Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
-
merhaba ben %80 bedensel engelliyim ilk okul mezunuyum 25 yıldır farklı kulüplerde tekerlekli sandalye basketbol oyndaım ve engelli engelsiz modern dans eyitim alıp italya ve yunanistan avrupa birliği projelerinde bulunup gösteriler yaptım green cart başvurusunda vize alabilmek için en az lise mezunu olmak VEYA uzmanlık ve deneyim gerektiren bir işte en az 2 yıl çalışmış olma koşulu vardır. dediğinde benim bu lsanslarım geçerliliği olurmu acaba ?
-
https://www.onetonline.org/ bu siteye girince sağ üstte meslek arattırma yapacaksın daha sonra SVP puanı olarak 7<8 olması gerekiyor bu arada yetenekli sporcu vizesinden de gidebilirsin.
-
Bu ileti silindi! -
@EMRE-BİŞGEN iş için sadece 2 yıl uzmanlık yetmiyor aynı zamanda iş puanın da SVP puanı yani 7<8 olması gerekiyor. Tanıtım yazısında eksik yazdın onu eklersen iyi olur.
-
Merhabalar, green card başvuru için 12 yıllık lise diploması isteniliyor fakat ben 1994 yılı lise mezunuyum, bizim zamanımızda 4+4+4 yoktu.. İlkokul beş yıl, ortaokul 3 yıl, lise 3 yıldı, mezun oldum ama toplamda 11 yıl oluyor, başvurum geçersiz mi olur :(
-
@blrysm, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
Merhabalar, green card başvuru için 12 yıllık lise diploması isteniliyor fakat ben 1994 yılı lise mezunuyum, bizim zamanımızda 4+4+4 yoktu.. İlkokul beş yıl, ortaokul 3 yıl, lise 3 yıldı, mezun oldum ama toplamda 11 yıl oluyor, başvurum geçersiz mi olur :(
12 yil veya dengi olmasi gerekiyor, o nedenle bir sorun yok.
-
Merhaba Amerika’da iltica eden birisi green card çekilişine başvurabilir mi? Eğer kazanırsa hak tanınır mı? Tek suçu kaçak olarak sınırı geçmektir. Bu arada bu başlık altına yazdım doğru bi yere mi yazdım?
-
@Hormek, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
Merhaba Amerika’da iltica eden birisi green card çekilişine başvurabilir mi? Eğer kazanırsa hak tanınır mı? Tek suçu kaçak olarak sınırı geçmektir. Bu arada bu başlık altına yazdım doğru bi yere mi yazdım?
Basvuru yapabilirsiniz, ama eger ABD'de surece devam edip Green Card almak istiyorsaniz, ABD'de yasal bir statunuzun olmasi gerekiyor, bilginize. Ayrintili bilgiyi AOS basliginda bulabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
Kazandıktan sonra kalmak yerleşmek zorunda mıyım? Süreci tamamlayıp geri dönüş yapabilir miyim?
Green card ı kazandıktan sonra işlemleri halledip geri dönüş yapabilir miyim ? Geri dönüş yapıp 1 sene sonra 1 buçuk sene sonra yerleşmek için tekrar gidiliyor mu ? İşlemlerden sonra gelip evlenip eşimle birlikte gidip yerleşmek istiyorum kartı aldıktan sonra belirli süre yerleşme zorunluluğu var mı ?
-
Merhaba ortaokul mezunuyum 8 yıl tarım işinde çalıştım başvuru yapabilirim mi yada başvursam çıkma ihtimalim var mı
-
Merhaba arkadaslar. Bu sene evlilik uzerinden green carda basvurduk. I-130 onay asamasindayiz. Bu sureci beklerken green card cekilisine katilmanin evlilik green card surecine olumsuz bir etkisi olur mu?
-
18 yaş üstü ve 21 yaşını doldurmamış çocuklar ebeveynleri dışında 3. kez başvuru yapabilir mi?
Merhaba kızım 18 yaş üstü ve 21 yaşını henüz doldurmadı. Anne baba olarak bizim başvurumuzda yer aldı ama merak ettiğim şu bizim başvurumuzda görünüyorken şahsi olarak ayrıca başvurabilir mi? Teşekkürler
-
Lise mezunu olmayan ama 21 yillik berber olan ve berber dukkani isleten bir kisi icin SVP range (6.0 to < 7.0) gosteriyor. 7 ve ustu olmasi gerektigini okudum. Bu kisi basvurabilir mi simdi ?
-
@hmd-krrsln, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
18 yaş üstü ve 21 yaşını doldurmamış çocuklar ebeveynleri dışında 3. kez başvuru yapabilir mi?
Merhaba kızım 18 yaş üstü ve 21 yaşını henüz doldurmadı. Anne baba olarak bizim başvurumuzda yer aldı ama merak ettiğim şu bizim başvurumuzda görünüyorken şahsi olarak ayrıca başvurabilir mi? Teşekkürler
Bu konuda bilgi sahibi olan yok sanırım.
-
@mert-diktaş, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
Kazandıktan sonra kalmak yerleşmek zorunda mıyım? Süreci tamamlayıp geri dönüş yapabilir miyim?
Green card ı kazandıktan sonra işlemleri halledip geri dönüş yapabilir miyim ? Geri dönüş yapıp 1 sene sonra 1 buçuk sene sonra yerleşmek için tekrar gidiliyor mu ? İşlemlerden sonra gelip evlenip eşimle birlikte gidip yerleşmek istiyorum kartı aldıktan sonra belirli süre yerleşme zorunluluğu var mı ?
Eger hemen ABD'ye yerlesemeyeceginizi dusunuyorsaniz size 2 yillik izin veren re-entry permit alabilirsiniz. Ama er ya da gec ABD'de yasamaniz bekleniyor...
-
@nuak01, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
Merhaba ortaokul mezunuyum 8 yıl tarım işinde çalıştım başvuru yapabilirim mi yada başvursam çıkma ihtimalim var mı
su basligi incelemenizi ve mesleginizi onetonline.org da kontrol etmenizi tavsiye ederim.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1807/lise-mezunu-olmadan-green-card-dv-almak/
-
@ELMUNDO, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
Merhaba arkadaslar. Bu sene evlilik uzerinden green carda basvurduk. I-130 onay asamasindayiz. Bu sureci beklerken green card cekilisine katilmanin evlilik green card surecine olumsuz bir etkisi olur mu?
hayir, ne olumlu ne de olumsuz bir etkisi olmaz, cekilise basvuru yapabilirsiniz.
-
@hmd-krrsln, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
Eger lise diplomasi varsa ya da lise son siniftaysa basvuru yapabilirler... Yani hem annelerinin, hem de babalarinin basvurularinda bulunabilirler, bu iki basvurunun yanisira kendi adlarina da 3. bir basvuru yapabilirler.
-
@evrenvetorpil, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
Lise mezunu olmayan ama 21 yillik berber olan ve berber dukkani isleten bir kisi icin SVP range (6.0 to < 7.0) gosteriyor. 7 ve ustu olmasi gerektigini okudum. Bu kisi basvurabilir mi simdi ?
su basligi incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1807/lise-mezunu-olmadan-green-card-dv-almak
duruma gore vize almaya uygun baska bir meslek kategorisine uyabilirler ve bu kategoriden vize alabilirler diye dusunuyorum...
-
@crazycells Cevabınız ve verdiğiniz bilgi için teşekkürler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum