Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ayvalik10 dosya direkt açılmıyor bu arada bilgin olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @the-black-eagle buraya resim atmak için resmi drive yükleyip linki buraya yazıyorum başka bir şekli varsa yazarsanız çok memnun kalırım


  • @ayvalik10 bilgim yok o konuda. @crazycells yardımcı olacaktır. Yalnız drive için izinleri ayarlamazsan herkes ulaşamaz.

  • ⭐⭐

    @the-black-eagle Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    @caglaror bu anlaşmadan dolayı. Yani bunun dışında bir nedeni yok. Çünkü boa da araştırdığım bankalardan biriydi ancak ben masrafsızlık ve internet bankacılığı açısından birçok banka araştırdım. Discover bunlardan biri mesela ama fiziki şubesi yok. Ekstrem durumlarda lazım olur diye şubesi olan birşeyler araştırdım ve bana en mantıklı capitalone gelmişti. Capitalone ile ilgili olumlu olumsuz görüşlerini merak ediyorum. Eğer ordaysan ve bilgi topladıysan tabi.

    Bu iki bankayi masrafsiz olmalari sebebiyle yogun bir sekilde arastirmistim. Sonrasinda Discover'in 7/24 kesintisiz, hizli ve kaliteli musteri hizmetleri sebebiyle Discover'i tercih ettim. Discover CashBack Debit Card kullaniyorum. Hesapta min. 1$ tutmaniz durumunda hesabiniz surekli acik kaliyor ve herhangi bir aylik hesap ucreti yok. Discover'in tek dezavantaji kendi kart agini kullaniyor olmasi. (Discover ve Diners Club) Bu nedenle Turkiye'de, Avrupa'nin bir cok yerinde ve hatta ABD'nin bazi bolgelerinde kartiniz gecmiyor. JFK'da yemek aldigim yere odememi Discover card ile yapamamistim mesela. Discover'in Turkiye'de yalnizca Garanti Bankasi ile anlasmasi var. Emin olmamakla birlikte saniyorum Garanti Bankasi pos cihazi olan yerlerde kartiniz gecerli olabilir veya Garanti Bankasi ATM'lerini kullanabilirsiniz. Cunku Garanti Bankasi ATM'lerinin uzerinde Discover ve Diners Club logolari yer aliyor. Capital One'in artisi da Master Card ile calisiyor olmalari. Bu da demek oluyor ki kartiniz dunyanin bir cok yerinde gecerli olacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @the-black-eagle haklısın erişim izni varmış onu verdim


  • @edelweiss teşekkürler bilgilendirme için. Discover her ne kadar zorunlu haller dışında kullanmayacak olsamda fiziki şubesinin olmaması ve bahsettiğiniz kart ağı nedeniyle listemden çıktı. Diğer şube bankacılığı yapanlar ya masraf ya da hesapta para bulundurma talep ediyor. Hesapta para bulundurmak sorun diil de masraflara gelemiyom 🙂 Anladığım kadarıyla capitalone için olumsuz bir durum yok. Abd nin en büyük ilk 10 bankası içinde. Master Card ağına kayıtlı. Fiziken şubeleri var ve bahsettiğim hesap için işletim havale ve fatura ücreti falan almıyor. Dolayısıyla buradaki en para cepteteb ing günlük gibi ücretsiz ve tüm işlemlerinizi yapabileceğiniz bir hesap. Hatta gelen yurtdışı transfere ücret almıyordu yanlış hatırlamıyorsam.


  • @ayvalik10 teşekkürler

  • ⭐⭐

    @the-black-eagle Aslinda ABD de yasiyor, calisiyor ve para kazaniyorsaniz, neredeyse her bankada ayda 1 kez mobil uygulama uzerinden paycheck bozdurmak, 10 fatura odemek veya minimum belirledikleri bir limiti hesabinizda tutmak sartiyla hesap ucretlerinden muaf olabiliyorsunuz. Ben ABD'de bulundugum sure boyunca Bank of America kullanmistim. Her ay paychecklerimi mobil uygulama uzerinden bozdurdugum icin herhangi bir hesap ucreti odemiyordum.


  • @edelweiss anlaşılmıştır. Teşekkürler bilgilendirme için.

  • ⭐⭐

    @the-black-eagle Rica ederim

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bank of America USA 'da her yerde yok bunun haricinde tavsiye edebileceğiniz başka banka var mı? Mesela First 1bank nasıl bir banka .
    TEB ile BOA arasında tam bir mudilik yok. Kısmi olarak çözebilir. Ancak başka bir banka ile normal swift yapmakla TEB arasında fazla fark yok özellikle komisyon konusunda. ABD den Türkiye para transferi bence daha önemli
    TEB 'in internet sistem tabanı ve bankacılık yapısını da çok sevemedim. Bu açıdan sadece tebceb açık bıraktım(olası acil durum için) . Ancak normal hesabı iptal ettirdim. USA dan yapacağım cep telefonu parası vereceğim komisyonu kesinlikle geçeceği inancındayım.


  • @redsat2000 TEB falan uğraşmayın bence. Getirebildiğiniz kadar nakiti ABD'ye getirip, ülkeye girişte beyanda bulunun. BofA, gerçekten güzel bir banka. Başlangıç için hesap açtıktan hemen sonra sadece debit card başvurusunda bulunduktan sonra 1 hafta bekleyip credit card başvurusunda bulunabiliyorsunuz. Artık duruma göre size 1000-2000$ arası limitli bir kredi kartı gönderiyorlar. Burada Wells Fargo ve Chase Bank da oldukça popüler. Ama ülke içi şube yaygınlığını bilmiyorumç.

  • ⭐⭐

    @redsat2000 Wells Fargo'yu ABD'de gittigim neredeyse her sehirde gordum. Sanirim en yaygin olani da bu. Ayrica dediginiz gibi Montana'da BofA nin olmayisinin sikintisini cok cektim. Cogunlukla dogu yakasinda yaygin sanirim BofA.


  • @entelman bende chase ve boa da karar kıldım . Chase in yurtdışı kullanımlarda çok düşük komisyon oranları bana artı olarak göründü , ayrıca gitmeden önce kredim bitmeyeceği için chase den gelen kredi kartları genellikle yolcu programlarında daha avantajlı gibi durdu . Ekstra bir not olarak new york da ziraat bankasının bir şubesi olduğunu öğrenmiş bulundum bugün bankadaki bir arkadaşımdan . Turkiyeden amerikaya amerikadan turkiyeye para gönderme konusunda pek bilgisi olmadığını ama ordaki banka şubesinden burda yatırılan parayı oradan sorunsuz ve işlem ücreti olmadan çekebildiğimizi söyledi . Kendisinde etraflı ve resmi bilgi rica ettim . Elime ulaşınca foruma eklerim


  • Benim TEB kredi kartını bekleyecek günüm kalmadı. Debit kartla ABD'de her türlü işlemi yapabiliyor muyuz acaba?


  • @kturkay Sorunu hallettiniz mi, halen bir problem yaşıyor musunuz?
    Ben de cepteTEB düşünüyorum ama yazdığınızı okuyunca bir şüphe girdi. CepteBENJAMIN konusunda hala aynı fikirde misiniz?


  • @redsat2000 TEB konusunda çok haklısınız. Bankacılıktan bihaberler. Hesap açmak için 2.5 saat oyaladılar, beklettiler sinirlenip çıktım. Başka şubeye gittim, onlar da CepteTEB hesabı şubelerden açılmıyor dediler. Hesap açmak için bir haftadır uğraşıyorum. Şimdi internetten denedim bakalım bekliyorum. Umarım ararlar. Bunlara güvenip gelmek hata olur. Her ihtimali düşünmek gerek.

  • ⭐⭐

    @murat-taskin Visa veya MasterCard bir kartiniz var ise ABD'de kullanabilirsiniz. Visa kredi kartimla bir cok kez arac kiralayip, market alisverisi yapmistim.


  • @redsat2000 banka araştırması ve seçimini muhtemel bulunmayı düşündüğünüz eyaletlere göre yapın derim. Zaten emerikada ulusal anlamda bankacılık yok denecek kadar az. Ben ny nj ve tx için araştırma yaptım ve banka kararını ona göre verdim. Ayrıca kullanım şekliniz de önemli. Ağırlıklı olarak mobil ya da internet bankacılığı yapacaksanız ve şube olması sizin için önemli diilse discover simple gibi bankalar var şubesiz anlamda. Şube olmalı ve üstüne bölgesel değil de ulusal anlamda banka aroyorsanız bu anlamda abdde citibank chasebank bank of america capital one gibi bankalar var. Yalnoz bunlarında şube ağının olmadığı ya da zayıf olduğu eyalet ve şehirler muhakkak vardır.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Haftaya Southeast Alaska Üniversitesinde Maritime Training Center 'da Öğretim görevlisi olarak video konferansım olacak. Bu görüşmeyi Florida 'ya geldiğimde yapmamı istediler. Ayrıca Miamide direkt ofiste 3 görüşmem olacak. Duruma göre Miami tarafı yada Alaska'ya doğru yol alacağım. Sonuçlamazsa 4 Şubat ilk gidiş kapsamında ülkeye dönüşe geçiyorum .Üniversitenin bulunduğu Ketchikan, AK-Alaska Bölgesinde Wells Fargo, Key bank ve First bank var. O zaman Uluslararası kapsamda Wells Fargo doğru banka gözüküyor. Orası dünya ile irtibatı az olan bir yer ve ekstrem tecrübe olacak 9 aylık proje için gidiyorum. Tavsiye için @entelman @The-Black-Eagle @murat-taskin teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 6
  • 17
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum