Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.8k 953

• @seda80 bunun bir sabit tarihi yok ayın ortasında yayınladıklarıda oluyor ayın başındada yayınladıkları oluyor

• Ben de dosyamı bugün HNK'ye taşıdım. Defalarca kez adressiz taşımak istememe rağmen taşımadılar, current olmanız yakın o yüzden direkt adres vererek taşıyın.

• Arkadaşlar selam. Evlilik için Ekim başına kadar mı vaktimiz var yoksa numaramız current olana kadar mı bilginiz var mı bu konuda?

• @Flight101 Merhaba KKC den gelen cevap gelir geçer dediğiniz gibi. Şu manada anlıyorum yanlışım varsa lütfen düzeltin. Dosyadaki diğer kişiler ana başvuruda ki kişi ile beraber vize görüşmesi planlanlaması yapılacak diye anlıyorum.

Forumda yeni ve kullanmaya biraz yabancıyım. Forumda geçen yılda dosyasını taşıyıp visasınıı almış bir arkadaş var. O arkadaş şunda forumda aktiv değil. Ben o arkadaşla nasıl görüşebilirim? Forum yöneticileri bu konuda o arkadaşla görüşmeme yardımıcı olabilirmi? Forum yönetiçilerine özelden nasıl ulaşılıyor acaba ?

• @Burak3445 böyle bir süre yok şu tarihe kadar diye ancak evlilik sonrası eşinizin kimlik, pasaport vs gibi evrakları için zaman harcayacağınızı sonra onun içinde bir ds formu dolduracağınızı vs kendi formunuzda güncelleme yapacağınızı vs hesaba katarak son dakikaya bırakıp elinizi ayağınıza dolandırmayın kendinize ekstra bir stres noktası oluşturmayın derim

• @Burak3445 fark etmez mülakat maili aldıktan sonra dosyanı açtırıp dosyanda güncelleme yapabilirsin ardından eşinizi eklersiniz

• @Flight101 haklısınız sanırm biraz fazla panik yaptım teşekkürler 😇

• @EzgiLera Ben direkt otele geliyor sanıyordum oysaki gidip kendimiz alıyormuşuz. Teşekkürler.

• @Emre-Kurtulmuş @evrentnrkl teşekkür ederim bilgilendirme için 🙏

• Merhaba, dun dosyamı Viyana'ya taşımak icin KCC'ye mail göndermiştim ve dun gun icinde KCC'den adres belirtin geridonusunu aldıktan sonra bugun adreste belirterek tekrardan dosyamın Viyana'ya tasinmasini talep eden bir mail gönderdim. Fakat bugun KCC, dun bana gonderdigi mailin aynisini tabiri caizse copy-paste yaparak "DS260 formunu doldurduktan sonra adres eklerseniz isteginizi gerçekleştiririz" seklinde cevapladıklarını fark ettim. Bugun 3. kez dosya taşıma hakkında sansimi deneyerek KCC'ye DS260 formunu tamamladım, sizden ricam Viyana'ya dosyamı tasımanız seklinde olarak mailimi gönderdim.

KCC'deki calisanlar sanirim bu ara calışma koşulları anlamında overload olmuş durumda heralde, her maile okumadan cevap veriyorlar gibi anlamadım :|

• @EzgiLera Çok teşekkür ederim Ezgi hanım

• Sanırım ds 260 ı açtırıp mülakat yerini viyana yapın diyorlar , current değilsek böyle mş yapmalıyız bilmiyorum current olunca zaten mülakat yeri değiştirmke daha zor gibi

• @bahar_aydin Merhaba, ben de önce Schengen vizesine başvuracağım eğer alabilirsem KCC'ye mail atıp dosyamı Viyana'ya taşıyacağım. Benden adres istediklerinde orada kalacağım otelin adresini versem oluyor mu ?

• ⭐⭐⭐⭐

@seda80, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera sonuncusu 8 Ağustos'da yayınlandı

Ayın 20sinde, 21inde, 22sinde de yayınlanan çokça bülten var. Hatta ayın 29unda yayınlanan olmuştu.

O yüzden ayın ortaları gibi beklemek normal. Hiçbir zaman ayın ilk haftası yayınlandığını hatırlamıyorum.

• @Özlem-Toraman bu süreçte kesinlikle mahkemelik olmayın ne olur ne olmaz

• @cemal1153, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Özlem-Toraman bu süreçte kesinlikle mahkemelik olmayın ne olur ne olmaz

Ne alakası var ya? Mahkemelik olmak kendi elinde mi sanki insanın? Ayrıca bir süreç olsa da hayat devam ediyor. Evlenmeler, boşanmalar, sakatlıklar, iş değişiklikleri, adres değişiklikleri, trafik kazası, hastalık, yeni bebek vb. her şey de hayatın içinde olan ve dolayısıyla süreçte yaşanabilir, yaşanmasında da bir sakınca olmayan şeyler.

Bazen neye niye yorum yaptığınızı anlayamıyorum. Bilmediğiniz konulardaki iletilere cevap vermek zorunda hissetmeyin lütfen kendinizi. Bir de “kesinlikle” gibi bir ifade kullanmışsınız…

• @Burak3445, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar selam. Evlilik için Ekim başına kadar mı vaktimiz var yoksa numaramız current olana kadar mı bilginiz var mı bu konuda?

Mülakattan sonra bile evlenebilirsiniz ama eşinize vize almak için onun randevusunu da süreç ve vizeler bitmeden almanız gerekiyor.

En mantıklısı, en geç current olacağınız zamana kadar evlenip, mülakattan önce soyadı değişikliği vs tüm yasal süreci halledip, eşiniz için yeni bir form oluşturmak ve mülakatınız belli olduktan sonra da kendi formunuzu güncellemek. Mülakata her şey hazır şekilde, tek seferde girmek.

• @bahar_aydin, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, dun dosyamı Viyana'ya taşımak icin KCC'ye mail göndermiştim ve dun gun icinde KCC'den adres belirtin geridonusunu aldıktan sonra bugun adreste belirterek tekrardan dosyamın Viyana'ya tasinmasini talep eden bir mail gönderdim. Fakat bugun KCC, dun bana gonderdigi mailin aynisini tabiri caizse copy-paste yaparak "DS260 formunu doldurduktan sonra adres eklerseniz isteginizi gerçekleştiririz" seklinde cevapladıklarını fark ettim. Bugun 3. kez dosya taşıma hakkında sansimi deneyerek KCC'ye DS260 formunu tamamladım, sizden ricam Viyana'ya dosyamı tasımanız seklinde olarak mailimi gönderdim.

KCC'deki calisanlar sanirim bu ara calışma koşulları anlamında overload olmuş durumda heralde, her maile okumadan cevap veriyorlar gibi anlamadım :|

Her zamanki halleri. O yüzden maillerinizi olabildiğinde kısa ve sade tutmaya özen gösterin. Mail içeriğinde gereksiz hiçbir bilgi vermeyin. Mesela 2025 yılı çekilişini kazandım, Türkiye’den talihliyim, Ankara mülakat vermiyor vb. şeyleri yazmayın. Zaten biliyorlar ya da case numberınızdan görüyorlar bunlar.

Dosyamı Viyana’ya taşımak istiyorum.
    Adres:

Bu kadar yeterli.

• ⭐⭐

Herkese selamlar,

Bir konuda tavsiyenize ihtiyacim var. Kisaca surecimi ozetlemek gerekirse. Haziran ayinda KCC dosyami HNK'ya tasima icin mail atmistim. Ayni gun icinde dosyamin HNK'ya tasindigi maili geldi. Son yayinlanan VB de current olduktan sonra dosyamin tasinip tasinmadigindan emin olmak icin KCC'ye dosyam nerede diye mail attim, onlarda bana 2 Ekimde vize mulakatim oldugunu ilettiler. Sonrasinda HNK'de bulunan saglik kuruluslariyla iletisime gecip, 19 Eylul icin saglik muayenesi randevusu olusturdum.

Buraya kadar olanki surecte herhangi bir sorun bulunmuyor fakat bu asamadan sonrasi icin bazi endiselerim var. Henuz 2nl maili gelmedi. Gunluk olarak https://dvprogram.state.gov/ESC/Default.aspx sitesinden kontrol ediyorum fakat orada da bir degisiklik bulunmuyor. Bildiginiz gibi saglik muayenesinde buradan alacagimiz ciktiyida istiyorlar fakat bende henuz bu sekilde bir belge bulunmuyor. 15 Eylul tarihinde HNK'ye gidis icin bilet alacagim fakat bu belge olmadan buyuk ihtimalle saglik muayenesi olamayacagim. Bu tarihe kadar 2nl gelirse herhangi bir sorun yok fakat ya gelmezse nasil bir yol izleyecegim konusunda bir turlu kafamda plan kuramadim. Nasil bir yol izlemem gerekiyor. Butun tavsiyelere acigim. Simdiden tesekkurler.

• @onuru Hocam kolaylıklar, süreciniz inşallah olumlu tamamlanır. HNK maceranızı bizimle de paylaşırsanız çok seviniriz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k