3.2 yada 3.0 volvolarda buji, bobin, klima kompresoru, motor takozlari, aks, lower control armlar vs degsimleri 6 silindir toyotalardan daha kolaydi... Kimse toyotaya orjinal parca alip kullanmaz... Orjinal almazsaniz bu tip parclarin cogu her markada hemen hemen aynidir...
Soz konusu volvoda fari sokmek 20 saniyedir... Bir cok japonda ise tampon sokmeniz gerekir... Sirket acisindan cok kotu bir endustriyel tasarim aslinda bu volvolar... Cok kolay tamir edilebilir... Tek sorun hayatinda hic bu model volvo yada benzeri kolay luks gurup arabaya binmemis kisilerin bilmeden yaptigi yorumlar...
Her markanin kolay ve zor yonleri var...
Ben delivery yapanlara volvo onermiyorum, 6 silindir ile olmaz o isler... ama yeni geldim, butcem 8-12 arasi, iyi bir araba alayim guvenli olsun, yeterli donanimi olsun, zaten ikinci hatta ucuncu araba lazim olacak diyoarsani, kapida bir tane XC serisi volvo olabilir...
Isteyen istedigi arabayi elbette alsin ama kesin yargilarla size 'araba budur, illa bunu al' diyen bir cok kisinin otomotiv sektoru hakkinda bilgi sahibi olmadigini bilin... Cunku az cok cu sektoru bilen herkes, her markada sorunsuz, avantajli yada dertsiz modellerin oldugunu, hatta bir cok arabanin ortak parca kullandigini bilir...