Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gkhn-clkkn değişmedi senin dediğin gibi POS olayını yokmuş gibi varsayin global kartlar var ise yanında Türkiyeden gelen onlarla alışveriş yaparsın bu mevzu inan o kadar çok uzadı ki kaldı ki gerçektende uzman bankacılar var. Onlar bile yazıyor hala inanmıyorlar. @Mr-Hakan @kivooo bu kişiler bankacılar


  • @gkhn-clkkn selam acaba o zaman kartınız yurtdışı işlemlere kapalımıydı ondan mı hata aldınız


  • @kivooo Hayir yurtdisi kullanima acikti kartim. Sole bir durum var sanirim. Kartin chip inde tanimli olan hesap pos ve alisveris icin TL hesabi. onu degistiremiorsun sanirim. İcinde TL olursa belki kullanabilirsiniz komisyonlu sekilde. Ama dolar hesabi sadece ATM lerde calisior.


  • @gkhn-clkkn imkansız öyle bir şey olması


  • @caglaror hangi iletime istinaden yazdın anlamadım kusura bakma 🙂


  • @the-black-eagle Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    @caglaror hangi iletime istinaden yazdın anlamadım kusura bakma 🙂

    Yani hanımı ne için ikna edemedim. Ben bankacıyım ancak bazı şeyler için @ayvalik10 arkadaşımızı ikna edemiyorum mesela 🙂


  • @the-black-eagle Hanima parayi tek seferde goturelim dedim. Yok min tutari goturelim sonra aliriz dedi. Cepteteb ile atm den cekeriz dedi. Sonra iste bloke olmalar...


  • @caglaror tek sefer 2 sefer farketmez. Yanına işini görecek kadar alırsın kalanı swift yaparsın. Ama öle 10 parça 20 parça sıkıntı. Kolay gelsin sana hanım işi zor iş 🙂 Benim hanım uzmanlığım gereği tüm para işlerini bana bırakmış durumda 🙂


  • Silinmis Mesaj.


  • @entelman öncelikle merhaba; yakın tarihte Abd ye giriş yapmışsınız o yüzden merak ediyorum.Geçen gün zap yaparken trt de denk geldi havaalanlarında köpeklere para falan bulduran ekipler kurulmuş.Yurtdışına cıkarken yanımızda götürebilecegimiz hangi miktar sıkıntı olmaz ? siz ne kadar götürmüştünüz yanınızda ? Amerikaya girişte beyan kısmı önemli degil ama ülkeden giderken son kez üzmesinler bizi.


  • @onepunch Sıkıntı olmuyor. Yanınızda 15K USD'e kadar götürme hakkınız zaten var. 50K USD'e kadar da hava limanından çıkarken beyan edip, götürme hakkınız da var. Misal 50K USD olsa bile zaten hepi topu 5 deste para 🙂 Yani bir valiz dolusu değil. Ben şahsen Cepte TEB vs uğraşmak istemedim. TR'deyken hesap da açtırmadım. Bir kereye mahsus yanınızda getirebileceğiniz kadar parayla gelip, ABD'ye girişte o parayı beyan etmek en güzeli.


  • @entelman Çook teşekkür ederim cevabınız için baştan sona okudum bu konuyu çok kararsız kalmıştım 10K yanıma alıp kalan kısmı Cepte Teb ile mi yapsam diye. Bende uğraşmak istemiyorum en güzeli bana göre sizin de dediğiniz gibi yapmak.Son birşey daha sorayım sizce riske girip 15K usd nin üstünde bir miktarla çıkış yapsam Türkiye de beyan etmedim falan diye uğraştırırlar mı ?


  • @onepunch Sanmıyorum. Ama siz gene de bu paranın zamanında size ait olduğunu gösteren bir banka dökümünü yanınıza alın. Sonuçta sizin elinizde göçmen vizeniz var ve ABD'ye yeni bir hayat kurmaya gidiyorsunuz. Ve o para sizin (kanıtı elinizde). Ve telaffuz ettiğimiz rakamlar, ABD koşullarında sıfırdan hayat kurma adına gerçekten de düşük rakamlar. Dert etmeyin çok.


  • @entelman Tavsiyeleriniz icin tekrar teşekkürler.Dert etmiyorum artıkın.İyi forumlar,bol şanslar Amerika da ki yaşamınızda 😉


  • @onepunch Teşekkür ederim sizlere da bol şanslar. Yolculuk tarihiniz yaklaşmış. Hangi eyalete geleceksiniz kısmetse?


  • @onepunch Uğraştırmazlar. Hatta uçakta dağıtılması gereken formu THY sağolsun az miktarda alıp uçağın sadece ön kısmında dağıttığı için inince bir sürü işlem içinde onu da yapacağım diye sinirlenmiştim. Lakin form her yerden alınabiliyor inişte, sormanız yeterli. Doldurması da 2 dk sürmüyor ve formdaki rakama hiç mi hiç takılmıyorlar.
    TEB uğraştırır. Nakit götürün. Ama tedbiri de elden bırakmayın. Uçak içi hırsızlıklar son 2-3 yılın gözde haberleri arasında.


  • @entelman Evet ya adım adım yaklaştıkca heyecan da artıyor.Ben uzaktan akrabam ve aile dostumuzun orada yaşamasından dolayı Virginia yı seçtim.


  • @kturkay "ABD'de bir sıkıntı yaşamazsınız hesabınızdaki para kadar limitiniz var. Olur da yaşarsanız direkt beni arayın" diyen müşteri temsilcisine güvenip hesaba 5 bin dolar yatırıp geldim ve ilk online alışveriş denememde hüsrana uğradım. Bütün planlarım alt üst oldu, yapacağım işleri yapamadım. Aradığım müşteri temsilcisi, "Bu benim işim değil çağrı merkezini arayın" diyerek başından savdı. Hava alanında bagaj farkı ödemek için kullanayım dedim çalışmadı. Başka kartım olmasa uçağı kaçıracağım (ABD çok değişmiş. Artık bir çok yerde nakit para kabul edilmiyor) Marketten bir gazoz bile alamadığım kartı gidince iade edip hesabımı kapatacağım.
    Buradan TEB'e saygılarımı ! sunuyorum.


  • @murat-taskin Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    @kturkay "ABD'de bir sıkıntı yaşamazsınız hesabınızdaki para kadar limitiniz var. Olur da yaşarsanız direkt beni arayın" diyen müşteri temsilcisine güvenip hesaba 5 bin dolar yatırıp geldim ve ilk online alışveriş denememde hüsrana uğradım. Bütün planlarım alt üst oldu, yapacağım işleri yapamadım. Aradığım müşteri temsilcisi, "Bu benim işim değil çağrı merkezini arayın" diyerek başından savdı. Hava alanında bagaj farkı ödemek için kullanayım dedim çalışmadı. Başka kartım olmasa uçağı kaçıracağım (ABD çok değişmiş. Artık bir çok yerde nakit para kabul edilmiyor) Marketten bir gazoz bile alamadığım kartı gidince iade edip hesabımı kapatacağım.
    Buradan TEB'e saygılarımı ! sunuyorum.

    Amerikada kart kabul etmeyen işletmeye kartla ödediğiniz için ekstra para charge eden storelara çok rastladımda ilk kez cash kabul etmeyen yer duyuyorum çok garipmiş.
    TEB ile neden alışveriş yapmaya çalışıyorsunuz? TEB in amacı daha çok BoA atm lerinden ücretsiz para çekme.


  • @murat-taskin , @betfair39 Evet TEB'e çok misyon yüklememek gerekiyor. Keşke forumda yazılan uyarılara dikkat etseydiniz. Biz hesabı $ yaptık, 3-4 kez arayıp teyit aldık USA da harcama yapacağız vb diye vb vb... Ama basit bir fraud mekanizmasını bertaraf edemedik. TR de para kaybetmektense müşteri kaybetmeyi göze alan bir mantık yaygınlaştı. Bkz. Bosch'un mottosunun tersi.
    TEB sadece BoA ATM'sinden para çekerken kullanılmalı. Bunu yaparken de ilk çekimlerde mümkünse 500$ tek denemede ve ATM cihazı değiştirip yapmalı. Axess, Vakıfbank-Vadaa, Garanti kartları tıkır tıkır çalışıyordu zamanında.
    Bu arada eskiden bir yerde okumuştum, "Burada nakit para da geçer" yazısı asılıymış bir yerde. Nakit kabul etmeyen iş yerleri var.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum