Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaşlar özellikle turist vizesi olanlar için bugün biz pasaportu alırken benim turist vizemi iptal etmemişlerdi pasaportu alıp binadan çıkınca bu durumu farkettik. Tekrar yukarı çıkıp durumu izah ettim turist vizeme iptal damgası vuruldu. Bu durumda olan varsa pasaportunu aldıktan sonra eski vizelerini kontrol etsinler. Selamlar.

• @mrt01 hocam vizeniz onaylandıktan sonra pasaport teslimi için konsolosluktan almak istediğinizi belirttiniz mi yoksa onlar mı gelin burdan alın dedi? çünkü deneyimlerde bir kısım pack&weg şubesinden aldığını söylüyor bir kısım ise sizin gibi konsolosluktan aldığını söylüyor olur da vizede basım hatası vs olursa direkt oraya bildirebilmem için hiç kargo şubesiyle uğraşmak istemiyorum ben de sizin gibi yeniden konsolosluktan almak istiyorum.

• @rezanclz bize mülakat bittikten sonra konsolosluktan mail alacağımız söylendi. Gelen maildede vizemizin hazır olduğu gelip konsolosluktan alabileceğimiz yazılmıştı.

• Vize durumunun Ready, AP, Issue gibi ne durumda olduğunu gösteren site hangisiydi?

• @Ertan-Turgun Sizin schengen mi var viyana ya nasıl taşıdınız dosyanızı?

• ⭐⭐⭐⭐

@Ertan-Turgun

Mülakatınız olumlu sonuçlanırsa pasaportları alır almaz uscis fee’yi ödemeniz gerekir bu durumda girişe müteakip kart basım sürecinin başlaması için.

Buna ilave olarak tabi gönül istemez ancak Viyana’da siz veya ailenizin bir üyesinin vize işleminin normalden uzun sürmesi ihtimalini düşünerek, tüm aile göçmen vize basılmış pasaportlarınızı teslim almadan ABD seyahat planınızı kesinleştirmemenizi (uçak bileti, konaklama vb) tavsiye ederim. Gönlünüzden geçtiği gibi tamamlanır umarım süreç 🙏🏻

• ⭐⭐⭐⭐

@mrt01 tekrar tebrikler, sürecin çetrefilli olan dosya taşıma dışında kolay kısmını (kişiye göre değişir) atlattınız. Göç sürecini planlayacağınız önümüzdeki dönemde bol şans, forumdaki ilgilendiren tüm konu başlıkları okumanız sürecinizi kolaylaştıracaktır 🍀👍

• @ATS16 teşekkürler dosya taşıma dahil bütün süreç hakkındaki bilgilerimizin çoğunu formdan okuyup değerlendirdik. Dosya taşıma aslında ilk taşıyan tayfa mı diyeyim bilemedim 🙂 haziran ayında KCC’ye basit şekilde dosyamızı Viyanaya taşırmısınız dedik ve olumlu cevap verdiler bu kadar aslında 🙂 diğer amerikaya göç için yine formun diğer konularını okuyacağız

• @mrt01 şuan dünyanın en mutlu edici görüntüsüdür bu 🙂

• Merhaba öncelikle forumdaki yazıları okudum ve sürecimi viyana taşımaya karar verdim. kcc ye mail atıp taşıma talebinde bulundum, dönüş olarak benden fiziksel adres istediler. bu konuda aklıma takılan sorular oldu. Otel adresi mi yoksa airbnb adresi mi vermeliyim? Hangisi daha mantıklı? otelde mi konaklamalıyım yoksa airbnb mi? (eğer verdiğim adreste kalmayıp başka bir yerde kalırsam sorun çıkar mı? -- fiyat ve uygunluk durumu olmazsa vb.) şimdiden teşekkürler.

• @mrt01 Hayırlı olsun, yolunuz açık olsun

• Merhaba dosyamı Hong Kong'a taşımayı düşünüyorum ancak başvuru esnasında bir önceki sene başvururken kullandığım fotoğrafı kullandığımı hatırladım 😞 sizce nasıl bir yol izlemeliyim schengen alıp Viyana'dan almaya çalışmam mı daha doğru olur sice Hong Kong bunu sorun eder mi? Fotoğrafımdaki görüntümle aynı görünüyorum bir değişiklik yok ama aynı fotoğrafı bir önceki başvurumda kullanmıştım... Büyük bir hata mı sizce tüm riskleri göze alıp Hong Kong'a gitmeli miyim aşıları olmalı masrafa girmeli miyim yoksa Viyana'ya taşımayı deneyip taşıyamıyorsam sürecime erkenden veda mı etmeliyim? @gucarslan @EzgiLera sizlerin fikirlerini de ayrıca merak ediyorum.

• @mrt01 tebrikler darısı bizim başımıza 🙂

• Selamlar herkese. Sormak istediğim bir konu var. Daha önce de sormuştum. Şimdi popüler konsolosluklarda( viyana,honhkong, bangkok vs) yığılma olduğunu düşündüğüm ve case numaramızın yüksek olmasından sebeple performansı yüksek başka bir yere taşımak istiyoruz. Tabi bu durumda yeni fam yasasına istinaden kcc ile taşıyacağız. Bu yasa aynı zamanda taşınacak büyükelçliği bağlar mı?. Bunu bir kaç konsolosluğa mail atan arkadaşlar oldu okuduğum kadarıyla. Ve bunlar olumsuz dönmüşler. Bu başlarından savma için yaptıkları keyfi bir uygulama mı yoksa oturum olmadığı için randevu vermeme konusunda serbest mi?

• @cngzdmr54 Yeşil Pasaportumuz var, FAM değişikliği olduktan sonra Viyana'ya dosyamın taşınması için KCC'ye e-posta ile başvurmuştum. KCC isteğimi kabul etti. Size de sürecinizde iyi şanslar dilerim.

• @ATS16 Temenni, tavsiye ve rehberliğiniz için çok müteşekkirim. Cevap verdiğiniz iletideki "planlıyoruz" ifadesi yerine "niyet ediyoruz" desem daha iyi olacakmış. 🙂
    Tekrar değerlendirince işi o noktaya getirene kadar süreci değiştirebilecek çok etken var:
    Aile üyelerinin çalışma, okul, sınav takvimleri, sağlık raporu randevu tarihi ve sonucu, mülakat randevu tarihi ve sonucu, Viyana-US seyahat planı...
    Yine de niyet önemli...
    Allah hepimize gönlümüze göre versin.🙏

• Merhaba,
    Konsoloslukları bağlamadığını bir önceki sene gördük. İstemediklerine mülakat vermediler, hatta istemedikleri bölgeye komple mülakat vermediler. Ancak bu sene farklı tutum sergileyebilirler konsolosluklar. Keza muscat öyle gibi davranıyor..

Sıralamanızın dezavantajını gözlem yaparak iyi bir avantaja çevirebilirsiniz bence. Sıra bizlere geldiğinde önümüzde çok örnek olacak, konsolosluklar hakkında gayet net bilgilere sahip olabileceğiz diye düşünüyorum.

Tavsiyem şimdilik dosyanızı gözünüze kestirdiğiniz bir yere atın bir an önce, Ankara'dan kurtulun, sonra durumlara göre başka yere/yerlere tekrar taşırsınız veya aynı konsoloslukta devam edersiniz.

@mimar, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar herkese. Sormak istediğim bir konu var. Daha önce de sormuştum. Şimdi popüler konsolosluklarda( viyana,honhkong, bangkok vs) yığılma olduğunu düşündüğüm ve case numaramızın yüksek olmasından sebeple performansı yüksek başka bir yere taşımak istiyoruz. Tabi bu durumda yeni fam yasasına istinaden kcc ile taşıyacağız. Bu yasa aynı zamanda taşınacak büyükelçliği bağlar mı?. Bunu bir kaç konsolosluğa mail atan arkadaşlar oldu okuduğum kadarıyla. Ve bunlar olumsuz dönmüşler. Bu başlarından savma için yaptıkları keyfi bir uygulama mı yoksa oturum olmadığı için randevu vermeme konusunda serbest mi?

• @cttl teşekkür ederim.Bu aşamalara karşılıksız yardımlarını esirgemeyen bu forum üyeleri sayesinde bilgilenerek geldik.

Aklımda performansı iyi fakat daha önce “uzak durun, hatta koşarak kaçın” denilen Frankfurt var. Ankaradan sıra gelmeyeceğine % bir milyon eminiz. Böyle bir şansımı deneyip bekleyesim var. Sıra gelene kadar dediğiniz gibi netleşir belki.mülakat deneyimlerinden okuduğum kadarıyla frankfurttan oturumsuz mülakat alan yok. Olur da şans yüzümüze güler kumarımız tutarsa viyana ve honkong gibi bi kapı daha açılmış olur.

• Frankfurt için niye öyle söylendiğini hatırlamıyorum, ancak geçerli bir sebebi olabilir. Belgrad gibi herkesi AP'ye bırakıyorsa zorluyorsa hiç bulaşmamak en iyisi.
    Bir de excel listesinde önünüzde frankfurtta girecek kaç kişi var ona bakmak lazım..
    Şengen problem olmayacaksa, tüm avrupa size açık nasılsa..

Vereceğiniz kararın şimdiden en iyisi olmasını diliyorum hocam..

@mimar, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cttl teşekkür ederim.Bu aşamalara karşılıksız yardımlarını esirgemeyen bu forum üyeleri sayesinde bilgilenerek geldik.

Aklımda performansı iyi fakat daha önce “uzak durun, hatta koşarak kaçın” denilen Frankfurt var. Ankaradan sıra gelmeyeceğine % bir milyon eminiz. Böyle bir şansımı deneyip bekleyesim var. Sıra gelene kadar dediğiniz gibi netleşir belki.

• KCC'den mülakat yerimin Ankara'dan Viyana'ya taşındığına dair mail aldım. Şimdi randevu tarihi için Viyana'ya mail atmam gerekir mi yoksa beklemem mi gerek?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |