Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @mimar merhabalar Frankfurt konsolosluğu kalıcı oturum mu istiyor Frankfurt konsolosluğundan gerekli evrak listesi alan arkadaşlar varmı geçiçi oturuma sahibim 6 aylık Frankfurt konsolosluğuna taşımayı duşunuyorum dosyamı sizce herhangi bir sorun yaşarmıyım

• ceac.state.gov/ceacstattracker/status.aspx sitesinden visa status kontrol etmeye çalıştığım zaman "Invalid Immigrant Visa Case Number." hatası alıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

• ⭐⭐

@Baran-Soylu merhabalar, 1 ocak 2025 ten sonra dv2025 icin aktif olacak. suanda kontrol edemiyor olmaniz normal.

• ⭐⭐⭐⭐

@cttl yanlış hatırlamıyorsam rusya ukrayna savaşından sonra frankfurt o bölgenin yükünü almaya başladı, oranın vatandaşları frankfurta yönlendirildiği için yoğun bir konsolosluk bu yüzden uzak durmak iyi olacaktır

• @ahmet-buğra-ulubay
    Selamlar, bulteni ve ilgili basliklari takip ederek beklemeniz gerekiyor, ozellikle bu basligin ilk 3 iletisini ozumseyerek okumanizi tavsiye ederim, simdiden bol sanslar.

• @ismail-Tardu
    Merhabalar, durumunuzu aciklayarak, Frankfurt buyukelciligine email atmayi deneyiniz, en net bilgiyi onlardan ogrenebilirsiniz. Cn’niz cut-off icerisinde oldugu icin dosya tasima islemenizi ilgili konsolosluk araciligiyla gerceklestirmeniz gerekmektedir. Forumun arama motorunu kullanarak gecmis yillarda ayni konsoloslukta mulakata giren kisilerin deneyimlerine ulasabilirsiniz.

• @Baran-Soylu bi önceki grupta okumuştum 2..3 gün içinde düzenliyor endişe etme bence. Düzelecektir

• @Mehmet-ynd Onun için geçerli olmayacak 1 Ocaktan itibaren bakabılır, zaten 1 Ocaga kalmaz onun bu durumunda.

• @ismail-Tardu current oldugunuz icin konsoloslukla iletisime gecmeniz gerekli.artik kcc ile tasima yapamazsiniz visa navigator uzerinden iletisime gecerseniz cevzp alirsiniz.bizleri de bilgilendirirseniz bu konudaki gelismeler ile alakali buyuk dua alirsiniz

• ⭐⭐⭐⭐

@hsntel, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba dosyamı Hong Kong'a taşımayı düşünüyorum ancak başvuru esnasında bir önceki sene başvururken kullandığım fotoğrafı kullandığımı hatırladım 😞 sizce nasıl bir yol izlemeliyim schengen alıp Viyana'dan almaya çalışmam mı daha doğru olur sice Hong Kong bunu sorun eder mi? Fotoğrafımdaki görüntümle aynı görünüyorum bir değişiklik yok ama aynı fotoğrafı bir önceki başvurumda kullanmıştım... Büyük bir hata mı sizce tüm riskleri göze alıp Hong Kong'a gitmeli miyim aşıları olmalı masrafa girmeli miyim yoksa Viyana'ya taşımayı deneyip taşıyamıyorsam sürecime erkenden veda mı etmeliyim? @gucarslan @EzgiLera sizlerin fikirlerini de ayrıca merak ediyorum.

Kazandıysanız o fotoğraf çok da önemli değil. Diskalifiye olmamışsınız. Çocukluk fotoğrafı da değil, sizi yansıtıyor. Mülakata güncel olarak çekilmiş bir fotoğrafla gidin, eski olmasın 🙂

• @mercury merhabalar Almanya'da geçici oturuma sahibim dosyamı Frankfurt taşımayı düşünüyorum süreciniz hakkında bizi detaylı bilgilendirirmisiniz acaba

• ⭐⭐⭐⭐

@ismail-Tardu imzasına dikkat ederseniz mülakata frankfurtta değil hong kongda girmiş onun için deneyiminin işinize yarayacağını sanmıyorum. Ama bana kalırsa önemli bir bilgi vermiş aslında hollanda oturumlularda frankfurtta giriyor, hala aynıysa ukrayna vatandaşlarıda orada giriyor yani konsoloslukta biraz yoğunluk olabilir dikkate almanızı öneririm

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Baran-Soylu bu rahatlığı istiyorum işte..
    cn düşük, mülakat gelmiş, vize onaylanmış, tek dert sistemden bakma ama onun için de foruma bakmak bile gereksiz gelmiş 🙂

buyurun, biz destek olalım size ama göremezsiniz;

https://yesilkartforum.com/forum/topic/4847/ceac-status-check-visa-status-check-niv-iv?_=1728542002578

• Bu ileti silindi!

• @fahriakc gelismis ülkelerin vatandaslarina sagladigi umumi pasaportlar dünyanin en güclü pasaportlari siralamasinda ilk siralarda zaten? böyle bir uygulamaya gerek yok ki?

• @Seher-Mart Aslında bu sorunun cevabı forumda net bir şekilde görülüyor. Türkiye'nin farklı yerlerinden, bekarından evlisine, gencinden yaşlısına birçok insan, yalnızca Türkiye'yi arkada bırakıp yeni bir ülkeye, yeni bir hayata başlamak istiyor. Aldığımız bu kararlardan sonra ülkeyi terk ediyoruz. Ancak bizim yerimize geçen insanlar, genellikle bizden daha vasıfsız ve niteliksiz oluyorlar. Bu kişiler, ülkeyi ileri götürmekten ziyade geri götürüyorlar. Bu süreç böyle devam ettikçe, ister 100 yıl geçsin ister 1000 yıl, tek tartışacağımız konu neden onun yeşil pasaportu, neden onun bordo pasaportu, neden onlara vizesiz giriş imkanı veriliyor gibi yüzeysel meseleler olacak. Oysa asıl tartışmamız gereken konu, ülkemizi nasıl ileriye taşıyabileceğimizdir. Eğer ülkeyi ileri götürebilirsek, vize ve pasaport gibi konular önemsiz hale gelir; zaten kapılar bize açılacaktır.

NOT: Burada kimseyi ülkeden gitmekle suçlamıyorum, sadece mevcut durumu ifade ediyorum.

• @blueboy21 Yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum ayrıca sanayide 10 kişi çalıştıran bir esnaf , işyeri sahibi , aileleriyle birlikte 40-50 kişiye emeği karşılığında ekmek veriyor ayrıca devlete % 25 kurumlar vergisi , % 20 gelir vergisi , enflasyon düzeltmesi vergisi , damga vergisi ödüyor yetmiyor her alışverişinde % 10 - % 20 kdv ödüyor her vatandaş gibi. Bu kişinin devlete ülkeye katkısını memurun katkısının altında görüp memurları öne çıkarmak doğru değildir. Konunun özü ülkenin pasaport değerinin artırılıp tüm ülke insanına potansiyel mülteci gözüyle bakılmamasını sağlamaktır. ( hiç ümidim yok ). vurguladığım asıl konu budur. Yeşil pasaport sahipleri kesinlikle ayrıcalığınızda gözüm yok lütfen yanlış anlaşılmasın, alınan her vizede kendim almış gibi seviniyor tebrik ediyorum.

• @rezanclz Bende aynı şeyi söylüyorum ,eleştirim sisteme hak sahiplerine değil.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

Selamlar, öncelikle pasaportun rengini tartışarak birbirinizi yıpratıcı yazılar yazmamanızı öneriyorum..Herkes bu ülkede çalışıp üretiyor, bu hizmetin azı çoğu derecesi kıdemi olmaz...
    Asıl soru şu bir ülke vatandaşları arasında neden böyle bir ayrıma gidiyor? Devlet memuru bir ailenin çocuğu olarak ilkokul öğretmeni olan annemin niye yeşil pasaporta ihtiyacı olması gerektiğini açıkçası anlamış değilim.
    Sonuç şu ki bu forumda olduğuna göre ne yeşil pasaportlu yeşilinden ne de bordo pasaportlu bordosundan memnun değil. 😉
    Hepimizin güzel haberler alması dileğiyle...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |