DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@mehmetizmirli dün il milli eğitim müdürlüğüne gittim 2008 öncesi mezunu olduğum için sisteme eklenemez dediler. Okuduğum okul malesef depremde yıkıldı😞 şehir komple yıkıldı zaten ( Antakya) mezuniyet belgesine apostil yapılmasını istedim, Antakyada yapılması gerekiyor burda olmaz (Antalya) dediler. P.tesi kaymakamlığı denemeyi düşünüyorum o da olmazsa mecburen memlekette çareyi arıycam. Cevabınız için teşekkür ederim 🙏
-
@Mehmet-ynd, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba arkadaşlar anlatacağım durumda olan varmı nasıl bir çözüm yolu izlemeliyim?
- Lise diplomamın aslını bulamadım 2008 öncesi mezunu olduğum için e devlette mezuniyet görünmüyor. bende mezun olduğum okuldan mezuniyet belgesi aldım. Bu belgeye Tercüme ve apostil yaptırmalısınız?
- Yüksek okul mezunuyum diplomamda end. Elektronik bölümünden mezun olduğum yazıyor.
Ama e devlette mezuniyet bilgisi değişmiş elektronik teknolojisi mezunu yazıyor. Transkripti e-devlet e okul yüklememiş maalesef ama ıslak imzalı belgem var, bunada tercüme yapılmalı mı?. Diploma sorunlarımı nasıl çözerim yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın...
Mülakata nerede gireceksiniz?
-
@Ben-Batur geçmiş olsun darısı vize görüşmesine güzel haberlerini bekliyoruz. Biz gün saymaya devam :)
-
Merhaba ds260 ı doldururken birkaç hata yapmışım biri annemin doğumdaki soyadına fark etmeden şuanki soyadını girmek, bir diğeri ise were you issued Alien registration number a YES diyip number sorusuna DO NOT KNOW işaretlemek oldu. Burda aklıma takılan birkaç soru oldu dosyamı viyanaya taşıdım. Mülakat tarihim geldiğinde dosyamı açtırıp bunları düzeltmem çok büyük sorun çıkarır mı? (kızlık soyadında sorun olmadığını okuduğum bir ileti vardı ) ama burda tecrübelerine dayanarak site yetkililerine bir sorum var. 2021de turist olarak gittiğmde TX ehliyeti almıştım ve 2022de work and travel a gittiğimde SSN almıştım. 22 de ehliyetide yeniletmiştim. Acaba benim hiç bu Alien registration number aldım mı? Yoksa mülakat zamanım gelince dosyamı açtırdığımda öbür hatam ile beraber bunu hatayıda NO olarak değiştireyim mi?
-
herkese selamlar , Case numaram yüksek olduğu için dosya taşıma yaptım randevu ayım büyük ihtimalle temmuz ağustos gibi olur diye tahmin ediyorum ama temmuzda askerlik tecilim bozuluyor acaba temmuzdan önce bedelli askerlik ücretini yatırsam ve sonra kartı alıp amerikaya gitsem bu bedelli askerlik ücretim yanar mı amerikaya gittikten sonra iade alabilir miyim ve bedelli askerlik ücretini ödedikten sonra e devletten askerlik kağıdını nasıl alabilirim çünkü biliyorsunuz konsolosluklar askerlik kağıdı istiyor bilgi verirseniz çok sevinirim herkese bol şanslar
-
@atilla-04 Adlı hanım ile iletişim sağladınız mı Atilla bey? Ne kadar ücret talep ediyor?
-
@Mehmet-ynd geçmiş olsun öncelikle belgenin alındığı mülkü amir apositil yapıyor ben apositil yapmadım direk tercüme yaptırdım her ülke ve şartlar farklı olabilir
-
@Erdem-Yıldız Hayırlı olsun..O zaman bu listeye eklenme zamanı gelmişte geçmiş...😉
https://bit.ly/4b6swID -
@10urdmn hayır mülakat maili aldıktan sonra iletişime geçmeyi düşünüyorum
-
Dvprogramstate.gov
Giris yapamıyorum sistem hata veriyor sizlerde bi bakar mısınız
Sadece bende mi sorun var
Başka tarayicilardan denedim yine aynı -
merhaba,çekiliş belli olduktan sonra erkek arkadaşımla beraber gidebilmek için evlenme kararı aldık. eylülde evlendik ben evrak işlerimi hallettim. şimdi mülakat tarihi için bekliyoruz. eşimi 260 formuna eklemek için mülakat tarihimin belli olmasını mı beklemeliyim? yoksa şimdi mail atarak bir şeyler yapmalı mıyım? bilgisi olan var mı acaba?
-
@irem-ylcn şu anda mail atmanızı önermem çünkü eşinize form açmak istediğinizi söylediğinizde sizin dosyanızıda açabilirler o esnada riske atmayın derim. Mülakat aldıktan sonra konsoloslukla görüşüp ikinizin işleminide halledersiniz
-
@Emre-Kurtulmuş cevap için teşekkür ederiz. sizde de durum benzer miydi?
-
@savageandtipsy Taşınmış...sorun yok...Excel de ekliyseniz nick, mülakat yeri değişikliklerinizi yapınız ..Ekli değilseniz ekleyiniz ..
-
@irem-ylcn yok biz formu doldurmadan önce evlenmiştik onun için biz direk forma add applicant yapabildik benim formumu. Siz formu doldurduğunuz için o seçenek açık olmaması lazım sizde diye biliyorum
-
@savageandtipsy Benim de SSN im var ve o Allien sorusuna no demiştim. cevabı bende merak ediyorum. Anne kızlık sorusunu mülakatta esnasında sözlü söyleyip değiştiren birkaç deneyim okumuştum dosya açtırmanıza gerek olacağını sanmıyorum.
-
@Mehmet-ynd merhaba ben de Antakya da üniversite okudum ve 2004 lise mezunuyum. Aradığımda heryer yıkıldı bulamayız diplomanızı dediler yalvardım resmen memura 1 saat süre verin bana dedi ve sonrasında diplomamı buldu. Aynı hafta İstanbuldan gidip teslim aldım sonra ne olur ne olmaz diye mezuniyet belgesi de alim dedim ama liseyi de Tekirdağ Şarköyde okudum. İstanbuldan verilmiyormuş. Şarköy İlçe milli eğitime gittim onlar da uzun süreceğini okula gidersem alabileceğimi söylediler ama okulun da adı değişmişti. Müdür yardımcısı binbir güçlük çıkardı ne söylesem anlamadı gazeteye ilan ver gel falan dedi. Ben de geri adım atmayınca ertesi gün mezuniyet belgemi de aldım. Şimdi içim rahat☺️
-
Herkese tekrardan merhabalar! Bir suredir is guc ve tasinma yogunlugundan forumu cok takip edemedim, som birkaç gundur okumaya ve arastirmaya calisiyorum tekrardan. Cogu kisi simdiden dosyasini baska ulkelere tasimaya baslamis sira numaralari current olmadan, ornegin; Hong Kong , Bankok, Saray bosna gibi sehirlere sorum su olacak numaram benimde yuksek oldugu icin simdiden bizden vize istemeyen ( ben ve esim , esim rus vatandasi, asil talihli benim) ulkere basvurmak daha mi mantikli kontejyanlar dolmadan. Yoksa sira numaramizin current olmasini beklemek mi daha mantikli? eminim bu sorunlarin cevaplari forumda var ama iki uc gundur yazi okumaktan icinde kayboldum diyebilirim bu yuzden lutfen kusura bakmayin. Ve bir diger sorum dosyasini tasiyan arkadaslar dosyalarini tasirken bu ulkere gidip bulunup ordan mi mail attilar ve geri geldiler yoksa burdan yazip kabul mu aldilar? Cevaplariniz icin simdiden cok tesekkurler ve herkese bos sanslar.
-
@Echobravo23 başvuruyu yaptım bende ne olur ne olmaz!
-
@Erdem-Yıldız bedelli askerlik kesin yapacaksan temmuzu beklemene gerek yok mülakat öncesinde bedelli işini aradan çıkar. Mülakat zamanina kadar kafan rahat olsun sonra askerlik bitince edevletten askerlik durum belgesi alabilirsin. Yada askerlik şubesinden askerlik durum belgesi de alabilirsin
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum