DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Selamlar herkese. Sormak istediğim bir konu var. Daha önce de sormuştum. Şimdi popüler konsolosluklarda( viyana,honhkong, bangkok vs) yığılma olduğunu düşündüğüm ve case numaramızın yüksek olmasından sebeple performansı yüksek başka bir yere taşımak istiyoruz. Tabi bu durumda yeni fam yasasına istinaden kcc ile taşıyacağız. Bu yasa aynı zamanda taşınacak büyükelçliği bağlar mı?. Bunu bir kaç konsolosluğa mail atan arkadaşlar oldu okuduğum kadarıyla. Ve bunlar olumsuz dönmüşler. Bu başlarından savma için yaptıkları keyfi bir uygulama mı yoksa oturum olmadığı için randevu vermeme konusunda serbest mi?
-
@cngzdmr54 Yeşil Pasaportumuz var, FAM değişikliği olduktan sonra Viyana'ya dosyamın taşınması için KCC'ye e-posta ile başvurmuştum. KCC isteğimi kabul etti. Size de sürecinizde iyi şanslar dilerim.
-
@ATS16 Temenni, tavsiye ve rehberliğiniz için çok müteşekkirim. Cevap verdiğiniz iletideki "planlıyoruz" ifadesi yerine "niyet ediyoruz" desem daha iyi olacakmış. :)
Tekrar değerlendirince işi o noktaya getirene kadar süreci değiştirebilecek çok etken var:
Aile üyelerinin çalışma, okul, sınav takvimleri, sağlık raporu randevu tarihi ve sonucu, mülakat randevu tarihi ve sonucu, Viyana-US seyahat planı...
Yine de niyet önemli...
Allah hepimize gönlümüze göre versin.:folded_hands: -
Merhaba,
Konsoloslukları bağlamadığını bir önceki sene gördük. İstemediklerine mülakat vermediler, hatta istemedikleri bölgeye komple mülakat vermediler. Ancak bu sene farklı tutum sergileyebilirler konsolosluklar. Keza muscat öyle gibi davranıyor..Sıralamanızın dezavantajını gözlem yaparak iyi bir avantaja çevirebilirsiniz bence. Sıra bizlere geldiğinde önümüzde çok örnek olacak, konsolosluklar hakkında gayet net bilgilere sahip olabileceğiz diye düşünüyorum.
Tavsiyem şimdilik dosyanızı gözünüze kestirdiğiniz bir yere atın bir an önce, Ankara'dan kurtulun, sonra durumlara göre başka yere/yerlere tekrar taşırsınız veya aynı konsoloslukta devam edersiniz.
@mimar, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selamlar herkese. Sormak istediğim bir konu var. Daha önce de sormuştum. Şimdi popüler konsolosluklarda( viyana,honhkong, bangkok vs) yığılma olduğunu düşündüğüm ve case numaramızın yüksek olmasından sebeple performansı yüksek başka bir yere taşımak istiyoruz. Tabi bu durumda yeni fam yasasına istinaden kcc ile taşıyacağız. Bu yasa aynı zamanda taşınacak büyükelçliği bağlar mı?. Bunu bir kaç konsolosluğa mail atan arkadaşlar oldu okuduğum kadarıyla. Ve bunlar olumsuz dönmüşler. Bu başlarından savma için yaptıkları keyfi bir uygulama mı yoksa oturum olmadığı için randevu vermeme konusunda serbest mi?
-
@cttl teşekkür ederim.Bu aşamalara karşılıksız yardımlarını esirgemeyen bu forum üyeleri sayesinde bilgilenerek geldik.
Aklımda performansı iyi fakat daha önce “uzak durun, hatta koşarak kaçın” denilen Frankfurt var. Ankaradan sıra gelmeyeceğine % bir milyon eminiz. Böyle bir şansımı deneyip bekleyesim var. Sıra gelene kadar dediğiniz gibi netleşir belki.mülakat deneyimlerinden okuduğum kadarıyla frankfurttan oturumsuz mülakat alan yok. Olur da şans yüzümüze güler kumarımız tutarsa viyana ve honkong gibi bi kapı daha açılmış olur.
-
Frankfurt için niye öyle söylendiğini hatırlamıyorum, ancak geçerli bir sebebi olabilir. Belgrad gibi herkesi AP'ye bırakıyorsa zorluyorsa hiç bulaşmamak en iyisi.
Bir de excel listesinde önünüzde frankfurtta girecek kaç kişi var ona bakmak lazım..
Şengen problem olmayacaksa, tüm avrupa size açık nasılsa..Vereceğiniz kararın şimdiden en iyisi olmasını diliyorum hocam..
@mimar, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@cttl teşekkür ederim.Bu aşamalara karşılıksız yardımlarını esirgemeyen bu forum üyeleri sayesinde bilgilenerek geldik.
Aklımda performansı iyi fakat daha önce “uzak durun, hatta koşarak kaçın” denilen Frankfurt var. Ankaradan sıra gelmeyeceğine % bir milyon eminiz. Böyle bir şansımı deneyip bekleyesim var. Sıra gelene kadar dediğiniz gibi netleşir belki.
-
KCC'den mülakat yerimin Ankara'dan Viyana'ya taşındığına dair mail aldım. Şimdi randevu tarihi için Viyana'ya mail atmam gerekir mi yoksa beklemem mi gerek?
-
@mimar merhabalar Frankfurt konsolosluğu kalıcı oturum mu istiyor Frankfurt konsolosluğundan gerekli evrak listesi alan arkadaşlar varmı geçiçi oturuma sahibim 6 aylık Frankfurt konsolosluğuna taşımayı duşunuyorum dosyamı sizce herhangi bir sorun yaşarmıyım
-
ceac.state.gov/ceacstattracker/status.aspx sitesinden visa status kontrol etmeye çalıştığım zaman "Invalid Immigrant Visa Case Number." hatası alıyorum. Ne yapmam gerekiyor?
-
@Baran-Soylu merhabalar, 1 ocak 2025 ten sonra dv2025 icin aktif olacak. suanda kontrol edemiyor olmaniz normal.
-
@cttl yanlış hatırlamıyorsam rusya ukrayna savaşından sonra frankfurt o bölgenin yükünü almaya başladı, oranın vatandaşları frankfurta yönlendirildiği için yoğun bir konsolosluk bu yüzden uzak durmak iyi olacaktır
-
@ahmet-buğra-ulubay
Selamlar, bulteni ve ilgili basliklari takip ederek beklemeniz gerekiyor, ozellikle bu basligin ilk 3 iletisini ozumseyerek okumanizi tavsiye ederim, simdiden bol sanslar. -
@ismail-Tardu
Merhabalar, durumunuzu aciklayarak, Frankfurt buyukelciligine email atmayi deneyiniz, en net bilgiyi onlardan ogrenebilirsiniz. Cn’niz cut-off icerisinde oldugu icin dosya tasima islemenizi ilgili konsolosluk araciligiyla gerceklestirmeniz gerekmektedir. Forumun arama motorunu kullanarak gecmis yillarda ayni konsoloslukta mulakata giren kisilerin deneyimlerine ulasabilirsiniz. -
@Baran-Soylu bi önceki grupta okumuştum 2..3 gün içinde düzenliyor endişe etme bence. Düzelecektir
-
@Mehmet-ynd Onun için geçerli olmayacak 1 Ocaktan itibaren bakabılır, zaten 1 Ocaga kalmaz onun bu durumunda.
-
@ismail-Tardu current oldugunuz icin konsoloslukla iletisime gecmeniz gerekli.artik kcc ile tasima yapamazsiniz visa navigator uzerinden iletisime gecerseniz cevzp alirsiniz.bizleri de bilgilendirirseniz bu konudaki gelismeler ile alakali buyuk dua alirsiniz
-
@hsntel, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba dosyamı Hong Kong'a taşımayı düşünüyorum ancak başvuru esnasında bir önceki sene başvururken kullandığım fotoğrafı kullandığımı hatırladım :( sizce nasıl bir yol izlemeliyim schengen alıp Viyana'dan almaya çalışmam mı daha doğru olur sice Hong Kong bunu sorun eder mi? Fotoğrafımdaki görüntümle aynı görünüyorum bir değişiklik yok ama aynı fotoğrafı bir önceki başvurumda kullanmıştım... Büyük bir hata mı sizce tüm riskleri göze alıp Hong Kong'a gitmeli miyim aşıları olmalı masrafa girmeli miyim yoksa Viyana'ya taşımayı deneyip taşıyamıyorsam sürecime erkenden veda mı etmeliyim? @gucarslan @EzgiLera sizlerin fikirlerini de ayrıca merak ediyorum.
Kazandıysanız o fotoğraf çok da önemli değil. Diskalifiye olmamışsınız. Çocukluk fotoğrafı da değil, sizi yansıtıyor. Mülakata güncel olarak çekilmiş bir fotoğrafla gidin, eski olmasın :)
-
@mercury merhabalar Almanya'da geçici oturuma sahibim dosyamı Frankfurt taşımayı düşünüyorum süreciniz hakkında bizi detaylı bilgilendirirmisiniz acaba
-
@ismail-Tardu imzasına dikkat ederseniz mülakata frankfurtta değil hong kongda girmiş onun için deneyiminin işinize yarayacağını sanmıyorum. Ama bana kalırsa önemli bir bilgi vermiş aslında hollanda oturumlularda frankfurtta giriyor, hala aynıysa ukrayna vatandaşlarıda orada giriyor yani konsoloslukta biraz yoğunluk olabilir dikkate almanızı öneririm
-
@Baran-Soylu bu rahatlığı istiyorum işte..
cn düşük, mülakat gelmiş, vize onaylanmış, tek dert sistemden bakma ama onun için de foruma bakmak bile gereksiz gelmiş :)buyurun, biz destek olalım size ama göremezsiniz;
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
43
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum