Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle eğer bu soru daha önce sorulduysa ve ben gözden kaçırdıysam lütfen kusura bakmayın.

Ben 2024 green card kazananıyım ve mülakat sürecini başarıyla tamamladım ancak henüz Amerika’ya giriş yapmadım. Aralık ayında Boston’a gidip bir ay kalmayı, ardından belirli sebeplerden dolayı Türkiye’ye dönmeyi planlıyorum. Yaklaşık 6 ay sonrasında ise kalıcı olarak Amerika’ya yerleşmek istiyorum.

Sormak istediğim şu: Bu 6 aylık süreçte tekrar Amerika’ya giriş yaparken herhangi bir sorun yaşar mıyım? Green card’ım tehlikeye girer mi? Bu konuda net bir bilgi bulamadım. Benzer bir durumu yaşamış olan arkadaşlar varsa sürecin nasıl işlediği hakkında deneyimlerini paylaşabilirler mi?

Şimdiden teşekkürler!

• @scott Merhaba, 6 ayı geçirmezseniz sıkıntı yaşamazsınız. Süre 1 yıla yaklaşırsa sorun olma ihtimali artar. Normalde yazılı olarak şu kadar süreden fazla dışarda kalamazsınız gibi bir durum yok ancak gümrük memuru girişte size sıkıntı çıkarabilir. Bu kart Amerika'da ikamet için verilen bir kart olduğundan vize olarak kullanılıp giriş çıkış yapılmasına sıcak bakmıyorlar.

Hiçbir sorun yaşamamak ve kafanızı rahatlatmak isterseniz green cardı teslim aldıktan sonra ülkeden ayrılmadan önce 'Re-Entry Permit' almak için başvurabilirsiniz ve 2 yıla kadar Amerika dışında kalıp sonrasında herhangi bir soru ya da sorunla karşılaşmadan Amerika'ya geri dönebilirsiniz.
    İsterseniz araştırın.

• @asdwqq Arkadaşlar merhaba, geçen hafta aile üyelerinin de dosyalarını ve pasaportlarını konsolosluğa kargo ile göndermiştim. Daha sonrasında ceac'dan kontrol ettiğimde tekrardan Issued'ten Ready'e döndü. Aradan 2 gün geçtikten sonra yeniden Cuma günü hepsi Issued oldu ve pasaportlar dün kargoya verildi.
    Bugün PTT'den tüm ailenin dosyalarını ve pasaportları teslim aldım.
    Benim yanlış basılan vizem iptal edilip doğru pasaporta basılmış. Eşimin ve kızımın vizelerinde yanlışlık olmamasına rağmen onlar da iptal edilmiş ve yenileri basılmış.
    Sanıyorum aile üyelerinin vize numaralarını ardışık sayılar yapmak için iptal edip tekrardan basmışlar.
    Çok şükür süreci hallettik. Derin bir oh çektik. Şimdi Türkiye'deki işleri toparlayıp Amerika için hazırlanacağız. Ocak ya da Şubat ayında Amerika'ya giriş yapma düşüncemiz var umarım sorunsuz giriş yapar ve en sonunda da kartlarımızı sıkıntısız alacağız.
    Herkese sürecinde ve yeni hayatında huzur, mutluluk ve başarı dilerim..

• Benim vizesini sorunsuz almış arkadaşlara bir sorum olacak.
    Eşimin dosyasının ilk sayfasında sağ üst köşede ALIAS yazan yerde kızımızın adı yazıyor.
    Benim ve kızımın dosyasında ise o kısım boş.
    Araştırdığım kadarıyla ALIAS takma ad veya diğer bir değişle anlamına geliyor.
    Özellikle de çocuğu olan kadın arkadaşlara sormak isterim. Aynı şekilde mi yazıyor? Yoksa oraya eşimin kızlık soyadı ile birlikte eski adı mı yazılacaktı da yanlışlıkla kızımızın adını yazmışlar?

• @Ahmet-Sarıkurt Merhaba. Ben Türkiye'de iken mail ile ulaştım , Bangkok da olmam halinde taşıma talebimin gerçekleşebileceğini söylediler ve oraya gidip tekrar talep oluşturdum. Yani evet dosya taşınması için Bangkokda olduğunuzu göstermeniz gerekiyor. Oturma izni sormuştunuz ; oturma iznim yoktu , turist olarak girdim. Şu an zaten Taylandda turist olarak iki ay kalma hakkınız var. Vize bitimi tarihine yakın bir ay daha uzatma hakkınız bulunuyor immigrant office lerden. Kısacası Taylandda turist olarak 3 ay kalınabilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@ozguraras sizin süreciniz olan DV2024'de dosya taşıma kuralları ile DV2025 talihlisi olan @ahmet-sarıkurt'un dosya taşıma kuralları arasında değişiklik var.

@ahmet-sarıkurt hali hazırda sahip olduğu ve henüz cut off'a girmemiş olan 2025EU089** CN ile konsolosluk ile muhattap olmadan KCC aracılığıyla dosyasını taşıyabilir. KCC adres beyan etmesini isterse, araştırarak konaklama yapmayı planladığı konaklama ünitesinin (otel, pansiyon, airbnb) sadece adresini yazarak (otel adını değil) dosya taşıma yapabilir. Her yılın süreci ve kuralları farklı, DV2025 talihlisinin de doğru konu başlığını iyi okuması ve doğru yorumlaması gerekir ki sürecine zeval gelmesin...

• @asdwqq Arkadaşlar zamanım çok kısıtlı. Vizesini almış çocuklu kadın arkadaşlardan sadece bir kişi yardım edemez mi bana? Lütfen sadece konsolosluktan gelen sarı dosyanın ilk sayfasında ALIAS kısmında ne yazıyor bakabilir misiniz?

• @ozguraras Biz dosya taşıma için gittiğimizde 1 ay kalabileceğimiz yazıyordu bastıkları damgada. Mülakat süreci için ikinci gittiğimizde ise 2 aylık bir süre tanındı. Ama zaten sağlık raporu, mülakat ve pasaport teslimi toplam 21 gün sürdü.

• @asdwqq Kusura bakmayın şu an gördüm iletinizi.
    Benim 3 çocuğum var ve bende o kısımda evlenmeden önceki soyadım, adım yazıyor.

• @MomisCan Sizce bu Amerika'ya girişte sorun olur mu? Tekrardan bu yanlışlık için evrakları konsolosluğa gönderip beklemek istemiyorum.
    Benim de bahtım ne kara çıktı hep aksilik hep aksilik.
    Amerika'ya girişte söylersek düzeltilebilir sanıyorum. Ya da belki hiç söylemeye bile gerek olmayacak bir bilgidir.
    Ne yapmalıyım bilemiyorum açıkçası.

• @asdwqq Bu konuda sizi yönlendirmem doğru olmaz.
    Dediğiniz ihtimaller olabilir tabii. Eğer sürecim hakkında bilgi sahibiyseniz ben de vizelerde ve sarı zarflarda sorunlar yaşadım. Bangkok’ta verilen vizelerde çocuklarımdan ikisinde yanlış bilgiler vardı. İhtimale bırakmak istemedik açıkçası ve tekrar Bangkok’a gittik. Bu yüzden sizi çok iyi anlıyorum.
    Size tavsiyem şu olabilir, konsolosluğa mail atıp durumu anlatın ve bu yanlışlığın ülkeye girişte bir problem yaratıp yaratmayacağını sorun.

• @sumeyyenur Tayland da Mayısın sonunda kabul edilen yasa ile Türkiye'nin de içinde bulunduğu ülkeler listesi yayınlandı ,bu ülkelere vize 1 aydan 2 aya çıkarıldı. Temmuz ayının sonuna doğru yürürlüğe geçti ve uygulamaya başlandı. Mesela benim ilk girişim Haziran ve o zaman 1 aylık mühür vuruldu , 30 Temmuzdaki girişimde ise 2 aylık mühür vuruldu. Yani yeni yasayı ugulamaya başlamışlar .
    Diğer konuya gelecek olursak elbette 20 günde çok rahat hallolur fakat dosya taşıma talebi kısmında ülkede kalabileceğiniz maximum süreyi belirtmek açısından kalınabilecek max süreyi söyledim sadece 🙂

• @ozguraras Aaa bizim de o araya denk gelmiş. Bilmiyordum bunu. Teşekkür ederim bilgilendirme için 🙂

• @MomisCan Sürecinizi okumuştum ve ben de benzer bir sorunu yaşadım. Ankara benim vizemi yanlış pasaporta basmıştı. Geçen hafta hatalı basılan vize ile tüm belgeleri Ankara'ya geri göndermiştik. Dün doğru vize basılı haliyle pasaportları teslim aldık ancak bu sefer de eşimin dosyasında ALIAS yazılı yerde bir gariplik fark ettim ancak sorun olup olmayacağı konusunda şüphelerim var.
    Mail atıp tekrardan sürecin uzamasından korkuyorum. Ancak tabiki hiç ülkeye giriş yapamamaktan daha iyi.

• @asdwqq Evet ben de sizin sürecinizi biliyorum.
    Konsolosluğa göndereceğiniz mailde evraklarınızı elden teslim etmek için Ankara’ya gelebileceğinizi, yakında seyahat planınız olduğunu belirtin. Belki sizi oraya çağırıp düzeltme yapıp ertesi gün teslim edebilirler.
    Bu arada böyle bir durum yaşarsanız ne olur ne olmaz, tüm aile bireylerinin dosyalarını ve pasaportlarını yanınızda bulundurun. Benden tüm dosyaları almışlardı.

Yaşadığınız bu aksilikler sizi ve ailenizi üzmesin. Eylül ayına randevu almış olmanız bile çok büyük bir mucizeyken böyle basit hatalar yüzünden karalar bağlamayın.
    Ben ve bir çok arkadaşın durumunu biliyorsunuz. Ankara’dan işinizi halledebiliyor olmanız her ne yaşıyor olursanız olun büyük lütuf 🙂

• @MomisCan Doğru diyorsunuz Ankara'da bu işlemleri hallediyor olmak gerçekten büyük kolaylık maddi ve manevi açıdan.
    Vize almış olmamız işlemlerin Eylül sonrasına kalsa dahi vizedeki hataların giderilip sorunsuz süreci tamamlayabileceğimizi düşündürüyor bize.
    Doğru mu düşünüyorum yoksa vizede hata olması ve bunun düzeltilmesinin Eylül sonrasına sarkması vize almış olsak dahi sürecin bizim açımızdan olumsuza dönmesine sebep olur mu acaba?
    Asıl kritik nokta bu bizim aklımızdaki.

• @asdwqq
    merhaba, sürecinizi takip ediyorum ben de. Bir önceki düzeltimde vize numaranızın değiştiğinden bahsetmiştiniz sanırım.
    Kurallarda çok açık 30.09 sonrası yeni vize basılamaz diyor.

Çok spesifik bir durum olduğundan bu zamanlamada tecrübe eden olduğunu sanmıyorum.
    Yeni vize numarası yeni vizedir diye mantık yürütüyorum ve göndermenizin şu saatten sonra riskli olduğunu düşünüyorum.

• @cttl Bizim yanlış basılan vizemiz iptal edildi ve tüm aileye yeni vizeler basılıp gönderildi. Bizim şu anki sorunumuz vize ile alakalı değil. Sarı dosyanın önüne zımbalı ilk sayfada yazılı ALIAS kısmı ile alakalı.
    Eşimin evlenmeden önceki soyadı ile adı yazması gereken yere kızımızın adını yazmışlar yanlışlıkla.
    Pasaporta basılı vizelerin hepsi doğru yani vizelerin iptal edilip tekrar basılmasını gerektirecek bir durum değil. Bundan dolayı sanırım süreç Eylül ayını geçse de işimiz çözülecektir. Ancak tabiki konsolosluk işlerini bilemiyorum umarım bizim düşündüğümüz kadar kolay bir işlemdir.

• @asdwqq Arkadaşlar Ankara Büyükelçiliği'nden bu sabah mailime dönüş geldi. Gelen mail aşağıdaki gibi;

This typo does not prevent your entrance to U.S. Since DV program is about to end, there may not be any additional visa issuance. You may use your current visas and visa packages.

Bunun basit bir yazım hatası olduğunu, ülkeye girişte problem olmayacağını, bu hatayı düzeltmek için tekrar konsolosluğa pasaportları gönderirsek belki de sürecin bitmesiyle vize almamızın riskli olacağını ve güncel vizelerimizi kullanabileceğimizi yazmışlar.

Yani herhangi bir sorun yokmuş.. Yani sonunda süreç bitti 🙂

Artık tek yapmamız gereken ABD'ye giriş yapmak..

• @asdwqq Gözünüz aydın geçmiş olsun maratonun zor kısmı bitti daha zor günler sizi bekliyor 🙂 şaka bir yana hayırlı uğurlu olsun.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |