Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Olkan-Oflaz-0 merhaba, hızlandırma başvurusunu nasıl yapıyorsunuz? DQ olduktan sonra belirli bir süre mi geçmesi lazım?

• @Olkan-Oflaz-0 tebrik ederim umarım bulabilirsiniz en kısa sürede, bende sağlık için hızlandırma başvurusunda bulunmuştum ama kabul olmadı,siz nasıl bir neden sundunuz?

• @Başak-Ayhan merhaba, hızlandırma başvurusunu nasıl yapıyorsunuz? DQ olduktan sonra belirli bir süre mi geçmesi lazım?

• @yakup-budakci dq olduktan sonra istediğin zaman yapabilirsin

• @Başak-Ayhan bir çok neden sunduk genel olarak psikolojik, ekonomik durumlar, deprem vs. Her şeyi belge ile kanıtlayıp destekledik yani bir şeyler yazıp göndermedik.

• @Olkan-Oflaz-0 anladım teşekkürler, bizde öyle yaptık doktor belgeleri ilaçlar falan..Nvc kabul etti ama ankara etmedi malesef.Arkadaşımın kocası kalp krizi geçirdi bir sürü belge sundular onlarda ekonomik psikolojik falan malesef oda kabul olmadı :(.. Sanirim isin icine sansta giriyor malesef, ben belki bir sey atlamisizdir diye sormak istedim sagolun yolunuz acik olsun

• @yakup-budakci NVC ye mail yoluyla yapiliyor,expedite nvc diye yazin internetten mail adresini gorebilirsiniz

• @Bircan, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Başak-Ayhan Tekrar tekrar tesekkur ederim desteginiz ve bilgilendirmeleriniz icin .Musadenizle ufak bir sorum daha olacak, e-devlet uzerinden alacagimiz barkotlu vukuatli nufus kayit orneginiz ingilizceye cevirmemiz gereklimidir? Daha dogrusu e-devlet uzerinden alacagimiz barkotlu herhangi bir belgeyi ingilizceye cevirecekmiyiz bu gereklimidir.

Daha once defalarca konusulup tartisilmis bir konudur. Ama ben suan islemde dosyasi bulunan arkadaslar icin tekrar hatirlatayim ki bilgi kirlilgi olup fazladan maddi manevi ugrasmasin kimse. Buraya hic yazmayip kafasi karisip ozeldende cok soran oluyor.
    Uscise yuklenen tum belgeleri yeminli tercumana cevirtip yuklemelisiniz .hem orjinal hem ingilizcesi birlikte yuklenecek
    Nvc ye ise, eger vize gorusme yeriniz Turkiye Amerikan konsoloslugu ise, orjinalide Turkce olan tum belgeleri Turkce yukleyebilirsiniz. Ayni sekilde konsoloslugada Turkce goturebilirsiniz.
    Bosanan taraf var ise, bosanma kararinin aslini istiyorlar. Elinizde karar yoksa ilgili mahkemenin kaleminden alip asli gibidir imza muhur apostil artik ne varsa orjinalligini kanitlayan yaptirin garantiye Alin derim. Cunku orada ki konsoloslugun yada diger kurumlardaki memurlarin talepleri degisebiliyor kucuk detaylarda sorun cikabiliyor.
    Bu kadar net aslinda kisaca uscis ingilizce nvc ve konsolosluk turkce.
    Oyleyse neden bu kadar karisiklik var? Cunku bazi dosya sahipleri kendilerinin yaptigi farkli hatalari buna bagliyor. Ornegin, arsiv kayitli yuklememis sabika kaydini, yeniden yukle diyorlar oda bu kezde ingilizce yukleyeyim arsiv kaydinida ogreniyor o ara o sekilde aliyor. Sonra evrak Kabul edilince diyor ki turkce yukledim kabul etmedi ama ingilizce yukledim kabul etti. Halbuki alakasi yok sorun evrakta. Cunku bu kurumlar belgenin yuklenme yonu yuzunden bile kabul etmiyor bazen. Kabul etmedilleri evragi soyluyorlar evet ama neden kabul etmediklerini dogru duzgun aciklamiyorlar. Buda burada bilgi kirliligine neden oluyor. Benim tavsiyem kafasi cok karisan arkadaslar resmi web sitelerine bakip tum surecini takilmadan tamamlamis arkadaslara sorsunlar daha saglikli olabilir .
    Kolayliklar diliyorum.

• Herkese merhabalar nvc ücret ödeme kısmına gelebildik. Fakat yazışmalardan anladığım kadarıyla şubat ayından beri bekleyenler varmış . Geçen senelerde hep 4 ay içerisinde randevu tarihi belirlenmiş. Konuyla ilgili güncel bilgi sahibi olanlar var mıdır?

• Vermontta 10 temmuz 2023ve sonrasının uscis onaylamaya başlamışlar.

• Bu ileti silindi!

• Merhaba NVC aşamasındayız biz şu anda fakat ikinci kez RFE aldık. İlkinde "Please submit every 2023 W-2, 1099, and Schedule form for Joint Sponsor" şeklinde almıştık. W2 form ve 1099-G ve 1099-R formunu yükledik. Şimdi tekrar mesaj aldık, W2 dışında yine aynı mesaj. 1099'u kabul etmediler diye düşünüyoruzT ya da başka bir şet bekleniyor, Schedule derken de ne kastediliyor bunu da anlayamadık. Joint sponsor kullanıyoruz o yüzden direk bu formlar konusunda bilgimiz yok, bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi?

• ekim geldi kimse hala interview letter almadi mi

• Eşim vatandaş 11 ay oldu hala i-130 cevap alamadık. Daha millet konsolosluk randevusu bekliyorum 8 9 aydır çok ağır aksak ve yorucu saçma bir süreç. Daha ne kadar sürer tahmininiz var mı i-130 onayı için

• @Alfa-Centauri Biz ağustos sonunda onay aldık 14 ay sürdü. Son zamanlarda sanırım 14-15 ay sürüyor.

• @Alfa-Centauri suan ortalamasi 13.5-16 ay civarinda. ben de 15 ekim 2023te basvuru yapmistim tahminim 2.5 ay sonra onay almak. bugun expedite request olusturduk bakalim cevabi umarim olumlu olur

• @salimekoken Merhaba ben de sizden kisa bir sure sonra basvuru yapmistim umarim hepimizin en kisa surede sonuclanir. Expedited request'i nasil yaptiginiza dair bilgi verebilir misiniz rica etsem? Tesekkurler.

• @salimekoken, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Alfa-Centauri suan ortalamasi 13.5-16 ay civarinda. ben de 15 ekim 2023te basvuru yapmistim tahminim 2.5 ay sonra onay almak. bugun expedite request olusturduk bakalim cevabi umarim olumlu olur
    Expedite request nasıl oluşturdunuz bende merak ediyoruz

• merhabalar , 2024 yılı içerisinde Interview Date alan var mıdır ?

• @nazmi4343 once live agent uzerinden expedite request olusturduk onlarda bize durumumuzu aciklayan bir belge olusturup USCIS ustunden i-130 basvurumuza eklememizi ve ekledikten sonra haber vermemizi soylediler. biz cok uzun aciklayici ve destekleyici belge ve beyanli bi dosya olusturduk. sebebimiz ciddi saglik sorunlarina bagli (kanser ve tumor ameliyati) ciddi mali kayipti. biz hepsini toparladik. hastane belgeleri, finansal belgeler, doktor raporlari, faturalar, giderlerimizin gelirimizin cok ustunde olmasina bagli olarak yasadigimiz mali sorunu, kredi kartlarini falan belgeledik yolladik. daha cevap alamadik bekliyoruz

Benzer Başlıklar

• 9
  • 2
  • 1589
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

156

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |