@metert sorun olmaz, idphoto4you 'yu kullaniyorsaniz parlaklik ve kontrast ayarini da biraz arttirin, daha iyi gorunecektir foto.
-
-
Merhabalar,
Su anda Amerika’dayiz. Ben F2, esim de F1 statusunde. Esimin pasaportu suresi bitecegi icin degisti. Yeni pasaportta soyismi degisikligi oldu. Bu durumu okula bildirdik ve yeni soyisimle birlikte I-20’yi guncelleyip gonderdiler imzalamamiz icin.
Bu asamada biz kendimiz USCIS’e bu durumu bildirmeli miyiz? Yoksa zaten onu okul mu yapacak? -
@exclusive yeniden cektirin, fotografla oynamadan, arka zemini degistirmeden ham fotograf versin size.
-
-
@crazycells hocam aylardır bu sorunun cevabını arıyorum lütfen, lise sondayım mülakat tarihine kadar mezun olup diplomamı alırım, başvuruda lise mezunu seçmem doğru olur mu yoksa ds260’ta mı seçmeliyim (19)
-
-
Girne doğumluyum, e-devletten alacagim doğum belgem de girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Yine de hastaneden doğum raporu gibi bir şey almalı mıyım ?
-
Teşekkür ederim bunu dikkate alıp deneyeceğim 🙏
-
Arkadaşlar Mersin, Adana, ve Osmaniye şehirlerinde green card için fotoğraf çekilip kazanan arkadaşlar var mı? Varsa hangi fotoğrafçılarda çekildiniz Green Card için?
-
@deebee Anladım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Hem de sayenizde yeni bir bilgi edinmiş oldum.
-
@gucarslan evet kanıtlayabiliyorum işyeri yazısı sgk dökümü maaş bordrosu vs. Cok tesekkur ederim cvbınız için
-
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
-
@Selim-Aksoy Maalesef
-
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
-
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
-
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
-
Çok teşekkürler hocam..
-
Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
-
@ayvalik10 resmi siteden, photo kontrol kısmından kontrol ettiğimde 20:1 sıkıştırılmış boyut hatası aldım. Daha sonra bahsettiğiniz iki site üzerinden kontrol sağladığımda ilk sitede "fotoğraf kontrolden geçemedi" hatası aldım. İkinci gönderdiğiniz linkte ise "Head is less than required 50%" hatası alıyorum.
-
@Uniq resmi site olan phototool olan site dışında yapılan tüm resimler zaten bu hatayı verir. Sen acemiliğine gelmiş. Fotoğrafçının yaptığı resmi bu ilk link olan resmi siteye yüklediğin zaman o zaten tüm ayarları otomatik olarak yapıyor. Yani başvuru formuna yüklemeden önce resim boyutu büyük olsun farketmez ilk site de bunu yüklediğin zaman başvuruya göre otomatik ayarlıyor. Diğer siteler de ise hatayı da aynı mantıkla veriyor. Şimdi ilk site dışında bir resmi ayarlamak istiyorsan.
idphoto4you sitesinden ayarlanır. Kısacası sen başvuru zamanında burada olsaydın keşke çünkü söylediğimiz bir şey var eğer kendin çekmeyip fotoğrafçıya çektireceksen sadece oynamadan vesikalık çektirecektin. Daha sonra ilk site olan resmi site bunun ayarlamasını 10 saniye de yapıp sana kaydet diyordu. Şimdi başvuru yaptığın resmin özelliklerini gösteren tablonun resmini buraya koyabilir misin. Yada yazabilir misin.
-
@ayvalik10 birazdan fotoğrafcıya gideceğim 5x5 biotmetrik resim çektireceğim yarın sağlık randevum pazarteside mülekatım olacak. Online olarak talep etmeli miyim? ihtiyacım olur mu
-
@kutaykc sadece başvuru da sistem çok kıllık yaratıyor. Yoksa mülakat yada sağlık muayenesinde o kadar çok dikkat etmiyorlar
-
@ayvalik10 teşekkürler
-
Sayın @ayvalik10 fotoğraf sadece telefonda olduğu için özelliklerine baktığımda 74 KB, 1181-1181 px özelliklerini görebiliyorum. Diğer özellikleri göremiyorum. Anlayaşınız için teşekkürler. Umarım çekilişten elenmemişimdir fotoğraf yüzüzünden

-
@Uniq 600 x 600 olması gerekiyordu. Boyutları ayarlanmamış. Kesin elendin diye kimse demez. Ancak sen yine de sonuçları bekle
-
@Uniq Fotoğraf konusunda aşırı absürt olmadığı sürece kimsenin elendiğini sanmıyorum ki aşırı absürte yakın fotoğraflarla kazananlar dahi olmuş şimdiye kadar. O yüzden fotoğraf konusunu kafanıza takmayın. Fotoğraftan elenmezsiniz.
-
@Atlantis00, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
@Uniq Fotoğraf konusunda aşırı absürt olmadığı sürece kimsenin elendiğini sanmıyorum ki aşırı absürte yakın fotoğraflarla kazananlar dahi olmuş şimdiye kadar. O yüzden fotoğraf konusunu kafanıza takmayın. Fotoğraftan elenmezsiniz.
Teşekkür ederim
herkese bol şans diliyorum -
merhaba benim burnumda piercing vardı yıllardır takıyorum bundan dolayı elenme söz konusu olur mu çok tedirgin oldum
-
@kittylover, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
merhaba benim burnumda piercing vardı yıllardır takıyorum bundan dolayı elenme söz konusu olur mu çok tedirgin oldum
hayir, yuzunuzun gorunmesini engelleyecek kadar buyuk degilse bir problem yasamazsiniz.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
AstamRua
-
B2 vize başvurusu için 3 ay önce çektirdiğim fotoğraf tekrar GC için kullanabilir miyim?
-
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle herhangi bir beklentileri olmadan yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim. Bu site sayesinde süreci kendimiz yönetebiliyoruz.
Bu başlığı baştan sona okudum. Yalnızca bir kaç sorun var cevaplarda ve deneyimlediğim sonuçlarda:1- Öncelikle foto 1200x1200 ve 600x600 arasında olmalı değil mi? Neden illa 600x600 yapmaya çalışıyoruz?
2- Arka planda oynama yapıyoruz ama retouching yapmayın diye açıklama var.
3- Ayrıca arka plan beyaz yada kırık beyaz olmalı diyor resmi sitede. IPhone lar özellikle gün ışığında arka planı açık mavi çekiyor. Dvlottery.me bu renge neden uygundur diyor?
4- Hiç bir yerde 56kb kıstasını görmememe rağmen başlık altında sürekli bu sınırdan bahsediliyor. Idphoto4you resimleri 56kb altına düşürüyor. 48kb resmi dvlottery.me uygundur diyor.
5- 56kb altı fotoların hacmini arttırmak için kullandığım her site başımın etrafında büyütülmedikçe çok belli olmayan gölge benzeri haleler oluşturdu. Sorun yaratabilir mi?
Bu sorunları çekilişe az kala değerlendirebilir miyiz?
-
arkadaslar fotografcida biyometrik fotograf cektirdim. tavel.state.gov'daki photo tool'dan fotografi otomatik olarak duzenledigim zaman fotografta sacimin en ust kismi cikmiyor, orayi kirpiyor. bu bir sikinti olur diye dusunuyorum. manuel olarak ayarlamak istedigim zaman goz isaretlerini gozlerimin biraz daha uzerine koymam gerekiyor ki sacimin tamani cikabilsin. hangisini yapmaliyim? ayrica resmi sitede fotografin oranlarinin nasil olmasi gerektigine dair, ceneden sacin en ustune %50-%69 gozden fotografin en altina %56-69 gibi kriterler var bunlar bu kadar onemli mi? cunku photo tooldan fotografi duzenledigimde bu oranlar hicbir sekilde tutmuyor.
-
Merhaba dostlar.
Artık fotoğrafçıya para vermemeye ve evde kendi çabamla fotoğraf çekip PS'den ayar vermeye karar verdim

Yalnız, evdeki duvarın rengi şu şekilde kırık beyaz:

Not: Arka plan benim evde kullandığım arka plandır. Yalnızca Tadic ağabeyin yüzünü internetten indirdim. Kalite, konumlandırma gibi konulara takılmayın. Kendim için hazırladığım halinde hepsi tam nizami.
Sorum şu; bu arka plan sorun çıkarır mı? Tamamen bembayaz mı olmalıdır?
Teşekkürler, iyi forumlar.
-
ATS16 -
crazycells
-
Uzun yıllar evde çektik ve kazanamadık. Son yıllarda fotoğrafçıda çekildiğimiz fotolarla başvurduk ve kazandık. İlgisi ne ölçüde var bilemiyorum. Kişi başı 150 TL vermiştik.
-
8 ay önce vizeden ret almıştım o fotoğrafla başvursam olur mu?
-
@fyucel Ben çok daha krem bir arka planla başvurmuştum. Bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum
-
@fyucel merhaba. Resmi siyede photo requirements kısmında "Taken in front of a plain white or off-white background" diyor. Photo examples kısmındada arka fonu griye yakın olan örnekler var. Herhalde sorun olmaz
-
Amerikaya gidecek para varda fotoğraf çektirecek para yokmuş gibi.fotoğraftan binlerce kişi eleniyor.üç beş kuruş için risk almaya değmez bence.
Benzer Başlıklar
114
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k