Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • 2 yil kadar once beyansiz izin verilen tutarin cok az altinda bir tutari yanimda getirmek suretiyle ABD'ye ilk girisimi yaptim. Takip eden bir kac hafta boyunca toplam 6-7 defa CEPTETEB ATM kartiyla BOA izin verilen gunluk limit kadar cekim yaptim. Ardindan fax yollamak suretiyle yuklu bir tutari ABD'deki banka hesabima elektronik olarak transfer ettim. Gectimiz 2 yil icerisinde cok sik olmamak kaydiyla zaman zaman Tr'den elde ettigim ufak tefek gelirleri yine BOA ATM'ler'nden cepteteb ATM kartiyla cekmek suretiyle buraya aktardim. En son 2 hafta once sorunsuz bir sekilde bu islemi tekrarladim. Cepteteb ATM kartim hic bloke olmadi. Herhangi bir sorun yasamadim. Saygilarimla arz ederim.
    Not: Anlasilan o ki; guzel Turkiyemizde, pek cok hususta oldugu gibi CEPTETEB bankasinin bankacilik islemlerinde de bir standart mevcut degil maalesef.


  • @sadriabi sadece teb değil her banka için geçerli bu standartsızlık maalesef. Sizin durumunuzda türkiyede hala gelir elde ediyor olmanız dolayısıyla bu tarz çekimler için mantıklı. Ancak siz de normal olanı yani yüklü miktarı swift ile aldınız sonuçta olması gerektiği gibi.


  • merhaba arkadaslar . dun gece bank of amerika subesinin atm sinde para yatirirken ilk 300 dolar aldi sonra 450 dolar aldi sonra 300 dolar koydum atm kafayi yedi :)))) ekran gitti geldi tuhaf sesler cikardi .. en son uzgunuz cihazimiz arizalandi yatirdiginiz parayi tahminen yazin cikti .. sonra yazdim. bana fis verdi fiste sadece 300 dolar yatirildigi gozukuyor .. ve hata notu var .. 600 650 dolar gume gitti .. pazartesi bankaya gidecem hal olur demi paraciklarim kaybolmasin dunden beri uyuyamiyorum valla ::))))

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yekta @kivooo buralardaysan cevap yazabilir misin kendisi Türkiye de banka da yönetici ama bildiğim kadarıyla anlık yapılan tüm işlemler kayıt altında tutulduğu için sıkıntı olmaz bir de @yekta online işlemler kullanıyorsan oradan da hesap hareketlerini inceleyebilirsin. Hiçbiri olmadı güvenlik kamerasından izlerler.


  • @yekta abd için bişey diyemicem ama sistem dünyada muhakkak aynıdır. Şöyleki paranıza birşey olmaz. Ancak müşteri hizmetlerini arayıp şu atmden şu kadar para yatırdım şu kadar eksik yattı diye kayıt oluşturun. Görevliler atmyi sayınca kayıtlar ile fiziki para farklı çıkacak ve siz kayıt oluşturduğunuz ve aradaki fark sizin eksik olarak belirttiğiniz tutar kadar olacağından bu tutar hesabınıza geçirilir. Ama yürkiyede parayı geçirmeleri 1 haftayı bulabiliyor başka itiraz eden olacak mı diye.


  • @yekta hemen müşteri hizmetlerini arayıp işlemi yaptığınız atmyi venet tutarı belirttin ve kayıt oluşturun.


  • @the-black-eagle musteri hizmetlerine derdimi anlatirim ama dediklerini cok anlamayabilirim :))) o yuzden pazartesi yuz yuze konusup halletmeyi denicem . yani paranin kaybolcagini dusunmuyorum kocaman amerikada boyle bir hata yapmazlar bence .. acaba baska biri oyle bir sorun yasadi mi buralarda


  • @yekta sorun şu ki sen gidene kadar atm sayılıp ilgili tutar olağandışı kasa fazlası kaydedilebilir 🙂 bu türkiyedeki bir durum gerçi belli süre bekletiliyor işlemler 🙂 İşin şakası bir yana kayıt oluşturman bu işin kanıtı ve talebinin tutarlılığını gösterir. İlla araman da gerekmez. Mail ya da yazı ile kayıt oluşturabileceğin bir platform yok mu. Yani kaydı oluştur sıkıntı olmasın. Umarım @ayvalik10 dediği gibi kamerası olan bir atmdir. Hoş olmayan olduğunu sanmıyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sash Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    Nedense bu baslikta bi sekilde hep teb tavsiye edilmis ve teb den sikinti yasamayan yok gibi , insallah artik kimse teb cepte teb i tavsiye edip insanlari yanildmaya devam etmez.
    @Necatiarslan BOA dan swit kodunu alsaydiniz , yerlesmeden once varsa birikimiz swift ile 1 defada transferedebilirsiniz.

    insanlarin transfer yollarinin olumlu ya da olumsuz yanlarini tartismasinda bir sorun yok kanimca 🙂 olumsuz yonler de yazilsin ki herkes her seyi bilsin. Daha sonra herkes kendi durumuna gore hangi transfer yontemini kullanacagina zaten kendisi karar verebilir.

    Bu konunun basligi "Cekilisle Green Card kazanip, ABD'ye temelli tasinan kisilere en uygun para transfer yontemi" degil 🙂 hatirlatmis olayim... Dolayisiyla israrla kendi deneyimlerinizden hareketle tek bir dogru yol varmis gibi yazmamanizi tavsiye ederim. Ayni seyleri tekrar tekrar yazip soylediginiz icin belirtme gereksinimi hissettim. Sizin durum ve ihtiyaclariniza en uygun yontem, herkesin her zaman ihtiyacina yonelik en dogru yontem olmayabilir.


  • @the-black-eagle atm nin bana verdigi fiste kayit alinmistir notu dusuyor . we apologize for the inconvenience . we created an issue record that will be attached to your transaction . please retain your receipt until you have spoken with an electronic claims associate.


  • @yekta o zaman dert edecek bişey yok. Başta yatırdığın tutarı sorması zaten kayıt oluşturmaymış. Bizden daha iyi bi sistem varmış demekki. Müşteri hizmetlerini araman gerekmiyor 🙂


  • @yekta Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    @the-black-eagle atm nin bana verdigi fiste kayit alinmistir notu dusuyor . we apologize for the inconvenience . we created an issue record that will be attached to your transaction . please retain your receipt until you have spoken with an electronic claims associate.

    Telefonla ara...

    Bankaya gitsende telefona yönlendirebilir ..

    Bende 2800 doları yuttu 😞


  • @yekta Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    @the-black-eagle musteri hizmetlerine derdimi anlatirim ama dediklerini cok anlamayabilirim :))) o yuzden pazartesi yuz yuze konusup halletmeyi denicem . yani paranin kaybolcagini dusunmuyorum kocaman amerikada boyle bir hata yapmazlar bence .. acaba baska biri oyle bir sorun yasadi mi buralarda

    Gecmis olsun, umarim BofA kisa zamanda cozum saglayacak.
    Telefonla iletisimden emin olamiyorsaniz BofA hesabiniza bilgisayarinizdan login olun ve checking hesabiniz uzerindeyken veya yardim kisimlarindan "chat" secin. BofA temsilcisine onceden hazirladiginiz, durumu anlatan metni yazin(copy&paste). Subeye gitmenizin gerekli olup olmadigini da sorabilirsiniz. Dilerseniz buradaki yazismanizi saklayin. Iciniz rahat edecekse chat ile derdinizi anlattiktan sonra, Pazartesi subeye ugrayin.
    Kolay gelsin.

    P.S. Help&Support-->Contact us--> Checking veya ATM secebilirsiniz. "Chat is not available" mesaji gorurseniz farkli bir saatte deneyin.


  • Bilgilendirme notu duseyim benimde katkim olsun her serde bir hayir varmis diyelim :))) amerikada olan ve amerikaya gelmek isteyen arkadaslar amerika atmlerinde sikinti yasarsa surec malesef bankadan cozulmuyormus . bu sabah bankaya gittim biz destek olamayiz telefondan iletisim kurun dediler . telefonda ise turkiyede turk telekom operatorunu aratmadi yarim saat sira verdi :))))) neyseki sorun kismen cozuldu .. hesaba yarin 600 dolar yatacak .ATM DE sayim yapildiktan sonra eve bilgilendirme mektubu gelecek eger 600 dolardan fazlaysa ustu verilecek eger 600 dolardan az ise verilen paradan kesilecek .. kurtarildi benim benjaminler bugun rahat uyku var :)))))))))


  • Bu ileti silindi!

  • @yekta yine benim dediğime geldi desene. Sakalımız yok diye mi sözümüz geçmiyor 🙂


  • @sash ben açıkçası banka isminden ziyade işlem türünden bahsediyorum farkedersen. Ama yoğun olarak belirli bir banka ve o bankanın işlemlerinden bahsedildiği kısmen doğru ama bu konunun başlığında birçok banka ismi verilmiş dikkat edersen. Ingden tutunda işbankasına kadar. Ama yorumlarda özellikle senin dediğin oluyo maalesef. Ben işlem türümle ilgili teb önerisi yüzünden ciddi tartışma da yaşadım. @crazycells konuyu tek açıdan ele almayın demiş anladığım kadarıyla. Teb bizim için işlemin doğası gereği uygun değilken örneğin @sadriabi kendi durumunu anlatınca aylık ufak tefek geliri olması nedeniyle uygun dedim. Zira ufak ve sıklık arzeden işlemlerde swift daha masraflı olacaktır.


  • Bu ileti silindi!

  • Cepte teb den sorun yasamayan da var, sacma sapan sorun yasayip bloke olanlarda...

    Ona guvenip buraya araba almak icin 800er dolar para cekmek zorunda kalan ve 3-4 gun surenler var 🙂

    Dikkatli olmakta fayda var. En azindan kendinize yetecek kadarini getirin, nasil olsa cekerim demeyin...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    CEPTETEB NE BABAMIZIN BANKASI NE DE REKLAMLARI İÇİN KOMİSYON ALIYORUZ HİÇ KİMSE SADECE ZİRAAT VE DENİZBANK ARAŞTIRDIĞIM ZAMAN AMERİKA İLE BAĞLANTISI OLAN BANKA OLMADIĞI İÇİN HERKES REKLAM YAPIYOR. KOMİSYON OLMADAN ÇEKEBİLECEĞİNİZ TÜRK BANKASI VARSA SÖYLEYİN AMA SİZİN DEDİKLERİNİZE BAKTIM YOKLAR.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum