AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
2025 talihlilerinden AOS yapmayı düşünen veya yapan var midir?
-
-
@Figen Figen hanim selamlar. bu bilgi icin tesekkurler. bahsettiginiz websitesi sanirim asagidaki. burada QR kodlu edevlet dokumanlarini da islak imzali/muhurlu dokumanlarla ayni kategoriye koyuyor. bu durumda gerekli dokumanlari (dogum belgesi vs.)
edevletten indirsek olmaz mi? -
@kemalede Olur . Zaten Konsolukta E-devletten indirip verdigi Belgenin arkasina ekliyor . Konsolosluk araciligi ile almanizi onermemin sebebi hem issuing Authority olarak kabul gordugu , ingilizce oldugu icin ceviriye gerek kalmamasi ve en onemlisi format olarak Officer larin asinaligi .
-
@alperen-nihatcan-karasu Aşağıdaki linkte bu konuyla ilgili bir iletim mevcut:
-
L lavita bu başlıktan bahsetti
-
@lavita Teşekkür ederim. En garanti yol her zaman iyidir bu gibi şeylerde. Konsolosluktan gidip alacağım. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
-
@Tenafly ABD’ye ilk giriş tarihinden sonra sadece 60 günde mutlu sonuca ulaşmışsınız, tebrikler. @Figen Hanım’ın da emeğine sağlık. Sonraki yılların AOS başvurularına ışık tutacaktır, field office vb biraz daha detaylandırmak ister misiniz deneyiminizi? İmzanızı da günceller misiniz forum kuralları gereği? Bundan sonraki süreçte bol şans
-
@erenotti coors biranız benden lütfen gelin
-
O onuru bu başlıktan bahsetti
-
Herkese merhaba,
bu seneyi de acısıyla tatlısıyla tamamlamak üzereyiz. Greencardını alan herkesi tebrik ediyorum. Ayrıca süreçte zaman zaman iletişim halinde olduğum @steward59, @Redbeard, @erenotti ye de teşekkür ediyor, greencardlarının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Umarım hepimizin hayatında mükemmel bir dönemin başlangıcı olur. Şansı yaver gitmeyen ve bu süreçte sorunlar yaşayan arkadaşlar için de gerçekten çok üzgünüm. Yeni dönemler için herkese bol şans diliyorum. Umarım hepimizin hakkında hayırlısı olur.
Önümüzdeki dönemde başvuru yapacak arkadaşlar için de bir nebze olsun fikir vermesi açısından ben de AOS sürecimi ana hatlarıyla paylaşmak istedim. Aşağıda 3 bölümde özetlemeye çalıştım:-
BAŞVURU:
13 Şubat tarihinde ilk ödememizi gerçekleştirdik. Onun makbuzunu beklerken çeviriler, fotoğraf vs gibi başvuruda gerekli diğer belgelerimizi toplarladık, 9 martta başvuru dosyamızı gönderdik. Mart bitmeden bütün noticelerimiz ulaştı ve hatta parmak izin randevumuzu da aldık. Nisanın 2.haftası parmak izi verdik ve beklemeye başladık. Bu süre içerisinde bir kaç kez dosyanın durumunu sorduk. Son olarak haziran sonu maalesef red cevabı aldık. Gerekçe early filing. Maalesef bu senenin modası/dinamiği (artık ne derseniz diyin) de buydu ve benim gibi bir çok başvuru sahibi de bu sebeple bence haksız yere red aldılar. -
BAŞVURU:
Hemen Temmuz başında vakit kaybetmeden tekrar başvurduk. Diğer her konuda olduğunu gibi bu konuda da Figen hanımın desteği ve pozitif bakışı inanılmaz yardımcı oldu. Süreç çok hızlı ilerledi, bütün belgeler hızlıca geldi ve parmak izinden henüz yeni vermiş olduğum için muaf sayıldım. Temmuz sonu gelmeden ilk dosyada kaldığımız yere geri gelmiştik, yani mülakat yada karar bekliyorduk.
1.BAŞVURU (tekrar)
2.başvurunun tetiklemiş olabileceği birşeylerden dolayı olsa gerek 15 Ağustos gibi 1. başvurumuzu geri açtıklarını söyleyen bir bildirim geldi kullandığım uygulamadan. Akabinde Ağustosun son günlerinde kart üretildiğine dair bir bildirim geldi, ve bir kaç gün içinde de postayla elimize onay ulaştı. Eylülün ilk günlerinde GC ve SNN elime ulaşmıştı ve böylelikle bu süreç benim için de mutlu sonuçlandı.Bitirmeden önce, bu süreci birlikte yürüttüğümüz @Figen hanıma sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Kendisi gerek süreçle ilgili olsun, gerek psikolojik destek olarak olsun, gerekse süreçle alakasız konularda desteğini asla esirgemedi, ne zaman ulaşsam bana çok faydalı bilgiler verdi ve içimi rahatlattı. Sizlerin de huzurunda tekrardan @Figen hanıma çok teşekkür ederim.
Yeni başvuracak arkadaşlara şimdiden kolaylıklar ve bol şans diliyorum. Ayrıca mükemmel insanlarla tanışmama vesile olan, ve çok değerli bilgilerin paylaşıldığı yeşilkartforuma da bunu mümkün kıldığı için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla...
-
-
@avc Tekrar hayırlı olsun. Umarım senin de her şey planladığın gibi gelişir ve Amerika'da güzel bir hayat kurarsın... Şans yanında olsun...
-
Herkese merhaba,k-1 veya evlilik yoluyla aos sürecine başvuran arkadaşlar, aos süreciniz ne kadar sürdü?
3 ay önce başvurdum , EAD hala onaylanmadı, 1 ayda alan arkadaşlar vardı , bu sıralar sanırım süreç yavaş ilerliyor. -
@Emir-1 16 selam, Ağustosta AOS belgeleri USCİS'e ulaştı. 20 Eylül'de Biometric randevusunu oluşturdular, 7 Ekim için.
EAD'tan hala haber yok.
-
@Emir-1 Oncelikle Bol Sans . Ortalama 4 ay gibi suruyor , Covid zamani 8 aya ciktigi gormustuk . Bu aralar ortalamada 4 -4.5 ay . Insallah yakin zamanda ulasir .
-
Merhabalar sevgili dostlar, bu sene temmuz ortasında Florida’ya giderek Figen Hanım’ın desteğiyle AoS başvurusu yaptım. Süreç boyunca Figen Hanım’ın ilgisi ve desteğini hep hissettim. Her adımda sorularımı sabırla yanıtladı ve 27 Ağustos’ta dosyamın mülakatsız onaylandığı haberini aldık. Figen Hanım’a hem teknik desteği, hem de ablalığı için teşekkür ederim. AoS yapmayı tercih eden herkes Figen Hanım’dan gönül rahatlığıyla destek alabilir. Sevgiler 🥰
-
@Figen Merhabalar herkese, ben kartımı AOS yaparak bu sene Los Angeles'tan aldım, tüm süreci Figen Hanım'la beraber yürüttük. Kendisinin detaylı ve hızlı yönlendirmeleri süreci çok rahatlıkla geçirmemi ve güvenli hissetmemi sağladı. Süreç benim için çok keyifli geçti. Kendisine tüm desteği için çok teşekkür ediyorum. Benim toplam sürecim 2 ay sürdü. AOS yapmayı düşünen herkese Figen Hanım'la çalışmalarını tavsiye ediyorum. Sevgiler...
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
July 11 dosya ellerine ulasmisti. Biometriclerimi tamamladim suanki islem ise attend interview if necessary. Tahmini ne zamana sonuc alirim?
-
@Figen siz 1.5 ayda green card mı aldınız Figen Hanım.
-
@Emir-1 Evet . Tarihin en hizlilarindan olabilir benim Case :)
-
@Figen, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@bionicks Saglik Raporunu sure bitmeden posta ile gonderin . Gonderi tarihiniz esas aliniyor zaten . Digerinide ayni pakete koyabilirsiniz . RFE ye donusler genelde 60 icinde olur , sorun olmaz merak etmeyin ve evet mulakatsiz olacaktir buyuk ihtimalle .
@Figen hanim bu surecten sonra rfe was recieved yazisini aldik. Ve tam bir senedir surecin tamamlanmasina 5 hafta var yazisi sabit kalarak I-485 onayi appointment kisminda beklemekte. Bugun seneyi devriyesi oldugu icin aklima geldi. bu konuda yapilabilecek birsey var midir.?
-
Selamlar dv23 talihsizi olarak bir sorum olacak. O dönemde aos süreci devam ederken overstay olmuş ve denial letterdaki süre içerisinde ülkeden çıkmış ve yeniden turist vizesiyle girebilmis birisi varmidir ya da bu konuda bir fikri olan?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.2k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum