Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar tekrardan,

Bu sene Nisan ayında başvurduğum Amerika turist vizesinden daha önce 10 senelik vizem olmasına rağmen (süresi 2008'de dolmuştu) red yemiştim. Dün forumda bir kullanıcının daha ilk başvurusunda red yiyip ikinci başvurusunda DS260 doldurmasına rağmen turist vizesini aldığını gördüm. Bu bağlamda tecrübeli kullanıcılara ve değerli moderatörlere şu soruları sormak istiyorum.

• Amerika'ya hali hazırda göçmenlik başvurum varken girme hakkım var mıdır ve sürecimi Amerika'da AOS ile devam ettirebilir miyim?
    • Sürecimi AOS ile yürütmek için daha önce dosya taşıma işleminde yaptığım gibi current olmadan tekrar dosyamı taşımam mı gerekmektedir?

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim,

Saygılarımla

• Arkadaşlar selamlar. Gürcüstan’a dosyasını taşıyan var mı aranızda?

• @antonio Gürcistan oturum ve vatandaş dışında dosya kabul etmiyor. Türkiye ye 1 yıl kimlikle vize verildiği için 1 yıllık oturumu da kabul etmiyor.

• @EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@RuhunGemisi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@siraç, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@RuhunGemisi kontrol edebilirsin. Ds260 formunu değiştiremezsin ama nasıl doldurduğunu görebilirsin.

Formu açtırıp medeni durum güncelleyebiliyorsak eğitim bilgilerini de güncelleyebiliriz diye tahmin ediyorum,yanlış mı düşünüyorum?

Görüntülemek için formu açtırmaya gerek yok. Değişim yapmak için açtırmak gerekiyor.

Sizin ve @siraç ın verdiği bilgiye göre görüntüledim ve bilgileri tekrar kontrol ettim teşekkür ederim.
    Peki zamanı geldiğinde evlilik sebebi ile dosyamı açtırdığımda medeni durumu güncellediğimiz gibi eğitim durumunu ve okul bilgilerini de değiştirebiliyor muyuz ?

• @dogukan-altn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Ben kendi çapımda biraz araştırma yaptım yurtdışına çıkışta gbt sorgulanır kaçak halinde tutanak tutulur ve serbest bırakılırsınız başka da bir problem olamayacağı söylendi.

Forumda başka bir kullanıcı (adını ne yazık ki hatırlamıyorum) sizin gibi askerlik durumunu gerçekleştirmediğini pek çok ülke gezdiğini (youtube yayıncısı olduğu için) ve giriş çıkışlarda problem yaşamadığını yazmıştı.

• @cemal1153 hocam tebessüm ettirdin. 🙂 @okiti sizede geçmiş olsun hocam tam bilgiye dahil olmayıp bunun bir problem olacağını düşünmüyorum 🙂

• @dogukan-altn dostum selamlar ben 1994 dogumluyum ve yaklaşık 2017 yılından beri kaçak gözüküyorum- kişisel sağlık ve ailesel nedenlerimden dolayı askerliğimi yapamadım ayrıca 2021 yılında kaçak olduğumu polisler sürekli bildirip her GPT yaptıgı zaman bana yoklama kaçağı olduğumu ve 15 gün içerisinde en yakın askerlik şubesine gitmem gerektiğini belirten bir belge imzalatıp cezai işlem uyguluyorlar ( PARA CEZASI ) e devlette vergi borçları bölümünde çıkıyor bu borçlar.
    akabinde 2016 yılından beri ara ara yurt dışına çıkıyorum ülkeden çıkış yaparken GBT baksalar bile askerlik yapmaman 2010 yılında yapılan referandum'dan beri bir sorun içermiyor ve yurt dışına çıkışın'da bir problem olmuyor. en kötü senaryo sana yine tutanak tutup kağıt vermeleri olur hava alanına normalden 1 saat daha erken gitmeni öneririm ( EN KÖTÜ DURUMDA)

ancak burası önemli bu sene eşim asıl talihli ve ben asker kaçağıyım şuanda askerliğe alım süremi e devlette kaçak olarak gözüktüğüm için 1 yıl sağlık nedenlerimden hastahane heyetinden '' 1 Yıl Sağlık Nedenlerinden dolayı askerliği ertelenmiştir'' diye belge alıp o kaçak kısmını düzeltip askerlik durum belgemi öyle almayı planlıyorum. Daha sonrasında Dosyamızı taşıdığımız ülkede mülakata girip o belgeyi vereceğim.

Sana önerim eğer şuanda kaçak gözükmüyor isen. kaçak gözükmene 5-10 gün kala normal askerlik durum belgeni alıp onu konsolosluğa götürmen olacaktır. ve yine genele baktığımız zaman Sevgili @EzgiLera dediği gibi belge yeterli olur. ülke çıkışında bir problem olmaz. Güzel yolların olsun 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@siraç, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@RuhunGemisi kontrol edebilirsin. Ds260 formunu değiştiremezsin ama nasıl doldurduğunu görebilirsin.

Formu açtırıp medeni durum güncelleyebiliyorsak eğitim bilgilerini de güncelleyebiliriz diye tahmin ediyorum,yanlış mı düşünüyorum?

Görüntülemek için formu açtırmaya gerek yok. Değişim yapmak için açtırmak gerekiyor.

Sizin ve @siraç ın verdiği bilgiye göre görüntüledim ve bilgileri tekrar kontrol ettim teşekkür ederim.
    Peki zamanı geldiğinde evlilik sebebi ile dosyamı açtırdığımda medeni durumu güncellediğimiz gibi eğitim durumunu ve okul bilgilerini de değiştirebiliyor muyuz ?

Evet, tüm bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

• merhaba 2025 tablosunu sürekli olarak kontrol ediyorum şu an tabloda dosyasını viyanaya taşıyan 51 kişi görünüyor. geçtiğimiz yılın tablosunda bu sayı 45 civarıydı fakat tabloya işlemeyen arkadaşların da olduğunu varsayıyorum. geçtiğimiz yıl viyana kaç tane dosya taşıma kabul etti bunun sayısını nereden görebilirim?

• @Mert-Tazegül Selamlar, içinize sinmeyecek bir şey yok aslında hemen hemen tüm kalıplar aynı sade ve basit. Tek nokta adres isteyebilirler kalacağınız adresi yazabilirsiniz ona fırsat vermeden eklerseniz taşıma yapılabilir. Forum içerisinde bir çok örnek var bununla alakalı.

• ⭐⭐⭐

@dokuerol Selamlar...
    AoS ile ilgili https://yesilkartforum.com/forum/post/180 başlığında sevgili @crazycells herşeyi çok net anlatmış...
    Sürecinizde başarılar...

• @dehaningizemi mutlu günleriniz olsun. Başarılar diliyorum.

• @Mehmet-ynd Merhaba, dosyanız aktifleşti mi? Vize mülakatınızın Aralık-Ocak gibi olacağı kanısına nereden vardınız acaba? Çünkü benim dosya numaram sizinkinden daha düşük, henüz dosyam bile aktifleşmedi. İyi günler

• @rezanclz Rezan hanım dosya bumarınız benim dosya numaramdan 1000 sıra yukarda ama size vize mülakat tarihi gelmiş, sizin şansınız mı? Benim şanssızlığım mı? Yoksa dosya mı taşıdınız yurtdışına?

• Merhaba, Bülten genellikle ayın ortası gibi açıklanıyor dersek çok yanlış olmaz diye düşünüyorum. Bülten açıklandıktan yaklaşık 1 hafta sonra, Ankara için ilk 400'de olan arkadaşların CEAC sistemindeki "Your Case is Currently At" kısmı KCC'den Ankara'ya dönmüştü. Yani artık dosyaları KCC'den Ankara'ya iletilmiş ve mülakat tarihleri netleşmişti.

Dosyanın KCC'den Ankara'ya gitme zamanı (mülakat dağıtım zamanı) her ay bülten açıklandıktan yine birkaç gün sonra mı oluyor? Yoksa bu tamamen rastgele ve bültenden bağımsız bir şekilde her an olabilir mi?

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• @dehaningizemi Teşekkür ettim. 2nl maili gelmedikçe paranoyaklaşılıyor sanırım biraz :))

• ⭐⭐⭐

@antonio Selamlar...

listede mülakat yeri Tiflis olan 3 kişi saydım..Bilgilerinizi listeye ekleyip 4. olabilirsiniz..😉

• Kcc'Ye 3 kez dosya taşıma maili gönderdim hepsinde aşağıdaki şekilde dönüş yaptılar. Maili dikkate almadan otomatik yanıt gönderiyorlar sanırım.

The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email. This email address, [email protected] is for case-specific Diversity Visa inquires only. If you would like to check the status of your entry, please do so at dvprogram.state.gov/ESC. This website is the definitive means of determining whether or not you were selected for possible further processing. You must see a notice that is addressed to you by name as proof of selection to process further in the DV program.

For inquiries about specific cases, please ensure that you have included your case number, first and last name, and date of birth with your inquiry. If this information is not provided or is inaccurate, KCC will be unable to process your inquiry.

For other information and to view frequently asked questions, please visit the Department of State Website at travel.state.gov. Under the Visas section, select Diversity Visa (DV) Lottery Program and then select Instructions for the Diversity Visa lottery year you entered. The frequently asked questions can be found at the bottom of the instructions.

Due to an increase in emails, it may take longer than normal to receive a response. We are reading and responding to every email, so please do not send duplicate inquiries.

Thank you for contacting KCC.

KCCDV/Public Inquiry
    Kentucky Consular Center
    Phone: (606) 526-7500
    Email: [email protected]

• Merhaba geçtiğimiz Cuma, Haziran 2023'te aldığımız B1/B2 vize randevusundan red yedik. Consular, 2005-2007 arası master yapıp, sonra da 2007-2012 arası H1B vizesi ile çalışmam ve uzak akrabalarımın olmasını (ona da uzak değiller diye direkt beni bozdu. Akrabamın dedesi ile benim dedem kardeş, ilişki bu.) sorgulamasının yanı sıra, DS260 formunu submit etmişsin diye neredeyse fırçaladı. Biraz salağa yatıp, bu 1.5 sene öncesinden turist vizesine başvurduğumuzu o arada bu DV kazanma sürecinin geliştiğini ve nasıl aksiyon alacağımızı bilemedik, 2025 yazında ABD'ye geziye gitmek istiyoruz tadında bir açıklama yapmama rağmen ve asıl talihli olan eşime tek bir soru sormadan sadece benimle olan diyaloğu üzerinden 241b kağıdını elimize tutuşturdu. Kadın muhtemelen tüm parçaları birleştirip, benim ideal bir immigrant adayı olduğuma karar verdi. Ha bununla karşılacağımı az çok tahmin ediyor muydum? Cevap evet. Ama parasını ödediğimiz için bir umut gittik. Bence DS260 formu submit edip, B1 vize almak, DV lottery'i kazanmaktan bile daha zor olabilir. Zaten pek mümkün görünmeyen AOS ihtimalimizi ortadan kaldırmış olduk böylece. İleride turist vizesine başvurursak bu durumu hep sorgulayacaklar muhtemelen. DV sürecimizin de case number yüksekliği ve Ankara rezaleti sebebiyle yüksek ihtimalle olumlu geçeceğini düşünmüyorum. Üçüncü bir ülkeden takla atmayı deneyeceğiz bakalım ya tutarsa tadında. Herkese bol şans dilerim.

• @Flight101 hocam eklemeyi denedim fakat yapamadım

Benzer Başlıklar

• 180
  • 7344
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |