• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Ertan Turgun
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 36
    • Takipçiler 16
    • Konu 0
    • İleti 74
    • En İyi 55
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Ertan Turgun

@Ertan Turgun

İForumda tecrübeli ve içtenlikle yardımcı olmaktan çekinmeyen insanlara minnetle teşekkür ediyorum.

125
    İtibar
    564
    Profil Görüntülemeleri
    74
    Takipçiler
    36
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    İnternet Sitesi www.linkedin.com/in/ertan-t-b0857728a/ Konum Didim/AYDIN Yaş: 49

Ertan Turgun Takip etme Takip Et

Ertan Turgun tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bir tür bağımlılık yapıyor galiba, tanımadığımız insanların kendileri ve aileleri için iyi niyetle giriştikleri mücadeleleri okumak, onların heyecanına ortak olmak, sonuç alanların sevincini paylaşmak (şu an @rezanclz arkadaşımın mülakat aldığı bilgisi gibi) ve belki de bir gün bizim de bu mücadeleyi başarıyla tamamlayacağımızın hayalini kurmak bağımlılık yapıcı. Ben de bilgisayarı açtığımda hemen açıyorum forumu.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Ertan Turgun
      Ertan Turgun
    • RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@aerials Merhaba, DS-260 formunda mülakat yeri seçimini Hong Kong yapmanıza dair yapılan değerlendirmeleri okudum. Kısaca yorumum şu şekilde:
      Süre giden hayatımızı çok derinden değiştirecek bir olay olan Green Card kazananı olmak doğal olarak duygusal durumumuzu dalgalandırıyor. Henüz olup bitenlere sakince bakamıyor forumda ya da başka bir çok mecrada karşılaştığımız bilgi kırıntıları veya söylentilere aşırı tepki veriyoruz. (Geri dönüp baktığımda geçen yıl ben de böyle idim.)
      Nihayetinde bu süreç bir tür idari işlem. Tıpkı Türkiye'de ehliyet almak, nikah işlemleri başlatmak vb. gibi. Süreçte bir çok yanlış yapılabilir ve yanlışları düzeltmenin de bir çok yolu vardır. Ve herkesin durumu farklı olduğu için süreci de muhakkak farklıdır.
      Şu günlerde hem forumun hem duygularımızın nabzı akıp giden zamana nazaran hızlı atıyor. Bir süre sonra bu forumda sorularınıza cevap sorunlarınıza çözüm bulacağınıza ve vizenizi aldığınızda "boşuna telaşlanmışım" diye düşüneceğinize inanıyorum.

Ertan Turgun
      Ertan Turgun
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@ATS16 Sorulara çözüm olan mesajlarınız, Türkçeye hakimiyetiniz ve meseleye bir cerrah gibi tam olması gereken yerden neşter vuran güçlü anlatımınız için ben de teşekkür ediyorum. Hep iyilerle karşılaşın.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      Ertan Turgun
      Ertan Turgun

@okokok Ben geçim anlamında babamın hayatının benim hayatımdan daha kolay olduğunu biliyorum. Çocuklarımızı çok iyi yetiştirmeye çalışsak da bu karmaşada benden daha fazla zorlanacaklarına eminim.
      Mesele aslında şans, çalışma hayatının zorluğu veya geçinme zorluğu değil @T-C-Kubilay-Dikici 'nin ifade ettiği gibi ülkede kayırmacılığın, haksızlığın yaygın olması.
      Okuduğum veya takip ettiğim kadarıyla Amerika tecrübe edenler arasında üstelik orada göçmen olmalarına rağmen ülkemizdeki gibi kayırmacılık, haksızlık yaşayan pek yok. Ya da bu tecrübeleri gene oradaki bizim insanlarımız sayesinde yaşıyorlar. Benim motivasyonum da bu.
      Allah hepimize gönlümüzdeki güzellikleri nasip etsin.

Ertan Turgun
      Ertan Turgun

@zerooo Aynı sayfanın North Carolina için olanını da ben ekleyeyim:

Official NCDMV: Moving to North Carolina

Official NCDMV: Moving to North Carolina

NCDOT

Ertan Turgun
      Ertan Turgun

BritSimon'ın son videosunun özellikle 16:50-18:30 arasındaki bölümünde Ankara'dan dosya taşıma için başvurup isteği kabul edilmeyenlerin yeniden başvururken uygun bir dille yönetmeliğin yeni halini hatırlatarak başvuru yapmalarını tavsiye ediyor. Umarım vize mülakatı için bekleyişte bulunan arkadaşlarımıza bir faydası olur.

Ertan Turgun
      Ertan Turgun
    • RE: Amerika'da ikinci el araba almak

@bzbsr Yıllardır bu forumda olan ve bu başlık altında da tecrübelerini paylaşan Kadir Bey aynı zamanda Houston'da oto galeri işletiyor.
      https://yesilkartforum.com/forum/user/semavi
      İşletmesinin internet adresi de bu:
      https://www.zoramotors.com/
      Şahsen YouTube videolarını da takip ediyorum. Ben bakmadan geçmeyin derim. Her şey gönlünüzce olsun.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      Ertan Turgun
      Ertan Turgun
    • RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@onurakbas Öncelikle ailecek sizi tebrik eder, hayatınızın bu yeni döneminde de şansın hep yanınızda olmasını dilerim.
      Kendi hayat tecrübeme dayanarak yaşadığımız bazı can sıkıcı durumların insanlığa olan inancımızı tazelediğine, bizim de hayata yepyeni bir gözle bakmamızı sağladığına inanıyorum. Sizin tecrübeniz de benim bu düşüncelerimi pekiştirir yönde oldu.
      Paylaşımınız için size ve süreç sırasında size yardımcı olan herkese insanlık kavramına katkılarından dolayı gönülden teşekkür ederim.

Ertan Turgun
      Ertan Turgun

Ekran Alıntısı USCIS.JPG
      X uygulamasında USCIS resimdeki gibi bir ileti göndermiş.
      "Adresinizi @USPS ile değiştirmek USCIS'teki adresinizi değiştirmeyecek ve USPS USCIS'ten gelen postalarınızı iletmeyecektir. Lütfen bilgilerinizi hem USCIS hem de USPS ile güncelleyin. Adres değişikliğinizi bugün gönderin: https://uscis.gov/addresschange "
      Burada daha önce USPS üzerinden adresi güncellemesine rağmen postaları ulaşmayan talihlilerin (göçmenlerin) mesajlarını okuduğumu hatırlıyorum. Umarım bu bilgi birilerinin işine yarar. Tüm yeni göçmenlere iyi şanslar dilerim.

Ertan Turgun
      Ertan Turgun
    • RE: North Carolina

@Ben-Batur Tekrar vizeniz hayırlı olsun, yerleşme süreci ve sonrasında her şey gönlünüzce olsun. Biz de Raleigh-Durham-Cary civarına yerleşmeyi düşündüğümüz için yaptığım araştırmalarda rastladığım bir emlakçıyı size bildirmek isterim. Kendisi ile irtibatım veya tanışıklığım yok.
      https://nilrealty.choiceresidential.com/
      Belki şimdi ya da ileride size yardımcı olur.

Diğer Eyaletler içinde yayımlandı
      Ertan Turgun
      Ertan Turgun

Ertan Turgun tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2025 Sohbet Odası

@loml Merhaba, biz de benzer durumdayız. Araştırmalarım esnasında şöyle bir işletmeye rastladım:

Amerika'da Bireysel Danışmanlık Hizmetleri | Amerika'da Yaşam ve Danışmanlık

Amerika'da Bireysel Danışmanlık Hizmetleri | Amerika'da Yaşam ve Danışmanlık

Usas Danışmanlık Hizmetleri olarak sorunsuz yeni bir yaşam kurmak için sizlere Amerika'da bireysel danışmanlık hizmetleri başlığı altında bir çok konuda destek veriyoruz.

Firmanın sahibi Serkan YÜREKLİ daha önce bir çok kişiye de yardımcı olmuş. Şimdi bunu kurumsal olarak yapıyormuş.
      Bu gönderim bir tavsiye veya öneri değildir. Sadece bizim gibi Amerika'da yakını, tanıdığı olmayanlara ücreti karşılığı hizmet veren firmalar olduğunu göstermek içindir.
      İyi şanslar ve kolaylıklar dilerim.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Ertan Turgun
      Ertan Turgun

@DenizMaths Sorunsuz bir şekilde vizenizi almanıza çok sevindim. Tebrikler... Taşınma, yerleşme ve özellikle oğlunuzun okul ve üniversite seçimi, kabul ve kayıt aşamalarına ilişkin tecrübelerinizden aile olarak biz de vize alabilirsek faydalanmak isteriz. Yolunuz, bahtınız açık; şansınız bol olsun...

Ertan Turgun
      Ertan Turgun

@Hope-Breaker

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü - Pasaport Hizmetleri Sıkça Sorulan Sorular
      Sitesinde arattığımda
      "35. Pasaportlar Basımı Gerçekleştirildikten Kaç Gün sonra Teslim Edilir?
      Pasaportlar basımı gerçekleştirildikten sonra 56 il merkezine 1 gün, diğer il merkezlerine 2 gün, ilçe merkezlerine en geç 4 iş günü içinde PTT kargo tarafından teslim edilebilmektedir."
      Şeklinde bir açıklama buldum. Kendim de iki yıl önce yeşil pasaport işlemleri için randevu alıp evrakları teslim ettikten sonra pasaportların gelmesi bir haftayı bulmamıştı. Ancak o zaman randevu almak talep fazla olduğu için zordu. Bence randevunuzu henüz oradayken almaya çalışıp ülkeye gelir gelmez olacak şekilde ayarlayabilirseniz pasaportunuz 15 gün içinde size ulaşır. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...

Ertan Turgun
      Ertan Turgun

@aerials Merhaba, DS-260 formunda mülakat yeri seçimini Hong Kong yapmanıza dair yapılan değerlendirmeleri okudum. Kısaca yorumum şu şekilde:
      Süre giden hayatımızı çok derinden değiştirecek bir olay olan Green Card kazananı olmak doğal olarak duygusal durumumuzu dalgalandırıyor. Henüz olup bitenlere sakince bakamıyor forumda ya da başka bir çok mecrada karşılaştığımız bilgi kırıntıları veya söylentilere aşırı tepki veriyoruz. (Geri dönüp baktığımda geçen yıl ben de böyle idim.)
      Nihayetinde bu süreç bir tür idari işlem. Tıpkı Türkiye'de ehliyet almak, nikah işlemleri başlatmak vb. gibi. Süreçte bir çok yanlış yapılabilir ve yanlışları düzeltmenin de bir çok yolu vardır. Ve herkesin durumu farklı olduğu için süreci de muhakkak farklıdır.
      Şu günlerde hem forumun hem duygularımızın nabzı akıp giden zamana nazaran hızlı atıyor. Bir süre sonra bu forumda sorularınıza cevap sorunlarınıza çözüm bulacağınıza ve vizenizi aldığınızda "boşuna telaşlanmışım" diye düşüneceğinize inanıyorum.

Ertan Turgun
      Ertan Turgun

@aerials Merhaba, süreciniz hayırlı olsun. 2025 talihlisi olarak benim de sıra numaram 24000 civarı. Forumu iyi takip edin, Ankara konsolosluğuna mülakat verir diye güvenmeyin. Bunun dışında yapılacak şey beklemek, İngilizceniz iyi değilse öğrenmeye çalışmak.
      Mülakat daveti alana kadar Amerika'ya göç ve yerleşme B planı olarak kalsın.
      Forumda aktarılan tecrübelerden öğrendiğim kadarıyla mülakat aldıktan sonra mülakata hazırlanmak ve vize aldıktan sonra göçe hazırlanmak için yeterli süreniz olacak . Böylece süreciniz mevcut hayatınızı ve psikolojinizi zedelemez.
      Sizin ve tüm 2026 talihlilerinin süreçlerini gönüllerine göre ve kolaylıkla sürdürmelerini dilerim.

Ertan Turgun
      Ertan Turgun

@DenizMaths HK mülakat sürecinde iyi şanslar dilerim. Bildiğim kadarıyla liselerde özürsüz devamsızlık 10 okul günü, özürlü-özürsüz toplam devamsızlık sınırı 30 gün. Eğer öncesinde 12 gün devamsızlığınız yoksa mülakatta geçireceğiniz süre 18 gün olacaksa yeterli olur. Ayrıca okulda genelde son haftanın devamsızlığını kaydetmezler. Durumunuzu okul idaresiyle görüşüp onların yönlendirmesiyle çözebilirsiniz. HK'dan dönmek ve tekrar gitmekten kolay ve ucuz olur. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. 🙂

Ertan Turgun
      Ertan Turgun

@ugursway; @FurkanElmas genç kardeşimiz için ESC (European Solidarity Corps), bilgisayar terimi olan ESC gibi olmuş. 🙂
      Kendisini kutluyor ve yeni hayatında hiç BUG olmamasını temenni ediyorum.

Ertan Turgun
      Ertan Turgun

@Mustafa-Bayram Hayırlı olsun Mustafa Bey. Annemin ve bir çok annenin de duasıdır, "Allah iyilerle karşılaştırsın." Yaşadığınız ve anlattığınız tecrübeye göre siz de böyle dualar almışsınız. Bu forum sosyal medyada karşımıza çıkan bir çok kötü, üzücü tecrübeye karşı bir umut adası hissi veriyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Ertan Turgun
      Ertan Turgun

@DenizMaths Bence eli kulağındadır hocam. 🛩 🗽

Ertan Turgun
      Ertan Turgun

@onurakbas Öncelikle ailecek sizi tebrik eder, hayatınızın bu yeni döneminde de şansın hep yanınızda olmasını dilerim.
      Kendi hayat tecrübeme dayanarak yaşadığımız bazı can sıkıcı durumların insanlığa olan inancımızı tazelediğine, bizim de hayata yepyeni bir gözle bakmamızı sağladığına inanıyorum. Sizin tecrübeniz de benim bu düşüncelerimi pekiştirir yönde oldu.
      Paylaşımınız için size ve süreç sırasında size yardımcı olan herkese insanlık kavramına katkılarından dolayı gönülden teşekkür ederim.

Ertan Turgun
      Ertan Turgun