Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @alparslan34 Selamlar tekrardan,
    Mailiniz fazla uzun kısa ve öz olun. 2025 yılında Viyana'da şu adreste olacağım dosyamın Ankara'dan Viyana'ya taşınmasını talep ediyorum. Alt kısma ise bilgileriniz.

İşin olayı net ve kısa olmak, geçmiş konuları inceleyin göreceksiniz.

• @Gs1905, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Emre-Kurtulmuş Cevap için çok teşekkür ederim. add applicant kısmını görebileceğimiz sistem dediğiniz sayfa hangi sayfa acaba ?

https://ceac.state.gov/ceac/

Tıklayın, DS260 yazan satırdan devam edin

• @alparslan34 Harika düşünüyorsunuz, evet ama şuan Avusturya vize görüşme tarihleri VFS tarafından aralık sonuna randevu veriyor yani yetişir, yetişmez sizin vereceğiniz kararlar bunlar. Sizin dosya numaranızda olsam ve forumun altını üstüne getirirdim. O yüzden hep dediğimiz gibi araştırma önemli.

• @bthn benim halam Viyana da yaşıyor, dedem önceden 2 sefer gitti, 1 er yıl kaldı yanlarında ama ben bile ona rağmen denemedim çünkü bekarım, üzerimde mal varlığı (ev, arabam) yok, okulu yeni bitirmişim yani riskliyim, kaçağım gözlerinde bence direkt retim. O yüzden denemedim. Ona göre sizde kendi durumunuzu değerlendirebilirsiniz. Hem de Schengen de bana ne zamana vize verecekleri belli değil, ben mülakat tarihi ile nasıl denk getireceğim? ya da bana 1 hafta vize verdi ama benim orada atıyorum 3 hafta kalmam gerekiyor, gibi sorunlar da var.

• Arkadaşlar selam, başıma şöyle bir iş geldi. Sizlere de danışmak istedim. Dosyamı Ankara'dan Hong Kong'a taşıdım, bugün içim rahat etmedi, dedim bi kontrol edeyim. Dosyaya bi baktım, KCC'den onay gelmesine rağmen interview Location Ankara gözüküyor ve değiştiremiyorum sistemden.

Eşi ve kızımın adresi HONG KONG gözüküyor ama benim Ankara. Siz de ltf check edin.

Tekrar KCC'ye mail attım. Sizce bi sorun olur mu? Tekrar düzeltirler mi? Bir de nerede hata yapmış olabilirim, hiç aklım kesmiyor. Dokunmadım bile.

Tecrübesi olan arkadaşlar yazabilirse çok sevinirim.

• @blueboy21 asıl tahlilinin dosyası taşınmışsa diğer aile bireylerinin de taşınması lazım.

• @cemal1153 Hocam olay o değil. Benim ankara, eşim ve çocuğumun HONG KONG gözüküyor sistemde. Bunun sebebini merak ediyorum.

• ⭐⭐⭐

@blueboy21 Selamlar...Kontrolü nereden yaptınız? CN nize baktığımızda şu an hepinizde KCC görünmesi gerek miyor mu?

• ⭐⭐

@Flight101 ds260 i doldurdugumuz sayfadan kontrol ettiler herhalde. Normal sartlarda herkeste kcc gorunmesi gerekiyor diye biliyorum.

• ⭐⭐⭐

@onuru Aynen..Sanırım ikimizde o sayfada sağ üstteki kısmı diyoruz..

• ⭐⭐

Selamlar tekrardan, az once nicolsondan guzel bir haber aldim. Saglik raporumun hazir oldugunu ve teslim alabilecegimi ilettiler. Yarin sabahtan gidip raporumu alacagim. Raporun cikmasi yaklasik 5 gun surdu. Herkese surecinde bol sanslar. Hersey gonlunuzce olsun.

• ⭐⭐⭐

@onuru Süper haber...Beklenenden kısa sürmesi daha güzel haber...Gez, eğlen, coş..😉

• @onuru, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar tekrardan, az once nicolsondan guzel bir haber aldim. Saglik raporumun hazir oldugunu ve teslim alabilecegimi ilettiler. Yarin sabahtan gidip raporumu alacagim. Raporun cikmasi yaklasik 5 gun surdu. Herkese surecinde bol sanslar. Hersey gonlunuzce olsun.

Hocam selamlar, acaba ''Raporun hazır gel al'' mı dediler yoksa ''Bugün alman lazım'' gibi mi haber verdiler?

Şundan dolayı soruyorum, ben Ummanda mülakata gireceğim, sağlık raporu randevum 16 Ekim, konsolosluk randevum 5 Kasım. bu tarihler arasından TR'ye geri dönmek istiyorum. Yani acaba 16 Ekimde muayene olup dönüp 4 Kasımda sağlık raporumu almak istesem sıkıntı çıkar mı? 😃

• @Ben-Batur Ne gibi sorun mesela, Umman zaten mülakattan 1 gün önce veriyor muayene sonucunu sen 2 gün önce git ne olur neolmaz ama eğer özel bir durumun yoksa çift giriş yerine tek girişte 30günlük fize ile bitirmen daha hesaplı olur parasal açıdan hem 30 günlük vize 20 OMR (1 yıllık 50 OMR) hemde uçak biletine 2 kere para vermezsin konaklama orada uygun yeme içmede uygun hongkonga göre. Ayrıca biliyorsundu Umman hemen 1-2 günde pasaport teslim etmiyor geçmiş deneyimlerde 10-15 gün ortalama beklenmiş.

• @metinbeci, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur Ne gibi sorun mesela, Umman zaten mülakattan 1 gün önce veriyor muayene sonucunu sen 2 gün önce git ne olur neolmaz ama eğer özel bir durumun yoksa çift giriş yerine tek girişte 30günlük fize ile bitirmen daha hesaplı olur parasal açıdan hem 30 günlük vize 15 OMR (1 yıllık 75 OMR) hemde uçak biletine 2 kere para vermezsin konaklama orada uygun yeme içmede uygun hongkonga göre. Ayrıca biliyorsundu Umman hemen 1-2 günde pasaport teslim etmiyor geçmiş deneyimlerde 10-15 gün ortalama beklenmiş.

Valla hocam bi hesap yaptım muayene ile mülakat arası orada kalmak daha pahalıya geliyor. Sadece masraftan dolayı da değil, biz çalışıyoruz aynı zamanda, vizeyi alınca da 2-3 ay sonra gideceğiz (yani hemen istifa etmeyi istemiyoruz) dolayısıyla 1 gün muayeneye gidip dönüp 18 gün işe devam etmek daha kar'lı oluyor 🙂

Ben bi klinikle konuşayım bunu dediğin gibi mülakattan 1 gün önce veriyorlarsa raporu harika 🙂

• ⭐⭐

@Ben-Batur merhabalar, rapor hazir gelip alabilirsin dediler. Bende yarin gelip alacagimi ilettim. Ek olarak pasaportuda getirmemi istediler.

• merhabalar, farkli bir baslikta sayin @Emre-Kurtulmuş ‘un yeşil pasaporta daha önce göcmen vizenin basildigini hatirlamadigindan bahsettigini gördüm. Forumda arama yaptigimda bir baskasinin da “Bizim zamanimizda sorun olmadi ama önceki senelerde sorun yasayanlar oldu“ demisti. Bu belirsiz bilgilerden sonra en saglam ve güncel bilgiyi konsoloslugun kendisinden alacagimi düsünüp mail attim, cevap olarak yesil pasaporta göcmen vizenin basabileceklerini söylediler. Ayni soruyu soran olursa maille ugrasmasin diye buraya paylasiyorum.
    NOT: Bu bilgiyi viyana konsolosluğundan edindim farklı ülkelerin konsolosluklarının tavrı farklı olabilir
    (Anahtar kelimeler: yeşil pasaporta göçmen vize basılır mı, yeşil pasaport göçmen vize,)

• @blueboy21 nereden kontrol ettiniz

• @Ben-Batur 1 gün önce veriyor ama önemli olan sana verdiği mülakat tarihi yani 19-20 gün var senin tarihler arasında bide pasaport teslimi ortalama 10-15 gün sürebilir. İş yeri olayını düşünmemiştim herkesi kendim gibi rahat sanıyorum yoksa bende hesap yaptım çift giriş ile tek giriş arasında 40-50K Fark var(3kişi)

• @blueboy21 merhabalar, sanırım ilk kazandiginiz yerden kontrol ettiniz eger ordan kontrol ettiyseniz panik yapmayin hepimizin ankara olarak gözüküyor. ds-260 formunu doldurdugunuz yerde eger ankara yaziyorsa kccye mail atip dosyam nerede diye sorabilirsiniz

Benzer Başlıklar

• 73
  • 1917
  • 57
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

153

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |