFK dan giriş yaptım, ancak hala Ssn gelmedi, 18 ekim de hackensack ssn ofise gittim, daha herhangi bir işlem görülmüyor, başlatılmamış dedi oradaki kişi (2 saat sıra bekledim bu arada), ds 260 formunda eve istediğimi iletmiştim, uscis ten bakılıyor mu bilmiyorum ama GC ödememi de 25 eylülde yapmıştım, ancak online access code gelmemişti, dün ona tekrar başvurdum, acaba SSN için yapmam gereken ama yapmadığım birşey var mı? Yardımınızı rica ediyorum

• @sznpln orada görevli madem başlatılmamış ise başlatıverseydi. Bizim oğlanın hemen benim 3üncü eşimin 4üncü seferde geldi SSN. Bazen bu tür sıkıntılar yaşanıyor. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama birkaç yere daha gidin. Eğer NJ taraflarında ise Bridgewater SSA ofisini tavsiye ederim. Randevusuz gidebilirsiniz. Gayetde yardımseverler.

Selamlar

• Ben de hem green carddan hem de ssn’den muzdaribim. ABD’ye girişim 26 Eylül. Ertesi gün GC için ödeme yaptım. 27. günde bulunduğum yerdeki postaneye geldi fakat gönderen yer adresi eksik girdiği için (USCIS’te adres tam yazılı olmasına rağmen) bana teslim edilemeden geri döndü. Sistem üzerinden tekrar başvuru sağladım bakalım ne zaman sonuçlanır. 30 Eylül’de bi ssa ofisine gittim başvuru yaptım 2 hafta içinde geleceğini söylediler ama gelmedi. 2. başvurumu da 18 Ekim’de yaptım görevli ilkinin postada kaybolmuș olabileceğini söyledi. Numaramı öğrenebilir miyim diye sorduğumda maalesef hayır yanıtını aldım. Aradan 12 gün geçti ve hala daha gelmedi. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum geleli 34 gün oldu ve hiçbir şey yapamadan günler geçiyor. 3. başvurum için tekrar gideceğim gerçekten çok sıkıldım artık.

• ⭐⭐⭐⭐

@tugceayilmaz 3. Başvurudan önce önerim başka bir ssa ofise gidip önce numarayı öğrenmeye çalışmanız. Giriş yaptıktan 3-4 gün sonra direk gidip ikinci başvuruyu yapmış olmanız işleri biraz daha karıştırmış olabilir ki araya haftasonuda girmiş o dönemde çok çabuk davranıp yeni başvuru yapmışsınız. Bence yeni başvurudan önce ssa ofise gidip numaranızı öğrenmeye çalışın eğer numaranızı söylerlerse ardından durumu anlatın ve sistemde ne durumda gözüktüğüne göre hareket edin derim

• @tugceayilmaz Merhabalar, maalesef gönderiyi ulaştıramama durumu çok sık yaşanıyor. Benim de başıma geldi, adresiniz uzun olabilir sığmamış olabilir, sistemden anlaşılır şekilde kısaltmayı deneyin. Bazen de posta memuru teslim etmiyor, canları öyle istiyor. Muhakkak USPS Informed Delivery'ye üye olun ve green cardın, ssnin size geleceği günü görebilirsiniz, o gün posta kutusunun önünde nöbet tutun, yapacak bir şey yok.

• @tugceayilmaz GC gelince SSN o zamana kadar gelmemişse tekrar SSA ofise gidip Green Cardınızı gösterip SSN i öğrenin. Oğlumun ilk seferde benim üçüncü seferde eşimin 4.ncü seferde geldi SSNler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |