Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @dwtb, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Arkadaslar merhaba, 23 Eylul'de B1/B2 randevum var ve bazi sorularim var.

1 - Randevu icin sadece Pasaport, 1 Amerikan vizesine uygun biyometrik pasaport ve DS160 confirmation sayfasini goturuyoruz dogru mu?
    2 - Ek belge olarak 2024 Agustos'da katilmak istedigim bir etkinlik vardi, fakat bu etkinlige yakin randevu tarihi bulamadigim icin gidemedim. Fakat bu etkinligin Avrupa'da olan bir versiyonuna sirket (duzenleyen) tarafindan davetiye aldim ve sirketim (calistigim) tarafindan vize mektubu duzenlendi. (Ayni etkinlik, sadece Avrupa'da yapiliyor) randevuma bu vize mektubu ve davetiyeyi goturursem bir artisi olur mu? Sorarlar ise etkinligin 2025'de Amerika'da duzenlenecek olana katilmak istedigimi belirtecegim. Yine oradan davetiye alacagim vizem oldugu takdirde (malesef vize randevusu alamadigimiz icin yetismedi bu seneyi vurgulamayi planliyorum)
    3 - Pasaportum bos degil, daha once 12 ay icerisinde 2 kere Guney Kore, 2 kere Japonya ve 1 kere Hong Kong (pul) damgalari var.

Tecrubeli arkadaslar yardimci olabilirse sevinirim, cok tesekkur ederim.

"biyometrik pasaport" demisim, fotograf olacakti.

Ayrica bir vize ajansiyla gorustugumde bunlara cok gerek olmadigini soyledi. Siz ne dusunuyorsunuz?

• ⭐⭐

@dwtb avrupadaki Davetiye ise yaramaz. Amerikadakine katilacaksiniz.
    Eger Boyle birsey var ise size soracaklari soru daha once baska ulkede Boyle bir fuara/organizasyona katildiniz mi sorusu olacaktir. Bu soru geldiginde aciklarsiniz Davetiye aldim ama katilamadim xyzden oturu vidi vidi, belge isterse gosterirsiniz. %90 istemezler.

• Merhabalar uzun zaman oldu forumda yazamayali. Annem ve babam için b2 vizesine basvurdum. Beni ziyaret edecekler Amerika floridada ikamet ediyorum calisiyorum ve evliyim. Ds160 formunu ben doldurdum. Ucreti odedim. Mulakat sirasinda anne ve babama sorulabilecek sorular ne olabilir ve hangi belgeleri koymalari gerekiyor dosyalarina? Benim ve esimin bir davetiye yazmasina gerek var mi? Ankara'da randevu alma kisminda sistem mesgul yaziyor. Eminim uzun zaman sonrasına alabilirim randevuyu ama sonrasında erken bir tarihe cekebilirmiyim? Babam devletten emekli annem ev canımı yeşil pasaportlular babam yurtdisina hiç cikmadi ama annem avrupaya gitti. Çok teşekkür ederim. Insallah sorunsuz alabilirler

• ⭐⭐⭐⭐

@graombze Herhangi bir davetiye mektubu yazmanıza gerek yok. Ek belgelere de genelde ihtiyaç olmuyor. Görevlinin sorduğu sorulara kısa ve net cevaplar vermeleri ve mülakat akışını bozmamaları yeterli. Ayrıca bu başlık altındaki mülakat deneyimlerini okumanız faydalı olacaktır.

En erken tarihe randevuyu alıp sonrasında boşluk açıldıkça geriye çekmeyi deneyebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla son güncelleme ile birlikte 20 defaya kadar bu işlemi yapabilirsiniz. ( daha önce herhangi bir sınır yoktu)

• @tufank merhaba tekrar teşekkür ederim cevap için ankara da randevu almaya calisiyorum sistem mesgul daha sonra tekrar deneyin yaziyor son 3 gündür. Telefon ile alabiliyor muyum? Istanbul randevu veriyor ama istanbulu istemiyorum çok uzak annem babam orayi bilmiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@graombze Ankara için şu sıralar takvim çok dolu, herkes aynı sorunu yaşıyor. Boşluk açılmasını beklemeniz gerekiyor. Randevuyu sadece AIS üzerinden alabilirsiniz.

• Tamam o zaman bekleyeyim ben bir sürekli kontrol edeyim ödeme yaptım ama randevu alamadim. Onceden çok kolaydi. Anne babam da sorun insallah yaşamam. Sizce araci firma bulayimmi yardımcı olması acisindan?

• Randevu tarihi buldum 1 haziran 2026ya şimdi onu kontrol edip one çekmeye calisacagim ama o zamana kadar annemle babamin pasaport sureleri 5 kasim 2026 da doluyor. Ne yapmalari gerek degistirdikten sonra? Bir de mulakat tarihini erkene alabilecek bir firma biliyor musunuz?

• @graombze Sık sık kontrol ediniz daha one cekebilmeniz mumkun.
    Pasaportlarinda yenileme yaparlarsa sayet, yeni bir DS formu doldurabilirsiniz. Randevu aldiginiz AIS randevu sisteminden de bir defaya mahsus pasaport noyu guncelleyeilirsiniz.
    Bilginzi olsun

• Ben yillar once basvuru yaptigimda yeniden bir form doldurmamistim konsolosga mail atip ds160 formunu actirip duzenleme yapmistim. Hala mümkün mu

• ⭐⭐

@graombze vaktiniz varsa sürekli ekran başındaysanız kendiniz bile öne çekebilirisniz ocak2026 randevumu ekim 2025 çektim sürekli kontrol ederek.

firma istiyorsanız da yerleşkesi türkiyede bir firma seçin ve herşeyi yazılı yapın mail oratamından ilerleyin hizmetlerini mail ortamından yazılı alın ve yapılmayan her bir hizmeti mailden yazarak şikayetinizi bildirin

• @T-C-Kubilay-Dikici ben musaitim aslinda is yerinde sürekli bakiyorum hatta eşim de kendi is yerinde bakiyor:)) sanirim bulabilirim sürekli bakarsam mümkün diyorsaniz.

• ⭐⭐

@graombze 2 kez denk geldi bana ti istanbul için mart 2026 denk geldi ankara içinde ekim2025 geldi ama sürekli bakıyordum ben akara istiyordum konyada yaşadığım için ankara ekim 2025 çektim eskisi gibi aktif bakmasamda kontrol ediyorum

• Ben şimdilik sürekli bakayim. istanbulda tanidigimiz yok onlara kimse yardim etmez. Ankara da herkes var. Biz samsunluyuz ankara çok yakın

• ⭐⭐

@graombze benim kafamı kurcalayan şu oldu şuan bile baktığınız'da istanbul kasım aralık 2026 ocak 2027 vize verirken ankara haziran 2026 veriyor istanbul çok hızlı şekilde doluyor vize tarihleri takip ettiğinizde vize onay oranları daha mı yüksek? yoksa çevre ülkelerden talebin oraya çok olduğu için mi hızlı bir kaç danışmanla konuştuğumda ankaranın onay oranı daha iyi dediler o zaman herkes neden istanbuldan alıyor

• @T-C-Kubilay-Dikici ben hic sanmıyorum daha kolay olduğunu sadece istanbul büyük sehir ve cevre ulkelerden gelen çok olduğunda diye düşünüyorum. Ben o konuyu hiç takmiyorum prosedur aynı kisiler farklı

• ⭐⭐

@graombze Umarım öyledir 2025'de deneyimleyeceğiz deneyimleyene kadar pasaport güçlendirmeye devam 🙂

• @T-C-Kubilay-Dikici hadi insallah bizimkiler beni ziyaret edecek ama annem avrupaya gitti bu sene gezmeye kuzenimin yanına babam hiç yurtdisina cikmadi. Emekli insanlar amaclari beni ve esimi ziyaret etmek umarım sorunsuz olur.

• ⭐⭐

@graombze eşimin yanında çalışan çaycı bayan kızı amerikada doğum yapmıştı orada çocuğa bakmaya gideceğim demişti hiç yurt dışı deneyimi yoktu anne babaya kolay vize vereceklerini düşünüyorum...

Ben bu sene gemi turu satın aldım italya başlangıçlı fransa ve ispanya'ya gittim eşimdi önümüzdeki sene için'de Norveç Fiyortları satın alacağım vize görüşmesine girmeden önce'de vize görüşmesinde'de miamide yada los angeles başlangıçlı gemi turu satın alacağım diyerek hazılığımı yapacağım

• @T-C-Kubilay-Dikici insallah dua et bana çok istiyorum annem ve babam gelsin burda bütün duzenim istiyorum ki gelsinler cocuklarinin evinde kalsinlar.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.5k

| | | |