Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ametin-k kendi soruma kendi deneyimlerimi anlatayım dostlar, öncelikle çocuklu geldiniz (11 yaşında oğlum), Green Card için tracker takip ettiğinizde büyük olasılıkla çocuğunuzu Green Card hazır olmıyacak. Size randevu mektubu geliyor ( bizim ki Amerika’ya ilk girişteki adresinize geldi.)eğer adres değiştirmediyseniz. Size de o ilk adresinize gelecektir. Gelen o mektup ile çocuğunuz uscis ofisine gidip fotoğraf çekiliyorsunuz 10 gün içinde geliyor Green Card. Benim başıma gelen ise ben uscis den kendi adresimi değiştirdim. Otomatik oğlumun adresinde değişti sanıyordum. Ama Amerika’ya ilk girişteki adrese geldi. Bu arada eğer usic deki adresi değiştiriyorsanız usps teki güncel adresinizde değiştirmeniz lazım .

• Arkadaşlar selam, benim SSN Valid For Work Only With DHS Authorization ibaresi ile geldi, bunu illa SSA'ya gidip sildirmem düzelttirmem gerekir mi, yoksa bu şekilde de iş görür mü ?

Not: Aos ile ülke içinde green card aldım, DV kategorisinde.

• ⭐⭐⭐⭐

@erenotti ssa ofise gidip düzenletmenizi öneririm. Çünkü işe giriş yapacağınız zaman fiziki kartı isterlerse o ibare nedeniyle karışıklığa düşebilirler

• ⭐⭐

@erenotti duzelttirin

• ⭐⭐

Merhabalar Arkadaşlar,

Diyelim ki Amerika'dan Türkiye kalıcı olarak dönemeye karar verdik. SSN ve GreenCard'ların iptali için ne yapıyoruz? SSN ve GreenCard'lar ayrı kurumları ilgilendirdiği için ayrı ayrı işlem yapmak gerecek sanırım. SSN ve GC'sini iptal ettiren oldu mu?

SSA sitesinde şöyle yazıyor;

"Can I cancel my Social Security number?

People generally cannot voluntarily withdraw or stop participating in the Social Security program. You must pay Social Security taxes, regardless of you or your employer’s citizenship or place of residence. Unless specifically exempt by law, everyone working in the United States must pay Social Security taxes on earnings from covered employment. The law makes an exemption only in very limited circumstances for members of certain religious sects.

"

İyi de yani ben gidicem GC'mide iptal ettircem geri gelmicem çalışmak için neden SSN'ni mi iptal ettiremiyorum. Ben öyle anladım ama yapan yada bilen birileri var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@yusufalak ssn bir defalık belirlenen bir numara TC kimlik numarası gibi onun için onu iptal ettirme gibi bir durum yok. Greencardınızı iptal adımlarını araştırmışsınız anladığım kadarıyla zaten

• ⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş
    GC'leri araştırdım ama hep dışarıdan yapılıyor ben ABD'den çıkmadan bir USCIS bürosuna gidip alın kartınızı ben gidiyorum diye biliyor muyum? yada yapan var mı?

• @yusufalak
    Yusuf Bey selamlar, green card iptalini kartları Vermont eyaletindeki ilgili USCIS birimine göndererek ve i-407 formunu doldurarak yapıyorsunuz. Bu sürecin detayı USCIS’in sitesinde yazıyor. Linki yolluyorum. https://www.uscis.gov/i-407
    SSN iptali yapamıyorsunuz sanırım, green cardlarınız iptal olunca otomatik olarak kartın size sağladığı benefitlerden de düştüğünüz için, vergiyle alakalı da bir yükümlülüğünüz kalmıyor diye biliyorum.

Yanlış hatırlamıyorsam bu konuyla alakalı spesifik bir başlık da vardı.

• @yusufalak merhaba özel değilse neden kesin dönüş çok istiyordunuz gitmek neler yaşadınız acaba tecrübeleriniz neler

• ⭐⭐

@Ecehzr
    Aslında şuan kesin birşey yok. Yazdıklarımdan o şekil anlaşılmış olabilir. Sadece düşünüyoruz.

• WAT ile SSN sahibi olan kişilerin Green Card ile ABD'ye gitmesi durumundaki süreç daha önce birkaç farklı başlık altında konuşulmuş, kendi öğrendiklerimi özet geçerek yazımın sonunda bilgisi olan arkadaşlara sormak istiyorum:

WAT ile daha önce ABD'ye giderek Social Security Card/Number alan kişilerin kartlarında "VALID FOR WORK ONLY WITH DHS AUTHORIZATION". Bu ibare kişinin kendisine verilmiş ve ABD'de çalışma izni sağlayan aktif bir vizesi var ise belirtiliyor. Kişinin WAT (J1) vizesi bitince otomatik olarak çalışma izni de bittiğinden, bu SSN'i kullanarak çalışması illegal oluyor.

Daha önceden SSN'i olan Greencard talihlileri ABD'ye giriş yaptıktan sonra bir Social Security Administration Office'ine giderek kartlarında status change yapılması gerekiyor. SSA websitesinden bakıldığında fiziki yeşil kartın gelmesini beklemeden bu statü güncellemesi ve güncel SSC için başvuru yapabiliriz diye anlıyorum. (Ben DS-260 formunda yeni bir SSC issue edilmesini istiyor musunuz sorusuna hayır cevabını vermiştim)

"You must come to a Social Security office to apply for an SSN if you did not request an SSN card as part of your visa application. When you have a permanent address, please contact us to find out where to apply for an SSN card.

When you visit a Social Security office to apply for a Social Security card, take the following papers with you:

Your passport with your Machine-Readable Immigrant Visa (MRIV) or Permanent Resident Card (Form I-551) if you have it; and,
    your birth certificate and a birth certificate for each member of your family applying for a Social Security number."

Bu konuyla alakalı sorularım şunlar:

Daha önce bu durumda olup da fiziki yeşil kartını beklemeden SSC için statü güncellemesini yapan oldu mu?
    Eğer olduysa güncel (kalıcı) SSC gelmeden çalışmaya başlamak legal mi? Eğer sistemden hemen güncelleyebiliyorlarsa fiziki kartı beklemeden çalışmaya başlanabilir diye düşünüyorum.
    Eğer SSC gelmeden çalışmaya başlamak legal değilse, DS-260 formunu açtırıp, "Do you need a new card issued" sorusunun cevabını "YES" olarak değiştirirsem bir farklılık yaratır mı?

Herhangi bir illegal çalışma durumuna düşmemek için konuyla alakalı gerçekten tecrübesi olan arkadaşlar cevaplayabilirse sevinirim.

Şimdiden çok teşekkürler.

• Yasaklı

@yusufalak ben olsam kendimi ifsa etmezdim.Hayat diyelimki tr ye donecegim donerim ama her sene tax imi de yaparim ama usa ye donmem belli olmaz belki abd ye geri dondugunuzde mesela 7 8 sene sonra belki kapidaki cbp hic sallamayip gir diyecektir ki bazi insanlar forumdada vardi sanirsam adam 10 sene sonra direk girmis....cok langir lungur adam var burada ,yada ne bileyim bagim var vesaire diye tax yapiyorum diye tamam kalabilirsiniz diyecek.Su anda yalandan iltica edenlere kucak aciyor amerika sinir delik desik o kadar adama birsey yapmiyor ve yasiyorlarki sizi neden almasınlar. Bu benim abd den aldigim vibe ve sahsi dusuncem belki yanlis belki dogru ama ben boyle yapardım. Karar sizin basarilar.

• ⭐⭐⭐⭐

@orangegreen

WAT vb programlar ile daha önceden ABD'de yasal olarak çalışarak ve SSN'i olan greencard talihlileri, kazandığı çekiliş sonrası doldurduğu DS260'da formunda yeni SSN istemiyorum olarak işaretlese bile, yeni SSN atanıyor sistem tarafından.

Sağlık kontrolü tarihini takip eden ilk 6 ay içerisindde asıl kazanan ve varsa diğer ailelerinin ABD'ye ilk giriş yapmasına müteakip yaklaşık 2 hafta içerisinde yeni SSN numalarının basılı olduğu kartlar DS260 formda veya mülakat öncesi konsoloslukta veya ABD'ye ilk girişte CBP'ye beyan edilen adrese teslim ediliyor genellikle.

• ⭐⭐⭐⭐

@orangegreen ds formunda ssn istemiyorum desenizde ssn gönderildiğine dair bir söylemde var ne kadar doğru bilmiyorum ancak SSA ofise gidip vizenizle o yazının kaldırılmasını isteyebilirsiniz eğer işi bilen bir memura denk gelirseniz vizenizin geçerli olduğunu bilir zaten

• @Emre-Kurtulmuş @ATS16 Cevaplarınız için teşekkürler, bir problem olmadan ABD'ye gidebilirsek bu konu hakkında buraya güncelleme yazacağım 👍

• Merhaba sevgili arkadaşlar, 💐
    Amerika'ya girişimizden 7 gün sonra benim SSN'im geldi fakat eşiminki gelmedi. Bu durumda ne yapmamız gerekiyor bilmiyorum. Bir öneriniz var mıdır acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@Zeynep-İlkbal-Yazıcı bir kaç gün verin aynı günde gelmeyebilir dosyalar yinede gelmezse ssa ofise gidip sorabilirsiniz durumunu yeni başvuru yapmadan önce kartın durumunu öğrenmeye çalışın

• @Emre-Kurtulmuş Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. ✨

• ⭐⭐⭐⭐

@Zeynep-İlkbal-Yazıcı

Hangi havalimanından giriş yaptınız ve hangi şehir/eyaletteki adreste kartınızı bekliyorsunuz? 7-10 iş günü daha geçtikten sonra google maps'den adresinize en yakın SSA ofisine giderek kart numaranızı sözlü olarak öğrenmek istediğinizi beyan ederseniz, süreç ile ilgili bilgi vermeleri muhtemel iyi ve bilgili bir memura denk gelirseniz.

• Yasaklı

@ATS16 hepsine gitsin ben nj dekilerden Clifton daki bir abiden ogrenmistim digerleri Paterson Hackensack hicbiri soylememisti.Birine denk gelene kadar devam.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |