Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@sunny re-entry permit alana kadar siz bir hak kazanmiyorsunuz.re-entry dediginiz sey travel dokuman denilen yari USA pasaport olan ve pasaporta benzeyen bir defter. Ayrica US pasaportla ayni statude . Siz bu belge elinizde olmadan ulkeye giris yapamazsiniz ve onay olmadan CBP sisteminde goremezsiniz. Bu acidan belge onayina ve belgenin elinize teslim edilene kadar ne yazikki kendi pasaportunuza ve GC kartinizin kosullarina tabisiniz. Bu konu icin karar acik ve net "6 ayda bir giris cikis en azindan yapmaniz ve belge teslimine kadar GC kartinizi emniyette tutmaniz sart " Aksi taktirde USA giriste herturlu muameleye maruz kalabilirsiniz.

• öncelikle ben citizenım daha önce 5 sene greencardım vardı ve reentry permitim de vardı, şimdi eşimin ikinci reentry permit sürecindeyiz
    dolayısı ile konu ve süreç hakkında bilgim var. Şu konuda haklısınız reentry permit pasaport değil, greencard da değil. Ülkeye giriş için geçerli greencardınız ve geçerli pasaportunuzun olması gerek. Benim demek istediğim geçerli (süresi dolmamış) greencardınız varsa ve reentry permit başvuru receiptiniz de varsa illaha 6 ay da bir girmiyorsunuz diye green cardınızı kaybedeceksiniz diye bir şey yok. Elbette imkanı olan 6 ay da bir giriş çıkış yapsın fakat en nihayetinde ben reentry permiti, greencardı 2 seneliğine 1 gün bile giriş yapmasam bile korumak için alıyorum ve bu yüzden başvuruyorum kastettiğim bu idi.

• Arkadaşlar I-131 formunu doldururken part3'te U.S Embassy kutucuğunu seçiyorum altındaki adres kısımlarını ve 10.a - 10.j arasını dolduramıyorum. PDF'te sorun olabilir diye 2-3 kere silip tekrar indirdim ama bir şey değişmedi çözümü bilen var mı?

• @Önder-Bilgiç, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Arkadaşlar I-131 formunu doldururken part3'te U.S Embassy kutucuğunu seçiyorum altındaki adres kısımlarını ve 10.a - 10.j arasını dolduramıyorum. PDF'te sorun olabilir diye 2-3 kere silip tekrar indirdim ama bir şey değişmedi çözümü bilen var mı?

ayrıca pdf düzenleme uygulamaları kullanmaya çalıştığımda şifre istiyor. instruction belgesinde ya da web sitesinde herhangi bir parola bulamadım

• Yasaklı

@Önder-Bilgiç slm, pdf'in boş çıktısını alın, siyah tükenmez kalem ile (siyah olmaz ise başvuru red edilir) doldurun. Permiti almak istediğiniz konsolosluk bilgilerini yazın. Form çok basit ve herkes kendisi doldurabilir.

• Yasaklı

@Önder-Bilgiç beceremeyecek yada endiseliyseniz hic kasmayin verin 500 dolara avukat atsin onun adrese gelsin o da size fedexle artik nerdeyseniz gondersin.Hani 4 ila 6 ay olsa okey neolacak sikinti olsa ama 15 18 ay arasi cikan ve hata yapsaniz cop olacak bir surec ama karar sizin

• @redsat2000 Sanirsam problem var, uscis hata yapmis sanirsam ve su an benim re-entry permit washington department of state icin delivered gorunuyor, live agent ise benim mailin usa adresime gelecegini soylemisti 3 hafta once. Uscisi yeniden aradim ve sanirsam benim dokumanin kayboldugunu soyledim, cunki onlarin soyledigi tracking number-da washingtona delivered oldugu gosteriyordu. Bana referral number verdi ve 30 gun beklemeli oldugumu soylediler, bana sebebini soyleyeceklermis neden benim dokuman daha benim usa adresime gelmedi. Sanirsam su anda benim dokumanim Baku konsolosluguna gidiyor, orjinalde oyle olmaliydi amma planlar deyisti, simdi de ben Bakuye gidemem, bazi olaylar sonucunda. Ne yapmam gerek? Baku konsoloslugu benim permiti yeniden usa adresine gondere bilir mi? Uscis cok eminlikle 2 defa hatta benim dosyanin usa adresine gelecegini soylese de yanlis yapmislar ve simdi yanlislarini kabul etmiyorlar

• @redsat2000 Olay cok karisik, approval notice-mi aldim, orda aldigim gunden itibaren 2 yillik validity vermisler sanirsam, amma, kendimin re-entry permitimde de o kadar zaman verilecek mi bilemiyorum. Bakuye donsem geri done bilmeme gibi bir risk var ve sanirsam su anda re-entry permit Baku konsolosluguna gidiyor bence, her ne kadae uscis-le call yaptikta onlarin hic bir sey bilmedikleri yondeydi. Yanlis yaptim ki ilk once call degil de mesaj uzerinden live agent ile konustum, lakin bu gun call yapinca da benim dokumanin usa adresine gelecegini bir daha garantilemis olsalar da, ikinci call-da artik washingtonda delivered oldugunu soylediler. Sanirsam ben hic bir zaman re-entry permitimi alamiyacagim, cunki once de soylediginiz gibi, babam Bakude benim adimdan dokumanimi alamayacakmis. Belki de Baku konsoloslugunun bile haberi yokdur bu durumdan ve daha kac ay beklemeli oldugumu da bilmiyorum. Zaten 5.5 ayda bir gir cik yaptigim icin re-entry permite ihtiyac duymamisdim, bilseydim hic apply etmezdim, yardimi dokunacagina bana zarari oldugunu goruyorum. 30 gun bekliycem, amma diger yabancilarin soyledigine gore, uscis yeniden fee ile yeni basvuru yapmagi etmemiz oldugunu gosteren notification gonderiyormus referral number uzerinden. Umarim oyle bir sey yasanmaz, amma ne yapacagimi bilmiyorum. Re-entry permitden hic haber almasam, haber alsam da Baku konsolosluguna gidip goturmesem, vatandaslik prosedurunde bir problem olmaz dimi?

• ⭐⭐⭐⭐

@Murad-Namazov Eğer travel dokuman Washingtonda ise Konsolosluğa gidecek anlamı taşır. 3-4 hafta içinde baküdeki adres ve irtibat telefonuna mesaj gelecektir. Belgeyi bir tek siz alabilirsiniz.

• @redsat2000 Benim su an icin Bakuye gitmem bir daha Amerikaya donememe riski tasiyor, o yuzden uscis ile defalarla konustum, ne hikmetse bana amerika adresine gonderrilecegini soylediler, amma, 26 agustosdan itibaren belge washingtona delivered olunmus. Baku konsoloslugu ile irtibata gecmem lazim o zaman. Her hangi bir sey yapila bilirmi su konuda? Ben anneme “temsil yetkisi” (power of attorney) vermisdim Bakude 10 yillik, her bir dosya ve bank islemi icin, o bu konuda bana yardimci ola bilir mi? Ve yahut Baku konsoloslugunun benim dokumani yeniden Amerikaya gondermesi mumkundur mu? Hakikaten, en yakin zamanda olsa bile benim Bakuye gitmem cok zor, gitsem Amerikaya donmem imkansiz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Murad-Namazov Aynı durumu bende yaşadım. Konsolosluk ile konuştuğumda sadece belgenin bana verilebileceğini ve 1 yıl içerisinde istediğim zaman alabileceğimi söyledi. Washington gidişte evrakın tekrar geri dönüşü bildiğim kadarıyla olmuyor. Çünkü bu yer Dış işleri diplomatik adrese gönderilmesi anlamı taşıyor. Bakü ile konuşun 1 yıl belge orada ne yazıkki askıda kalacak. Eşiminde genel vekaletname vardı. Ancak ona rağmen bu belgeyi dikkate almadılar. Sen bir şansını dene umarım başarırsın.

• @redsat2000 Hic ala bilmeme durumumda ne oluyor peki? Hic ihtiyacim bile kalmadi su gereksiz dokumana, zaten Amerikadayim, bir kez daha bas vurmak da istemiyorum, onumuzdeki yillarda da long-term (6 ay+) bir yere gitmeyi dahi dusunmuyorum. Beni kaygilandiran tek mevzu dokumani eger ki hic almasam bunun vatandaslik prosedurunde bir problemin olup olmayacagi ile alakali. Eger ki hic bir problem olmayacaksa dokumani almak icin kendimi hic bir riske atmak istemiyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Murad-Namazov Her durumda Bu belgeyi kesinlikle teslim almanız gerekiyor. Yemin zamanı Green card ile birlikte geri teslim edeceksiniz.

• Yasaklı

@redsat2000 kaybettim dese ne olacak ?

• @redsat2000 Az once uscis ile bir konusma yaptim ve benim Bakuye gitmeyimin su an icin imkansiz oldugunu soyledim, onlar bana g-28 formunu onerdi, belki o yardimci olur diye. G-28 attorney ile Bakudeki anneme ve ya babama vekaletname verirsem, onlar o dokumanla ala bilir mi, bu konuda bilir kisi var mi acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@Henry-bloor, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@redsat2000 kaybettim dese ne olacak ?

@Henry-bloor O durum vatandaslikta daha cok problem yaratir.

• ⭐⭐⭐⭐

@Murad-Namazov, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@redsat2000 Az once uscis ile bir konusma yaptim ve benim Bakuye gitmeyimin su an icin imkansiz oldugunu soyledim, onlar bana g-28 formunu onerdi, belki o yardimci olur diye. G-28 attorney ile Bakudeki anneme ve ya babama vekaletname verirsem, onlar o dokumanla ala bilir mi, bu konuda bilir kisi var mi acaba?

@Murad-Namazov Bakudeki belgenizi teslim alacak US konsoloslugunu arayin. G-28 Formu ile akrabalarinizin teslim alip alamayacaginizi ve de nasil bir prosedur gerektigini sorun . Eger mumkun ise Ona gore belgeyi doldurarak islemi baslatin

• Merhabalar, I-131 form ve money order’ı Usps üzerinden gönderdik. Üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen hiç bir dönüş alamadık. Tek bildiğimiz gönderinin teslim edildiği. Hiç bir sms veya e-mail almadık. Abd’den de dönüş yapmak durumunda kaldık. Ne yapmamız gerekiyor? Bilgisi olan varsa iletirse çok sevinirim. Teşekkürler.

• Yasaklı

@Saner-Mesçioğlu gonderi teslim edildi uyarisini aldiysaniz siz abd de iken sikinti yok.Biometrik icin cagirirlardi 1 ay sonra ama belkide cagirmayip olanida kullanmis olabilirler bana 1 ay sonra yani basvurudan 1 ay sonrasinda biometric rrandevusu verilmisti

• ⭐⭐⭐⭐

@Saner-Mesçioğlu, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Merhabalar, I-131 form ve money order’ı Usps üzerinden gönderdik. Üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen hiç bir dönüş alamadık. Tek bildiğimiz gönderinin teslim edildiği. Hiç bir sms veya e-mail almadık. Abd’den de dönüş yapmak durumunda kaldık. Ne yapmamız gerekiyor? Bilgisi olan varsa iletirse çok sevinirim. Teşekkürler.

@Saner-Mesçioğlu teslim alınma uyarısı USPS geri dönüşüm uyarısı mı ? Bence USPS arayıp bilgi alsanız hiç fena olmaz. Normalde mutlaka bir geri dönüş uyarısı olurdu . IAE numarasını USCİS den mutlaka öğrenin takip için mutlaka önemli

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |