@Bircan, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@Başak-Ayhan Tekrar tekrar tesekkur ederim desteginiz ve bilgilendirmeleriniz icin .Musadenizle ufak bir sorum daha olacak, e-devlet uzerinden alacagimiz barkotlu vukuatli nufus kayit orneginiz ingilizceye cevirmemiz gereklimidir? Daha dogrusu e-devlet uzerinden alacagimiz barkotlu herhangi bir belgeyi ingilizceye cevirecekmiyiz bu gereklimidir.
Daha once defalarca konusulup tartisilmis bir konudur. Ama ben suan islemde dosyasi bulunan arkadaslar icin tekrar hatirlatayim ki bilgi kirlilgi olup fazladan maddi manevi ugrasmasin kimse. Buraya hic yazmayip kafasi karisip ozeldende cok soran oluyor.
Uscise yuklenen tum belgeleri yeminli tercumana cevirtip yuklemelisiniz .hem orjinal hem ingilizcesi birlikte yuklenecek
Nvc ye ise, eger vize gorusme yeriniz Turkiye Amerikan konsoloslugu ise, orjinalide Turkce olan tum belgeleri Turkce yukleyebilirsiniz. Ayni sekilde konsoloslugada Turkce goturebilirsiniz.
Bosanan taraf var ise, bosanma kararinin aslini istiyorlar. Elinizde karar yoksa ilgili mahkemenin kaleminden alip asli gibidir imza muhur apostil artik ne varsa orjinalligini kanitlayan yaptirin garantiye Alin derim. Cunku orada ki konsoloslugun yada diger kurumlardaki memurlarin talepleri degisebiliyor kucuk detaylarda sorun cikabiliyor.
Bu kadar net aslinda kisaca uscis ingilizce nvc ve konsolosluk turkce.
Oyleyse neden bu kadar karisiklik var? Cunku bazi dosya sahipleri kendilerinin yaptigi farkli hatalari buna bagliyor. Ornegin, arsiv kayitli yuklememis sabika kaydini, yeniden yukle diyorlar oda bu kezde ingilizce yukleyeyim arsiv kaydinida ogreniyor o ara o sekilde aliyor. Sonra evrak Kabul edilince diyor ki turkce yukledim kabul etmedi ama ingilizce yukledim kabul etti. Halbuki alakasi yok sorun evrakta. Cunku bu kurumlar belgenin yuklenme yonu yuzunden bile kabul etmiyor bazen. Kabul etmedilleri evragi soyluyorlar evet ama neden kabul etmediklerini dogru duzgun aciklamiyorlar. Buda burada bilgi kirliligine neden oluyor. Benim tavsiyem kafasi cok karisan arkadaslar resmi web sitelerine bakip tum surecini takilmadan tamamlamis arkadaslara sorsunlar daha saglikli olabilir .
Kolayliklar diliyorum.