@Barış çok güzel bir derleme olmuş elinize sağlik. Umarim buralari görme fırsatımız olur
-
-
@tulay, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Benim green card i. 24 mayista geldi.19 nisan da giris yapmistim .yaklasim bir ay gibi surdu ssn 9 gun de gelmisti .Bank of americada hesabi acmistim simdide yatirim hesabi acabiliriz size dediler onu da actiracagim.Kutuphaneden ve city college dan dil eğitimi aliyorum library cok fazla wtkinlik düzenliyorlar.Ben Tellodan hattimi aldim ..Telefonu hatsiz olarak aldim.Birkac ay sonra chicago gecince faturaliya donusturecegim.
T-Mobile alt yapısını kullanan Tello kullanan ve downtown’da yaşayan birkaç arkadaşım özellikle bina içlerinde sıkıntı yaşıyor. Taşındığınızda yaşayacağınız bölgede çekim gücü iyi olan operatörleri araştırdıktan sonra karar vermeniz yararınıza olabilir. Chicago’nun yazını (San Francisco’nun bahar havasına denk geliyor) kaçırmamanız dileğiyle 🙂
-
ev esyalarini toptan spotcuya satip neden abd de sifirdan almiyorsunuz? arada ya kucuk bir fark olur yada nakliye ile ayni para cebinizden cikar en azindan sifir esyaya sahip olmus olursunuz girdiginiz zahmet ve endiselerde cabasi. kitalararasi ev esyasi tasitmak bana mi absurt geliyor mantigini cozemedim.
-
@mesut57 en kötüsü kiosklardan yaparsın. Ben ramazan bayramında almanya gittim. Kiosklardan hem check in yaptım hem de bagaj fişini otomatik olarak sen takıp direk teslim ediyorsun belki bundan dolayı olabilir.
-
@EzgiEce, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Merhabalar
Sürekli Chicago’ya Thy ile uçtuğum için Avrupa aktarmalı hiç uçmadım malum Thy ile biletleri çok pahalı . Lufthansa ile Antalya - İsviçre - Chicago bileti çok uyguna buldum Greencard ile aktarmada sıkıntı yaşar mıyız deneyen varsa yada farklı önerdi olan var mıdır
Teşekkürler
Daha önce birden çok kez aynı kombinasyonu kullandık, aktarma çok rahat. SunExpress AYT - ZRH ve Swissair ZRH - ORD biletlerinizin aynı PNR altında olduğundan emin olun (tek bilet). Zürih havalimanı tek terminalden oluşuyor, indikten sonra gidiş terminaline ulaşmak çok kolay. Biletinizi Lufthansa sitesinden alıyorsunuz muhtemelen, ZRH - ORD seferini gerçekleştirecek havayolu Swissair, ekranları takip ederken buna dikkat etmeniz iyi olacaktır.
-
@mlsscu atistirmaliklar paket icerisindeyse birsey demezler.
-
-
Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
-
@efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek
merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim.
Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın.
Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz.
-
Merhaba, Amerika'ya göç sürecimizde nihayet uçak bileti baktığımız safhaya geldik. Acaba kimler hangi kredi kartlarını kullanıyor? Gerçekten avantaj sağlayan kredi kartı / program var mı ? Yoksa Amerika'ya yerleşip orada kredi kartı çıkardıktan sonra Türkiye'deki kredi kartıyla bilet almanın bir avantajı olmadığından kimse kullanmıyor mu? Pek bilgi bulamadım.
-
Merhabalar,
MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim.
Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık.
Uygulama basit,
1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor.
2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor.
3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz.
4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar)Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.)
CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz.
Ne kazandırıyor?
En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz.
Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor.Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut.
MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry:
Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH)
Anchorage International Airport (ANC)
Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL)
Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA)
Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA)
Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI)
Boston Logan International Airport (BOS)
Calgary International Airport (YYC)
Cleveland Hopkins International Airport (CLE)
Charlotte Douglas International Airport (CLT)
Chicago O'Hare International Airport (ORD)
Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)
Denver International Airport (DEN)
Detroit Metropolitan Airport (DTW)
Dulles International Airport (IAD)
Dublin Airport (DUB)
Edmonton International Airport (YEG)
Fairbanks International Airport (FAI)
Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL)
Halifax Stanfield International Airport (YHZ)
Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL)
Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH)
Houston William P. Hobby International Airport (HOU)
John F. Kennedy International Airport (JFK)
Kansas City International Airport (MCI)
Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS)
Los Angeles International Airport (LAX)
Miami International Airport (MIA)
Miami Seaport (MSE)
Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP)
Montreal Trudeau International Airport (YUL)
Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS)
Newark Liberty International Airport (EWR)
Oakland International Airport (OAK)
Orlando International Airport (MCO)
Ottawa International Airport (YOW)
Palm Beach Seaport (WPB)
Philadelphia International Airport (PHL)
Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX)
Pittsburgh International Airport (PIT)
Port Everglades Seaport (PEV)
Portland International Airport (PDX)
Sacramento International Airport (SMF)
Salt Lake City International Airport (SLC)
San Diego International Airport (SAN)
San Francisco International Airport (SFO)
San Jose International Airport (SJC)
San Juan Airport (SJU)
San Juan Seaport (SAJ)
Seattle-Tacoma International Airport (SEA)
Shannon Airport (SNN)
Tampa International Airport (TPA)
Toronto Pearson International Airport (YYZ)
Vancouver International Airport (YVR)
Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG)Mobile Passport Control (MPC) Mobile Passport Control (MPC)
Securing America's Borders
-
@Deniz-C-0 selam, benim de seninle durumum ayni... Daha Turkiye'ye gitmedim. Giris cikislarda sikinti oldu mu esinin soyadinin olmamasindan dolayi. Ek belge istediler mi? Ek kontrol oldu mu? Nelere dikkat etmeliyim ? Tesekkurler
-
Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
-
@aysegul, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası
@Serapp Anladım Serap Hanım teşekkürler, peki ilk 120 gün için işe yarar mı? Yani zaten gider gitmez sigorta yaptırırız (çocuklara medicare kapsamında oluyor sanırım) ama kapsam olarak belki dar olabilir biz yetişkinler için, başlangıç maliyetini düşürmek için ilk etapta bizimkinin kapsamını dar tutabiliriz. Ancak gittikten 3 ay sonra buradaki gibi eli yüzü düzgün sigorta yaptırmaya başladığımızda veya bir offer letter imzalama şansımız olursa iş yerinin karşılayacağı veya destek olacağı bir sigorta poliçesine geçene kadar (90 gün gibi mesela, en azından hedef süremiz bu olsun) birşey olursa kullanabilir miyiz acaba? Çünkü hemen adres değişikliği yapmayı planlamıyoruz sanırım(şimdilik düşünce bazında tabi). GSS işlemesi durumu, adres değişikliğini bildirmeme cezai şartı vs biliyoruz ancak sanki adres değişikliği yapmamak en azından bir süre işimize gelebilir gibi düşündük.
İki yetişkin için yıllık olarak ödeyeceğiniz poliçe tutarı çok yüksek tutabilir ve astarı yüzünden pahalı olur. Kapsamı dar tuttuğunuz zaman da her şeyi ödemek istemezler.
Adres değişikliği yapmayınca poliçe bir kaç aylığına geçerli olabilir ama sigorta şirketleri para ödememek için çok araştırılar sizin bu kadar uzun süre orada ne yaptığınızı araştırabilirler. Ayrıca kısa sürede bir işe girme ihtimaliniz de olabilir. Sonuç olarak iki kişi için ödeyeceğiniz para belirsiz bir durum için ödenmiş olacak. Allah korusun önemli bir şey olmasın ama olursa poliçenizin karşılamayacağı bir şey olduktan sonra ne işe yarar? Atlar gelirsiniz TR'ye daha iyi. Ben önermiyorum, karar sizin tabi. Sağlıklı günler🙏🌸 -
-
@Atlantis00 Bu yaşlara bir daha gelmeyeceğiz anı yaşayalım babanızda umarım o maça gider 🙂
-
@begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
@ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim
Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor.
Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor.
Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim 🙂
-
-
Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
Merhabalar tekrardan herkese.

Böyle bir başlığın olduğunu farketmemin akabinde tecrübemi yazmak istedim.Tecrübemde bazı hususlar bazı arkadaşların başına gelebilir.Haberiniz olsun.Zira bir kısmımızın bildiği üzere bu değerli fırsatı turist vizesi gibi kullananlar var ve sınır görevlileri bu durum karşısında bazı germe senaryoları uyguluyorlar.Benim başıma film geldi.Bilginiz olsun.
Hikayemize başlayalım.
Hong Kong'ta ayın 9'u pasaportumu alabileceğimi dair ABD
konsolosluğunun mailini almamın akabinde hızlı bir şekilde Washington D.C 'ye
️ bilet aldım.Türkiye
'de çalışmak için bir haftadan kısa bir sürem kalmıştı.O süre zarfında "Evde boş oturacağıma,Amerika'da samimi tanıdığım yok en azından bu kısıtlı sürede hızlıca gir-çık yaparak en azından kartların basılma sürecini başlatayım,onlar olmadan yaşanan sıkıntıları bir nebze olsun tolere edeyim." dedim.Strateji süreç bitince bitmiyor maalesef 

Fiyat avantajından yararlanmak maksatlı önce Katar
Doha akabinde oradan Washington D.C ' ye Qatar Airways ile uçuş gerçekleştirdim.Toplam 22 saat aradaki beklemelerle 36 saat süren yorucu bir sürecin akabinde Washington Dulles Havaalanı 'na indim.Sabah erken saatlerdi.Çok sıra yoktu.Greencard'lılar ve vatandaş bölümü ayrıydı.Ben daha kartım yok diye kendimce yorumlayıp turist bölümünden girdim.Buraya yazmışlar elbet ama kafada bir sürü şey varken illaki bir kaç detay kaçıyor çok mühim değil.3 görevli vardı.En sağdakisi aşırı ciddi durup çoğu kişiyi geriyordu.Ortadaki ve soldaki dengeliydi.Beni ortaya aldılar.Benim gibi sarı zarflı Etiyopya
kökenli 25-30 yaşlarında biri sınır görevlinin yanına gitti.İletişim kuramadı yabancı dilinden dolayı sanırım görevli Etiyopyalı biri var mı? diyerek yardım istedi sıradan.Yardım edildi.Direk geçirdi onu neredeyse hiç bir şey sormadı.Sonra bana sıra geldi.Klasik bir kaç kelime hal hatır sorduk birbirimize.Sarı zarfı uzattım ve talihli olduğumu söyledim.Hızlıca fotoğrafımı çekti.Ne yapacağımı sordu.Kendisine şuan bir kaç günlüğüne geldiğimi,döneceğimi söyledim.
Bana " Neden dönüyorsun bu vize burada yaşaman için verildi ? " dedi.Bende " Zaten burada yaşamak istiyorum önce bazı temeller inşa etmeliyim.Daha sonra temelli geleceğim " dedim.
Bana " Burada Hong Kong
yazıyor.Türkiye'den neden almadın ? " dedi. "Türkiye'deki konsolosluk yavaş bir şekilde çalışmakta.Randevu alamayacağımı anlamamın akabinde ABD konsolosluklarına mail attım Hong Kong'taki kabul etti " dedim.Bir şey söylemedi."ABD ' de arkadaşın var mı? " sorusunu yanlış duydum.Akraban var mı dedi ? sandım." Hayır yok " deyince, " Bu yazdığın adrestekiler kim ? " dedi.
Orada kafam karıştı sadece Çünkü Türkçede yaşça akraba olmayan samimi büyüklerimize arkadaş değil daha çok tanıdık deriz.İngilizcede karşılığı var mı ? diye düşünürken aklıma gelmeyince " Arkadaşlarım " dedim. Diyalog akabinde
" Arkadaşın var mı ? diye sormuştum hayır dedin "
" Üzgünüm akraba anladım ben. "
" Kim Bunlar "
" Annemin yakın arkadaşları "
" Nereden tanışıyorlar ? "
" İstanbulda beraber büyüdüler akabinde Georgia'ya 30 sene önce taşındılar "
" Onları tanıyor musun ? "
" Evet her birini tanıyorum.İstanbul'a her 2 senede bir gelirler " dedim ve isimlerini söyledim.
" Adresi değiştirmek ister misin ? "
" Hayır değiştirmek istemiyorum "Sözleri ve bakışlarıyla germeye çalıştığını biliyordum.Asla göz temasını kaçırmadım ve bükülmeyip dik durarak sakin bir şekilde kendisiyle konuşuyordum.Sadece akraba arkadaş bölümünde biraz patladım.Gerilmedim zira doğru sizseniz yanlışınız yoksa endişelenmenize gerek yoktur.Vizeyi kurcalıyor.Alttan yukarıdan bakıyordu.Benim için sıkıntı yok üzerindeki altın oranına bile bakabilirdi.Pasaportta koca konsolosluğun kapı gibi oturum vizesi varken niye gerileyim?
Biraz evraklara bakarak kendi kendine "Bilmiyorum kardeşim kulağa mantıklı gelmiyor.Pasaportu alacağım.Bir süre bekle,geri geleceğim " dedi.Pasaportu bi kutuya koydu.Yerinden ayrılıp , gözden kayboldu.Bende "Pekala sorun yok " dedim.
Bu sohbetimiz takribi 5 dakika felan sürmüştür.Hatırladığım kadarıyla yazdım.
O gün sıradayken kimsede öyle bir şey olmadı sadece benim başıma geldi.Beklerken arkadaki bekleyenlere bakmadım.Mahçup durmadım ve sakince bekledim.5 dakika sonra geldi " Kusura bakma emin olmam lazım " dedi
"Sorun yok işini yapıyorsun,bende olsam bende aynı şeyleri yaparım " deyince biraz mutlu oldu anlayışımı görünce.Kabininden çıktı beraber bir yere doğru gittik.Kırmızı çizgiyi takip etmemi istedi.Tartışmadık.Kabalaşmadık."Kendine iyi" bak diyerek ayrıldı.Odaya girdim.Görevliye zarfı uzattım.
" Bu ne " dedi
" Amerikan Konsolosluğu bu zarfı sınır görevlilerine vermemi istedi "Zarfı açıp bilgileri bilgisayara girince yüzü çok şaşırdı.Sanki dehşetül vahşet bir şey görüyormuş gibi yapıyordu.Şefini çağırdı.Bende içimden "Sakın gülme Berkay inanıyormuş gibi yap" diyordum.Çünkü etrafımda bi tiyatro dönüyordu.Şefi bilgisayara bakınca oda bayağı şaşırdı.

Oturmamı istediler.O sırada Afganistan
'dan greencard ile gelmiş genç bir kişiye bazı evrakları vermişlerdi doldurması için.Bazı sorularda kafası karışıyordu kendisine yardımcı oluyordum tamamlası için stresliydi.İsmimle beni çağırdı şefleri.Bana neden Hong Kong
'tan bunu aldığımı,Washington'da kaç gün kalacağımı vb aynı soruları sordu aynı cevapları verdim.Biraz daha hazırlıklı farklı şeyler söyledim." Benden daha iyi biliyorsunuz.Buraya işlemleri ilerletmek için geldim.Beni SSN olmadan kim işe alacak?Kartı almak ortalama 1 ay sürüyor. Mantıksız bir şey söyledim mi şuan tecrübenize danışıyorum." cümlelerimi hatırlıyorum bazı sorularına karşı.
Planımı mantıklı buldu ve son olarak ekledi. " İşlemlerini bitirdik.Sen artık şuandan itibaren bu ülkede oturum sahibi bir yerleşiksin.Ülkeden çıkmamalısın " bende uzatmamak için "Evet haklısınız ülkenin parçası olmak istiyorum ve ikinci geldiğimde dönmeyeceğim.Teşekkür ederim desteğiniz için "
Eşyalarımı alıp kendisiyle gelmemi istedi.Bir kapıya doğru gittik.Açıldı ve yanındaki görevliye bir şeyler söyledi.Pasaportumu geri verip,ayrıldı.O andan itibaren ABD
topraklarına resmen girdim ve ailemi aradım internete bağlanıp.Ben bunu "önceden alıştırma ve farkındalık kazandırma merasimi " olarak yorumluyorum.Dönmeyeceksin ve burada yaşayacaksın! tiyatrosunu yaşatmak istediler.Kısmende doğru yapıyorlar.Onlara hak veriyorum bende olsam bende yapardım.
Resmi ortaya ana hatlarıyla koymaya çalıştım.Küçük detayları eklemedim.Biraz uzun olduysa mazur görün.Saygılarımla.
🧿
-
Yaşadığınız olayı bizimle paylaşmanız çok anlamlı.Teşekkür ederiz.Durumu büyük bir soğukkanlılıkla idare etmişsiniz.Tebrikler.Amerika’daki yeni yaşamınızda mutluluklar
-
@Timur demek ki washington airport sikintili imis cizik attim jfk hala lider
-
@Henry-bloor Yani elinizde bizzat devletin size verdiği bir oturum varken herhangi bir yerde "germe senaryolarının" kıymeti yok bence.Ben basıldıktan hemen sonra girdim.Ama devamlı turist gibi gir-çık yapan kişiler varsa daha ılımlı yerlere gitmesi mantıklı olabilir.O başka bir durum zaten.
-
@Timur sacmalik iyiki benim ilkime denk gelmemis ezik.Essek gibi alacak sizi .Kapi gibi evrak var ama pislik heryerde pislik zaten 2 gundur ucuyorsunuz.Gicik herifler
-
Cok ters ve sacma bir memura denk gelmissiniz. Gocmen vizesiyle ilk defa giris yapan birine sanki turist vizesiyle gelen biriymis gibi, nerede kalacaksin, arkadasin var mi, ne yapacaksin gibi sorular sorulmaz. Bunu ilk defa goruyorum. Resmen sacmalamislar. Hani ilk girisinizi yapip dondukten sonra 5-6 ay sonra ikinci gelisiniz olsa anlarim, en azindan burada kalici olup olmadiginizi, gocmen vizesini turist vizesi gibi kullanarak, sadece gir-cik yaparak gocmen statusunu korumaya calisip calismadiginizi anlamak icin sorguluyorlardir diye dusunurum ama gocmen vizesiyle ilk defa giris yapan birine sorulacak sorular, yapilacak muamele degil bunlar.
Sizde de hata var biraz, neden giris yaptiktan sonra hemen doneceginizi soyluyorsunuz ki, cok luzumsuz bir cevap olmus. Bu direk suphe uyandirmis adamlarda. Yerlesmeye geldim diye kisaca kestirip atabilirsiniz. Buraya gocmen olarak gelmek icin burada bir arkadasinizin, tanidiginizin, akrabanizin olmasi gerekmiyor! Boyle bir sart, gereklilik yok, bu konuda kimseyi ikna etme zorunlulugunuz yok. Ne yapacaksiniz, hangi eyalete gideceksiniz, tanidiginiz var mi, bunlar onlari ilgilendiren bir konu degil. Siz turist degilsiniz. Bir gocmen olarak ABD'ye girislerinizde CBP'ye yani gumruk-sinir polislerine kanitlamaniz gereken tek sey yasal limitlerden fazla ABD disinda kalmadiginizi, ABD'de yerlesik oldugunuzu gostermek. ABD icinde ne yaptiginiz ya da yapacaginiz, nerede kalacaginiz, kimlerle kalacaginiz, kimin yaninda kalacaginiz onlari ilgilendiren bir konu degil.
Gecmis olsun ve hos geldiniz.
-
@smartcells Yani kişisel olarak asla kötü bir muamele hissetmedim.Karşılıklı saygı çerçevesinde işimizi gördük.Konuşma tarzları yüz ifadeleri bakımındanda aynı şekilde.Ara ara gülüşmelerde oldu.Yazma sebebim insanları bilgilendirmek için.Ama ilk girişte bu senaryo yapılmalı mıydı?
Evet o tartışmaya açık.
-
@Timur Çok garip bir tecrübe olmuş, adeta bir film sahnesi gibi. Keşke hiç dillendirmemiş olsaydınız biraz kalıp döneceğim vs. ama bize de bu güzel tecrübeyi okuma fırsatı olmamış olurdu bu sefer de

-
@Timur tecrübe çok fantastik olmuş. Memurun yeni olma ihtimali var.
teknik olarak sınırdışı edemez zaten ama prosedür olarak birkaç soru soruyorlar. ABD vatandaşlarına bile soruyorlar arada bir. -
@misha90
Yalan yalanı doğurur.Hadiseler daha da kötüye gider zira.Heleki ABD
'de dikkat aman diyeyim.Beyaz yalanlar söylenebilir kötü niyet içermez.Elbette Orada bir beyaz yalan söylenebilirdi lakin tecrübe yoktu.Bu yüzden ayakları tam yere basarak %100 doğruyu söylemem her türlü öngörülemeyen ihtimale karşı olması gerekendi♟️
Oturum almışken "aa sen şimdi döneceksin hayır girme git temelli geleceğin zaman tekrar gel pasaport kontrolüne" denmez,denemez... -
@Timur Okurken gerildim, ve gereksiz uzattıkları için sinirlendim açıkçası. Bunu bir de İngilizcesi olmayan birinin yaşadığını düşündüm, ben mesela.. Nasıl gelişirdi bilemiyorum.. Ama her şeye rağmen hayırlı olsun diyeyim. Neticede kazanılmış bir hakkınız var.. Yeni hayatınızda başarılar dilerim..
-
@Yıldıray81 ingilizce bilmeyen geri döneceğim diyemeyeceği için çok sıkıntı olmazdı



-
@Emrah-Borazan O kadarını der bence ama sonrası için dememesi gerek tabii

-
Ben ve ailem on gün önceNew York JFK havalimanından giriş yaptık. Turist girişinden girdik ve görevliye zarfları ben uzattım. Görevli de Hint asıllıydı. Tüm belgelere bir mühür vurup, giriş tarihini yazdı, hatta birini unutmuş baktı ve ona da yazdı. Yazılı adresi tekrar dikkatlice teyit etti. En sonunda “you’re good” deyip bizi uğurladı.
Hangi havalimanından işlemlerin yapıldığının pek önemi olmadığını düşünüyorum. Neticede tüm memurlar vizeyi sisteme okutup giriş iznini veriyor. -
Herkese selam. Aile F3 göçmen vizemi bugün geldi. 2010 yılında başvurmuşduk. 3 Ekim 2024. Önemli olan artık zarf olayı yokmuş. Bize zarf göndermediler. Herşey elektronik ortamdaymış. Zarf olayı kalmış
-
Merhaba, ben, eşim ve oğlum vizemizi aldık ve 5 eylülde ABD ye giriş yaptık.Newyork JFK dan girerken fotoğraflarımız çekildi ve parmak izlerimiz alındı. Yaklaşık 22 gün kaldıktan sonra Türkiyedeki işlemlerimizi henüz tamamlamadığımız için green cardlarımız gelmeden Türkiyeye geri döndük. Dönmeden 2 gün önce Depertmend and homland Security - US citizenship and ımigration Service den bana fotoğrafımın çekileceğine ilişkin bir mektup geldi. Allahtan daha Amerika'dan çıkmamıştık. Ve verilen adrese gittik. , fotoğrafım çekildi ama parmak izim alınmadı. Bende herhalde giriş yaparken gümrükte fotoğrafımı çeken polis yanlış çekti diye düşündüm. Çünkü bu mektup sadece bana gelmişti. Gittiğimiz yerde eşimin ve çocuğumunda olduğunu ama yalnız bana geldiğini söyleyerek onlarada böyle bir mektubun gelip gelmeyeceğini sordum. Tabi hiç bir cevap alamadım. Ve 29 eylülde Türkiye ye geri döndük . Dün bu seferde aynı mektup eşim için ABD deki adresimize gelmiş. Bu konuda bilgisi olan var mıdır? Bu randevuyu ancak 2 kez erteleyebiliyormuşuz o da toplamda 1 ay ediyor. Biz yaklaşık 4-5 ay içinde ABD ye dönecektik. Şimdi bunun için gidip gelme olacak. Acaba burada büyükelçilikte bu fotoğrafı çektirip gönderebilir miyiz? Acaba bu konuda bilgisi olan veya bizim bu yaşadığımız tecrübeyi yaşayan var mıdır? Vize alan arkadaşların gümrüğe girişte çekilen fotoğrafları dışında böyle bir mektup alıp fotoğraf veya parmak izine gittikleri oldu mu? Paylaşabilir ve bu konuda bir yol gösterebilirseniz sevinirim. İyi günler
-
Forumda arama butonunu kullanırsanız aynı süreci yetişkinler kendileri için ve/veya çocukları için olarak yaşayanların tecrübelerini görebilirsiniz. ABD dışında bu işlemi yapamayacaksınız ne yazık ki, tekrar giderek bahsettiğiniz sürede tamamlayabilirsiniz ancak. Geçmiş olsun, kolaylıklar diliyorum
-
@sonokege merhaba,
Aynı şey bizim başımızı da geldi. Biz de Miami den giriş yaptık. Biz de sizin yaptığınız gibi 11 Ekim'de döneceğiz. Benim ve eşimin greencardlari geldi ama çocuklar için biometric randevu verdiler. Verdikleri tarih 20 ekimdi. Allah'tan biz burdayken geldi ve randevu tarihini 8 ekime çektik Uscis online sayfasından. Tabi biz yaklaşık 45 gün burada kalacak şekilde planlamistik.Biometric randevu uyarısı 37. Günde geldi. Kartlarımız 40. Günde geldi. Online Uscis sayfasından Max ne kadar erteleyebileceginizi bir kontrol edin isterseniz.
-
benim disimda babam da cekilise katilacak. 21 yasindan kucuk oldugum icin babam kendi basvurusunda 21 yasinin altinda cocuklarinin bilgilerini ve fotograflarini verecegi icin, ve ben de ayrica basvuru yapacagim icin benim basvurumun iptal olmasi gibi bir durum var mi? beni babamin altinda ayni basvuruda gibi gorup benim basvurum gecersiz sayilir mi?
-
@nothin Hayır, hem kendiniz bireysel olarak başvurabilir hem de babanızın başvurusunda dependent olarak gözükebilirsiniz. Bol şans
Benzer Başlıklar
152
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum